Kim sırf gezme olsun diye markete bakkala gidiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yoo Avrupa’nın bir çok yerinde fazlasıyla var. Özel takside geliyor evine hemsirede. Ama virüs olunca kimse risk almıyor yada kimseyi risk altında bırakmıyor. O yüzden evine test geliyor yada postayla gönderiyorlar . Bu kadar küçük ve pratik bir şey bile bir hastalığı engellemeye yeter bence .
Hangi ülkede sağlık çalışani olarak çalısıyosunuz merak ettim
Burada da olabilse o özellikler

Sirf biri kapiyi kirdi diye haftasonu markete gidenlere gozunuzu toprak doyursun demek nedir? Haftasonlar market acikmi acik. Abur cubur alinmayacak gibi bir kisitlama varmi yok. O zaman markette kimin ne aldigi sizi irgalamaz. Insanlar maskesini taktiktan sonra sosyal mesafe kurallarina uyduktan sonra markete girip istedigini almakta ozgur. Risk her yerde ve her meslek gurubunda var. Riski sifira indirgemek istiyorsaniz soylesin esinize ise gitmesin evinde otursun. Yok sikayetiniz yaptigi isle alakaliysa soyleyin markette calismayi biraksin baska sektore gecsin bu nedir ya 🤦‍♀️
markete gidiyoruz diye ölmemiz istenmiş şimdi farkettim ürktüm :kızgın:

Yoo Avrupa’nın bir çok yerinde fazlasıyla var. Özel takside geliyor evine hemsirede. Ama virüs olunca kimse risk almıyor yada kimseyi risk altında bırakmıyor. O yüzden evine test geliyor yada postayla gönderiyorlar . Bu kadar küçük ve pratik bir şey bile bir hastalığı engellemeye yeter bence .
Çok güzelmiş ilk defa duydum. Yapılabilir aslında ama önlemlerde bile geç kaldık.

Hani beddua. Böyle hanım hanımcok olmaz :KK34:
Allah o geri kalan 199 kisiyi bildigi gibi yapsin :KK70: Burdan yetkililere sesleniyorum, bundan sonra sirayla gelelim isimizi yapalim, soyleyecek bir seyi olmayan gelmesin zaten hic. Hatta biz evden altimizda sortumuzla online yapalim isimizi:KK70::KK70::KK70:
Bundan sonra isi olmayip da o salona gelene de hakkimi helal etmiyorum; cunku ennnnn kiymetli benim canim tamam mi 😂

Ben disaridan yemiyordum ama ara ara siparis vermeye karar verdik
Markete de gidiyorum. Ne yapayim kafayi mi siyiralim. Ztn zevk vermiyor biraz dolasip cikiyoruz
Bu arada su an evdeyim ama bende ise baslayinca mecbur cumartesi gidecegim. Devlet kurumu esnek calismayi layik görmedi aksam da o kalabaliga giremem
Eve siparis verdigimde 1.5 kiloluk kavun kadar kereviz ve elma kdr marul geliyor kabagin 3. Sunu bulamiyorlar

Açılın ben geldim.
maske mesafe covide karşı %90 koruma sağlıyor.
benim duydugum bütün hasta öyküleri, akraba eş dost komşu torun cocuk ziyaretinden bulaş. market pazarda maskeli oldugu kurallara uydugu halde bulaş olan görmedim.
madem yetiyor sağlık çalışanları neden yakalanıyor? Çünkü biz mesafe koyamıyoruz ve viral yük gerçeği mevcut maalesef. tabi hastane icinde de personeller arası bulas fazla maalesef.

Ben bu kısıtlamadan hiç bir şey anlamadım, iki hafta sonudur dışarıya bir bakıyorum, top oynayan çocuk mu dersin, banklarda oturup muhabbet eden mi dersin, günde bilmem kaç kez markete giden mi dersin, dolu sokaklar. Evimin karşısında bir yerel market, altında şok ve a101 onun çaprazında da bim var, dolup dolup boşalıyor, insanların elinde bir tuvalet kağıdı ya da bir ekmek ıvır zıvır yokluğu öldürmeyecek şeyler. Evet hafta içi çalışıyoruz, bu yasakların eksikleri de var ama insanların temas etmesini azaltmaya gayret ediyorlar işte gözünüze girsin o tuvalet kağıtları diye söylendim bugün, bu hafta sonu yağmur var, şakır şakır yağmurun altında bile dolanıyorlar, el insaf ama bu kadarı olmaz.

O okul bir açılsın neler yazcam burda:bicak:
O kadar öğrenci okula geldi getirmeyin toprak doyursun gözünüzü demedik, sağlık çalışanları korona olmasaydın diyip bir kenara atmadı insanları, bankacı ne işin var parayla krediyle demedi. Siz? Herkes risk altında.. evet market çalışanları da öyle yaptıkları iş kolay değil de canımı da cips kola çektirdin niye gözümü toprak doyursun tövbe ya..
sonu da bir çeşit bağlandı amaaaan konu da bir çeşit zaten napalim:KK47:

Ben disaridan yemiyordum ama ara ara siparis vermeye karar verdik
Markete de gidiyorum. Ne yapayim kafayi mi siyiralim. Ztn zevk vermiyor biraz dolasip cikiyoruz
Bu arada su an evdeyim ama bende ise baslayinca mecbur cumartesi gidecegim. Devlet kurumu esnek calismayi layik görmedi aksam da o kalabaliga giremem
Eve siparis verdigimde 1.5 kiloluk kavun kadar kereviz ve elma kdr marul geliyor kabagin 3. Sunu bulamiyorlar
evet meyve sebze de bize de ya eksik geldi ya da pörsümüş ürünler.vazgeçtik kendimiz alıyoruz artık marketlerden

Ben bu kısıtlamadan hiç bir şey anlamadım, iki hafta sonudur dışarıya bir bakıyorum, top oynayan çocuk mu dersin, banklarda oturup muhabbet eden mi dersin, günde bilmem kaç kez markete giden mi dersin, dolu sokaklar. Evimin karşısında bir yerel market, altında şok ve a101 onun çaprazında da bim var, dolup dolup boşalıyor, insanların elinde bir tuvalet kağıdı ya da bir ekmek ıvır zıvır yokluğu öldürmeyecek şeyler. Evet hafta içi çalışıyoruz, bu yasakların eksikleri de var ama insanların temas etmesini azaltmaya gayret ediyorlar işte gözünüze girsin o tuvalet kağıtları diye söylendim bugün, bu hafta sonu yağmur var, şakır şakır yağmurun altında bile dolanıyorlar, el insaf ama bu kadarı olmaz.
Ben diyince haksız oldum ya neyse cidden kimse kusura bakmasın haddimi aşmış oldum isteyen gerçekten istediğini yapsın ben daha laf etmem aldım boyumun ölçüsünü 😑 hiç kimse issiz kalsın istemem istihdam olsun herkes mutlu olsun. Kaç yaşında insanlarız sonuçta. Sadece kapı kiranlara ve terbiyesizlik yapanlara laf edeceğim.

O okul bir açılsın neler yazcam burda:bicak:
O kadar öğrenci okula geldi getirmeyin toprak doyursun gözünüzü demedik, sağlık çalışanları korona olmasaydın diyip bir kenara atmadı insanları, bankacı ne işin var parayla krediyle demedi. Siz? Herkes risk altında.. evet market çalışanları da öyle yaptıkları iş kolay değil de canımı da cips kola çektirdin niye gözümü toprak doyursun tövbe ya..
sonu da bir çeşit bağlandı amaaaan konu da bir çeşit zaten napalim:KK47:
ha ha ha ne güzel ifade ettiniz.zaten ölüm korkusu içinde yaşıyoruz üstüne bir de beddua aldık iyi mi? :KK70:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X