kilomu çok ama çok kafama takıyorum

peki göbek bölgesi için yağlanmayı ve göbeğimin gideceği bir yol bilen varmı

Tüm bedeni çalıştıran hareketler yapman lazım, yani kardiyo çalışmalısın.. Kalp ritmini yükseltecek, terletecek hareketler..
Evde yapılabilecek en güzel kardiyo ip atlamak.. en az 15, en fazla 45 dk yapılması öneriliyor..
Bölgesel hareketler yağ yakımından ziyade kas yapma amaçlı yapılır.. Kas yaparken elbet yağ da yakılır fakat bu istediğin hızda sonuç vermeyecektir... Kardiyo ile yağ yakar, pilates ile sıkılaşır, bölgesel yada ağırlık çalışarak kas yapabilirsin.

Onu ben de isterdim ama olmaz ya:) o kadar kısa sürede. 67.1dim ben de kaçamak günler olmasa 10 kilo giderdi. Ama 7 gitti aslında 59.2ydim en son 8 diyeyim. Ramazanın da etkisiyle tabi. Daha 8-9 kilom var 50ye. Eylile kadar gider inşallah. Sen de katıl diyet gruplarından birine. Cok yardımcı oluyor:)
Diyet yapamam galiba ama göbek eriten bir şey varsa çok iyi olur

Koşu bandına akşam yemeğinden önce çıkıyorum , bi dizim var ı zombie onu açıyorum telefondan tam 40 dk onu izlerken 5.8 hizinda hafif eğimle yürüyorum. Sonra duş vs. Acıktıkca karpuz uyuyana kadar. Sıcak bişey isteyince şekersiz kahve ve Yeşilcay
Ekmek kahvaltıda yiyorum canım ama az .
Cok tsekkur ederim canim. Ben chiada aldim bakalim ne kadar iyi olacak. Bende basliycam bu hafta diyete. Karpuz tok tutuyor. Bende aksamlari karpuz yiyecegim peynirle. Fikir verdin canim sagol :)

Ben hemen hemen aynı boydayim senden 10 kilo fazlam var ve hiç takmiyorum..Hatta birazdan kalan tatlimi yiyeceğim yarım kalmıştı:) eğer takıntı haline getirirsen kilo vermen zor olur mutsuz olursun biraz kendinle barışık ol ve haline şükret senin yaşında ve boyunda olup 90 ve üzeri olanlar ne yapsın.Dikkat etmeye çalış hamburger kola cips bırak onları ve bol su iç.sadece kilo almamaya bak yoksa çok iyisin sıkma canını.grrcekten kilolu değilsin.

Öyle aşırı bi kilon yokki 3-4 kilo versen kendini çok daha iyi hissedersin.. evde bi tartı olsn. Kontrollü ol. 2 hafta dikkat etsen yeterli bnce.
2-3 hafta günde yarım saat Ebru Salı'yla pilates yapmıştım ( hamile kalınca bıraktım) gözle görülür sonucu farkettim tavsiye ederim. Spora fln yazılmadan YouTube dan bakabilirsin.. yani imkanım yok deme harekete geç En Büyük KK

meraba bana yardımcı olacağınız düşüncesiyle yazdım bunu ben üniversite öğrenciyim 19 yaşındayım 1.60 boyundayım ve 63 kiloyum kilomu bu aralar çok kafama takıyorum arkadaşlarımın hepsi zayıf buda daha çok moralimi bozuyor
giydiğim hiç bir şeyi kendime yakıştırmamaya hatta kendime özen göstermeyi bile bıraktım aynaya bakmak bile istemiyorum beni biraz rahatlatsın diyede buraya yazdım önerisi olan birisi varsa yardımcı olsun lütfen
Kendim diyet yaparım deme bence en iyi çözüm diyetisyen bence.Kararlı ol.

Bende kilomu çok takıyordum 168 boyum 72 kiloydum şimdi 60-61 kiloyum bir süredir. Nasıl zayıfladığımı anlatayım bir fikir olur. Sağlıksız şeyleri bıraktım kola hazır meyve suyu... doyucak kadar yedim fazlasını bıraktım yanında ekmek yemedim bol acı pul biber küçük turşu biber yedim hala yerim kilo almamak için. yattım bisiklet çevirdim çok bacak yoruyo gittikçe daha fazla çevirdim (basenler genişti) şimdi iyi 15 santim inceldi Vucudunda nereler için istiyosan favori egzersiz bulunmalı. Kilolu olmak kader değil çok yemeği bırakıp hareket edince oluyo her yemekte acı biber ve yatmadan önce nerdeyse acıkır yatmak çok işe yarıyor. Ne zaman aç yatsam kilo verdim.

Burda diyet topikleri var katılabilirsin .
Ben orda son kalan gıtmeyen kılolarımı verdım.
Halen devam edıyorum cunku ordakı arkadaslık cok güzel :KK19:

Kız daha 19 yaşındasın. Metabolizman canavar gibidir senin şimdi. Kesinlikle spor yap. Spor hem vücuduna hem de kafana çok iyi gelecek. Önünde uzuuuuun yıllar var. Fıstık gibi olacaksın merak etme :)

Ayrıca şişko mişko değilsin. Sakın rejim yapayım deme. Spor yap ve sağlıklı beslen gerisini düşünme.

Bende kilomu çok takıyordum 168 boyum 72 kiloydum şimdi 60-61 kiloyum bir süredir. Nasıl zayıfladığımı anlatayım bir fikir olur. Sağlıksız şeyleri bıraktım kola hazır meyve suyu... doyucak kadar yedim fazlasını bıraktım yanında ekmek yemedim bol acı pul biber küçük turşu biber yedim hala yerim kilo almamak için. yattım bisiklet çevirdim çok bacak yoruyo gittikçe daha fazla çevirdim (basenler genişti) şimdi iyi 15 santim inceldi Vucudunda nereler için istiyosan favori egzersiz bulunmalı. Kilolu olmak kader değil çok yemeği bırakıp hareket edince oluyo her yemekte acı biber ve yatmadan önce nerdeyse acıkır yatmak çok işe yarıyor. Ne zaman aç yatsam kilo verdim.
ne kadar sure cevirdiniz sadece bu hareketle mi 15 cm inceldiniz

Kilonun dağılımına bağlı olarak öneriler değişir, en doğrusu bence bir uzmana görünmek. Mesela ben 1.68im 58 kiloyum, 54 kilo olduğum dönem de çok farklı görünmüyordum şu ankinden. Kilolu bir görüntüm yok,
yağ oranım en son ölçtürttüğümde %21di. Kısacası doğru kas oranına sahipsen 6-7 kilo vermen bile yetecektir. Bunlar kesinlikle profesyonel ya da iddialı öneriler olmamakla birlikte bende işe yarayan şeyleri belirteyim. Tabii önce biraz yağ yakma odaklı çalışmalısın, kardiyo yapman lazım -bisiklet sürmek, yürüyüş, koşu, yüzme gibi vücudu çalıştıran aktif sporlar- birkaç kilo verdikten sonra da kas sıkılaştırma olayına girebilirsin, onun için de evde bile yapabileceğin sürüyle hareket var, bölgesel olarak kas yapılandırmak için. Yemek konusunda önerim, istediğin her şeyi ye ama miktarının farkında ol, bir de kaliteli besin tercihi yap, mesela dışarıda yemek yediğinde yemeğin yanında gelen garnitür patates kızartması yerine salata olsun, emin ol yağlı yemeklerden, kızartmalardan özellikle uzak durunca birden kilo vermeye başlayacaksın. Yağ doğru miktarda alındığında sağlıklı ve mutlaka alınması gerek ama evde yediğin anne yemeklerinden yeteri kadar yağ alırsın zaten. Yemekle ilgili en doğru şey kaliteli besini seçebilmek, pakette olan hiçbir şeyi yeme mesela, bol bol ot ye, salatalık maydonoz gibi yeşiller içinde bol miktarda su tuttuğundan çok az kalori içerir, canın yemek çektikçe bunları ye. En önemlisi, dışarıda yemek yediğinde yanında meşrubat alma, alacaksan ayran al. Küçük şeyler çok fark ediyor.

Ha bir de şimdi önerileri okurken gördüm, bir ayda 10 kilodan fazla kaybedemezsin, kaybedersen bile geri alacağına şüphen olmasın, sporla garanti gitmez o 10 kilo bir ayda ha diyet yapayım diyeceksen de o 10 kiloyu 2-3 ayda verirsin vermesine ama versen dahi eski yemek alışkanlıklarına döndüğün an kilo alırsın. Metabolizman yediğin miktara uyum sağlıyor, birden yemeği çat diye kestiğin takdirde bir iki kilo verirsin kısa sürede ama vücudun yeni kalori alımına alışacağı için ondan sonra vermen çok çok zor hale gelir aynı miktar yesen bile. Yurttaysan dışarıdan yemek şart değil; tavuk haşla, ton balığı ye, salata ye, çorba iç, bol su iç, ev yemekleri yapan yerlerden söyle...

Ne zaman acıksam ara öğünlerde salatalık, marul, yeşil elma, light yoğurt yiyorum. Tatlıyı unluyu hayatından çıkar. Yeşil çay öneririm ayrıca. Tatlı krizlerini engellemede tarçın çok önemli. Aylardır tatlı çekmedi canım hiç yemedim. 1 elmayı dilimle, taze nane, 1 limon dilimli ve kabuklu şekilde, çay kaşığını doldurmadan tarçın, 1 litre su hepsini karıştır. Beklet sonra gün içinde iç.

Back
X