Kilolu olmak hamilelie engel mi?

pln01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2009
111
0
96
İstanbul
Herkese merhaba.ben kendimi bildim bileli kiloluyumdur.artık bebek istiyoruz!!! Bu kilolarım hamile kalmamı engeller mi acaba ????

canım bende bebek istiyorum ama hem pco hemde kilo olunca malesefki sonuç hüsran oluyor.sana tavsiyem önce jinekolojik bütün muyaneleri yaptır ondan sonra kilona bak derim çünkü benim ablamda hiçbir sorun yok ve 110 kilo 2.bebeğine hamile.

bende de kilo problemi var. yaklaşık 14 aydır bebek istiyoruz ama olmadı...
yumurtlama problemim var. adetlerim düzensiz. en son 58 gün de adet olmuştum. şimdi de 59. gün hala bekliyorum adet olmayı. olur olmaz da iyi bir doktora gidicem. inşallah hamileyimdir de gerek kalmaz hala bir umut oluyo insanın içinde işte....

Benimde kafamdaki soru işaretlerinden biri fazla kilolarımın hamilelikte bana ne gibi süprizler doğuracağı. Sonuçta tek başınayken yarattığı sıkıntıların benzeri devam eder de buna ekstra başka kötü olumsuzluklar olur mu bilemiyorum. Çabalamadım dersem yalan olur, 6 kilo verebildim, ama şimdi durmuş durumda ve eskisi gibide uğraşmıyorum doğrusu. Diyetisyenim kilonun hamilelikte sıkıntı yaratacağını, tansiyon problemi yaratabileceğini söylemişti. Ama ben açıkçası kötü bir öğrenciyim ve diyeti bırakmış durumdayım ama yinede artık bebek istiyorum. Şimdiye kadar çocuksuz rahat hayatımdan vazgeçemediğimden uydurduğum bahanelerin başında hep kilolarım vardı. Ama artık bunu neticelendiremeyecekmişim gibi gelmeye başladı. Ve sonunda bu ay çalışmalara başlamaya karar verdim ve yarın bir kadın doğum uzmanına gideceğim ön inceleme için. Doktor hanım mutlaka bi şeyler diyecektir, ya da ben bu durumu kesin sormayı düşünüyorum, ona göre yarın öğrendiklerimi paylaşmaya çalışırım.

kilo hamileliğe engel olduğunu sanmıyorum arkadaşım benim ablam 98 kiloydu 2. bebeğinde hemde ilk ayda hamile kaldı yakın bi arkadaşta 106 kiloyken hamile kaldı oda ilk ayda

kilo hamileliğe engel olduğunu sanmıyorum arkadaşım benim ablam 98 kiloydu 2. bebeğinde hemde ilk ayda hamile kaldı yakın bi arkadaşta 106 kiloyken hamile kaldı oda ilk ayda

Ne güzelki hiç bir ekstra sıkıntıları yokmuş ve hamile kalabilmişler, ama burada sanırım topik sahibinin sorusu sonrasına dair. Kendimi örnek kullanacak olursam, şimdi 92 kiloyum, hamile kaldıktan sonra bu ay ve ay artacak, umarım dikkat edebilmeyi beceririm ama sonuçta 100 veya üzerii göreceğim kesin. Bu nasıl bir sıkıntı yaratır kimbilir, aslında artık düşünmeyide bıraktığım bi şey...

pco gibi kilodan etkilenen bir unsur yoksa hamileliği engellemez. ne kilolular hamile kalıyor. ama hamilelikte tansiyona bağlı preeklamsi, kiloya bağlı şeker ve iri bebek doğumu gelişebilir. ben dr a kontrole gittiğimde 80 kiloydum. şimdi 76 kiloyum dr 70 olmamın iyi olucağını söyledi henüz veremedim. benim şöyle bir avantajım var tansiyon düşüklüğü var bende. hamilelikte çok yükselebiliceğini sanmıyorum. şekerim şuan normal sınırlar içinde ama hamilelikte ne olur bilinmez. hamile kalmadan önce ne kadar kg verebiliysek o kar gözüyle bakıyorum. 1 ayım daha var 3-5 daha versem çok iyi olucak.

bende 5 yıldır uğraşıyorum evlendiğimde zayıftım daha sonr ilaçlardan kilo ldım şuan sorunlarım bitti bazı purablemler vardı şuan bahane bulamadılar tek sorun kilo oldu tama kilo sorun ama bukadarda olmaması lazım vermek istiyorum veremiyorumda allah sabır versin bizlere

ah canım ya ben de evlenince 14 kilo aldım malesef. herşey normalse hamile kalmakta kilonun sorun olacağını sanmam ama hamilelikte riskler var malesef. inşallah verebiliriz canım.

arkadaşım doktorun söylediklerini bizimle paylaşursan çok sevinirim...teşekkürler şimdiden....

Merhaba arkadaşlar. Gittim, son derece memnuniyetsiz olarak geldim. Burada mümkün olduğunca girebildiğim topiclerde adını zikredeceğim doktor hanıma gitmeyin. Ankara Magnet Tıp Merkezinde Opr. dr. Nevriye AYGENÇ. 67 yaşında ve son derece sert tutumlu bir doktor. Muayene başında ilk işi kilomu öğrenmek ve ardından hemen 30 kilo veriyorsun, bu durumda hamile kalamazsın demek oldu.
Sonra başka bir diyoloğa geçmeden muyene için hazırlanmam oldu. Basit bir muayeneden sonra tek bir laf etmeden ulturason geçildi. O esnada omuzumu dürtmek suretiyle 4,5 cm lik nurtopu gibi kistim olduğunu ekrandan gösterdi ve elime çıktısını tutuşturdu. Sonra belki bir iki laf çıkar ağzından umuduyla giyinmeye gittim. Ama ne mümkün, eşimle korunduğumuzu söylediğim halde 7 yıldır evli olupda çocuk istemeyişimizi normal karşılamayarak kısır olabileceğimi eşiminde sperm kalitesini ölçtürmesi gerektiğini ima ederek elime hızlıca yaptıracağım tahlillerin kağıtlarını tutuşturarak, iyi günler bile dilemeden kafasını çevirdi.

Tecrübesi nedir nasıldır bilmiyorum ama kısacası diyalog kuramadığım bir doktor helekiş bu tür hassas durumlarda son ihtiyacım olan şey. O nedenle ben Magnet Tıp Merkezindeki Nevriye hanımı kimseye tavsiye etmiyorum.

Ve özetle kendisi kilomun hamilelik için uygun olmadığını söyledi.

ben 84 kilo ile hamile kaldım. yumurtalarda hormonlarda problem yoksa alakası olduğunu sanmıyorum ama keşke kilo verip hamile kalsaydım var olan kilonun üstüne kilo çok zorluk yaratıyo artık son aydayım dizlerim agrıyo kilolar sinirlere baskı yapıyo ellerim sürekli uyuşuk hamile kalmada sorun olmuyo ama kaldıkdan sonra sorunlar her geçen ay çogalıyo.

Ben de 104 kiloyum ve 6 haftalık hamileyim. Ne hormonlarımda, ne rutin kontrollerimde bir problemim yoktu. Tansiyonum da normaldir. Gerçi kilo almamın nedeni hipotiroidi idi. Ancak yaklaşık 2,5 yıldır ilaç kullanıyorum ve TSH,T3,T4 normale döneli de 1 yıl oluyor. Yani eğer başka bir problem yoksa kilolar hamile kalmayı çok etkilemiyor bence, ama mutlaka etkilediği kişiler vardır. Ancak benim de şimdilerde kara kara düşündüğüm konu hamileliğimin özellikle ileriki dönemlerinde sıkıntı yaşayıp yaşamayacağım. Onu da zaman gösterecek sanırım.

Ha bu arada, doktorum en fazla 7-8 kilo alabilirsin dedi, daha fazla alırsan seni doğurtmam diye tehdit etti. Dikkat ediyorum ama inşallah fazla kilo almam :Saruboceq:

selam kızlar bende kiloluydum 90 kiloya kadar düştüm ama hamile kalamadım ikinci bebek için tedavi oldum ve 95 kilo ile kendiliginden hamile kaldım şükür kilo almadım fazla 101 kilo ile doguma gittim ve bebegim 1 aylık ve hamile kaldıgım kilodayım kilo hamile kalmanıza engel degil tabi kilolar olmassa daha iyide ne yapalım işte dogumdan sonra vermeniz ümidiyle inşallah bebekleriniz fazla bekletmez sizleri

Allah tamamına erdirsin, sağlıkla kavuşursunuz birbirinize umarım. Bu arad biliyorum heleki hamileyken kilo kontrolü zor olacaktır ama ben bu sıralar kilo sorunum için Yasemin SOYSAL'ın kitaplarını okumaya başladım. Yararlı olduğunu düşünüyorum. "Tek Şişman Beyniniz" isimli ilk kitabı bitti, diğerini aldım ama daha başlayamadım, doktorlara koşturmaktan pek mecalim kalmıyor. Ama kısacası ilk kitap birazda olsa kendime getirdi beni, en azından kilomu sabitlemiş durumdayım, bana göre yeme alılşkanlığım eskisi gibi ama yerken kitapta okuduklarımı düşündüğümü farkettim. Lafı uzattım sory kısacsı okumaktan zarar gelmez di mi

benim arkadaşımın boyuda kısa kilolu hamile kaldı 6. ayında 97 kilo.....

ahh şu kilolar başa valla bela 62 kiloyum bu kilomun gebeliğe engel olduğunu düşünmüyorum ama 2 yıldır evliyim 2 yılda 10 kilo aldım gebelikte iyice kendimi salarsam 70 75 olurum herhalde ayyy iğrenç olurum çünkü boyum kısa ya şu bayramdan sonra 10 kilo vermeliyim öyle hamile kalmalıyım çünkü gebelikte çok kilo alımı doğumu zorlaştırıyormuş.
bence arkadaşlar boyunuzun uzunluğunu bilmiyorum ama 70 ten sonrası önce diyetisyen eşliğinde bir diyet yapıp öyle gebe kalsın tamam belki o halinizlede gebe kalabilirsiniz ama birde gebelikte alınan kiloları düşünün belliki bizim vücudumuz kilo almaya elverişli ben kendim için söyleyeyim 5 kiloyla gebeliği biteremem 9 ay boyunca 15 kilo rahat alırım sonra bütün sorunlar üst üste gelir bence en güzeli makul kiloya inmek ve öyle gebe kalmak gebelikte kendimizi çok salmamak sağlıklı ve mutlu günler diliyorum...

merhaba arkadaşlar .Benim boyum 160 cm.kilom 66 kg.Evlendikten sonra 1,5 yılda 4 kg aldım , onu da veremiyorum.Gittiğim kadın dogumcular 5-6 kg ver dedi 5 ay önce . Aşırı göbeğim var ve de kocamın sperm sayısı 10 milyon civarı. 18 aydır hamilelik oluşmuyor.Acaba eritemediğim bu göbek engelmidir hamile kalmaya bilen var mı?
Sevgilerrrrrrr

hamilelikte sıkıntı olabilir tamam ama engel olduğunu da ilk kez duydum.
benim bi tanıdığım var 100 küsür kilo 4 tane çocuğu var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…