Kilom akrabalarima dert oldu

zayıf noktanızı belli ettiğiniz için üzerinize geliyorlar
hayatta en büyük zayıflık zaafını belli etmektir
onlar laf ettiğinde siz de dalga geçin kendinizle belli etmeyin üzüldüğünüzü
hatta göbeğim var ama aklım da var çok şükür diyin

benim de saçlarım gür değildir, annemin kuzeni her görüşmede "senin saçların niye az çok yazık" derdi. kendi kızının da çok gür saçları var.
ben de "e kolay değil x teyzecim, koskoca a üni sinde b gibi .aşaklı bi bölüm okuyorum, herkesin saçı dökülüyor" derdim.
onun kızı zar zor dandik bi bölüm kazanmıştı.
3-5 söyledi, baktı lafımı çakıyorum, sustu
aynen böyle yapın.

Bu tip durumlarda be halimden çok memnunun deyip ağzını onların gözünün içine baka baka bir şeyler atman lazım. Sinirlendiğini belli etmemen lazım.

Sen şu an duygularını bastırmak için yemek yiyorsun aslında. Acilen bir psikologa gitmeni tavsiye ederim.

akrabalarınızın yaptığı eleştiriler.....;
doğru değilse....yok sayın...,
adil değilse....sinirlenmemeye çalışın...,
cahilceyse....gülüp geçin...,
eğer,
haklılarsa....söylelenenlerden ders çıkarın..
size yapılan eleştiriye "suç" diyelim..suçun tek sebebi sizsiniz başkası değil !..nerede olursanız olun bu suç peşinizden gelecek..
yoksa,
bu "suçu" üzerinizden atabilecek cesaret ve özgüveniniz yok mu !?

Nefret ediyorum her şeye burnunu sokan her konuda bir bilmişlik taslayan insan sürüsündenn.. tek bildiğim şu size değer veren insan sizin kırılacağınızı bilerekten konuşmaktan bile çekinen insandır.. Konuşuyorsa bi de inadına inadına yapıyorlarsa sizi kesinlikle sevmiyor önemsemiyorlardır.. Keşke görüşmek zorunda kalmasanız..

hepsi senden zayıflar mı sanmıyorum çünkü çok kilon yok ,

sonum size benzemesın inşallah desene bak ağzını birdaha açabiliyormu ,

demek ki cevap vermek işe yaramıyor
ama yine de normalde 40lı kilolarda olan birinin60lı kilolara çıkması ne metabolik ne de hastalık nedeniyle gibi gözüküyor. tamamen psikolojiniz bozulmuş bu nedenle yiyorsunuz.

Evet belki hadsizler fakat psikolojik yemeler hep böyle başlar. .Siz de rahatsızsiniz ki canınız sıkılıyor.
Tavsiyem önlem alın. Her sene 10 kilo üstüne gelir daha can sıkıcı olur ..

Haklısınız, ben de aslında üzülüyorum çünkü çok fark var. Eski kiloma dönmek çok isterim. Sanırım ilk önce şeker bağımlılığını yenmem gerek 🌹

Onların niyeti iyi mi kötü mü bilemem ama şeker alamadığın zaman ağlıyorsan, yediğin zaman senden mutlusu yoksa ciddi anlamda tehlike altındasın. Belli ki yemeği mutluluk kaynağı olarak kullanıyorsun. 3 senede 15 kilo, 5 senede 40 kilo olur benden sana uyarı. Acil psikolojik destek al. Yoksa sonun obezite.

Yemek yiyince çok neşeli biriyim. Asla sorunlarım var gibi görünmüyor. Ben de zamanla düzelir diye gitmek istememiştim. Ama daha fazla kilo almak da istemiyorum. Gelecek hafta gideceğim. Kabullenmek istemesem de buna ihtiyacım var 🌹

Bu tip durumlarda be halimden çok memnunun deyip ağzını onların gözünün içine baka baka bir şeyler atman lazım. Sinirlendiğini belli etmemen lazım.

Sen şu an duygularını bastırmak için yemek yiyorsun aslında. Acilen bir psikologa gitmeni tavsiye ederim.
Gelecek hafta gideyim. Aklımda yoktu çünkü dediginiz gibi duygularımı bastırabiliyordum ama siz yazınca mantıklı geldi. Bir de Dahiliyeye gitmeliyim. Yemek yerken insanın şekeri düşer mi? Hemen yemekten sonra tatlı tüketmek istiyorum 🤦‍♀️

hepsi senden zayıflar mı sanmıyorum çünkü çok kilon yok ,

sonum size benzemesın inşallah desene bak ağzını birdaha açabiliyormu ,
Bizim boylarımız hep böyle minnak. Ve hepsi zayıf, 50 li kilolardalar. Özellikle kilo konusu onlar için çok önemli. Takıntılılar

demek ki cevap vermek işe yaramıyor
ama yine de normalde 40lı kilolarda olan birinin60lı kilolara çıkması ne metabolik ne de hastalık nedeniyle gibi gözüküyor. tamamen psikolojiniz bozulmuş bu nedenle yiyorsunuz.

Yemek bende inanılmaz bir meditasyon yapıyor. Kk da ayrıldıktan sonra çok üzülen ağlayan kadinĺari görebiliyorsunuz. Ben üzüntü hissedince çıkıp kendime tatlı ismarliyorum ve amaan üzüldüğüm şeye bak diyebiliyorum 🤦‍♀️

Merhaba herkese. Az çok birbirimizi tanıyoruz. Kısaca ben 23 yaşındayım boyum 155 kilom 62. Üniversite okuyorum ve ciddi anlamda zorlaniyorum. Zayıflamak için gerekli tıbbi bilgiye sahibim fakat diyet yaparken saf şekere alışkın olduğum için tam buğday ekmeği meyve gibi besinlerden alınan şeker bana yetmiyor. Çok sinirli ve gergin oluyorum. Oturup ağlıyorum. Psikolojik olarak çöküyorum. Ama gönlümce yiyince benden neşelisi yok.

Eşimden ayrıldıktan sonra ve ayrılmadan önceki dönemde çok fazla stres yaşadım. Eşimle tanıştığımda 45 kiloydum. Buluştuğumuz zamanlarda etkinliğimiz buluşup yemek yemek olmuştu. Ve 52 kiloya yükseldim. Evlendim ve 55 kilo oldum. Ayrılık sürecinde ise 62 kiloya yükseldim. Toplamda 3 senede 17 kilo aldım. 45 kilo biri için kilomun %40 ı kadar almışım demek oluyor.

Biz baska sehirde oturuyoruz ve annem yazlari 1 ay anneanneme bakmaya geliyor. Ve yaz tatilinde malum akrabalarim karnına bak göbeğin çıkmış. Popon kocaman olmuş diye tabiri caizse sözlü taciz uyguluyor. Ve bir kere söylemek falan değil 3 saatlik bir oturmada 5 kere benim fiziğim konuşuluyor. Artık hepsine patladım. Ama buna rağmen rahatsız etmeye devam ediyorlar. Gerçekten bir küfür etmedigim kaldı. Kendi çocuklarından örnekler verdim. Fiziklerine laf ettim. Fiziğimi yüzüme vuranlar ben mezun olunca işimiz düştü diye sakın gelmeyin dedim. Gülüyorlar ben anlayamiyorum.

Benim yaşadığım stresten sonra aslında bir miktar kilo almak normal. Kilo vermeyi de arada düşünüyordum ama yine de psikolojik acıdan hassas olduğumdan acele etmedim. Ama bu sözlü taciz olayları beni çok üzüyor.

Görüşmek istemiyorum ama annem anneanneme bakmaya geliyor ve annem tek başına çok zavallı. Kendini savunamıyor. Ben yanında olmasam çiğ çiğ yerler. Ben ona destek olmak için geliyorum. Bana gerçekten ihtiyacı var. Akrabalar (6 teyzem var) yanlarında oturmamama rağmen çay falan getirirken söyleyeceklerini söyleyip beni üzüyorlar.

Benim artık basiretim bağlandı. Çaresizim yorumsuzum. Bana akıl verin.

İnsanlar ne ara bu kadar kötü kalpli oldular anlamıyorum
Bu kadar dert edilecek bir kilonuzda yok
Gencecik insansınız bunları dert etmemeye çalışın, belli ki hassas olduğunuzu keşfetmişler oradan yürüyorlar, Allah ıslah etsin

Yemek bende inanılmaz bir meditasyon yapıyor. Kk da ayrıldıktan sonra çok üzülen ağlayan kadinĺari görebiliyorsunuz. Ben üzüntü hissedince çıkıp kendime tatlı ismarliyorum ve amaan üzüldüğüm şeye bak diyebiliyorum 🤦‍♀️

bak hepsi de aynı boydalarmış ve zayıflarmış
belki de senin iyiliğin için evet yanlış ve cahilce konuşuyorlar ama iyiliğin için de diyor olabilirler canım benim.
çünkü insanlar senin 45li kilolarını görmüş. Hani sen hep kilolu bir insan değilmişsin tabiatın öyle kilolu değil bir kere.
Şeker meditasyon deme, bir bağımlılık. 2 haftadır yemiyorum ilk günlerde agrasifliğimi anlatamam ve akşam eve gidip napıcam ki, eşimle ne yapabilirim ki deyip duruyordum film izlemek bile sıkıcıydı ama sonra alıştım. herkes de öyle!
belki senin sürecin daha uzun sürer ama alışıyorsun şekersizliğe. En fazla 1 haftada.
Çünkü inan ki bağımlılık.
Boşanma gibi yorucu ve üzücü bir dönem geçirmişsiniz, onlar da sizi toparlanmış görmek istiyorlar bence.

bak hepsi de aynı boydalarmış ve zayıflarmış
belki de senin iyiliğin için evet yanlış ve cahilce konuşuyorlar ama iyiliğin için de diyor olabilirler canım benim.
çünkü insanlar senin 45li kilolarını görmüş. Hani sen hep kilolu bir insan değilmişsin tabiatın öyle kilolu değil bir kere.
Şeker meditasyon deme, bir bağımlılık. 2 haftadır yemiyorum ilk günlerde agrasifliğimi anlatamam ve akşam eve gidip napıcam ki, eşimle ne yapabilirim ki deyip duruyordum film izlemek bile sıkıcıydı ama sonra alıştım. herkes de öyle!
belki senin sürecin daha uzun sürer ama alışıyorsun şekersizliğe. En fazla 1 haftada.
Çünkü inan ki bağımlılık.
Boşanma gibi yorucu ve üzücü bir dönem geçirmişsiniz, onlar da sizi toparlanmış görmek istiyorlar bence.

Ben de toparlanmak zayıflamak istiyorum 😔 stajyer oldum kendime önlük alacağım ama göbegimden dolayı hevesim kaçıyor. Aslinda kiloma cok takiyorum ama kimselere laf etmiyorum. Onlar da söyleyince zoruma gidiyor çünkü şekeri bırakacak gücü kendimde bulamıyorum.

Ama diyet için de doğru zaman. Havalar sıcakken canımız istemezken şekeri bırakmak daha kolay olacak

Gelecek hafta gideyim. Aklımda yoktu çünkü dediginiz gibi duygularımı bastırabiliyordum ama siz yazınca mantıklı geldi. Bir de Dahiliyeye gitmeliyim. Yemek yerken insanın şekeri düşer mi? Hemen yemekten sonra tatlı tüketmek istiyorum 🤦‍♀️
Ben de senin gibiyim. Canım sıkılınca ve ya stres yapınca ne bulsam yiyorum ama keyifli neşeli olunca aklıma hiç yemek yemek gelmiyor. Duygusal acligimizi bastırmak için yiyoruz

İnsanlar sen 45 kilo da olsan eleştirecekler emin ol. O yüzden zayıflamak istiyorsan başkaları istediği için değil kendi sağlığınız için zayıflayın henüz çok gençsiniz. Ben 51 kiloyla doğuma gittim eve geldim 4-5 gün sonra bazıları haa haa 2. Çocuk yolda galiba dediler. Düşünün. Şimdi kendi kızları katana gibi olmuş.ben hala 50 kiloyum. Dillerinin cezasını çekecekler.Kimseyi takmayın mutlu olduğunuz gibi yaşayın.tavsiyem ; ekmeği , pilavı bile hayatınızdan çıkarsanız çok şey farkeder. Yürüyüş yapın mesela. Bol bol yeşilçay için, meyveye sebzeye yönelin.diyet yapmak demek aç yaşamak değil.

Ben de toparlanmak zayıflamak istiyorum 😔 stajyer oldum kendime önlük alacağım ama göbegimden dolayı hevesim kaçıyor. Aslinda kiloma cok takiyorum ama kimselere laf etmiyorum. Onlar da söyleyince zoruma gidiyor çünkü şekeri bırakacak gücü kendimde bulamıyorum.

Ama diyet için de doğru zaman. Havalar sıcakken canımız istemezken şekeri bırakmak daha kolay olacak

bak görüyor musunuz
siz takıyorsunuz ve etraf da alıyor bu enerjiyi.
bence biraz motivasyona ihtiyacınız var sadece

Merhaba herkese. Az çok birbirimizi tanıyoruz. Kısaca ben 23 yaşındayım boyum 155 kilom 62. Üniversite okuyorum ve ciddi anlamda zorlaniyorum. Zayıflamak için gerekli tıbbi bilgiye sahibim fakat diyet yaparken saf şekere alışkın olduğum için tam buğday ekmeği meyve gibi besinlerden alınan şeker bana yetmiyor. Çok sinirli ve gergin oluyorum. Oturup ağlıyorum. Psikolojik olarak çöküyorum. Ama gönlümce yiyince benden neşelisi yok.

Eşimden ayrıldıktan sonra ve ayrılmadan önceki dönemde çok fazla stres yaşadım. Eşimle tanıştığımda 45 kiloydum. Buluştuğumuz zamanlarda etkinliğimiz buluşup yemek yemek olmuştu. Ve 52 kiloya yükseldim. Evlendim ve 55 kilo oldum. Ayrılık sürecinde ise 62 kiloya yükseldim. Toplamda 3 senede 17 kilo aldım. 45 kilo biri için kilomun %40 ı kadar almışım demek oluyor.

Biz baska sehirde oturuyoruz ve annem yazlari 1 ay anneanneme bakmaya geliyor. Ve yaz tatilinde malum akrabalarim karnına bak göbeğin çıkmış. Popon kocaman olmuş diye tabiri caizse sözlü taciz uyguluyor. Ve bir kere söylemek falan değil 3 saatlik bir oturmada 5 kere benim fiziğim konuşuluyor. Artık hepsine patladım. Ama buna rağmen rahatsız etmeye devam ediyorlar. Gerçekten bir küfür etmedigim kaldı. Kendi çocuklarından örnekler verdim. Fiziklerine laf ettim. Fiziğimi yüzüme vuranlar ben mezun olunca işimiz düştü diye sakın gelmeyin dedim. Gülüyorlar ben anlayamiyorum.

Benim yaşadığım stresten sonra aslında bir miktar kilo almak normal. Kilo vermeyi de arada düşünüyordum ama yine de psikolojik acıdan hassas olduğumdan acele etmedim. Ama bu sözlü taciz olayları beni çok üzüyor.

Görüşmek istemiyorum ama annem anneanneme bakmaya geliyor ve annem tek başına çok zavallı. Kendini savunamıyor. Ben yanında olmasam çiğ çiğ yerler. Ben ona destek olmak için geliyorum. Bana gerçekten ihtiyacı var. Akrabalar (6 teyzem var) yanlarında oturmamama rağmen çay falan getirirken söyleyeceklerini söyleyip beni üzüyorlar.

Benim artık basiretim bağlandı. Çaresizim yorumsuzum. Bana akıl verin.
Öyle acayip bir kilo yok
Senin zayıf noktan bulmuşlar oradan vuruyorlar senden onların zayıf noktasını bul laflarını esirgeme
Gerekirse kov hepsini evden defolup gitsinler

Ben de senin gibiyim. Canım sıkılınca ve ya stres yapınca ne bulsam yiyorum ama keyifli neşeli olunca aklıma hiç yemek yemek gelmiyor. Duygusal acligimizi bastırmak için yiyoruz

Aynen öyle. Tatile gitmeyi düşünüyorum. Gelince de bir havuza yazılmayı istiyorum. Zamanla zayıflayacağım inşallah 😘

Back
X