Kim olduğu bilinmeyen ramazan davulcuları?

Kesinlikle katılıyorum. Bebeğimin korkup ağlamasını sakinleştirmekten kaç orucumu yediler bıktım ben de, eşim balkona çıkıp defalarca uyardı burada çalmayın diye yok yok, zaten sitede oturuyoruz güvenlik içeri almıyor para da toplayamıyorlar ama nedir bu inat anlamıyorum. Onların yüzünden tutamadığım her orucumun günahı boyunlarına inşallah. Maksat benim oruç tutabilmem için sahur yapmamı sağlamaksa çalmasınlar şu davulu uyandırmasınlar korkutmasınlar bebeğimi ben de eşime kendime sahur hazırlayayım. Zaten yaz ayı kaç saat ben su bile içemeden nasıl oruç tutayım :sinirli::sinirli: çok sinirliyim bu konuda çoookk
Aynı şeyleri yaşamışız.. İnanın hele ilk günler o kadar zordu ki:KK43:
Sahurdan 2 saat önce çalmaya başlıyor ne hikmetse, o saatte kalkıp ne yapacaksak. Kaldı ki telefonla uyanıyoruz.
Bir yandan bebekleri sakinleştiriyoruz eşimle. Tam sustular diyorsun sahura az kalmış, yatsan olmuyor yatmasan olmuyor.
Bebeklerimde korku oluştu çığlığı basıp uyanıyorlar bir daha uyumuyorlardı.

Para verdi eşim, gelme buraya bir daha şu sokakta çalma dedi..
Ama başkası çalıyor, değişik değişik adamlar....
Vebali boyunlarına, bizi uykumuzdan edip evimizde olay çıkarıyorlar resmen gece yarısı..

Çocuklarım gün içinde "güm güm" diye ağlıyor her sese:cry:
Pamuk tıkadık en sonunda.. Duymaz oldular. Doğru ya da yanlış bilmem ama ciddi etkilendiler

bence artık son bulması gereken bir adet bu zaten herkesin telefonu var ayarlıyor birinci katta oturanlar iyi bilir gum gum geciyorlar uyuyanıda uyandırıyorlar kotu bir bicimde aferim der gibide bahsis istiyorlar kimse vermese son bulur bu durum

Katiliyorum abla,iki gun once maltepede yururken elinde davul olan 3 adam cimenlikte uzaniyorlardi kimse yoktu baska,sozlu taciz ettiler odum koptu..Daha sabah sabah sokakta yururken boyle bi yaklasim gosteriyorlarsa bana birde evlere geldiklerinde kapiyi actigimi dusunemiyorum

Artık bu adet bitmeli bence..hasta olan var yaşlı olan var bebekler çoluk çocuk var..herkes oruç tutmuyor ki..zaten herkesin saati telefonu var davulcuya mi kaldı insanları uyandırmak..

Aynı şeyleri yaşamışız.. İnanın hele ilk günler o kadar zordu ki:KK43:
Sahurdan 2 saat önce çalmaya başlıyor ne hikmetse, o saatte kalkıp ne yapacaksak. Kaldı ki telefonla uyanıyoruz.
Bir yandan bebekleri sakinleştiriyoruz eşimle. Tam sustular diyorsun sahura az kalmış, yatsan olmuyor yatmasan olmuyor.
Bebeklerimde korku oluştu çığlığı basıp uyanıyorlar bir daha uyumuyorlardı.

Para verdi eşim, gelme buraya bir daha şu sokakta çalma dedi..
Ama başkası çalıyor, değişik değişik adamlar....
Vebali boyunlarına, bizi uykumuzdan edip evimizde olay çıkarıyorlar resmen gece yarısı..

Çocuklarım gün içinde "güm güm" diye ağlıyor her sese:cry:
Pamuk tıkadık en sonunda.. Duymaz oldular. Doğru ya da yanlış bilmem ama ciddi etkilendiler

Evet burada da 1.45te başlıyorlar çalmaya, sonra 3'te başka bir davulcu daha geliyor bir posta da ona korkup ağlıyor yavrucak. Koo koo diye kendini yataktan atıp gelişi var ki içim gidiyor =( Tabi onu sakinleştir uyut oldu 3.30 imsak girdi oruç gitti ne anladım ben bu gelenekten...
Polise şikayet ettik biz ilgilenmiyoruz dediler. Gece gece bu denli rahatsız edici gürültüyle kimi muhatap alıcam ben onu da bilmiyoruz. Bir de ne hikmetse sanırım sadece bizim ülkemizde olan bir gelenek. Görümcem Arabistanda yaşıyor, en katı müslüman ülke orası ama orada böyle bir şey yok, sene olmuş 2016 hepimizin elinde akıllı telefonlar ama gecenin köründe sanki evimin içinde çalıyorlar gibi davulcu çekiyoruz...
Allah'a havale ettim, onca günün de hakkını kesinlikle helal etmiyorum, kimsenin benim yaşam alanımı böylesi mahfetmeye hakkı yok. Bak yine sinirlendim :KK34::KK34:

Belediyeden izinli oluyorlar diye biliyorum. Yani mesela burda bir davul sesi geliyor. Geçen sene ramazan başında kartvizit dağıttı davulcumuz:) sizin davulcunuz benim başkalarına itibar etmeyin diye. Açmam ben kapıyı eşim yoksa evde. Tanımadığım bir erkekse kapıdaki eşim açar. Kadınsa da eğer derdini söyle derim kapıyı açmadan. Çok tehlikeli çok.

Doğru, işte insanın bazen boş anına geliyor ya da bendeki gibi apartmana güveniyor insan, rastgele insanı içeri almıyorlar diyerek.

eski evim iki kapıcılı bir sitedeydi, bekçi yoktu ama biz evde yokken kargocu, sucu geri dönerdi kapı otomatiği açılmıyor diye ama ne hikmetse evime hırsız girdiğinde kimsenin birşeyden haberi yoktu, işe yaramaz kapıcılar da arazi oldu.
şimdi kapının önündeki markete de gitsem döne döne kilitliyorum kapıyı evde değerli takı bulundurmuyorum.
kimseye güven olmuyor bekçiye de kapıcıya da... olan olduktan sonra üç maymunu oynuyorlar.
biz tabi kötüyü çağırmayalım. umarım gelen giden olmaz artık size de üç ayrı davulcudan sonra...

Biraz önce bu ayın 3. ramazan davulcusu da kapımı çaldı. Üçü de farklı kişiler.
Belki fazla paranoyak olduğumu düşüneceksiniz ama yalnız yaşadığım için ve küçükken yaşadığım bir olay yüzünden bu tarz kapıya gelen insanlar (davulcu, satıcı, bağış isteyenler) beni korkutuyor rahatsız ediyor.
Normalde kimsenin tanımadan görmeden apartman kapısını açmadığı bir binada oturuyorum, izin verilmez satıcı vs.ye ama ramazanda insanların iyi niyetle ve gelenek diye kapı açtığını ve bahşiş verdiklerini biliyorum ama yine de bu zamanda güvenilir bulmuyorum bu davranışı ve gezenleri.
Kim olduğu belli olmayan adamlar, hele birinin elinde kağıt, işaret atıyordu,artık kim verdi kim vermedi hesabı mı yapıyor, kim evde kim değil hesabı mı? Yok deyince bir 5tl da mı yok diye mafyöz bir tavır. Kapıyı açma derseniz de delikten kim olduğu görünmediği için de kapıyı açmak zorunda kalıyorum,zira kendi annem bile tanınmıyor delikten, karanlık bir apartman koridorumuz var.
Bazılarının da ellerinde bir kağıt var iznimiz var diyorlar, bu izni nerden aldıklarını biliyor musunuz? Gerekirse gidip en azından endişemi dile getiririm. Bir sorun olsa bir olay olsa kim oldukları belli değil, kime şikayet edeceğimiz belli değil.
Bu gelenek ! adı altındaki gereksiz olaya karşıyım.Komple kaldırılmalı

Biraz önce bu ayın 3. ramazan davulcusu da kapımı çaldı. Üçü de farklı kişiler.
Belki fazla paranoyak olduğumu düşüneceksiniz ama yalnız yaşadığım için ve küçükken yaşadığım bir olay yüzünden bu tarz kapıya gelen insanlar (davulcu, satıcı, bağış isteyenler) beni korkutuyor rahatsız ediyor.
Normalde kimsenin tanımadan görmeden apartman kapısını açmadığı bir binada oturuyorum, izin verilmez satıcı vs.ye ama ramazanda insanların iyi niyetle ve gelenek diye kapı açtığını ve bahşiş verdiklerini biliyorum ama yine de bu zamanda güvenilir bulmuyorum bu davranışı ve gezenleri.
Kim olduğu belli olmayan adamlar, hele birinin elinde kağıt, işaret atıyordu,artık kim verdi kim vermedi hesabı mı yapıyor, kim evde kim değil hesabı mı? Yok deyince bir 5tl da mı yok diye mafyöz bir tavır. Kapıyı açma derseniz de delikten kim olduğu görünmediği için de kapıyı açmak zorunda kalıyorum,zira kendi annem bile tanınmıyor delikten, karanlık bir apartman koridorumuz var.
Bazılarının da ellerinde bir kağıt var iznimiz var diyorlar, bu izni nerden aldıklarını biliyor musunuz? Gerekirse gidip en azından endişemi dile getiririm. Bir sorun olsa bir olay olsa kim oldukları belli değil, kime şikayet edeceğimiz belli değil.

Guvenlik konusunda sorununuz varsa apartman yetkilileriyle konusup bu konuyu ornek vererek ekstra aydinlatma takilmasini isteyin yada, dakikali isiklariniz varsa onun uzun yanmasi icinayarini degistirsinler, kisaca kucuk ayarlamalarla dah kolaylasir hayatiniz. Ayrica tanimadigina kapi acmaya apartman sakinleri maasallah davulcuuyu almislar iceri

Guvenlik konusunda sorununuz varsa apartman yetkilileriyle konusup bu konuyu ornek vererek ekstra aydinlatma takilmasini isteyin yada, dakikali isiklariniz varsa onun uzun yanmasi icinayarini degistirsinler, kisaca kucuk ayarlamalarla dah kolaylasir hayatiniz. Ayrica tanimadigina kapi acmaya apartman sakinleri maasallah davulcuuyu almislar iceri
Evet, dakikalı, bunları bir konuşayım ya da ben kendi kapı önüm için ekstra bir pilli dakikalı ışık bakayım,internette görmüştüm.
Ben de anlamıyorum, normalde misafir aracı bile park alanına birkaç saat de olsa sokmak istemezler ama ne hikmetse davulcu apartman görevlisiyle beraber gezmişti geçen sene, hani site yönetiminin haberi var anlamında sanırım,ama adamın hırlı mı hırsız mı olduğu yine de belli değil, sadece sıfatı var davulcu diye, adamın elinden tutup daire daire gezdirilmesi bana çok ters geliyor, ama çoğunluk şikayetçi olmayınca bir şey yapamıyorsunuz. Bu sene maşallah 3 farklı adam apartmanda cirit atıyor, hesap soruyor vermezseniz. O yüzden muhtarlığa gitmeyi düşünüyorum.

Back
X