• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kim hakli

yorgun_86

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2012
492
393
333
Mrb arkadaşlar artık eşimle bu konuda kavga ediyoruz bir türlü anlamıyoruz bir birbirimizi...hemen anlatayım. ..
2 ay önce k.v bize geldi bu arada bir kızım var 1.5 yaşında eşimle bize öğretmeniz çalışan insanlarız....10 gün kaldı bi sıkıntı yok annesidir sonuçta...bir gün yemekte k.v misafir gelebilir size dedi bende dedimki anne kızım geceleri uyumuyo bende sabahciyim okula gitmede zorluk.çekiyorum şu aralar misafir kabul etmek istemiyorum dedim ve konu kapandı...saniyordum meğerse Kapanma mis k.v kardeşini ve kocasını davet etmiş...neymiş sürekli gelmek istiyorlarmis ben burdayken gelsinler de aradan çıksın...düşüncesiyle..çağırmış. .Tabikide benim.haberim.yok yemekte söyledik ten sonra bana bir şey demedi...neyse aradan 3 gün geçti bir aksam bir kapı çaldı ve misafirler geldi..ben şok eşim. Sok k.v gayet şok gibi nasıl. Oluyo anlamadım ay haber vermeden nasıl. Da süpriz yaptınız falan...neyse hoşgeldiniz falan..ben odaya geçtim. Eşimde geldi dedim ki tepkili bir şekilde ne oluyor oda dediki benimde haberim yok...bende dedim ki seninde haberin yoksa bu daha komik..falan derken biz kısık sesle tartışıyoruz sonra gelmisler işte napayım. Misafir kovalimmi gibi şeyler. Söyledi bende dedimki hele bi Gitsinler Sorcam sana ben o da bana dediki çık. Git annenin evine benim.benim.misafirlerim ha annem çağırmış ha ben ne farkedecek dedi...neyse insanlara ayıp olmasın diye bişey demedim..5 gün kaldılar. Düşünün yemek kahvaltı akşam. Çay meyve vb gece kızım. Uyumaz o halde okula.got geri gel.gezmek.istesinler.gezdir vb...neyse 5.günün sonunda kV ile.birlikte döndüler...
Bende eşimle. Konusayim dedim şimdi tamam annen çağırmış olabilir onlarda geldiler çalışan insanlarız dusunmediler hadi peki sen bana o anda ya cnm kusura bakma annem.ayarlamış idare Ediver yaşlılar böyle. Dusunemiyorlar deseydi inanin uzatmayacaktim..şuanda tutturdu sen misafir sevmiyorsun saygısızsin bana sormaya gerek yokmuş ne farketdiyormus vb şeklinde sürekli kavga ediyoruz...şimdi arkadaşlar ben de mi var sıkıntı gerçekten esimin dediği gibi ben mi haksızim esimin dediği gibi misafiri istemeyen kV saygısız esime saygısız anlamadım anlatamadım kendimi...dün gece yine aynı şekilde kavga ettik sabaha kadar ağladım umrunda bile değil. Yattı uyudu...Bu arada 3 aylık hamileyim sürekli aynı konu ve ne Özür diliyor nede kusura bakma.diyor kadın hamile psikolojisi normal. Değildir vb belkide haksızim tamam ama bi Özür ya bu kadar mı zor...size soruyorum.Özür dilemek çok. Mu zor

Son düzenleme:
bi kere gelen misafire git denilmez. bunu eşinizden talep etmemeliydiniz. ama onun dışında haklısınız. saçmalamış. çık git annenin evine filan ne demek. kimse kovamaz sizi o evden heleki dıdının dıdısı habersiz gelen misafir için.

Mrb arkadaşlar artık eşimle bu konuda kavga ediyoruz bir türlü anlamıyorum bir birbirimizi...hemen anlatayım. ..
2 ay önce k.v bize geldi.bu arada bir kızım var 1.5 yaşında eşimle bize öğretmeniz çalışan insanlarız....10 gün kaldı bi sıkıntı yok annesidir sonuçta...bir gün yemekte k.v misafir gelebilir size dedi bende dedimki anne kızım geceleri uyumuyo bende sabahciyim okula.gitmede zorluk.çekiyorum şu aralar misafir kabul.etmek istemiyorum dedim ve konu kapandı...saniyordum meğerse Kapanma mis k.v kardeşini ve kocasını davet etmiş...neymiş sürekli gelmek istiyorlarmis ben burdayken gelsinler de aradan çıksın...düşüncesiyle..çağırmış. .Tabikide benim.haberim.yok yemekte söyledik ten sonra bana bir şey demedi...neyse aradan 3 gün geçti bir aksam bir kapı çaldı ve misafirler.geldi..ben şok eşim. Sok k.v gayet şok gibi nasıl. Oluyo anlamadım ay haber vermeden nasıl. Da süpriz yaptınız falan...neyse hoşgeldiniz falan..ben odaya geçtim. Eşimde geldi dedim ki tepkili bir şekilde ne oluyor oda dediki benimde haberim yok...bende dedim ki seninde haberin yoksa bu daha komik..falan derken biz kısık sesle tartışıyoruz sonra gelmisler işte napayım. Misafir kovalimmi gibi şeyler. Söyledi bende dedimki Gitsin ler. Sorcam sana ben o da bana dediki çık. Git annenin evine benim.benim.misafirlerim ha annem çağırmış ha ben ne farkedecek dedi...neyse insanlara ayıp olmasın diye bişey demedim..5 gün kaldılar. Düşünün yemek kahvaltı akşam. Çay meyve vb gece kızım. Uyumaz o halde okula.got geri gel.gezmek.istesinler.gezdir vb...neyse 5.günün sonunda kV ile.birlikte döndüler...
Bende eşimle. Konusayim dedim şimdi tamam annen çağırmış olabilir onlarda geldiler çalışan insanlarız dusunmediler hadi peki sen bana o anda ya cnm kusura bakma annem.ayarlamış idare Ediver yaşlılar böyle. Dusunemiyorlar deseydi inanin uzatmayacaktim..şuanda tutturdu sen misafir sevmiyorsun saygısızsin bana sormaya gerek yokmuş ne farketdiyormus vb şeklinde sürekli kavga ediyoruz...şimdi arkadaşlar ben de mi var sıkıntı gerçekten esimin dediği gibi ben mi haksızim esimin dediği gibi misafiri istemeyen kV saygısız esime saygısız anlamadım anlatamadım kendimi
Siz haklısınız tabi sizden habersiniz hem de yatılı misafir çağırması doğru değil,eşiniz de şurada haklı gelen misafire git diyemez sonuçta gelen kişi teyzesi ve eniştesi.

ben alışkınımdır bu tür olaylara benim sadece eşimin tarafı değil kendi tarafımda böyle
takıldığım nokta eşin nasıl çık git burası benim ev benim misafirlerim der
başbaşa bırakırdım ben ki bilir yapmışlığım var hiç kimsenin gözünün yaşına bakmam

Dedim ki rezillik.çıkmasın diye..Bugüne kadar hoc boyle bir soz duyma ...şu gün oldu hala uzatıyoruz..ve bence haberi vardı ve annesi de bugüne kadar böyle bir olay yaşamadık yapmadı yani bence eşim. Onay verdi ve oldu bu iş...ama kabul etmiyor benim ha bErim yok.yok.diye cildiriyor...

Olmaz dediginiz halde gelmeleri sizi sinirlendirmis belki farklı olsaydı idare ederdiniz..
Hakliyi susturmak zordur esiniz de haklı olduğunuz için arada kalmış sacmalamis..
Hamile çocuklu çalışan kadına da akraba eziyeti bunlar valla..

Siz haklısınız.
Kimse anneler dahil kimse sizin eve misafir cagiramaz. O ev ikinizin evi e kayınvalide bunu anlamalı.
İkincisi sen git annenin evine benim annemin misafiri ben agirlarim dediği an kocam annem ayni sehirdeyse giderim ki anlasın öyle aklına her estiğinde o lafı edemesin.
Ayrıca beş gün sürü sepet kalınmaz. Kalınırsa da ben olsam surat asar erkenden odama kapanirdim anlasinlar diye.
Döndükten sonra misafir kavga çıkarsa çıksın en azından bir daha emrivaki yapmadan düşünürler
Huzur kaçırırım ben bir daha böyle şeyler yaşamamak için
Kocanizla da bunu net konuşun bir daha olursa bunlar olur haberin olsun son ihtarim diye.
Hatta kayınvalideye de bir köşede söylerdim bu emrivaki bir daha olursa ben bu eve durmam haberiniz olsun diye
Biraz diş çıkarın

Bes gun kalmak nedir yaa hele de calisan bi insanin evinde.kusura bakma ama kayinvaliden de piskinmis baya.hayirdan anlamiyor.oglunun evi ya ne de olsa, istedigini cagirir! Boyleleri bu kafada olur. geline sen kimsin dercesine hareket ederler.ama pes etmeden gerekirse kavga da ederek sinirlarini cizip senin o evin hanimi oldugunu ogretmen lazim.ben boyle yaptim.simdi ogrendi hepsi de orasi kimin eviymis ben kimmisim.hep soylerim onlar nasilsa sen de oyle olacaksin.herkesin anladigi dilden.

Mrb arkadaşlar artık eşimle bu konuda kavga ediyoruz bir türlü anlamıyorum bir birbirimizi...hemen anlatayım. ..
2 ay önce k.v bize geldi.bu arada bir kızım var 1.5 yaşında eşimle bize öğretmeniz çalışan insanlarız....10 gün kaldı bi sıkıntı yok annesidir sonuçta...bir gün yemekte k.v misafir gelebilir size dedi bende dedimki anne kızım geceleri uyumuyo bende sabahciyim okula.gitmede zorluk.çekiyorum şu aralar misafir kabul.etmek istemiyorum dedim ve konu kapandı...saniyordum meğerse Kapanma mis k.v kardeşini ve kocasını davet etmiş...neymiş sürekli gelmek istiyorlarmis ben burdayken gelsinler de aradan çıksın...düşüncesiyle..çağırmış. .Tabikide benim.haberim.yok yemekte söyledik ten sonra bana bir şey demedi...neyse aradan 3 gün geçti bir aksam bir kapı çaldı ve misafirler.geldi..ben şok eşim. Sok k.v gayet şok gibi nasıl. Oluyo anlamadım ay haber vermeden nasıl. Da süpriz yaptınız falan...neyse hoşgeldiniz falan..ben odaya geçtim. Eşimde geldi dedim ki tepkili bir şekilde ne oluyor oda dediki benimde haberim yok...bende dedim ki seninde haberin yoksa bu daha komik..falan derken biz kısık sesle tartışıyoruz sonra gelmisler işte napayım. Misafir kovalimmi gibi şeyler. Söyledi bende dedimki Gitsin ler. Sorcam sana ben o da bana dediki çık. Git annenin evine benim.benim.misafirlerim ha annem çağırmış ha ben ne farkedecek dedi...neyse insanlara ayıp olmasın diye bişey demedim..5 gün kaldılar. Düşünün yemek kahvaltı akşam. Çay meyve vb gece kızım. Uyumaz o halde okula.got geri gel.gezmek.istesinler.gezdir vb...neyse 5.günün sonunda kV ile.birlikte döndüler...
Bende eşimle. Konusayim dedim şimdi tamam annen çağırmış olabilir onlarda geldiler çalışan insanlarız dusunmediler hadi peki sen bana o anda ya cnm kusura bakma annem.ayarlamış idare Ediver yaşlılar böyle. Dusunemiyorlar deseydi inanin uzatmayacaktim..şuanda tutturdu sen misafir sevmiyorsun saygısızsin bana sormaya gerek yokmuş ne farketdiyormus vb şeklinde sürekli kavga ediyoruz...şimdi arkadaşlar ben de mi var sıkıntı gerçekten esimin dediği gibi ben mi haksızim esimin dediği gibi misafiri istemeyen kV saygısız esime saygısız anlamadım anlatamadım kendimi...dün gece yine aynı şekilde kavga ettik sabaha kadar ağladım umrunda bile değil. Yattı uyudu...Bu arada 3 aylık hamileyim sürekli aynı konu ve ne Özür diliyor nede kusura bakma.diyor kadın hamile psikolojisi normal. Değildir vb belkide haksızim tamam ama bi Özür ya bu kadar mı zor...size soruyorum.Özür dilemek çok. Mu zor
Haklısınız
ben oturmaya gelecekler sandım
5 gun kımseyı ben de cekemem acıkcası
bebegım var ve de calısıyorsam hele hiç çekemem

bence bunlara takılmayın
eger hamile olmasaydınız ben sizi haksız bulucaktım
ama hem cocuklu hem hamilesinz
ama misafir niye istenmez kardesim zten evde yoksunz lay lay lom takılın aksamdan aksam işte su hem misafir kısmetiyle geir amannn
yok bana sormadın yok söyle böyle
esinzin teyzesi ne olmus gelsin yaslılar oonlar sever böyle seyelri
kırmayaın yaslıları
erkekler düz mantık düşünür bizler gibi ince degil
yenecek bişey varmı ev sıcakmı tamam dır
ben banyomdaki havlumun temizliğine carsaflara kadar düşünürken ohooo esim hiç aklına gelmez temizmi temiz işte su

misafirligin kisa olani makbuldur derler..5 gün yatili nedir yahu.tabiki sizden izinsiz habersiz hos olmamis.ama kapiya gelmisler kovulmazki mecbur misafir edeceksin.esinize sert cikmissiniz oda savunmaya gecmis.daha yumusak anlatsaydiniz eminim size hak verirdi.olan olmus bence uzatmayin bir dahaki sefere bu sekilde istemediginizi soyleyin.haklisiniz ama hakkiyken haksiz duruma dusmeyin.

Kalmış olmasalardı haksızdınız dıyecektım ama dıyemıyorum

bence bunlara takılmayın
eger hamile olmasaydınız ben sizi haksız bulucaktım
ama hem cocuklu hem hamilesinz
ama misafir niye istenmez kardesim zten evde yoksunz lay lay lom takılın aksamdan aksam işte su hem misafir kısmetiyle geir amannn
yok bana sormadın yok söyle böyle
esinzin teyzesi ne olmus gelsin yaslılar oonlar sever böyle seyelri
kırmayaın yaslıları
erkekler düz mantık düşünür bizler gibi ince degil
yenecek bişey varmı ev sıcakmı tamam dır
ben banyomdaki havlumun temizliğine carsaflara kadar düşünürken ohooo esim hiç aklına gelmez temizmi temiz işte su

Ama insanlar farklı farklı.
Ben nefret ederim yatılı misafirlerden
Evini rahat temizleyemezsin, rahat davranmazsin, sürekli bir kalabalık..
Ayrıca herkes yerini bilecek.
Kimse kimsenin evine sormadan misafir cagiramaz. Kayınvalide veya anne dahil hiç kimse. O ev sadece icinde yaşayanların evidir ve oğlumun evi sözüne aşırı sinir olurum ben. Hayır efendim o ev oğlunun evi değil ikimizin evi ve bana sormadan kimse çağırılamaz.
Ve bu sınırı baştan çizdiğimiz için kayınvalidem kendisi bile gelmiyor isterse sorar onceden ne zaman müsaitseniz planınız yoksa geleceğim diye.
Misafir demek evde temizlik yapamamak çamaşır yikayamamak kurutamamak rahatça uzanamamak demek ve herkes bunu sevmek zorunda degil

Ama insanlar farklı farklı.
Ben nefret ederim yatılı misafirlerden
Evini rahat temizleyemezsin, rahat davranmazsin, sürekli bir kalabalık..
Ayrıca herkes yerini bilecek.
Kimse kimsenin evine sormadan misafir cagiramaz. Kayınvalide veya anne dahil hiç kimse. O ev sadece icinde yaşayanların evidir ve oğlumun evi sözüne aşırı sinir olurum ben. Hayır efendim o ev oğlunun evi değil ikimizin evi ve bana sormadan kimse çağırılamaz.
Ve bu sınırı baştan çizdiğimiz için kayınvalidem kendisi bile gelmiyor isterse sorar onceden ne zaman müsaitseniz planınız yoksa geleceğim diye.
Misafir demek evde temizlik yapamamak çamaşır yikayamamak kurutamamak rahatça uzanamamak demek ve herkes bunu sevmek zorunda degil
Katılıyorum bu işin maddi boyutu var birde 5 gün boyunca yeme içme sabah-öğle-akşam yemeği bunun pastası-meyvesi vs bir sürü masraf belki önceden haber verselerdi konu sahibi ona göre hazırlıklı olurdu.

Katılıyorum bu işin maddi boyutu var birde 5 gün boyunca yeme içme sabah-öğle-akşam yemeği bunun pastası-meyvesi vs bir sürü masraf belki önceden haber verselerdi konu sahibi ona göre hazırlıklı olurdu.

Tabii ki beş gün misafir ağırlamak kolay mı?
Sormadan etm en milletin evine yerleşen yüzsüz misafirler her türlü aşık suratı taviri hak diyor.
Bir daha gelmeden medeni bir insan gibi sormayı öğrenirler boylece.

Back
X