Kim Haklı ( 2 arada 1 derede kalmak)

işte aradığım yorum ablam kaçarak evlendi gizli nikah yaptı babamın inadına rağmen annem onu ve eşini bağrına bastı hiç ablama küsmedi. Ablam da abartma anne deyince üzülmüş ben onun için kaç yıllık yuvamı yıkacaktım o beni bi gezmeye değişti diyor bende kıyamıyorum canım annem beni çok çekti bide sadece biraz ilgi beklemiş ablam 32 yaşında annem 56

Sorun annenizin ilgi beklemesi değil. Anneniz eşini kaybetmiş ,hayat arkadaşı yanında değil artık.

Evi yıkım tehlikesine girmiş. Anneniz erkek kardeşinizle belki de evsiz kalabileceklerini düşünüp telaşlanırken , korkuyla ablanızı aramış , ablanız oralı olmamış.

Bu durumda kim olsa kendini hem üzgün hem de kızgın hisseder. En yakını yanında olmak yerine gezmeyi seçmiş.

Şu yapılanı anneniz yapsa , görüşmeyin o anneyle yazan bile olurdu eminim ki.

Sorun annenizin ilgi beklemesi değil. Anneniz eşini kaybetmiş ,hayat arkadaşı yanında değil artık.

Evi yıkım tehlikesine girmiş. Anneniz erkek kardeşinizle belki de evsiz kalabileceklerini düşünüp telaşlanırken , korkuyla ablanızı aramış , ablanız oralı olmamış.

Bu durumda kim olsa kendini hem üzgün hem de kızgın hisseder. En yakını yanında olmak yerine gezmeyi seçmiş.

Şu yapılanı anneniz yapsa , görüşmeyin o anneyle yazan bile olurdu eminim ki.
evet babamdan sonra çok alıngan oldu zaten

Anneler belirli bir yaştan sonra daha alıngan olabiliyor.Kızı el değil ya sonuçta.Ablaniz da gitmeyebilirdi ama o da annesi el değil diyerek gitmek istemiş olabilir.Olur böyle şeyler orta yolu siz bulun.kimse kırgın kalmasın ne olacak.Ablaniz ve annemizin arasını siz bulun.

günaydın kızlar.
Biz 3 kardeşiz ablam ve ben evli erkek kardeşim bekar annemle yaşıyor.
Annemlerin evi eski bir ev eski bina yani rahat bi 30/40 yıllık var binanın önünde arsa vardı müteahhit bu arsayı satın aldı ve tam bizim evin önüne geliyor sıfıra sıfır diyebilirim çok az bir mesafe var bizim bina ile yeni bina yapılacak yerde. Neyse dün kepçe gelmiş çalışmaya kazı yaparken biraz bizim binaya zarar vermiş ev sallanmış falan göçme tehlikelisi olabilir diye binayı boşaltın demişler. Konu buradan sonra başlıyor annem ile ablam yakın oturuyo 15/20 dk mesafeleri var.
Ben o sırada eşimin köyünde idim merkeze gelmem 2/2 buçuk saati buluyor.
Annem ablamı arıyo size geleceğim böyle böyle oldu diye durumu anlatıyor. Ablamda plan yapmış gezmeye gidecekmiş anahtarı sana vereyim sen geç demiş yada gezmeye gel bizimle demiş annem ben burda ölüyorum sen gezme derdindesin demiş ve çok kırılmış. Ananemin yanına gitmiş köye biz dün akşam gittik annemi aldık geldik.
Ablamda kardeşimi aramış çok ısrar etmiş gelin diye kardeşim gitmemiş.
Annem diyor ki aynı durumda o olsaydı ben gitmezdim. Ablam diyor ki ben elmiyim anneme anahtar veriyorum neden geçmedi bana diye trip atıyor.
Ben açıkcası anneme hak veriyorum ama aralarına girmedim ablam sürekli beni arıyor acaba ablama desem mi annem sana biraz kırılmış gönlünü al diye yoksa hiç karışmasam mı?
annenizin canı eve sıkılmış, ablanızı bahane etmiş. ölecek , kğsecek bir duurm yok

Ben annenize hak verdim
Sonuçta olağanın dışında bir durum oluşmuş hayatında
Normal gezmeye geliyorum diye çıkmamış kadın evden
Ablanızın gezmesi çok şart değilmiş
Birine söz verdiysem de olayı açıklar yine gitmezdim sanırım

Çok müdahil olmamakla beraber ablanıza annenizin hassas durumda olduğunu gönlünü almasını söyleyebilirsiniz

niyetim aralarına girmek değil ablam haklı olduğunu düşünüyor ve anneme küstü güzel bi dille izah etsem annemin gönlünü alsa ama karışmamak en iyisi
karışmayın , evlatlar anneye küsmez, anneler evlatlarına . kendi dinamiği vardır ilişkilerinin siz araya girerseniz bozulur.

anneniz yabancı değil kızının evi , kendi evin geç otur ben işim bitince gelicem demiş ablanız kötü birşey dememiş aslında zaten işi bitince gelecekti yani, ve ısrarla kardeşinide aramış anneniz vazgeçince lütfen gel diye
kardeşiniz ara yapmalıydı anne uzatmayalım yanlış anlaşılma oldu zaten işi bitince gelecek yüz yüze konuşun demeliydi ikna etmeliydi annenizi aslında yapıcı olmalıydı , kardeşinizden yardımda istemiş oluyor ablanız onu arayarak ikna etmeye çalışarak aslında...

küslükle kavgayla hiçbirşey elde edemez kimse ,niyet önemli ablanız kötü niyetli değil anneniz biraz daha sakin olsun

ben sizin yerinizde olsam ikisinin ayrı ayrı gazını alırdım aynen yanlış anlaşılma olduğunu anlatırdım aile olmak bunu gerektirir...

düzenleme : şimdi gördüm ablanız sahile hava almaya çıkmış,
anneniz haklı

Son düzenleme:
Anneniz abartmis. Sanki bina göçtü de altinda kaldi, o sirada ablaniz geziyor. Bu kadar drama gerek yok. Muhtemelen bina durumu degerlendirilene kadar gecici veya kalici olabilecek bir tahliye. Uzucu tabi ama size neden ayni sovu yapmiyor mesela, belli ki ablaniza nazi geciyor. Siz de koyden gelebilirdiniz o gezmesinden donecekse

çok önmeli değil ya sahile hava almaya çıkmış
bence bunu konuya ekleyin
konuyu okuyunca ablanızın iptal edemeyeceği işi olduğunu düşündüm ilk yorumumu ona göre yaptım
bu yorumu görünce tüm düşüncem değişti yüzde yüz anne haklı oldu.

Anneniz abartmis. Sanki bina göçtü de altinda kaldi, o sirada ablaniz geziyor. Bu kadar drama gerek yok. Muhtemelen bina durumu degerlendirilene kadar gecici veya kalici olabilecek bir tahliye. Uzucu tabi ama size neden ayni sovu yapmiyor mesela, belli ki ablaniza nazi geciyor. Siz de koyden gelebilirdiniz o gezmesinden donecekse
ben çıktım zaten 2/2 buçuk saat yol masefem var annem arayınca çıktım

Çok yeni. Her ne kadar erkek kardeşinizle beraber yaşıyor olsa da babanızı çok arıyordur eminim.

Ablanız ve siz de haliyle kendi evlerinizle meşgulsünüz. Annenizin sizlerin sohbetine ve desteğine ihtiyacı var.

Annenizi sevdiği bir hobiyle ilgilenmeye teşvik edebilirsiniz. En azından bir meşgale olur.

Bence ablanız haklı.
Eve gel anne demiş anahtarı verecek kadar güvenini de söylemiş.
Siz taraf olmayın iki tarafı da birbirine yaklaştıracak şekilde yaklaşın.
Gereksiz alınganlık.

ikisi de kendince hakli,
ben anneyi yine de daha hakli buldum.

araya girmeyin yine de siz,
buyutulecek meseleler degil, insan her an cok ayarinda davranamayabiliyor, ablaniz da dusunememis, olabilir.

Çünkü anne olmak başka bir şey çocuğu olmak başka bir şey. Anneniz bunu anlamak istemiyor gibi. Siz annenizi yumuşatın bence. Ablanız durumu sadece evden çıkmak olarak anlamış olabilir. Yani annenizin korktuğunu fark etmemiş o an. Düzeltmeye çalışın bence
Evden çıkmak da yeterince büyük bir şey değil mi?
Ev tahliye ediliyor. Belki de evsiz kaldılar. Abla gezme peşinde.
Ben de kırılırdım.
Anne belli ki teselli istemiş.
Ya da önemsenmek istemiş.
Sadece annem çocuğum değil, uzak akrabam bile evinin yıkılma tehlikesi sebebiyle bana gelse gitmem gezmeye
Bu yüzden abla gibiler ben gibilerden uzun yaşar :D

Back
X