kilo hamileliğe engel olduğunu sanmıyorum arkadaşım benim ablam 98 kiloydu 2. bebeğinde hemde ilk ayda hamile kaldı yakın bi arkadaşta 106 kiloyken hamile kaldı oda ilk ayda
bende 5 yıldır uğraşıyorum evlendiğimde zayıftım daha sonr ilaçlardan kilo ldım şuan sorunlarım bitti bazı purablemler vardı şuan bahane bulamadılar tek sorun kilo oldu tama kilo sorun ama bukadarda olmaması lazım vermek istiyorum veremiyorumda allah sabır versin bizlere
Benimde kafamdaki soru işaretlerinden biri fazla kilolarımın hamilelikte bana ne gibi süprizler doğuracağı. Sonuçta tek başınayken yarattığı sıkıntıların benzeri devam eder de buna ekstra başka kötü olumsuzluklar olur mu bilemiyorum. Çabalamadım dersem yalan olur, 6 kilo verebildim, ama şimdi durmuş durumda ve eskisi gibide uğraşmıyorum doğrusu. Diyetisyenim kilonun hamilelikte sıkıntı yaratacağını, tansiyon problemi yaratabileceğini söylemişti. Ama ben açıkçası kötü bir öğrenciyim ve diyeti bırakmış durumdayım ama yinede artık bebek istiyorum. Şimdiye kadar çocuksuz rahat hayatımdan vazgeçemediğimden uydurduğum bahanelerin başında hep kilolarım vardı. Ama artık bunu neticelendiremeyecekmişim gibi gelmeye başladı. Ve sonunda bu ay çalışmalara başlamaya karar verdim ve yarın bir kadın doğum uzmanına gideceğim ön inceleme için. Doktor hanım mutlaka bi şeyler diyecektir, ya da ben bu durumu kesin sormayı düşünüyorum, ona göre yarın öğrendiklerimi paylaşmaya çalışırım.
Ben de 104 kiloyum ve 6 haftalık hamileyim. Ne hormonlarımda, ne rutin kontrollerimde bir problemim yoktu. Tansiyonum da normaldir. Gerçi kilo almamın nedeni hipotiroidi idi. Ancak yaklaşık 2,5 yıldır ilaç kullanıyorum ve TSH,T3,T4 normale döneli de 1 yıl oluyor. Yani eğer başka bir problem yoksa kilolar hamile kalmayı çok etkilemiyor bence, ama mutlaka etkilediği kişiler vardır. Ancak benim de şimdilerde kara kara düşündüğüm konu hamileliğimin özellikle ileriki dönemlerinde sıkıntı yaşayıp yaşamayacağım. Onu da zaman gösterecek sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?