• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kim haklı ?

Selam bayanlar. Bugün eşimle olan tartışmamızı anlatmak istiyorum ve sizin yorumlarınızı merak ediyorum.

Ben cok konuşkan bir insan değilim eşim hep bundan şikayetçi, bi amacım olmamasından şikayetçi -ki haklı- her tartışma bu yüzden çıkıyor kendini gelistir falan filan
Bugun yine bu konuda tartıştık bana bayramdan sonra ailenin yanına git yılbaşına kadar orada kal düzelirsen ne âlâ düzelmezsen de geri gelir sadece cocuguna annelik yaparsın benden maddi manevi bi beklentin olmasın dedi. Bende ben gitmek istemiyorum, biraz daha sabret okulum bitsin kendi düzenimi kurup öyle giderim dedim (sınava girdim sonuca göre 2 yıl daha okuycam).

Esim de bu lafıma sinirlendi sen beni basamak olarak görüyosun, annen baban seni okutmamış ben okutuyorum düzenini kurduktan sonra da basıp gideceksin dedi ve bi sürü küfür hakaret...

Sizce benim düsüncem yanlış mı? Yoksa eşim mı haklı ?
Eşin konusmasi seni gondermek istemesi tehdit etmesi cok yankis.
Senin de okulum bitsin kendi duzenimi kurar giderim demen yanlis.
Ikinizde hatalisiniz. Kimin baslatinin onemi yok

Kotu bisey degil dedigini yapmaya calis o zaman kendini gelistirmeye calis. Ama bence asil mevzu bu degil. Sen en azindan cabani gostermis olursun bisey kaybetmezsin

Herhangi bi konuda kendimi geliştirmemi istiyor
Mesela nası bi konu? Ebru öğren hat öğren sabundan meyve yapmasını öğren filan mı diyor? Nası bi kendini geliştirme dil öğrenmek gibi şeyler mi yoksa?

Ne saçma ya. Kendisi ne dünyanın en kültürlü kendini geliştirmiş insanı mı? Azcık bile medeniyet kırıntısı yok eminim çünkü öyle olsa siz bu konuyu buraya açmak zorunda kalmazdınız. Tamam kendini geliştir diyebilirsin eşine, bişey demiyorum ama tutup boşanmaya götürmek ne?

Eşinizin mesleği ne? Etrafındaki arkadaşlarının eşlerine filan mı bakıp böyle yapıyor acaba.

Selam bayanlar. Bugün eşimle olan tartışmamızı anlatmak istiyorum ve sizin yorumlarınızı merak ediyorum.

Ben cok konuşkan bir insan değilim eşim hep bundan şikayetçi, bi amacım olmamasından şikayetçi -ki haklı- her tartışma bu yüzden çıkıyor kendini gelistir falan filan
Bugun yine bu konuda tartıştık bana bayramdan sonra ailenin yanına git yılbaşına kadar orada kal düzelirsen ne âlâ düzelmezsen de geri gelir sadece cocuguna annelik yaparsın benden maddi manevi bi beklentin olmasın dedi. Bende ben gitmek istemiyorum, biraz daha sabret okulum bitsin kendi düzenimi kurup öyle giderim dedim (sınava girdim sonuca göre 2 yıl daha okuycam).

Esim de bu lafıma sinirlendi sen beni basamak olarak görüyosun, annen baban seni okutmamış ben okutuyorum düzenini kurduktan sonra da basıp gideceksin dedi ve bi sürü küfür hakaret...

Evet düşüncen yanlış eşine sırtını dayamışsın ve bunu oona belli etmişssin . Eşini de anlamadım saçma sapan konusmus

Sanki esiniz elinizden geleni yapmis ama siz cvp vermemissiniz gibi hissettim belki son care boyle blof atiyordur. Ama yilbasina kadar coookk uzun bir sure.
Evet ugrastı biseyler yapıp kendimi geliştirmem icin sınava girmem icin cok desekledi ders calismam icin beni motive etti. Kisisel gelisim kitapları filan aldı.. videolar buldu izle diye

Tabi ki de hoş değil tavrı söyledikleri. Ama tartışmanız neydi neden annene git diye birşey söyledi?
İki tarafın da yanlışları olduğunu düşünüyorum bu raddeye gelip bunu söyleyene kadar birşeylere sinirlenmiş olabilir diye düşünüyorum. Bu onu haklı yapar demiyorum ama sadece iki taraflı bakmak lazım siz sadece onun söylediği cümleyi,söylediğine karşılık verdiğiniz cevabı yazmışsınız peki bundan önce ne oldu?

böyle evlilik olmaz..ne demek sen beni basamak olarak kullanıyorsun kendisi sizi ne olarak kullanıyormuş başından savarak..

Tabi ki de hoş değil tavrı söyledikleri. Ama tartışmanız neydi neden annene git diye birşey söyledi?
İki tarafın da yanlışları olduğunu düşünüyorum bu raddeye gelip bunu söyleyene kadar birşeylere sinirlenmiş olabilir diye düşünüyorum. Bu onu haklı yapar demiyorum ama sadece iki taraflı bakmak lazım siz sadece onun söylediği cümleyi,söylediğine karşılık verdiğiniz cevabı yazmışsınız peki bundan önce ne oldu?
Tartışmamız, dün çocuğu emzirirken yanlış tutmuşum emerken tıkanmış burdan başladı buralara kadar geldi..ve bizim tartışmalarımızım sonu hep benim konuşmamamdan kendimi savunamamamdan devam ediyor . O istiyor ki karşısında güçlü durayım kendimi savunayım ama ben yapamiyorum. Aklımdan geçenleri dilime dökemiyorum bu da kücüklükten aileden gelen bisey o yüzden ailenin yanina git düzel gel diyor (nasıl olacaksa).

Tartışmamız, dün çocuğu emzirirken yanlış tutmuşum emerken tıkanmış burdan başladı buralara kadar geldi..ve bizim tartışmalarımızım sonu hep benim konuşmamamdan kendimi savunamamamdan devam ediyor . O istiyor ki karşısında güçlü durayım kendimi savunayım ama ben yapamiyorum. Aklımdan geçenleri dilime dökemiyorum bu da kücüklükten aileden gelen bisey o yüzden ailenin yanina git düzel gel diyor (nasıl olacaksa).

Evet erkekler güçlü kadın ister. Aslında istediği şey kötü birşey değil kendinizi savunun istiyor. Aslında bu güzel birşey.
Ama siz kendinizi ezdikçe üstünüze geliyor malesef erkekler zatıf kadınlara karşı böyle davranıyor.
Konuşmaktan tepki vermekten kaçınmayın bence. Kendi fikriniz olmalı ve bunu dile getirmelisiniz. Boşanmanızı gerektiren bir konu yok bence ortada sinirle söylenmiş kelimeler var.
Kimse sizin tartışmanızın ortasında değildi tek taraflı yapılan yorumları ciddiye alıp da gaza gelmeyin. Kendinizi biraz cesaretlendirin sinirinizi gösterin gerekirse bağırın kendinizi savunun.

Bence sen o eşi gerçekten basamak olarak Gör ne demek annenin yanına git kendi gitsin çok memnun değilse

Bence yazınızdan imla kurallarına dikkat etmenizden zaten boş bir insan olmadığınız anlaşılıyor. Kendinize haksızlık etmeyin. Konuya farklı açıdan bakmak istedim. Eşiniz çok ukala birine benziyor. Bazı arkadaşlar demiş ya sizi uzaklaştırmak istemesinin asıl amacını araştırın bence

Eşinizin size yaklaşımı size davranışı hiç hoş değil fakat sizinde okulu bitirip giderim demeniz yakışık almamış.

O her ne kadar güçlü dur desede sizi sindirmeye çalışıyor sizde gerçekten onu basamak olarak görüyormuşsunuz gibi olmuş

Biz görücü usulü evlenenler in hatası daha hayata karşı eşe karşı dik durmayı ogrenemeden çocuk yapmamiz

Peki o sizin kendinizi geliştirmeniz icin bu kadar cabalarken sizin karsiliginiz ne oldu? Yani onun cabasinin hakkini verdiniz mi yoksa ne yapsa nafile mi oldu? Diger arkadasin da dedigi gibi erkekler guclu kadinlari seviyor. Eger sen de icindeki cevheri cikarmazsan uzgunum ama kocan yakinda disari acilabilir

Herhangi bi konuda kendimi geliştirmemi istiyor

bunun için böyle evden git, kendini düzelt diye ayar mı verilir, sen onun çocuğu musun öğrencisi misin
madem seni bu kadar işlevsiz buluyormuş evlenmeseymiş, herhalde bi evlenelim de ben ordinaryüs prof olucam diyerek kandırmadın evlenirken
adamı haklı bulduğuna göre bence önce senin kendine saygın yok kusura bakma, eşler arasında iki senelik okulun lafı mı olur ya, tam tersi olsa sen ben seni okuttum diye kafasına mı kakacaktın

bi amacım olmamasından şikayetçi -ki haklı- her tartışma bu yüzden çıkıyor kendini gelistir falan filan

Eşim de böyle olsa ben de çok sinirlenirdim.

Bir de üstüne boşanacaksak bile bekle paramı kazanayım dese...

Adam sizden kötü bir şey istememiş ki..

Beklentilerinizi, hedefleri olan bir kadın olmanızı istemiş.

Yani olması gerekeni...

Kendinizi geliştirmek için neyi bekliyorsunuz?

Kendini geliştirmek diploma değildir sadece.

Sevdiğin her ne var ise...

Kitap oku.

Yazı yaz.

El işi yap.

Yemek yap.

Ama bir şeyi görev olarak değil severek yap.

Back
X