Kim daha yorgun

4 küçük çocuğa evde bakan kadinmi.iki işte calisan erkekmi daha çok yorulur?

• Ankete Katılan
    116
Hakikaten anlamakta güçlük çekiyorum. Neden 4 çocuk??? Üstelik ek gelir olsun diye merdiven siliyorum diyorsunuz.

Demekki maddi imkanlarınız yeterli değil.4 çocuğun maddi manevi sorumluluğu çok ağır.1 ya da 2 tane olsaydı

siz de keyifle bütseydiniz, çocuklarda daha imkanları geniş mutlu büyüseylerdi.

Şimdi siz manevi eşiniz maddi yetişemekten sinir stres içindesiniz.Bunun çocuklara yansımaması mümkün değil.

Yazık ya.Hem çocuklara hem size.

Bu soru çok zamansız.Kim yorulursa yorulacak çünkü bu durum ebeveynlerin iradesinde.
Yazıklik bir durum yok aslında.çok şükür hepsi sağlıklı ve mutlu.aramızda tartışma konusu digil aslında bu herkez görevini yapiyo elinden geldikçe.konuşma geçiyor sadece seni benmi yoruluyoruzdur diye bende sizlere bir sorum istedm

Baba biraz daha çok yorulur gibi geliyor. Çocukların yaşları önemli. En büyüğü az çok yardımcı olur anneye. Birbirleriyle oyalanırlar. Arkadaş sıkıntı çekmezler. Anneye yapışmazlar. Baba işte çalışıp eve döndüğünde de çocuklarıyla ilgilenmek zorunda. Çocuklarında diş dönemleri falan zor. Yaşları önemli dediğim gibi.
Yaşları 5.3.3.8 aylik

Cocuklarin yasina ve islerin niteligine gore degisir.

1 yasinda bebekle 10 yasindaki cocugun bakiminda daglar kadar fark var.

Mesela kuzenim butun gun oturup gelene gidene nufus kaydi ornegi veriyor bu da bir is.
Butun gun elinde kazma kurek calisan kisininki de bir is.
Ben simdi mudurum haftada 1 gun dolu dolu calisip kalan gunlerde ise gitmesem bile olur ama bu seviyeye gelene kadar gunde 7.5 saat ayakta adeta kendimi heba ederek de calistim bunlar da is.

Hangisini karsilastiriyoruz?
Masa başı isi. Beynen yoruluyor sanirim

Insanlar neden hayati kendilerine bu kadar cekilmez kılıyor anlayamiyorum. Durum yokken onca cocuk yapip iki kiside kendini parcaliyor evi cekip cevirmek icin. O cocuklar gokten dusmedi neticede 4 cocukla ve 2 işte calisan bir eşle vakit gecirmeyi, rahat olmayi, saglikli iletisim kurmayi beklemeniz anlamsiz. Kim daha cok yoruluyor muhabbeti de öyle.

Insanlar neden hayati kendilerine bu kadar cekilmez kılıyor anlayamiyorum. Durum yokken onca cocuk yapip iki kiside kendini parcaliyor evi cekip cevirmek icin. O cocuklar gokten dusmedi neticede 4 cocukla ve 2 işte calisan bir eşle vakit gecirmeyi, rahat olmayi, saglikli iletisim kurmayi beklemeniz anlamsiz. Kim daha cok yoruluyor muhabbeti de öyle.
Kimsenin kendini parçaladığı yok.cocuklarin coklugundan yada parasizliktan dert yanmadimki size .sadece sordum eşimle aramızda sadece konuştuğumuz soruyu sizede sordum bu kadar.ben isyanlarda digilim ki

Çocuk bakarken sadece bedenmi yorulur
Çocuk bakarken insan kendini kaybeder hemşire. Beden yorulması lafta kalır.
Lakin gördüğüm kadarıyla iki taraf da elinden geleni yapıyor. Çocukları paketleyip iade edemeyeceğinize göre anlayışla birbirinize destek olmaktan başka çareniz yok. Bu tip kıyaslamalar ve didişmeler geçici olan bu günleri çekilmez hale getirmekten başka işe yaramaz.

Hakikaten anlamakta güçlük çekiyorum. Neden 4 çocuk??? Üstelik ek gelir olsun diye merdiven siliyorum diyorsunuz.

Demekki maddi imkanlarınız yeterli değil.4 çocuğun maddi manevi sorumluluğu çok ağır.1 ya da 2 tane olsaydı

siz de keyifle bütseydiniz, çocuklarda daha imkanları geniş mutlu büyüseylerdi.

Şimdi siz manevi eşiniz maddi yetişemekten sinir stres içindesiniz.Bunun çocuklara yansımaması mümkün değil.

Yazık ya.Hem çocuklara hem size.

Bu soru çok zamansız.Kim yorulursa yorulacak çünkü bu durum ebeveynlerin iradesinde.

ne güzel yazmışsınız.aynen katılıyorum size.

biz bu gelirle 2. çocuğu 100 kere düşündük.karar veremedik.millet te en az 3-4

Millet takmis niye 4 cocuk diye :) soru bu degilki? Kaldiki 4 cocugu olanin gecim derdi varda 2 cocugu olanin yok mu? Belki daha zor sartlari olanlarvar hatta...

Bence ikiside zor konu sahibi ikiside yorulur.. ama cocuklarin yas araligida onemli.. hepsi kucukse bicir bicir o zmn cok zor... her turlu kadin daha cok yorulurda... sanirim ben iki iste calisirdim :) cocukbaknak cok daha zor

yani iş var iş var,
beni iş değil yol yoruyor mesela,
işim evime yakın olsa bütün gün değil yorulmak bol bol dinlenmiş olurdum.

yol deyince yazasımm geldii günde kac saat yol cekiyorsnzz zira bende bu konuda dertliyimm :(( özür dilerim konu sahibi konunun içinde dahil olup soruyorumm. ayrıca esinizdr szde cok yoruluyosnuzdur ama illaki biri dersenz 4 cocuga bakmak bence.. allah herkesn yardımcısı olsn inş..

Her ikisi de yorulur. Tek iş insanı bunaltırken ek iş de yapıyor. Siz evde çocuklara bakarken sadece bir işle yetinmemiş saygı duyuyorum..
4 çocuk bu arada isteyerek mı oldu bu devirde çok zor hem maddi hem manevi..
Allah ikinize de sabır ve kolaylık versin yanlız ben daha çok yoruluyorum muhabbetine girmemeniz gerek karşılıklı fedakarlıklar yapılıyor. Eşin iki işle uğraşırken sadece işle uğraşmıyor acaba yetebilecek miyim diye de aklı sizde besbelli.

yol deyince yazasımm geldii günde kac saat yol cekiyorsnzz zira bende bu konuda dertliyimm :KK43:( özür dilerim konu sahibi konunun içinde dahil olup soruyorumm. ayrıca esinizdr szde cok yoruluyosnuzdur ama illaki biri dersenz 4 cocuga bakmak bence.. allah herkesn yardımcısı olsn inş..

benim çalışma saatlerim düzenli olmadığı için belli olmuyor, ama en iyi ihtimalle 1 saat, sabah ya da akşam iş saatlerine denk gelirsem 2-2.5 saati buluyor...

İki işte çalışan erkek daha çok yorulur.
Çocuk bakımını küçümsediğimden değil asla,dışarıda el işinde çalışmak şartlar ne olursa olsun psikolojik ve fiziksel açıdan daha zor.

Back
X