Kim sırf gezme olsun diye markete bakkala gidiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
150 personelin olduğu yerde çalışıyorum. Sürekli muhattap oluyorumç ne yapayım bağırayım mı hepsine. İşim bu ve çalışıyorsam yapmak zorundayım. Eşiniz korkuyorsa çift maske çift eldiven ile çalışsın
Bence ilk önce eşi işi bırakıp evde otursun. Bir virüs riski azalır ozaman. Ayrıca maddi kaygılar neymiş anlar belki .

Cebinden herkesin taksiye yada özel araç alacak kadar parası yok malesef. Ülkenin yarısı asgari ücretli kirasını zor ödeyen adama otobüse binme diyemiyorsun malesef. O yüzden maske mesafe temizlik çok önemli kimin nereden geldiği ne yaptığı belli değil.
Bunu benim arkadaşım da yaptı bayağı ailecek otobüsle gittiler otobüsle döndüler bende şaşırdım ama ay sonuna para yok taksiye binemezdik dedi sustum kaldım.
İnsanlar özel taksiye binsinler demiyorum. Ben olsam bende binmem ama devletin bunun için bir önlem alması yada bir yol bulması lazımdı...

Ustelik insanlar maske takmayan insanlari yaftalar haldeler. Maskelerin koruyucu olmadigi gayet ortada. Testler zaten hic guvenilir degil, Avusturya da miydi emin degilim ama bir tane milletvekili kolayla test yapti pozitif cikti 😂 Allah sonumuzu hayir etsin.
Ben acik havada takmiyorum gerçekten insanlar kızıyor.
Kapali alanda bile bir markette 10 dk inanin bayilacak gibi oluyorum. Çok mu nazliyim diyorum gunun 10 12 saati araliksiz takanlar var.
Cocugum 3 yasinda ona takmıyorum. Kiziyorlar. Dunya saglik orgutu 12 yas altina onermiyor diyorum. Anlayan yok

Ustelik insanlar maske takmayan insanlari yaftalar haldeler. Maskelerin koruyucu olmadigi gayet ortada. Testler zaten hic guvenilir degil, Avusturya da miydi emin degilim ama bir tane milletvekili kolayla test yapti pozitif cikti 😂 Allah sonumuzu hayir etsin.
Bu gerçek mi yani kola olayı. Maske de korkmuyorsa eşim gibi diğer çalışanlar ne yapacak peki bunu bile bile niye halen maske takın diyorlar

Hadsizlik etmişim kusura bakmayın. Herkes madem kendince haklı ya o zaman oturupta burada sağlık çalışanlarının yükü ağır diye yazmayın. Madem serbest çıkın gidin markete vs bütün kurallara uyun kimsenin haddine değil beni yargılamak diyin. Sonra da yazmayın, sağlık çalışanları çok yoruldu onlar ne yapsın diye. Kimse bana karışamaz diyenlerin hepsi hasta olduğu zaman hastaneler gırtlağına kadar hastayla dolduğu zaman ve o hastalardan bir kaçı siz ve ya sevdikleriniz olduğu zaman da diyecek misiz çıkarım kimse bana laf edemez diye. Hadi ben dedim market bakkal vs niye gidiyorsunuz diye suclu oldum ok hepinizden ozur dilerim hanimlar. Sizden de ricam ileride bir gün korona olursanız sakın hastaneye vs gitmeyin olur mu sonuçta doktorlar hemşireler hasta bakıcıları da bir can onların yükünü hafifletmek lazım.
E iyi hoş da sizin bu duruma sevinmeniz lazım. Marketler hafta sonu açık olmak zorunda çünkü bu sefer cumadan yığılma oluyor bu da market çalışanları için daha kötü bir durum tabii insanlar için de öyle. Diyelim herkes cumadan aldı hafta sonu kimse çıkmadı bu sefer de market boşuna açık olacak ve zarara uğrayacak belki eleman çıkarma yoluna gidecekler ve eşiniz işsiz kalacak. Ama bu şekilde hem cumadan yığılma olmuyor hem de marketler zarara uğrayıp eleman çıkarma yoluna gitmiyorlar. Şu an sizin için en hayırlısı bu ama insanlar o kadar gergin ki çatacak yer arar oldular artık. Herkes bir sitem içinde.

Kusura bakmayın ama çok garip düşünceleriniz var. Corona salı bulaşmıyor Cumartesi mi bulaşıyor? Virüs gün mü seçiyor? Neticede marketler açık ve yasal bir durum markete gitmek. Çalışan akşam eve geç dönen insanlar ne yapsın elbette haftasonu çıkmak zorundalar. Velev ki keyfinden haftasonu çıkmış, yani? O marketlerde alışveriş olmasa eşiniz işsiz kalır farkında mısınız?

Korona nasıl bitecek peki bilmiyorum yani yasaklar gelmesin o zaman niye geliyor onu da anlamadım. Işte riski azaltmak için ne yapmak lazım sadece maske mesafe yetiyorsa yasaklar niye geldi ki
Bu yasaklar markete gidenler yüzünden degil
Ev oturmasına,düğüne,cenazeye vs gidenler yüzünden geldi
Niye anlamamakta ısrar ediyorsunuz ?

Öyle tabiki ama buna hiç bi devletin çözüm bulduğunu sanmam 30 bin tane pozitif kişiyi araçla dağıtmak zor gibi.
Yoo Avrupa’nın bir çok yerinde fazlasıyla var. Özel takside geliyor evine hemsirede. Ama virüs olunca kimse risk almıyor yada kimseyi risk altında bırakmıyor. O yüzden evine test geliyor yada postayla gönderiyorlar . Bu kadar küçük ve pratik bir şey bile bir hastalığı engellemeye yeter bence .

Sirf biri kapiyi kirdi diye haftasonu markete gidenlere gozunuzu toprak doyursun demek nedir? Haftasonu market acikmi acik. Abur cubur alinmayacak gibi bir kisitlama varmi yok. O zaman markette kimin ne aldigi sizi irgalamaz. Insanlar maskesini taktiktan sonra sosyal mesafe kurallarina uyduktan sonra markete girip istedigini almakta ozgur. Risk her yerde ve her meslek gurubunda var. Riski sifira indirgemek istiyorsaniz soylesin esinize ise gitmesin evinde otursun. Yok sikayetiniz yaptigi isle alakaliysa soyleyin markette calismayi biraksin baska sektore gecsin bu nedir ya 🤦‍♀️

Ben size hak veriyorum yasak kalktiginda marketdeki kizlara sordum gelen oldumu diye
Ooooooo ana baba gunuydu dedi sok olmusdum yazik gercekten

Canim ben 200 kisi ayni salona girip balik istifi oturuyorum :KK57: oturmak zorundayim; cunku isim bu ve isime saygi duyuyorum. Kimseye de kizmiyorum neden geriye kalan 199 kisi burda diye:KK70:
Hani beddua. Böyle hanım hanımcok olmaz :KK34:

Korona nasıl bitecek peki bilmiyorum yani yasaklar gelmesin o zaman niye geliyor onu da anlamadım. Işte riski azaltmak için ne yapmak lazım sadece maske mesafe yetiyorsa yasaklar niye geldi ki
Bu pandeminin seyrini düşürmek için alınan önlemler bitmeyeceği zaten kesin. Mesela 83 milyon insanı 15 gün eve kapatsak dışarıdan gelen bi tane insan yine yayacak tüm ülkeye. Bir tane vaka ile başlamadı mı herşey?
Mesele kendimizi korumak. Maske mesafe hijyenden başka çaremiz yok. Eşiniz için endişelenmeniz gayet tabii eşim kamu sektöründe ve bi süre sonra sınıflarda dersler başlayınca amfilerdeki 40 50 kişi ile 40 dk bazen daha uzun vakit geçirecek ama ne yapabiliriz ki ekmek parası herkes ekmeğinin peşinde canını cebine koyup gidiyor.

Hatırlayanlar vardır eşim A101 de çalışıyor pandemiden sebep mart nisan gibi buna benzer konu açmıştım.

Maalesef ki insanlar kul hakkı yemeye bayılıyor. Ya hu kardeşim zaten haftanın 7 günü açık olan marketlere vs, sokağa çıkma yasağı olduğu günler neden gidilir? Bu yerlerde çalışanların ve ya diğer hizmet verilen sektörlerde çalışanların bir can-ı, ailesi sevdikleri yok mu?

Neden sırf gezmek olsun kısıtlamada aman cekirdegim cipsim kekim eksik kalmasın diye markete gidilir? Ve ya cola gazoz almak için? Noldu kardeşim yemeden ölür müsün he ölür müsün? Sen ölmezsin ama benim eşim ve diğer çalışan insanlar ÖLECEK, biz aileleri çocukları ölecek haberin var mı?! Bu satırları sırf zevkine hava alayım diye markete bakkala gidenler okusun GÖZÜNÜZÜ TOPRAK DOYURSUN.

Kapıları açın diye kırmak ne ya biri bana bunu anlatsın. (Konu siyasete varmasın çünkü ben zaten sorumluların yeteri kadar kulaklarını çınlatıyorum)
1,5 aydır kapının eşiğini gormedim, eczaneye gidicem gidemiyorum yasaklardan mi hayır ben dışarı çıkmaya çok üşeniyorum. Ama kimi vardır duvarlar üstüne gelir kendini bir yerlere atmak ister sığamaz onlar da yasaklar çiğnenmek için var diyen kesim , işte görüyoruz hep bi bahane ile dışarıdalar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X