Kim nereye cekerse oraya gidiyorum.

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.343
148
Kizlar gunaydin.
Benim kotu bir huyum var ve bunu nasil asacagimi bilmiyorum.
Baslikta da belirttigim gibi kim nereye cekerse oraya gidiyorum, kendi dusuncem benden isik hiziyla uzaklasiyor.

Mesela, diyelim dogrulugundan emin olduğum tibbi bir sey var. Ama tvde cikan doktorlardan biri baska bir sey dedi. Azicik mantikli konuşsun ona hemen inaniyorum.

Ya da diyelim gorumcem dert yanıyor iste annem benim için bir sey yapmadı diye ornek falan da veriyor, ona inaniyorum onun icin uzuluyorum. Sonra kv ile konusurken ben ona bunu bunu yaptim o bana napti dediginde kvye hak veriyorum. Ilk duydugumu komple silip atiyorum.

Ya da diyelim bir konuda babama cok kizginim. Kimseden duydugum degil kendi yasadigim sey. Halamla konusurken bir anda babama hak veriyorum.

Bunlar bende asiri kafa karisikligi ve bildigin dengesiz tavırlar yapiyor. Bir gun iyi olduğuma ertesi gun gicik kapiyorum.

Napabilirim?

Benim ablamda böyle, ona çok kızıyorum
Ama değişmedi tabi huy bu
Bende artık pek sallamıyorum, yorumsuz kalmaya çalışıyorum.

Biraz saf gördüm seni saf degistirmeye cok meyillisin ona buna inanma ayol he de geç böyle giderse erken yaslanirsin takmamayi birini dinlediğinde hemen inanmamayi ogrenmelisin yahu hiç birşey tek taraflı değildir bunu unutma bu sorun varsa bu iki tarafında yanlışlarından kaynaklanir

Anaam slim cim bende öyleyim ya malesef her zaman değil ama sık sık bende de oluyor bu kafa karışıklığı bende bilmiyorum çözümü :KK43:

Olumlu tarafından bakarsak
Bir fikre körü körüne sahip çıkıp diretmek yerine yeni bilgilere fikirlere açıksın demekki
Bu tarafa çekeyim seni yoksa kendinden soğuyacaksın
Sana değilde seninle yaşayan insanlar için zor bir durum
Muhakeme gücünü geliştirmek için birşeyler yapabilirsin

Sanırım en kötü şey belirli bir fikre sahip olamamak. Kendi fikrimiz olduğunda, kendimiz için yaşarız. Artık başkası için yaşama, biraz yorum yap. İçinden hak versen de biraz sorgula.

Bunun tam tersi mevcut bende. Fikirlerim zor degisir. Hakliligimi ispat icin derin arastirmalara girerim. Benim halimde kotu.
Senin durumunda kisilerle alakaliysa karsi tarafi dinlemeden kimseye inanma hemen.

Benim ablamda böyle, ona çok kızıyorum
Ama değişmedi tabi huy bu
Bende artık pek sallamıyorum, yorumsuz kalmaya çalışıyorum.

Ablan da mi ilk dusunceleri komple silip atiyor. Asil sikayet ettigim nokta o benim.

Biraz saf gördüm seni saf degistirmeye cok meyillisin ona buna inanma ayol he de geç böyle giderse erken yaslanirsin takmamayi birini dinlediğinde hemen inanmamayi ogrenmelisin yahu hiç birşey tek taraflı değildir bunu unutma bu sorun varsa bu iki tarafında yanlışlarından kaynaklanir

Yok illa birinin dogru olmasi gerektigi degil konu.
Saflikla da alakasi yok.
Ya mesela gebelikte seker yukleme meselesi. Ulan alt tarafi glukoz zaten oyle ya da boyle aliyoruz derken tvde canan karatayi gorup yoooo kotu ooo yaptirilmamali kafasina geçiyorum.

Anaam slim cim bende öyleyim ya malesef her zaman değil ama sık sık bende de oluyor bu kafa karışıklığı bende bilmiyorum çözümü :KK43:

Kafaya taktikca sinirleniyorum.

Genelde yorumlarda dobra,baskın olarak gözlemlediğim için şaşırdım konuna:KK57:Genelde dediğim dedik yorumların var da

Iste isin kotu tarafi fa o ya. O dobraliktan bir sey kaybetmiyorum. Bir gun ayi bir gun byi savunuyorum. Dedigim dediklik var ama ne diyecegim belli olmuyor.

Olumlu tarafından bakarsak
Bir fikre körü körüne sahip çıkıp diretmek yerine yeni bilgilere fikirlere açıksın demekki
Bu tarafa çekeyim seni yoksa kendinden soğuyacaksın
Sana değilde seninle yaşayan insanlar için zor bir durum
Muhakeme gücünü geliştirmek için birşeyler yapabilirsin

Acaba napabilirim. ..

Rahatsız misin bundan?

Konuyu takipteyim bende böyleyim cevapları merak ettim.

;)

Özeleştirin güzel belki sana faydası olur şöyle bir gözlemim var :bu tip tutarsız fikirli olan insanlar çevresi tarafından saygi görmüyor ve fikirleri ciddiye alinmiyor.

Ablan da mi ilk dusunceleri komple silip atiyor. Asil sikayet ettigim nokta o benim.
Evet
Böyle böyle bi durum var şunu istiyorum diyo mesela
O zaman şunu yap ki o istediğin olsun diyorum
Sonra diğer ablama gidiyo, o başka bişey diyo
Ya da eniştemle konuşuyo onun fikirlerine dönüyo bu sefer
Arıyo beni ben vazgeçtim diye
E beni niye yordun o zaman ?
Bir değil beş değil hep böyledir yani, boşa konuşuyo muşum gibi geliyo artık. He diyorum, tamam diyorum, sen bilirsin diyorum, o da olur diyorum. Yüzeysel konuşuyorum artık

Özeleştirin güzel belki sana faydası olur şöyle bir gözlemim var :bu tip tutarsız fikirli olan insanlar çevresi tarafından saygi görmüyor ve fikirleri ciddiye alinmiyor.

Ben bu hissi yasamadim iste hic. Cevremdeki herkes agzimin icine bakiyor. Mesela bugun xi isteyeyim, aksama yyi isteyeyim. Esim babam vs cevremde kim varsa ne olur ne olmaz diye hem x hem y yi getiriyor bana.
Ben de yapi olarak istedigim olsun gerisinden bana ne kafasindayim.

Evet
Böyle böyle bi durum var şunu istiyorum diyo mesela
O zaman şunu yap ki o istediğin olsun diyorum
Sonra diğer ablama gidiyo, o başka bişey diyo
Ya da eniştemle konuşuyo onun fikirlerine dönüyo bu sefer
Arıyo beni ben vazgeçtim diye
E beni niye yordun o zaman ?
Bir dğeil beş dğeil hep böyledir yani, boşa konuşuyo muşum gibi geliyo artık. He diyorum, tamam diyorum, sen bilirsin diyorum, o da olur diyorum. Yüzeysel konuşuyorum artık

Ablan en azindan haber veriyor.
Bende o da yok.

Ben bu hissi yasamadim iste hic. Cevremdeki herkes agzimin icine bakiyor. Mesela bugun xi isteyeyim, aksama yyi isteyeyim. Esim babam vs cevremde kim varsa ne olur ne olmaz diye hem x hem y yi getiriyor bana.
Ben de yapi olarak istedigim olsun gerisinden bana ne kafasindayim.

Ablan en azindan haber veriyor.
Bende o da yok.[/QUOTE

Anne baba es kardeş bunlar bize en tahammülü yüksek yakinlardir.Orda sorun yok başka kime nazin geçecek ben diğer sosyal ilişkiler açısından değerlendir isterim. x y yi sana anlatiyor y x I sana anlatiyor sonra bu xy bir araya gelip senin kendileri hakkindaki tutarsız fikirlerini duyuyor ...gibi

Ayni seyi Bende yasiyodum. Babaaannem annem icin atip tutardı, annem babaannem icin,dedem babaaanneme, babaannem,halama. En sonunda kimseye inanmamaya karar verdim kafam rahat

bende emın olmadıgım yada anlatılana anlatana cok guvenmedıgım konularda oyle olurum da
ama emınsem karar verdıysem baskasının dusuncesını ben degıstırebılırım de benımkı kolay kolay degısmez..

Back
X