Kim Haklı ( 2 arada 1 derede kalmak)

senguler0011

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2020
135
47
18
33
günaydın kızlar.
Biz 3 kardeşiz ablam ve ben evli erkek kardeşim bekar annemle yaşıyor.
Annemlerin evi eski bir ev eski bina yani rahat bi 30/40 yıllık var binanın önünde arsa vardı müteahhit bu arsayı satın aldı ve tam bizim evin önüne geliyor sıfıra sıfır diyebilirim çok az bir mesafe var bizim bina ile yeni bina yapılacak yerde. Neyse dün kepçe gelmiş çalışmaya kazı yaparken biraz bizim binaya zarar vermiş ev sallanmış falan göçme tehlikelisi olabilir diye binayı boşaltın demişler. Konu buradan sonra başlıyor annem ile ablam yakın oturuyo 15/20 dk mesafeleri var.
Ben o sırada eşimin köyünde idim merkeze gelmem 2/2 buçuk saati buluyor.
Annem ablamı arıyo size geleceğim böyle böyle oldu diye durumu anlatıyor. Ablamda plan yapmış gezmeye gidecekmiş anahtarı sana vereyim sen geç demiş yada gezmeye gel bizimle demiş annem ben burda ölüyorum sen gezme derdindesin demiş ve çok kırılmış. Ananemin yanına gitmiş köye biz dün akşam gittik annemi aldık geldik.
Ablamda kardeşimi aramış çok ısrar etmiş gelin diye kardeşim gitmemiş.
Annem diyor ki aynı durumda o olsaydı ben gitmezdim. Ablam diyor ki ben elmiyim anneme anahtar veriyorum neden geçmedi bana diye trip atıyor.
Ben açıkcası anneme hak veriyorum ama aralarına girmedim ablam sürekli beni arıyor acaba ablama desem mi annem sana biraz kırılmış gönlünü al diye yoksa hiç karışmasam mı?

arkadaşlar babam öleli bir yıl oldu annem babamdan sonra çok alınganlaştı. Ablamın gezmeye gitmesi de sahilde hava almakmış ertelenenmeyecek bi durum değilmiş

Son düzenleme:
Ablanız gelme dememiş bir şey dememiş. Hatta sonradan arayıp gelin diye ısrar bile etmiş. Bence anneniz abartmış. “Ben olsam öyle yapmazdım” düşüncesi sağlıksız bir düşünce. Herkes her şeye onun gibi tepki veremez. Üstelik kırıldığını bile ifade etmemiş. Kendi kendine tribe girmiş.

Son düzenleme:
Günaydın..
Aynı durumda bende olsam gezmeye gitmezdim anneniz haklı ortada böyle bir durum varken gezmeye gidiyorum al anahtarı yada sende gel demek kırıcı olmuş kadının o durumda gezip tozmayı düşüneceği yok..
Gönlünü almaya çalışsın ablanız (genelde) anneler affedicidir..

İki ucu B..u değnek. Biraz anne hakkı biraz abla. Sonuçta bişey olmamış.ablanız planını aksatamayacktı demekki. Ama ben olsam iptal ederdim.çok önemli bişey değildiyse

Annem çok korkmuş biraz ilgi beklemiş evet bende diyorum ama yok aynı şeyi o yaşasa ben hayatta bırakmazdım diyo
Çünkü anne olmak başka bir şey çocuğu olmak başka bir şey. Anneniz bunu anlamak istemiyor gibi. Siz annenizi yumuşatın bence. Ablanız durumu sadece evden çıkmak olarak anlamış olabilir. Yani annenizin korktuğunu fark etmemiş o an. Düzeltmeye çalışın bence

günaydın kızlar.
Biz 3 kardeşiz ablam ve ben evli erkek kardeşim bekar annemle yaşıyor.
Annemlerin evi eski bir ev eski bina yani rahat bi 30/40 yıllık var binanın önünde arsa vardı müteahhit bu arsayı satın aldı ve tam bizim evin önüne geliyor sıfıra sıfır diyebilirim çok az bir mesafe var bizim bina ile yeni bina yapılacak yerde. Neyse dün kepçe gelmiş çalışmaya kazı yaparken biraz bizim binaya zarar vermiş ev sallanmış falan göçme tehlikelisi olabilir diye binayı boşaltın demişler. Konu buradan sonra başlıyor annem ile ablam yakın oturuyo 15/20 dk mesafeleri var.
Ben o sırada eşimin köyünde idim merkeze gelmem 2/2 buçuk saati buluyor.
Annem ablamı arıyo size geleceğim böyle böyle oldu diye durumu anlatıyor. Ablamda plan yapmış gezmeye gidecekmiş anahtarı sana vereyim sen geç demiş yada gezmeye gel bizimle demiş annem ben burda ölüyorum sen gezme derdindesin demiş ve çok kırılmış. Ananemin yanına gitmiş köye biz dün akşam gittik annemi aldık geldik.
Ablamda kardeşimi aramış çok ısrar etmiş gelin diye kardeşim gitmemiş.
Annem diyor ki aynı durumda o olsaydı ben gitmezdim. Ablam diyor ki ben elmiyim anneme anahtar veriyorum neden geçmedi bana diye trip atıyor.
Ben açıkcası anneme hak veriyorum ama aralarına girmedim ablam sürekli beni arıyor acaba ablama desem mi annem sana biraz kırılmış gönlünü al diye yoksa hiç karışmasam mı?
Bence kesinlikle ablaniza söyleyin annem kırılmış gönlünü al diye,konu uzamasin.Orta yolu siz yapmaya çalışın.Anneler biraz alıngan oluyor sadece,ablaniza hata yok aslında.Tatli dille ,konuyu uzatmadikca çözülebilir bir mesele.Annelere öncelik vermek gerekir.

Ablanız gelme dememiş bir şey dememiş. Hatta sonradan arayıp gelin diye ısrar bile etmiş. Bence anneniz abartmış. “Ben olsam öyle yapmazdım” düşüncesi sağlıksız bir düşünce. Herkes her şeye onun gibi tepki veremez. Üstelik kırıldığını bile ifade etmemiş. Kendi kendine tribe girmiş. Ablanız daha annenizin alındığını bile bilmiyor
anlamış annemin alındığını ama ona göre o haklı annem biraz utangaç bi tip kimsenin evine gidip kalmaz bşraz ilgi beklemiş ablam da giyinip kuşanıp gezmeye gitmiş bide anneme abartma falan demiş galiba annem çok üzülmüş aslında konu çok büyük değil ama babamın ölümünden sonra annem biraz alıngan oldu

Bence kesinlikle ablaniza söyleyin annem kırılmış gönlünü al diye,konu uzamasin.Orta yolu siz yapmaya çalışın.Anneler biraz alıngan oluyor sadece,ablaniza hata yok aslında.Tatli dille ,konuyu uzatmadikca çözülebilir bir mesele.Annelere öncelik vermek gerekir.
bende öyle diyorum abalama yok ben haklıyım annem abartıyo diyo aslında annemi arasa bi özür dilerim dese konu kapanacak ablama göre o haklı

niyetim aralarına girmek değil ablam haklı olduğunu düşünüyor ve anneme küstü güzel bi dille izah etsem annemin gönlünü alsa ama karışmamak en iyisi

Sizin yaşınızdan pay biçersem anneniz 60 larında sanırım. Evin önünde kepçe vb iş makinesi çalışırken anneniz evden güvenlik tehlikesiyle tahliye edilmiş.

Yıllardır oturduğu evin yıkılması ve evsiz kalma korkusu ; sarsıntının verdiği panikle anneniz en yakınını , evladını aramış.

Ablanız da olayı fazla hafife almış , kusura bakmayın.

Aynı durum ablanızın evinde yaşansa ; anneniz de gezmeye gidiyorum al anahtarı dese ; annenizin ne anneliği ne de insanlığı kalmazdı, forumda linç edilirdi anneniz.

Sizin yaşınızdan pay biçersem anneniz 60 larında sanırım. Evin önünde kepçe vb iş makinesi çalışırken anneniz evden güvenlik tehlikesiyle tahliye edilmiş.

Yıllardır oturduğu evin yıkılması ve evsiz kalma korkusu ; sarsıntının verdiği panikle anneniz en yakınını , evladını aramış.

Ablanız da olayı fazla hafife almış , kusura bakmayın.

Aynı durum ablanızın evinde yaşansa ; anneniz de gezmeye gidiyorum al anahtarı dese ; annenizin ne anneliği ne de insanlığı kalmazdı, forumda linç edilirdi anneniz.
işte aradığım yorum ablam kaçarak evlendi gizli nikah yaptı babamın inadına rağmen annem onu ve eşini bağrına bastı hiç ablama küsmedi. Ablam da abartma anne deyince üzülmüş ben onun için kaç yıllık yuvamı yıkacaktım o beni bi gezmeye değişti diyor bende kıyamıyorum canım annem beni çok çekti bide sadece biraz ilgi beklemiş ablam 32 yaşında annem 56

işte aradığım yorum ablam kaçarak evlendi gizli nikah yaptı babamın inadına rağmen annem onu ve eşini bağrına bastı hiç ablama küsmedi. Ablam da abartma anne deyince üzülmüş ben onun için kaç yıllık yuvamı yıkacaktım o beni bi gezmeye değişti diyor bende kıyamıyorum canım annem beni çok çekti bide sadece biraz ilgi beklemiş ablam 32 yaşında annem 56
Şu söyledikleriniz hiç hoş değil. Konunun ablanızın kaçarak evlenmesi vs ile ilgisi yok.

Son düzenleme:
Back
X