Kim hakl... Annem mi, Kardeim mi?

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.179
18.338
823
kardeşim annem ile alt üst oturuyordu

ama göçtükardeşim beni evine götürdü ama annem için kesinlikle nerede oturduğumu söylemiyeceksin dedi, nedenini sorduğumda ise şaşırdım

nedeni annemin kardeşimle ilgili nekadar özel şeyler varsa komşuya anlatması

artık özel hayatıma saygı ve huzur istiyorum diyor,

annem ise ilaki adresi benden istiyor

ben ise vermedim, verirsem bana küser dedim aranızdaki sorunu halledin dedim

anneme ise neden kabul etmediğini yazdım,

o ise herzamanki gibi kabul etmedi kendi kusurlarını ve yaptıklarını

kim haklı aklım karıştı :kahve:

Anlattığınıza göre kardeşiniz haklı gibi görünüyor; siz de yazarken kardeşinize daha çok hak veriyor gibisiniz. Tabi eğer altta yatan aşka sebepler veya daha derin konular varsa bilemem. Ama gene de ana anadır, uzatmasın kardeşiniz. Konuşun bir süre sonra arayı bulmanın yolunu araştırın. Ama belki bir süre birbirlerini özleseler faydalı olur. Yoksa anne evlat arasında küslük mü olurmuş.
Bu arada kardeşiniz kız mı erkek mi, evli mi bekar mı?

Anlattığınıza göre kardeşiniz haklı gibi görünüyor; siz de yazarken kardeşinize daha çok hak veriyor gibisiniz. Tabi eğer altta yatan aşka sebepler veya daha derin konular varsa bilemem. Ama gene de ana anadır, uzatmasın kardeşiniz. Konuşun bir süre sonra arayı bulmanın yolunu araştırın. Ama belki bir süre birbirlerini özleseler faydalı olur. Yoksa anne evlat arasında küslük mü olurmuş.
Bu arada kardeşiniz kız mı erkek mi, evli mi bekar mı?

bekar ama mesleği var kızkardeşim

Bence annenizle kardeşinizi bir araya getirip orta yolu bulun.
Anneyi terketmek pek hoş olmamış, insandır hata yapabilir ama ben öyle çekip gitmelere karşıyım.
Sonuçta karşısındaki anne.

Bence annenizle kardeşinizi bir araya getirip orta yolu bulun.
Anneyi terketmek pek hoş olmamış, insandır hata yapabilir ama ben öyle çekip gitmelere karşıyım.
Sonuçta karşısındaki anne.

annemde bende onu artık eve almayacağım diyor

içinden çıkılmaz bir boyut alıyor bende ne yapacağımı şasırdım ikiside inat :umursamaz:

annemde bende onu artık eve almayacağım diyor

içinden çıkılmaz bir boyut alıyor bende ne yapacağımı şasırdım ikiside inat :umursamaz:

Cidden kötü biçimde arada kalmışsınız.
Şimdi ben sizin yerinizde olsam ne yaparım biliyor musunuz? İkisinide habersiz evime çağırır sonrada dışarıya çıkıp kapıyı üstlerine kitlerdim.
Ne dertleri varsa görsünler, eteklerindeki taşları döksünler diye.
Anne ile evlat arasında böyle şeyler olmamalı, her ikiside çok inatçıymış. Sonradan çok üzülürler ama iş işten geçmiş olur.

Cidden kötü biçimde arada kalmışsınız.
Şimdi ben sizin yerinizde olsam ne yaparım biliyor musunuz? İkisinide habersiz evime çağırır sonrada dışarıya çıkıp kapıyı üstlerine kitlerdim.
Ne dertleri varsa görsünler, eteklerindeki taşları döksünler diye.
Anne ile evlat arasında böyle şeyler olmamalı, her ikiside çok inatçıymış. Sonradan çok üzülürler ama iş işten geçmiş olur.

aynen katılıyorum..
ama bide şu var bırakın kızının hiç kimsenin özeli kapının dişına çıkmamalı
bu konuda kardeşiniz haklı......
her ne olursa olsada anneden kaçmakta olmaz insanın kalbi kırılabilir.......hatalıda olsa o bir anne ve anneyede küslük hoş olmaz canım.....
arada kalsanızda ....iş birazda size düşüyor........
işallah düzelirler.....

bekar ama mesleği var kızkardeşim

Anladım canım, mesajı yazdıktan sonra çıkmak zorunda kaldım kusura bakma. Aslında kardeşinizin kız ve bekar olmasına sevindim. Daha kolay çözülür anne ile kız arasında mesele çünkü. Yani şunun için sormuştum; anne kız birbirinin canı ciğeridir, et tırnaktan ayrılmaz. Eninde sonunda özlerler birbirlerini. Ama işin içinde olayların ortasında bir damat ya da gelin olsaydı daha zor olurdu. Yani "eloğlu" ya da "elkızı" anlamında söylemiyorum, yanlış anlaşılmasın. Sadece evladın kendi annesini ve annenin kendi evladını affetmesi daha kolaydır anlamında söylüyorum.
Bence de sanki iş biraz size düşüyor. Ama çok acele etmeyein, sinirler biraz yatışsın. Hemen üstüne giderseniz daha da gerilebilir. Annenize de kızkardeşinize de kendi kendileri ile başbaşa kalmak için fırsat verin, hatta bu süre zarfında konuyu bile açmayın. Bir süre sonra arayı yapmak için konuşursunuz ikisiyle de. Ama bu süreyi de uzatmayın çok çok, sinirler soğusun derken araya soğukluk girecek kadar da olmasın.
Umarım yoluna girer.

ben kardeşinizi hatalı buldum bir küçük olarak ...

annedir sonuçta onunda hataları olabilir...

benim annemde yapar bazen..gider anlatır..

anne niye yaptın dediğimde nevar ki onda der

kızarım ama gelir geçer

bazı şeyler vardırki aile içinde kalması gerekir. annen herşeyi anlatıyorsa en başta o hatalı. çocuklarının sırlarını yabancıya anlatmaması gerekir. kardeşinde boş yere böyle bir tavır takınmamıştır ayrıntısını sen daha iyi biliyorsundur. bence hiç araya girme sonra onlar barışır en kötü sen olursun. ben anneme ne söylersem babamda duyuyor başkalarıda. gizli gizli söylüyor bende çok kızıyorum ve artık hiçbirşeyimi paylaşmıyorum.

Kızkardeşini evden götürecek boyutlarda olduguna göre gerçekten büük sorunları var anlasılan.Biraz oturup konusmayı denesinler en azından annene tekrar anlatmaya calıssın canım.

ister anne olsun ister baba

en yakinim annem babam benim sirrimi ya da yasantimi iceride tutmicakta kim tutacak ?

kime güvenicez ? kardesin hakli olarak kendine siper örmüs canim

evini ayirmis madem ama küslügü ilerletmesin sonucta karsisindaki annesi

araya mesafe koyar her seyini anlatmaz olur biter (madem annesinin huyu böyle)

bu arada babaniz nerede ?

ıkısınında hatası vardır emınım..
annenız komsuya anlatmakla herseyı kardesınızde annesıne anlatması dır hatası..
tamam annedır bısı saklanmaz denır ama bı mesafe olmalıdır adı ustunde ozel hayat kardeısnız herseyını noktasıyla anneye anlatırsa annede paylasmak ıster komsu ıle..
ama kaardesınız cok kızmıskı ızını kaybetmeye calısmıs resmen annenızden canım cokmu yandı ?..

ister anne olsun ister baba

en yakinim annem babam benim sirrimi ya da yasantimi iceride tutmicakta kim tutacak ?

kime güvenicez ? kardesin hakli olarak kendine siper örmüs canim

evini ayirmis madem ama küslügü ilerletmesin sonucta karsisindaki annesi

araya mesafe koyar her seyini anlatmaz olur biter (madem annesinin huyu böyle)

bu arada babaniz nerede ?

6 yıl önce vefat ettimafoldumben

ıkısınında hatası vardır emınım..
annenız komsuya anlatmakla herseyı kardesınızde annesıne anlatması dır hatası..
tamam annedır bısı saklanmaz denır ama bı mesafe olmalıdır adı ustunde ozel hayat kardeısnız herseyını noktasıyla anneye anlatırsa annede paylasmak ıster komsu ıle..
ama kaardesınız cok kızmıskı ızını kaybetmeye calısmıs resmen annenızden canım cokmu yandı ?..

sonuçta öğretim görevlisi bütün velilerİN özel hayatını bilmesini kim ister?

sonuçta öğretim görevlisi bütün velilerİN özel hayatını bilmesini kim ister?
kesınlıkle kımse ıstemez..
annenızle konusun anne evlat arasında sogukluk kusluk olmasın..
sız ara bulucu olunuz..derım..
ama kardesınzde ozelını paylasmasın..kesınlıkle ozeldır ozelde kalmalıdır..

bence iki taraf haksız :delphin:
umarım orta yolunu bulursunuz

ikisinide orta bir yerde buluştur...
yüzyüze konuşsunlar..

ama nedense bazen annelerimiz çocuktan daha beter oluyor....

oysaki biz onların canıyız kanıyız aslında cahiliz diye alttan almaları gerekiyor....

ama onlar bizim robot gibi yaşayıp onlara kusursuz bir evlat olmamızı istiyorlar.....

ben evliyim ve yavrum olursa eğer onunla arkadaş gibi olacağım.....bütün dertlerini dinleyeceğim.....

kızsam bile cahildir diyip üstüne üstüne gitmeyeceğim........

inşallah sizinde anneniz artık evladıyla barışır.....ve özele saygı duyar..

o evime artık almam demesi kızkardeşinizi iyiden iyiye deli eder kızkardeşine bunu söyleme sakın...

Back
X