Kim Haklı ( 2 arada 1 derede kalmak)

Evden çıkmak da yeterince büyük bir şey değil mi?
Ev tahliye ediliyor. Belki de evsiz kaldılar. Abla gezme peşinde.
Ben de kırılırdım.
Anne belli ki teselli istemiş.
Ya da önemsenmek istemiş.
Sadece annem çocuğum değil, uzak akrabam bile evinin yıkılma tehlikesi sebebiyle bana gelse gitmem gezmeye
Bu yüzden abla gibiler ben gibilerden uzun yaşar :KK70:
Ya bence mantıken olmamalı aslında. Bir derdi büyütmektense içindeki kötü hissi dağıtacak şeyler yapmalı insan.Kendine faydalı olan da budur.Hatta beraber gezmeye gidip kafasını dağıtmalı ama sorun bana sen yapabiliyor musun? No 🙈😅

Anneniz haklı bana göre ablaniz haksız çok önemli bir isi de yokmuş sahile gidip hava alacakmış anneniz o an zor durumda kalmış evi tahliye edilmiş belki evi yıkılacak evsiz kalacak tabi ki kadın çocuklarından destek görmek isteyecek.

günaydın kızlar.
Biz 3 kardeşiz ablam ve ben evli erkek kardeşim bekar annemle yaşıyor.
Annemlerin evi eski bir ev eski bina yani rahat bi 30/40 yıllık var binanın önünde arsa vardı müteahhit bu arsayı satın aldı ve tam bizim evin önüne geliyor sıfıra sıfır diyebilirim çok az bir mesafe var bizim bina ile yeni bina yapılacak yerde. Neyse dün kepçe gelmiş çalışmaya kazı yaparken biraz bizim binaya zarar vermiş ev sallanmış falan göçme tehlikelisi olabilir diye binayı boşaltın demişler. Konu buradan sonra başlıyor annem ile ablam yakın oturuyo 15/20 dk mesafeleri var.
Ben o sırada eşimin köyünde idim merkeze gelmem 2/2 buçuk saati buluyor.
Annem ablamı arıyo size geleceğim böyle böyle oldu diye durumu anlatıyor. Ablamda plan yapmış gezmeye gidecekmiş anahtarı sana vereyim sen geç demiş yada gezmeye gel bizimle demiş annem ben burda ölüyorum sen gezme derdindesin demiş ve çok kırılmış. Ananemin yanına gitmiş köye biz dün akşam gittik annemi aldık geldik.
Ablamda kardeşimi aramış çok ısrar etmiş gelin diye kardeşim gitmemiş.
Annem diyor ki aynı durumda o olsaydı ben gitmezdim. Ablam diyor ki ben elmiyim anneme anahtar veriyorum neden geçmedi bana diye trip atıyor.
Ben açıkcası anneme hak veriyorum ama aralarına girmedim ablam sürekli beni arıyor acaba ablama desem mi annem sana biraz kırılmış gönlünü al diye yoksa hiç karışmasam mı?

arkadaşlar babam öleli bir yıl oldu annem babamdan sonra çok alınganlaştı. Ablamın gezmeye gitmesi de sahilde hava almakmış ertelenenmeyecek bi durum değilmiş
Kim haklı bilemiyorum ikisi de haklı aslında kendince.. ben de babamı kaybettim fark ettiğim şu ki anneler hayat arkadaşlarını kaybettikten sonra çok alınganlaşıyorlar bizde de benzer durumlar mevcut..

günaydın kızlar.
Annemlerin evi eski bir ev eski bina yani rahat bi 30/40 yıllık var binanın önünde arsa vardı müteahhit bu arsayı satın aldı ve tam bizim evin önüne geliyor sıfıra sıfır diyebilirim çok az bir mesafe var bizim bina ile yeni bina yapılacak yerde. Neyse dün kepçe gelmiş çalışmaya kazı yaparken biraz bizim binaya zarar vermiş ev sallanmış falan göçme tehlikelisi olabilir diye binayı boşaltın demişler. Konu buradan sonra başlıyor annem ile ablam yakın oturuyo 15/20 dk mesafeleri var.
Annem ablamı arıyo size geleceğim böyle böyle oldu diye durumu anlatıyor. Ablamda plan yapmış gezmeye gidecekmiş anahtarı sana vereyim sen geç demiş yada gezmeye gel bizimle demiş annem ben burda ölüyorum sen gezme derdindesin demiş ve çok kırılmış. Ananemin yanına gitmiş köye biz dün akşam gittik annemi aldık geldik.
Annem diyor ki aynı durumda o olsaydı ben gitmezdim. Ablam diyor ki ben elmiyim anneme anahtar veriyorum neden geçmedi bana diye trip atıyor.
Ben açıkcası anneme hak veriyorum ama aralarına girmedim ablam sürekli beni arıyor acaba ablama desem mi annem sana biraz kırılmış gönlünü al diye yoksa hiç karışmasam mı?

arkadaşlar babam öleli bir yıl oldu annem babamdan sonra çok alınganlaştı. Ablamın gezmeye gitmesi de sahilde hava almakmış ertelenenmeyecek bi durum değilmiş
Yahu ortada basit anne mi haklı abla mı haklı meselesinden ziyade.
Bilerek ve istenerek belki de maddi kazanç sağlamak amacıyla mülke verilmiş bir zarar var.
“Ablam gezdi o mu keyifçi, annem mi alıngan?”dan daha ciddi bir konu.
Ablanızın ya da annenizin haklılığını araştıracağınıza mala verilen kasti zararda ne yapabileceğinizi öğrenmek için bir avukata gitmeniz daha mantıklıca olur.

Iki tarafta kendince hakli gibi geldi bana , o an kardesiniz disardada olabilirdi 1 saate eve geçecegim deseydi anneniz yinemi alinirdi bilmiyorum , ama büyütülecekbirsey degil ablaniz annenizin gonlunu alirsa konu kapanir sizde arada kalmayin bu süreçte 🌸

günaydın kızlar.

Ee kadin plan yapmis. Son dk iptal etse gidecegi yere ayip degil mi.. anneniz abartmis

günaydın kızlar.

Ablan haklı annen alıngan davranmış anahtarı vereyim eve geç demiş ne var ki bunda.
Tamam ablanız da gideceği yeri iptal edebilirdi ama annesine nazının geçeceğini düşünmüştür.
Birşey demeyin ablanıza siz karışmayın.

Abla nasil hakli olabiliyor ya. Annem benim 2 bina yanımda oturuyor Günaşırı bende.Ama yine de eviniz yikilabilir, tahliye edilmesi gerekiyor dense benim bile tadim tuzum kacar acaba ev yikilir mi diye dusunup uzulmekten.
"Amaannn anahtari al gec otur kendi kendine bekle iste yikilmamis yaa. Hem yikilirsa da haber gelir sen de tek basina oturur evim ocagin yandi diye aglarsin ben bi gezip gelicem" demektir bu..
Ben ortada üzücü bir durum varken , annemin evinin yikilabilme ihtimalini dusunup üzüldüğünü bile bile asla planimi bozmadan hayatima devam edemezdim. Nolmus yani ölüm mu varmis ucunda da illlaaa gitmesi gerekiyormuş. Bu kadar önemli ne olabilir diycem de zaten alti ustu sahilde gezecekmis peess..

Ben ablaya hak verdim, anneniz fazla alıngan. Ablanız gelme dememiş neticede. Anneniz böyle yapmayabilir ama herkes onunla aynı davranacak, davranmalı diye bir şey yok.

Anneniz kesinlikle haklı.

Buradaki durum “annem geçerken uğramak istemiş, ablam gezmeye çıkmış anahtarı vermek istemiş” değil.

Annenizin basit bir sallantı karşısındaki gereksiz(?) alınganlığı da değil.

Sonuçta acil bir durum var ve eve zarar geliyor. İnsanların boşaltıldığı apartmana geri dönüp rahatça nasıl oturacak? Eve kalıcı zarar geldi mi gelmedi mi, iki evi bu kadar yakın yapmanın hukuki boyutu nedir, yürütmeyi durdurma kararı alınabilir mi, tespit nasıl yapılır gibi bir sürü konu var.

Ablanızın annenizi karşılayıp sakinleştirip annenizi bir hukukçuya yönlendirmesi gerekiyordu. Gezmeye gitmeye değil.

Yazık. 😔

Ben biraz su taraftan baktim olaya: anneniz esini daha bir sene önce kaybetmis. Derin bir sarsinti bu zaten. Annemden biliyorum. Belkide onunla beraber yasadigi eve zarar gelecek diye de korkuyordur o evde bütün hatiralar da varsa. Bizim gözümüze basit gelen olay onu muhtemelen daha cok sarsti. Ablaniz annenizin ne kadar saraildigini anlayamadi heralde. Normal sartlarda gezmeye gitmesinde birsey yok. Ama annenizin sartlari normal degil. Önce onu evinde karsilayip sakinlestirmesi gerekirdi. Böyle durumlarda kimse anneden önemli degil. Bence durumu tekrar konusmak lazim.

Ya şimdi bilemedim.
Ablanızın gezmeye gideceği yer normal bir gezme,çarşı,pazar gezmesi türünden bir yerse bencede gitmeybilirdi.
Ama önceden planlanmış,ne bileyim arkadaşlarıyla falan sözleştiği türden bir şeyse anneniz abartmış bencede.
Hem kadın gelme dememiş ki ya evde dur ya da sende gel diye davette etmiş hatta.
Ortada ölmelik bir durumda yok ki annenniz abartmış sanki.

Anneniz haklı gereksiz bir abartma da yok. Alt tarafı sahile inecek diye ayıp etmiş annenize.
Ya şimdi bilemedim.
Ablanızın gezmeye gideceği yer normal bir gezme,çarşı,pazar gezmesi türünden bir yerse bencede gitmeybilirdi.
Ama önceden planlanmış,ne bileyim arkadaşlarıyla falan sözleştiği türden bir şeyse anneniz abartmış bencede.
Hem kadın gelme dememiş ki ya evde dur ya da sende gel diye davette etmiş hatta.
Ortada ölmelik bir durumda yok ki annenniz abartmış sanki.
sahile gideckmiş

Hmm gitmeyebilirmiş aslında ama neden ablanızın sende gel teklifini geri çevirmiş ki?
Ev otursalar ne çözülecek?
En azından onunda kafası dağılırdı.
işte blemedim ama kırılmış bayağı o aynı durumda ols ben gitmezdim dior aslında ablam anne düşünemedim kusura bakma özür dilerim dese olay çözülecek ama yok oda küstü anneme dilemiyor🤷‍♀️

Yahu ortada basit anne mi haklı abla mı haklı meselesinden ziyade.
Bilerek ve istenerek belki de maddi kazanç sağlamak amacıyla mülke verilmiş bir zarar var.
“Ablam gezdi o mu keyifçi, annem mi alıngan?”dan daha ciddi bir konu.
Ablanızın ya da annenizin haklılığını araştıracağınıza mala verilen kasti zararda ne yapabileceğinizi öğrenmek için bir avukata gitmeniz daha mantıklıca olur.
tabikide gerekli mercilere başvuru yapıldı.

Tamam ablanız çok hassas davranmamış ama kötü birşey de dememiş anneniz aşırı abartıyor. Ben olsam anneme tatlı tatlı ablam da kötü dememiş ki o an senin ne kadar korktuğunu anlayamamış filan deyip yumuşatırım. Ablanız da az şirinlik yapar oldu bitti. Ama sakın annenize haklısın filan deyip iyice benzin dökmeyin

Back
X