Kim daha yorgun

4 küçük çocuğa evde bakan kadinmi.iki işte calisan erkekmi daha çok yorulur?

• Ankete Katılan
    116
4 Çocuğa bakmak ev işlerini yemeği çamaşırı ütüsü tabi ki çok kolay değil ancak dışarda üstelik iki işte çalışan insanın yorgunluğu da azımsanacak bir şey değil.Her zaman derim benim 1 çocuğum var ve çalışıyorum ama evde olduğum izinli zamanlarımda oluyor ne olursa olsun ev beni yormuyor dışarda çalıştığım gibi değil,işteyken masa başında olmama rağmen çok fazla yoruluyorum ama evde yapılacak tüm işleri yapsam da bu beni işteki kadar yormuyor.

Benim bebeğim var, çalışıyorum da. Bazen evde dinleniyorum, bazen iş yerinde. Bazen iş yerinde çok yoruluyorum, bazen evde. Değişiyor yani. 2 işte çalışmak da kolay değil ama. Ben sizin eski konunuzu okumuştum, bence adama çok yükleniyorsunuz.

Esimle dun ayni konuyu konustuk benm bir tane cocuk var ama esimde iki iste calisiyor cogu zaman eve gelemiyor sin otobusu kacirdigi icin bende 12 13 saat boyunca kosturuyorum gecede bitmiyo tabi bu sorumluluk uyudu rahatim yok. :( hem yalniz yasayan hem evli cocuklu bir kadinim evlilik hayati yok esime gelince tamam cok calisiyor hem bedenen hem ruhen oda cok yoruluyor ama sanki cocuk bakmak yalniz yasamak bana daha zormus gibi geliyor dusunun iki gece boyunca hastalaniyorsunuz kalkip bir bardak su icemiyorsunuz ama yaninizda kalkip bir bardak su verecek kocaniz yok en azindan haftada bir gunde olsa arkadaslariyla gorusup deşarz oluyo tam toparlayamadm konuyu aslinda ama durum bundan ibaret :( hayat zor cok zor

Esimle dun ayni konuyu konustuk benm bir tane cocuk var ama esimde iki iste calisiyor cogu zaman eve gelemiyor sin otobusu kacirdigi icin bende 12 13 saat boyunca kosturuyorum gecede bitmiyo tabi bu sorumluluk uyudu rahatim yok. :KK43: hem yalniz yasayan hem evli cocuklu bir kadinim evlilik hayati yok esime gelince tamam cok calisiyor hem bedenen hem ruhen oda cok yoruluyor ama sanki cocuk bakmak yalniz yasamak bana daha zormus gibi geliyor dusunun iki gece boyunca hastalaniyorsunuz kalkip bir bardak su icemiyorsunuz ama yaninizda kalkip bir bardak su verecek kocaniz yok en azindan haftada bir gunde olsa arkadaslariyla gorusup deşarz oluyo tam toparlayamadm konuyu aslinda ama durum bundan ibaret :KK43: hayat zor cok zor
E siz de görüşün. 1 tane bebişiniz varmış, onu giydirip hazırlayın birlikte gezin. Arkadaşlarınızla buluşun. Kendinizi eve hapsetmenize gerek yok ki..

Bnde cikmiyorm desem yalan olur sagolsn kisitlamaz hakkinida inkar edemem ama cocuklada kafa dinlenmiyoki disardada dur oglum yalma oglum yerlere yatan kucaktan inmeyen bir cocuk inanin disarda daha cok yoruluyorum en azindan evde kimse gormuyo halimizi:)

Bunun kıyası olmazki, siz yoruluyorsunuz diye eşinizin 2 işte çalıştığı gerçeği değişmez, eşinizin 2 işte çalışması 4 çocugun sorumluluğunu hafifletmez. Şartlara bağlı olarak karşılıklı hoşgörü ile bu günleri aşabilirsiniz siz eşsiniz, yoldaşsınız, Bu işin en i daha sı olmaz, ikinizinde işi zor diye karşı taraf kendini öldürmesini bekleyemez öncelikleriniz olmalı önemli olan bu şartlarda mutlu olmak eşini mutlu etmek.

Hakikaten anlamakta güçlük çekiyorum. Neden 4 çocuk??? Üstelik ek gelir olsun diye merdiven siliyorum diyorsunuz.

Demekki maddi imkanlarınız yeterli değil.4 çocuğun maddi manevi sorumluluğu çok ağır.1 ya da 2 tane olsaydı

siz de keyifle bütseydiniz, çocuklarda daha imkanları geniş mutlu büyüseylerdi.

Şimdi siz manevi eşiniz maddi yetişemekten sinir stres içindesiniz.Bunun çocuklara yansımaması mümkün değil.

Yazık ya.Hem çocuklara hem size.

Bu soru çok zamansız.Kim yorulursa yorulacak çünkü bu durum ebeveynlerin iradesinde.

Baba biraz daha çok yorulur gibi geliyor. Çocukların yaşları önemli. En büyüğü az çok yardımcı olur anneye. Birbirleriyle oyalanırlar. Arkadaş sıkıntı çekmezler. Anneye yapışmazlar. Baba işte çalışıp eve döndüğünde de çocuklarıyla ilgilenmek zorunda. Çocuklarında diş dönemleri falan zor. Yaşları önemli dediğim gibi.

Cocuklarin yasina ve islerin niteligine gore degisir.

1 yasinda bebekle 10 yasindaki cocugun bakiminda daglar kadar fark var.

Mesela kuzenim butun gun oturup gelene gidene nufus kaydi ornegi veriyor bu da bir is.
Butun gun elinde kazma kurek calisan kisininki de bir is.
Ben simdi mudurum haftada 1 gun dolu dolu calisip kalan gunlerde ise gitmesem bile olur ama bu seviyeye gelene kadar gunde 7.5 saat ayakta adeta kendimi heba ederek de calistim bunlar da is.

Hangisini karsilastiriyoruz?

Back
X