- 13 Nisan 2007
- 15.557
- 36.070
- 1.123
Çok doğru söylüyorsun, önemli olan sağlıklı ve dengeli yemeyi oturtmak..bence en güzeli her şeyden yeteri kadar yemek,besin gruplarını dengeli bir şekilde gün içinde tüketmek,doğal gıdalarla beslenmek.Ama bizim bünyemiz, kendi adıma konuşursam buna müsait değil galiba. Şimdi tatilde evdeyim, yine eski halime dönmekten korkmasam ağzım 1 dakika boş durmaz. dolapta soğuk soğuk meyveler var,gelir gider ağzıma atarım.evden abur cuburu,çerezi eksik etmem ve ocakta çayım her daim içilmeye hazır olur.
Can sıkıntısından sürekli atıştırma modunda olurum.Bu yüzden Karatay ın 5 saat kuralı beni gündüz frenliyor. Gece yeme huyum çok şükür hiçolmadı. 2 hamilelik ve 2 lohusalık geçirdim.Kontrolü elden bırakmamaya çalıştım hep.72 kilodan yukarısını görmedim, çok şükür. bunuda gündüz kendimiğ hiç birşeyden mahrum etmeyerek, ama gece 20 den sonar meyve dahi yemeyerek başardım.o günler geride kaldı artık.Şimdi işim daha kolay.Benden süt bekelyen bir bebek yok , sadece kendimi düşünerek besleniyorum.
Ama biraz bu kilonun tadını çıkardıktan sonar,bu düzenden çıkıp herşeyden azcık yiyerek,pişman olmayarak,hayattan ve yediklerimden zevk alarak beslenme düzenimi oturtmaya çalışıcam.Çünkü ben yemek yapmayı, yemeyi,yaptığım yemekleri sevdiklerimle paylaşmayı çok seviyorum.Yedikten sonar vicdan azabı çekmek çok saçma oluyor.Bunun içinde sporu hayatımın başköşesine oturtursam inşallah ömür boyu kilo problemim kalmayacak.en sağlıklısı bu olur bence.Bütün diyetisyenlerin ortak görüşü bu doğrultuda.
İki hamileliğe rağmen en fazla 72 yi görmüş olmaya ayakta alkış!
Ben sıfır hamileliğe 86 yı görmüş insanım yahu!
Yazdıkların çok doğru, ekleyecek hiçbir şeyim yok..
Yarışmacıyken paylaşıyordum yediklerimi.. Ayrıca bir topik açmamıştım bunun için.. Sadece genel anlamda neler yaptığımı yazdığım ve en son da dün güncellediğim başarı öyküm var.. Ona da göz atmıştın eğer yanlış hatırlamıyorsam..canım senin günügününe ne yiyip ,içtiğini yazdığın bir topiğin yokmu.Açtığın konulara birara göz atmıştım ama görmedim.Hala günü gününe yediklerini yazıyorsan takip etmek isterim.Fikir vermesi için bu tarz bloglarıda sürekli okuyorum.Moyive edici oluyor...
Yediklerimi ajandama yazıyorum sadece.. Bu alışkanlıktan vazgeçemedim..
Hani demişsin ya Karatayın 5 saat kuralı beni abur cubur tüketiminden uzak tutuyor, diye.. Bende de ajanda aynı etkiyi yapıyor.. Bir lokma bir atıştırma yapacağım mesala.. o an duruyorum.. şimdi bunu ajandaya yazmak ne alaka, diyor ve yemekten vazgeçiyorum..