Merhaba arkadaşlar Allah hepimize hayirli saglikli evlatlar nasip etsin diyerek bende 3 yillik bekleyisimde nacizane birkaç bilgi vermek isterim. Banada arkadaslarim vesile olmuştu. İnşallah Rabbim sizede nasip eder.
Esim ozel birhastanede varikosel ameliyat oldu ama artis fazla olmadi.2 yol hem maddi hem manevi çok ugratik. Bir arkadasim" en iyisi devlet araştırma hastanesi kisirlik konusunda çok titiz oraya git dedi " ve arkadaşlar oraya gittik 2 yildiresimin sperm sayilarina bakilmis sadece hic morfolojiye bakmamislar. Doktor nasill bakmazlar diye çok sasirdi. Morfoloji 2 fikri ilaç olarak tredantal verdi . bu araç bende de D vitamini eksikliği vermiş bunu da araştırma hastanesinde ilk defa baktilar kiiii oda kisirlik ve kilo verememe nedenlerinden biriymiş DEVİT 3 ve folik asit yazdi.arkadaşlar morfoloji bozukluğu nda 3 ay ilaç kullanimi sonunda Allahin izni ile hamile kaldim.
Yani konunun özeti özel hastanelerde labaratouar sonuçlarına bakan elemanlar deneyimsiz ve işinde iyi olmayanlar oluyor "genelde" . özel deki arkadaşım söyledi makinalar bile devletin eskileri aliniyor dedi. Düşünün artik. Bende kansizlik sifira yakinken özelde turp gibisin demişti doktor. !!!!!!!
Kişilik konusunda Araştırma hastanesine gidin arkadaşlar. Biraz zahmetli oluyor ama değer bence.
Bana tavsiye veren arkadasimda da morfoloji bozukluğuna ayni ilaç vermiş o da 3 ay dolar solmaz hamile kalmis.
Rabbim sizede vesile olur diye yazdim. Allahim kucaginizi yuvanizi senlerdirsin inşallah.
Sabretmek çok önemli. Rabbimin verdiği herşeyden bir hikmet var. Sabredenlerden olalim inşallah. Saygilar....
allah razı olsun rabbim sizlerede bebeğinizi sağlıcakla kucagınıza almayı nasip etsin inşaallaah cok saolun güzel dilekleriniz için vermiş oldugunuz bılgıler bızım ıcın bır mucıze olabılır ve hep beraber bebegınızın sıze kattıgı bılgılerı paylasmak ısterız herzman

peki siz 3 yıl boyunca neler denediniz sizdede kılo problemı varmıydı yada pko,insülin direnci falan benım esımde varıkosel amelıyatı oldu 1 yıl oldu olalı sımdı dr lar gayet ıyı demısler aama morfolıjıyı ayrı olarak soylemımısler sonuclarımızda soyle 11. ayda yaptırdıgımızn onucunda morfolojı normal 85 anormal 15 dev baslı 2 ıgne baslı 3 sekılsız bas 4 kuyruk 6 hareketlerde hızlı ıler 30 yavas ılerı 10 yerınde 5 hareketsız 55 sayı mı de 38 referans 20,0-200,0 biiz pek bisey anlayamadık ama dr gayet ıyı demıs senın bı bılın var mı
sQa-v otomatik testi test sonucları ref deg la / who 5th
sperm konst 56,3 ml =15,0 -12/16
toplam hareker 70 =40 - 38/42
ileri harkt 45 =32 - 31/34
yerinde harkt 25
hareketsiz 30
morf norml formlr/kruger 13 =4 - 3/4
kar sperm kons 39,4
ileri harktlı sperm kons 25,1
fonk sperm kons 7,1
ortalama hız 8
sğpem har indeksı 75
toplam sperm 197,1 m =39,0 - 33/46
hareketli sperm 137,9 m
ileri harklı sperm 87,9 m
fonksıyonel sperm 24,9 m
morf norml sperm 25,7 m
manuel testler test sonuclrı ref degr lab/who 5th
yuvarlk hucreler n.a
eritrosit n.a
canlılık n.a 55/63
işte boyle bırsuru yazı daha var ama sanırım bunlar yeterlıdır bılgın varsa benıde bılgılendırırsen cok sevınırım cnm
bizmde 2 yıl olacak nisanda denemedıgım sey kalmadı en son insülin direncim oldugunu ogrendık ve dıyette yapıyorum kılo vermeye calısyorum adetlerım duzene gırdı cok sukur ama su d vıtamını eksıklıgınde bı baktırım bende devlete gıdıyorum ozele bıkackere gıttım ama cok masraflı oldugu ıcın devam edmedım sımdı istanbul kartal devlete gıdıyorum infertılıteye yonlendırdıler benıde rahım fılmı cektırmem gerekıyormus ama 2 aydır ranndevu alamadım ıns bu ay fırsat bulurumda alabılırım benım esım varıkosel amelıyatından sonra 3 ayda ve ayda bır sperm testı yaptırdı dr da gosterdı devlet hastensınde oldu esım amelıyatını drlarda hep ıyı dedıler ama hıc ılac falan vermedıler sımdı gıttıgı dr da vermemıs.bana gelınce endokrınolojı bolumune gıttım butun testlerım yapıldı daha once kansızlık vardı sımdı onla ılgılı bısey solemedıler ama insülin direncim oldugunu soledıler tabı kıloda gebelıgı engelleyen bı durum oldugu ıcın dıyetle bırlıkte 1,5 ayda 93,6 dan 85 e düştüm buaralar pek dıkkat edemıyorum dıyetıme sımdılık durdu kılo vermem bu d vıtamını eksıklıgı nasıl anlasılıyor ne dıyıpte yaptırmak gerekıyor bana sımdıye kadar hıcbı dr d vıtamını ıcın bı tet yapmadı bıldıgım kadarıyla evet rabbim neylerse güzel eyler herseyın hayırlısı olsun inşaallaah cok kafamıza takıyoruz halıyle o da bı etken oluyo ama ınsanın elınde degılkı rabbim sizin sesinizi duysun inşaallaah hamilelerin duaları daha cok kabul olurmus inşaallaah bizlerde sizin gibi vesile olan kulları sayesinde allahımın izni ile anneliği tadabiliriz hersey vesile gercekten sabretmekten baska yapabılecegımız hıcbısey yok güzel haberlerinizi beklıyor olacagım teşekkürler sağlıcakla ...