yarısı alman bir ailenin bireyi olarak malesef bunun bir türk hastalığı olduğunu gözlemliyorum. türklerde insanların kusurunu yüzüne vurmak çok yaygın. kötü niyetle yapılan bir şey değil, ama dikkatsiz ve özensiz, empatiden yoksun bir davranış. mesela yüzün kızarsa yüzün kızarmış derler. benim sivilce problemim var, sanki ben bilmiyormuşum gibi "aaaa yüzünde, şuranda sivilce çıkmış" derler karşılaşınca. ne manası varsa. insana gerçekten sosyal hayatı zindan edebilen bir durum. şu an uğradığım bir saldırıdan ötürü yüzüm tanınmaz halde mesela, morluklar ve yarılma yüzünden, bugün eşimle pansuman yaptırmak için dışarı çıktık, insanlar utanmadan, beni düşünmeden o kadar baktılar ki eşim çıkarıp güneş gözlüğünü bana takma ihtiyacı hissetti.
yani malesef bununla yaşamak zorundayız. bence kilo gerçekten hiç ama hiç dert edilecek bir "kusur"(!) değil. buna sen inanmalısın, çünkü cidden böyle. kilolu bayanlar da gayet güzel oluyorlar, sana dizilerdeki oyunculardan bir sürü harika güzel bayan sayabilirim, mesela daha şu an izlediğimiz bir çocuk sevdim dizisinde oynayan Gülçin Santırcıoğlu.
ki bunda sadece kilo vermemen durumunda bilmen için söylüyorum. istersen kilo da verebilirsin elbet, çünkü sağlık için daha iyi bir durum.
ama dediğim gibi görüntü olarak sakın ama sakın dert etme.
dünyadaki tüm kadınlar kalıptan çıkma gibi aynı bedene sahip olması gerekmiyor. bizim zihinlerimizi, algılarımızı eğitmemiz lazım...