Kim Bu Gerçekleri Duymazdan Gelebilir?

askitotomsu

Yiğit Aras_SMA destek
Kayıtlı Üye
31 Mart 2012
10.869
7.482
448
Gönül ehli bir amcanın söylediği dikkat çekici ve düşündürücü şu sözleri sizinle paylaşmak istiyorum:

-İnsanlar neden tereddüt eder anlamıyorum.
İnsan anne karnındayken ağzından yemek mi yedi, burnundan nefes mi aldı?
Orada ihtiyaşlarını karşılayan kimdi?
Doğarken çıktığı yere hiçbir insan ne yapsa tekrar sokamaz onu. Peki oradan nasıl çıktı?
Doğduğunda savunmasızken Allah onu kime koruttu?
Pisliğini kime temizletti?
Onu koruması, pisliğini temizlemesi için kime şefkat ve sabır verdi?
O halde insan neden korkar, neden soruların peşine düşer, neden güvenmez?

Arkadaşlar, bu amcaya hayran kaldım. Sizce de korkularla kendimizi yormak yerine elimizden geleni yapıp işimizi Allah'a bırakmak, O'na tevekkül etmek gerekmiyor mu?

Hayranlıkla okudum yazıyı canm. Çok güzel geldi gece gece. Sag olasin paylasim için.
Amcadan daha alıntı yaparsan kendi adima sevinirim:16:

Gönül ehli bir amcanın söylediği dikkat çekici ve düşündürücü şu sözleri sizinle paylaşmak istiyorum:

-İnsanlar neden tereddüt eder anlamıyorum.
İnsan anne karnındayken ağzından yemek mi yedi, burnundan nefes mi aldı?
Orada ihtiyaşlarını karşılayan kimdi?
Doğarken çıktığı yere hiçbir insan ne yapsa tekrar sokamaz onu. Peki oradan nasıl çıktı?
Doğduğunda savunmasızken Allah onu kime koruttu?
Pisliğini kime temizletti?
Onu koruması, pisliğini temizlemesi için kime şefkat ve sabır verdi?
O halde insan neden korkar, neden soruların peşine düşer, neden güvenmez?

Arkadaşlar, bu amcaya hayran kaldım. Sizce de korkularla kendimizi yormak yerine elimizden geleni yapıp işimizi Allah'a bırakmak, O'na tevekkül etmek gerekmiyor mu?

Çok güzel demiş, doğru demiş... Biz tedbir alırken bile kafamızda bin türlü soru, bin türlü endişe ile acabalarla, keşkelerle o kadar boguyoruz ki kendimizi.. Hem dünyaya geliş amacımızı unutuyoruz hem tevekkül etmeyi. Stres, endişe, kaygı ve pek çok bilinçaltımıza yerleşmiş olumsuzluk ile kendimizi yerden yere vuruyoruz. En önemlisi şükretmiyoruz :50: Rabbim hepimize güzel bilinçler oturtmayı, olumlu tefekkürler etmeyi, güzel yaşamayı nasip etsin İnşaallah :16:

Çok güzel demiş, doğru demiş... Biz tedbir alırken bile kafamızda bin türlü soru, bin türlü endişe ile acabalarla, keşkelerle o kadar boguyoruz ki kendimizi.. Hem dünyaya geliş amacımızı unutuyoruz hem tevekkül etmeyi. Stres, endişe, kaygı ve pek çok bilinçaltımıza yerleşmiş olumsuzluk ile kendimizi yerden yere vuruyoruz. En önemlisi şükretmiyoruz :50: Rabbim hepimize güzel bilinçler oturtmayı, olumlu tefekkürler etmeyi, güzel yaşamayı nasip etsin İnşaallah :16:
amin canım

Kulu hayal kurarken, Allah tebessüm edermiş.

Hep bunu düşünürüm hayal kurarken kim bilir neler göreceğim daha diye....

Allah hayırlı ömür versin inşallah

Hatam varsa Allah affetsin, Hz İsa'nın bir duası varmış: Ya Rabbi, dünyada ve ahirete her günümüzü bayram sevinciyle sevinçlendir. Amin
Kur'an-ı Kerim'de der ki: Ey bizim Kerim Rabbimiz, bizlere bu dünyada da ahirette de iyilik ve güzellik ver ve bizleri cehennem azabından koru.

Mevlit Kandili için ortak hatme katılmak isteyenler, Ramazan hatmine var mısınız (dualarımız sizinle) konusuna bakıp cüz alabilirler
herkes kendi hayırlı niyetiyle katılabilir, 13 ocak kandilde hatim duası yapıp hem kendimize hem birbirimize dua etmek istiyoruz
ortak ibadetlerin sevabını unutmayalım arkadaşlar :)

gerginliğim, korkularım, kaygılarımı aşmam için söylenen sözleri tekrar paylaşıyorum
belki anksiyete ve panik ataktan muzdarip olanlar için rahatlama sağlar

siz bu sözleri uygulayamadınız sanırım. rahatsızlığınız olduğuna göre. aslında gerçekleri biliyo ama uygulayamıyoruz. kaygıdan kurtulamıyoruz

Back
X