Kim sırf gezme olsun diye markete bakkala gidiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
çok haklısın ailecek izoleyiz marttan beri iş okul gezme avm asla yok.ama markete eczaneye devamlı gidiyoruz gerekli tedbirleri alarak ve çok şükür henüz virüse yakalanmadık.ne zaman neye ihtiyacım olursa markete giderim.net :KK70:
Hayır yani konu sahibini enterese etmez ki benim canım gayet kola cips çekirdek çekiyor. Gidip alıyorum. Market açık mı açık nokta. Benim canım çekmiş ihtiyacım olmasada alırım. Aylardır marttan berı ne dışarı çıktık ne mısafır kabul ettık. Bır ıkı kere ıkı ay önce dışarı çıktım. Hayır bana konu sahıbı denk gelse bana nıye ıkı kere geldın dese o zaman sen nıye burdasın hızmet vermek için derim. Sen burdaysan tüketici olarak bende buradayım sanane yanı

Ben çıktım bugün hem market hem hava almak için.

Hafta içi zaten çocuklayım. Ona yasak olmayan saatler uyku saatleri çıkamıyoruz. Canlı derslerim de 20:20de bitiyor. Yani akşam eşim gelince çocuk bakıyor ben canlı derse giriyorum, doğal olarak bu döngüde hem bunalıyorum hem market ihtiyaçları karşılanamayıp hafta sonuna kalıyor.
Bir hafta sonu ailecek çekirdek keyfi için markete gidebilirim.
Ben de benzer yazacaktim
Cocugum oldgu icin gecen pazar o evde babasiyla dururken agir tasiacagm seyleri aldim geldim. Cunku kizimla cikinca toplu alisveris yapmam zor zaman da kisitli ancak bir hava alip getiriyorum onu hafta ici de .
Ayrica bence esiniz cok yoruluyor filan diye de endiselendgnzden eve hali kalmiyor vs diye de sinirleniyorsunuz sanirim . Herkes hafta da 1 gitsin demissiniz fakat herkes haftada ayni gun gitmeyecegne gore yine de gunlerde ayri yogunluk sozkonusu olacaktir.

Konu sahibi cok haklisiniz siteminizde. Cok dogal olarak esiniz icin endiseleniyorsunuz su donemde bari bi rahatlik olsun istiyorsunuz ama devletin kanunla yasak getirmesi lazım. 2 gunluk yasakta bile duramayip markete giden cok. Acil ihtiyaclar icin kimse kimseyi yargilama haddinde bulunamaz zaten ama yalandan markette calisan insanları oyalayan kisiler hakkini nasil odeyecek orda calisanlara? Bulundugum bolgedeki zincir markette 30 market calisani covid oldu market uzun sure kapali kaldi. Market dedigimiz gunde en az 500 insan girip cikiyor. Saka mi bu is gunde 200 insan vefat ediyor ya! Virüsün nerde nasil kapildigi yuzde yuz dunya genelinde aciklanmis degil, herkes risk altında goruyoruz tablolari her gun. Acik ve net acil ihtiyac olmadigi surece cikmayin deniyor ama 9 ay olacak ortada hersey7....
Calistigi icin mecbur disarda olan her insana ekstra uzuluyorum. Tedbire devam edip dua etmenizi oneririm ailenizin bagisikligini guclu tutmaya bakın.
Insallah 28 gun tam kapanma olur da ulkece kurtuluruz illetten.

Size göre anlamsız olabilir. Siz uyarsınız ne ala ya uymayanlar mesafe dikkat etmeyen maske yi doğru takmayanlar için ne dersiniz? Ben her gün için aynı isyandayım dikkat ediyorum pandemi başında herkese sayanlar şimdi ne var bunda diyor.

Yahu bu mesafeye dikkat etmeyenler, maske takmayanlar sadece haftasonu mu geliyor eşinizin calistigi yere?????

Haftasonu yasak olsa haftaici daha fazla yigilma yasanir ki haftasonu acik oldugu halde persembe cuma aksamlari kalabalik oluyor. Haftaici oyle bir yigilma yaşayip haftasonu gelmeseler ne degisecek anlamadim sizi.

Aciliyet arzeden ihtiyaç ve durumlar için tam kapanma olmaması güzel bir imkanken, her konuda olduğu gibi bu konuda da işin suyunu çıkaranlar mutlaka oluyor.Zaten kurallara uyma konusunda, herkes aynı hassasiyetle davransaydı, durumumuz böyle olmazdı.Bu konuda yapılacak her türlü uyarı ve bilgilendirme aylardır yapılıyor. Uyan uyuyor, uymayanda uymuyor işte.

Ben de bir markette çalışıyordum. Büyük bir market . Işten memnun olsam da sırf insanların şu pandemideki acgozlulugunden ötürü sinir sistemim bozuldu ve işten çıktım. Tabi ek sebepler de vardı ama insanlara savaş de, felaket de, pandemi de hayatta kalma içgüdüsü ile komple markete hücum ediyolar ve bu yıpranmayı o sektörde olmayan da anlamıyor malesef . Şimdi ayıplayan olacak sizi bu yüzden işin iç yüzünü görmedikleri sadece müşteri olarak gittikleri için . Gece eve kendimi nasıl attigimi benden başkası bilemez o dönem.. pandemiden korktugumuza her boğaz ağrısnda acaba hasta miyiz panigine mı yanalım, insanların o vahşi yüzüne mı? Virüs olduğunu bile bile ust üste alışveriş yapmalarına mı? Kolonya için savasmalarina mı? Kasa kuyruğu için küfür günah hakaretlere mi?

Evet geliyorlar kardeşim.
Yasak günlerinde marketlerin açık olduğunu bile bile cuma geceleri eziyet gibi yigiliyorlar markete.. sanki orada çalışanlar robot, evleri, aileleri yok.. sanki o marketin bi kapanma saati yok.. adam diyor ki beni alacaksın saatin geçse de alacaksın kardeşim! Ve biz evimize sürüne sürüne kapanış saatinden kaç saat sonra geldiğimizi bilirim.
bu durum o tür marketlerin işçi çalıştırma şekliyle alakalı onlara kızın müşterilere değil.

Size göre anlamsız olabilir. Siz uyarsınız ne ala ya uymayanlar mesafe dikkat etmeyen maske yi doğru takmayanlar için ne dersiniz? Ben her gün için aynı isyandayım dikkat ediyorum pandemi başında herkese sayanlar şimdi ne var bunda diyor.

Actiginiz konuda ne yaziyor, simdi dediginiz sey ne? Konuda sirf gezmek icin markete gitmekten bahsediyorsunuz ve haddinizi asarak kul hakkindan dem vurup gidenlerin gozunu toprak doyursun diyorsunuz. Simdi de maske takmadan markete gitmekten bahsediyorsunuz.

Bunun sonu yokki bende çalışıyorum. Bugun evden çıkmadım yarın gideceğim ama markete. Sonu yokki her hafta yasak var gibi. Cuma günüde çok kalabalıktı market ayrıca.

Actiginiz konuda ne yaziyor, simdi dediginiz sey ne? Konuda sirf gezmek icin markete gitmekten bahsediyorsunuz ve haddinizi asarak kul hakkindan dem vurup gidenlerin gozunu toprak doyursun diyorsunuz. Simdi de maske takmadan markete gitmekten bahsediyorsunuz.
İlk başta konu sahibinin sinirine verdim ama artık haddini aştığını düşünüyorum

sosyal mesafeye kurallara uyarak markete isteyen insan gider yahuu.merkete gelmesinler haftada bir gelsinler ne demek .kimi sinsanların altında arabası yok ya da yaşlı veya hastalar az az alıyor da olabilir.günlük kazanıp günlük harcıyor da olabilir.acil bir ihtiyaç çıkmışta olabilir.ve bu tür marketlerin aktüel ürünleri var.ben de bazı ihtiyaçlarımı netten takip edip o günlerde gidip alıyorum çift maske takıp .marketn tüm kazancı sizin olsa ama daha çok gelsinler istersiniz kusura bakmayın
Beni tanımadan bu yorumu yapıyorsunuz. Nerden biliyorsunuz ki benim öyle dusunecegimi siz öyle yapardınız yani eşiniz risk altında olsa?

bu durum o tür marketlerin işçi çalıştırma şekliyle alakalı onlara kızın müşterilere değil.
Marketin yapacak bir şeyi yok o durumda. Çalışma koşullarımız başka hiçbir market kurumunda olmayan şekilde mukemmeldi. Her türlü destek saglaniyordu. Envai çeşit yemek , tatlı sırf ayakta durabilelim diye . Mesai ücreti vs de dahil. Insanlar kendi sağlıklarını dahi önemsemiyor ve ust uste mahşer-i kalabalığa markete koşuyorlar ise bu marketin değil insanların suçudur bence. Çünkü kimse açlıktan ölmez ama koronadan ölebilir.

Sorun nedir? Kapıyı kıranın suçu neden diğer kişilere kesiliyor? Hafta sonu açık olmazsa çalışan insanlar ne yapacak? Bu sefer hafta içine yığılacak aynı şey olacak hatta risk artacak. İnternetten alıncada kargocular sövüyor anlamadımki ne olsun istiyorsunuz

Beni tanımadan bu yorumu yapıyorsunuz. Nerden biliyorsunuz ki benim öyle dusunecegimi siz öyle yapardınız yani eşiniz risk altında olsa?
pandemi de esnaflar kiralarını ödeyemiyorlar evlerine bakamıyorlar.bizim 2 kiracımız var 4 aydır kira almıyoruz yok ki nasıl versinler.alışveriş asla tamamen durmamalı sadece büyük marketler yok herkesin evinin yanında küçük market var kuruyemişçi var kırtasiye var fırın var ufak tefek ev eşyaları satanlar var küçük lokantalar var paket servis için dua aden.siz de onları düşünün o zaman lütfen.herkes maaşla çalışmıyor o kişilerde çocuk bakmak zorunda fatura ödemek zorunda.

Marketin yapacak bir şeyi yok o durumda. Çalışma koşullarımız başka hiçbir market kurumunda olmayan şekilde mukemmeldi. Her türlü destek saglaniyordu. Envai çeşit yemek , tatlı sırf ayakta durabilelim diye . Mesai ücreti vs de dahil. Insanlar kendi sağlıklarını dahi önemsemiyor ve ust uste mahşer-i kalabalığa markete koşuyorlar ise bu marketin değil insanların suçudur bence. Çünkü kimse açlıktan ölmez ama koronadan ölebilir.
buna katılmıyorum masraf yapmadılar marketlere.koruyucu kabinler yapılabilirdi çalışanlara özel maskeler siperlikler kıyafetler verilebilirdi .her gün görüyorum ben tek bir maskeyle çalışıyorlar.tabi ki bulaşır bu şekilde.ayrıca markette çalışmak daima zordur pandemiden önce de pandemi de de.

Yani şöyle birşey var ki haftasonu açık olması gerekiyor çünkü cuma günü akşamı trafik yoğunluğu yüzünden evine bile saat dokuzda giremeyen çalışanlar var, onlar ne yapıcak? İnsanlar fırınların, marketlerin açık olacağını bildiği halde kıtlıktan çıkmış gibi ekmeğe suya saldırıyorlar yahu. Marketler açık olduktan sonra müşteri ha cips almış ha temel ihtiyaç almış ne farkeder ki zaten. Cuma akşamı kola, cips v.s. alsa bu kez de sıradakiler söylenecek "sırf bu yüzden bizi de bekletiyor, yemese ölür sanki" diye. Benimki de farklı bi bakış açısı yani ne biliim insanlar artık evde oyalanmanın yolunu arıyorlar. Kaba, umursamaz insanları tabiki hoş karşılamam, onlar ayrı bir cinsler zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X