- 6 Nisan 2009
- 6.169
- 813
- 373
aaa evet bende doguma gittigim güne kadar yürüdüm ikinmama bile gerek kalmadi o kadar kolay bir dogum oldu![]()
bana da ebeler sakın ıkınma doktoru bekle deyip durdular.
Allah herkese böyle doğum nasip etsin. İnşallah...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
aaa evet bende doguma gittigim güne kadar yürüdüm ikinmama bile gerek kalmadi o kadar kolay bir dogum oldu![]()
sanırım aynı durumdayız. bende 72 kılo ıle hamıle kaldım:26: 63 le evlendım 5 ayda bu kıloyu aldım.pkoda var bebek ıçın tam rejıme gırcekken hoppp süpriziinş çok kılo almam çok takmıyorum açıkcası bebeğim sağlıklı olsun da......5 haftalığız bizde teyzesi
![]()
Allah kucağına almayı nasip etsin.
bende hamileyken diyet yapmıştım.Diyetisyen kontorolünde, kilo bile vermiştim 3 kg.
Yürüyüşlerini aksatma. bana doktor 3 elma yesende bebek senden ihtiyacı olanı yani 1 tanesini alıyor 1 elma yesende o 1 taneyi alıyor. demişti. Diyet yap demiyorum ama Abartmamak lazım mesela kepek değil ama tam buğday ekmeği yiyebilirsin her öğünde 1-2 dilim ye.
Bende çok yürüdüm hamileyken zaten doğumuma 15 gün kalana kadar çalıştım. Ama inanılmaz kolay bir doğumum oldu
Bol bol yuruyus yap. Ben yuruyusun hem alinan kilo uzerinde hem dogumun kolayligi acisindan cok faydasini gordum. Hatta biraz hizli yuru. Dogum gunune kadar her gun yurudum ben. Canim ne isterse de yedim ki zaten aserme falan olmadi. Normalden fazla yemedim. Yuruyusun dogumu kolaylastirdigini da soylemisti doktorum. Gercekten dogumum kolay oldu.
abur cuburdan uzak dur canım özellikle fastfoodtan ve altını cizerek söylüyorum TURŞU ddan uzak dur. kesinlikle yeme. çünkü turşu o kadar zararlıki hamile kadına annemden biliyorum karnı su toplamıs ve doğumda 4 saat masada kalmıs. sırf o yediği tursulardan .doktor ya bebeğin ölecek ya sen demişler. zor yapmıslar doğumu. bide sezeryan yapacaksan dikişte tutmaz su topladığı için daha vahim olur durumun. sonra bol bol su iç. toksinleri vücudundan at. yeşil cay iç bitki çayı iç ama günde maksimum 2 kupa olsun. fazlası zararlı hele ki bebek tasıyorsan onu da düşün. bol bol taze sıkılmıs meyve suyu iç meyve ye yoğurt et yeşil yapraklı sebzeler tüket. beyaz ekmeği kes tam tahıllı ekmekler tüket. yağ kızartma vs bunlardan uzak dur. şekerli ve şerbetli tatlılardan ye yeme demiyorum ama ayarını bil.
ve son olarak : bol bol yürüyüş yap ki normal doğum yapacaksan doğumun cok kolay geçsin.
hamilelik platesi yapabilirsin . bu da normal doğum yapmanı sağlar ve vücudunu sıkılastırır.
bir de bebeğim cok hiperaktif olmasın diyorsan uslu bir bebek olsun diyorsan bol bol klasik yabancı dinlendirici müzikler ney müzikleri filan dinle.
inşallah kücük prensi yada prensesi bir an önce kucağına sağlıkla alırsın :)
bana da ebeler sakın ıkınma doktoru bekle deyip durdular.
Allah herkese böyle doğum nasip etsin. İnşallah...
kızlarr cok sağolun Allah razı olsun bana çok iyi geldi bu konu. bende suan diyet yapmaya calsııyorum ama cokda basarılı oldugum söylenemez acıkcası. 25 yasındayım 163 boyum 69-70 kilo arasındayım hamile kalmayı dşünüyorum bende kara kara düşünüyodum biraz rahatladım sanki. inşallah az kilo alırım da bebegim saglıklı olur ve inşallah Rabbim aratmaz sağlıklı evladım olur birde dua edermisiniz cok istiyorumda sağlıklı nur topu gibi ikizlerim olsun ay çok istiyorumm sağlıklı olup onları görmeyi![]()
Valla doktor basimdaydi ama onun müdahelesini bekleyemedim geliverdi oglu$umAyrica göbeginide ben kestim..Hemsire 2 mandalla tutturdu göbek bagini makasi bana verdi
bende PIRT kestim gitti![]()
öncelikle hamilelik sürecinde kiloları hiiiiç kafana takma derim
bak ben kendimi bildim bileli 46 kiloyumdur ,165 boyundayım..
hamile kaldım doğuma kadar tamı tamına (çocuk vs hepsi) 20 kilo almıştım,doğumdan 2 ay sonra eski kilomdaydım
sonra yine hamile kaldım ikiz gebelikti toplam 30 kilo aldım doğuma kadar,8 ay oldu doğum yapalı ve yine eski kilomdayım
biraz bünyeyle alakalı,biraz beslenme,hareketlilik...
ben inanılmaz derecede su içerim günde belki 9 litreye ulaşır içtiğim su sevdiğim için içiyorum tabiki
onun dışında inanılmaz hareketliyimdir,1 saat öyle oturduğum görülmemiştir.
birde çok kafana takmamak lazım,beyne koşullu komutlar göndermeyin,
ben hep aynı kilodayım ve hep derimki amannn ben kilo almam ne yersem yiyeyim bilinçli yaptığım bişey değil bu aslında
ikiz hamileliğimde 30 kiloyu duyanlar görenler ayyy nasıl vereceksin dediler
ben canım ne zaman ne istediyse yedim içtim halada öyleyim
insanlar azıcık kilo alsa strese giriyor ayy kilo aldım diye diye diye beyinleri koşullandırıyorlar
buna istinaden bir yazı okumuştum ben
dikkat et ,
bol su,bol hareket ve olumlu düşünmek unutma
unutulmaz bir anı olmuş sizinkide :)) ne güzel....
bende kızımla çıktım doğumhaneden ebeler babasına verelim dedi bende yok dedim beraber çıkıcaz, kucağıma aldım kızımı oturdum tekerlekli sandalyeye ciyak ciyak çıktıkDD
ayy ne güzel bir gündü :)
Genelde doğumunu kötü hatırlar bayanlar ama ben öncesindede hiç korkutmadım kendimi sonrada korkmadım iyi düşündüm iyi oldu.
konu sahibine duyrulur....
valla çokta takılmayacak bir konu değil... Bende canım ne istediyse yedim, ilerisini düşünmeden, 5. aydan sonra gebelik şekerim çıktı. Hamileyim nasılsa ammmaaann dememek lazım... Sonra doktor tokat gibi, istersen ye bebeğin ölür deyiveriyo![]()
canım beni yanlış anladın sen,
en başta bünyeyle alakalı olabilir dedim
ben elbetteki doktorumun onayını almadan bişey yapmadım
ben 30 kilo aldım ama doktorum hatta benimki ikiz oldukları için hep riskler bardı 3 tane prof doktorum vardı.
hiçbiride bana dikkat et kilolarına demedi
yani demek istediğim kafana göre takıl demiyorum
tabiki dengeli besleneceksin ama süreklide beynini kemirmemeli insan ay kilo alıyorum diye..
benim kastettiğim ana tema buydu ben sadece kendimi anlattım orda sizde böyle olun demedim
ben hamile kaldığım anda tuz turşu baharat kestim..30 kilo almıştım gayette sağlıklı bir gebeliğim oldu
diğer tarafta diyet yapı kilo almayan arkadaşım turşuları höp höp götürdü benden çok şişmişti.
çooook detaylı bir konu aslında yaa
bendekıloluydum hamıle kaldığımda hergun fındık badem yedım üstelik vesadece 9 kılo aldım süreklide yatıyordum rısklı bır gebelıktı doktorum hayret etmıştı ama normaldeolsam o şekilde nasıl kılo alırdım ama hamıleyken almadım çocuğunun ve kendı sağlığından başka hiç bişi düşünmederim
hayirli olsun hamileligin
kilolu hamile kalanlar daha az kilo alur diye biliyorum ben
ekmek hamur i$i tatli $ekerli içecek vs yemez, ak$am yemegi saatini erkene alip bide yurursen zayiflarsin bile :)
etini sutunu sebzeni bol bol yiycen tabi,ceviz findik badem çok ye
baligi mutlaka ye yanina bol salata ve SIK yap bunu
et sebze yemeginde porsiyonu kuçultmene egrek yok istersen iki tabak ya ama ekmek vepilav olmadan
çaya kahvaye d $ekeri kesersen
fistik gibi hamile olursun :))