Kim suçlu?

evet toplum olarak çok meraklıyız başkalarının sorunlarını didklemeye...:mymeka:
bırak istedikleri kadar sorsunlar sende cevap verme onlara...
rabbim gönlüne göre verir inşallah...:Saruboceq:

ben evleneli üç yıl omak üzere yaşım da 30 oldu ama istemiyoruz şu anda sorana da istemiyorum diyorum

kayınvalidem ortalıkta muhabbetini yaptı bir iki kere istemiyoruz hazır değiliz ben böyle şeyler uymak istemiyorum bir daha özel hayatımıza karışmayın dedim bir daha soramadı darısı başına bile diyemiyor artık
çok ısrar eden bi münasebetsiz vardı üstelik milletin yanında sordu en son sen bakacaksan doğurayım da yardımcı olabileceğini sanmıyorum dedim bir daha sorduğunu duymadım

tersleyin arkadaşım boşverin insanlar kırılır diye de düşünmeyin onlar sizin kırılıp kırılmayacağınızı düşünüyorlar mı

üzülme sen o andaki duruma göre davranmışsın hayırlıysa rabbim size bebiş verir inş en kıza zamanda olur insan işte laf arıyo

Seni çok iyi anlıyorum Benimde evliliğim yakında 3 yıl olacak.Hiç korunmadık ama olmadı.Bende üzülüyorum ama elden gelen birşey yok.Herşey Allah'tan ama ben senin kadar düşünmüyorum millet ne der diye.Çocuk ne zaman yapacaksınız diyenlere Allah büyük diyorum.Olmuyo dua edinde bana versin bir bebiş diyorum.Ben bunları üzüntülü olarak yada sinirli olarak değil gayet normal bir şekilde söylüyorum.Bizimde sorun eşimde ama sonuçta bir sorun varsaa bu sorun iki kişiliktir.Sende bu kadar takma canım millet ne dediğini boşver.Ne derlerse desinler.Çocukları olmuyormuş diyecekler ee yalanmı olmuyor zaten.:teselli:

bende 11 yıldır çocuk hasretiyle yanıyorum maalesef...Ve insanların ağzı torba değilki büzesin zevk alıyorlar yaralı parmak görünce...Bizdede yıllarca nedensiz infertilite dediler... 3 yıl öncesine kadar...Eşim babasını kaybettikten sonra morfoloji bozukluğu başladııı..11 yıl oldu içim yandı kavruldu artıkk etrafım yakınlarım arkadaşlarım hepsi çocuklu...eşimdeki problemi anlatamadığım için herkez benden buluyor sorunu...
Hatta eşimin halası yıllarca dilekolay tam 18 yıl çocuğu olmamış...o bile yeri geliyor yaşadıklarını unutumuş bana laf çarpıyor her telefonda soruyor tohuma kaçtınız diyor bize....
seni çok iyi anlıyorum ama yapacak bir şey yok.Yabu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin......eşin seni anladığı sürece takmamaya çalış nasıl becerirsin bilmem canım ama ....

teşekkürler arkadaşlar bayağı rahatladım,bende bu konuyu kafama taktığımdan değilde niye insanlara düşük yaptım dedim diye üzüldüm.keşke demeseydim kimene...
Allah'ın gücüne gider diye pişman oldum.çok şükür sonuçta Allah verdikten sonra çok büyük bir sorunumuz yok,ama şimdi desteğiniz sayesinde rahatladım.kızlar benim için ve tüm isteyenler için dua edin ne olur..:Saruboceq:

canım:teselli:
bende 3 yıldır evliyim ve çocuğum yok...
1.5 sene hapla korundum bıraktıktan 5 ay sonra hamile kaldım...
Kalp atışı yoktu aldılar bebeğimi...
1 sene oldu koca bir sene her ay bir umutla yaşıyorum ama olmuyor..:delphin:
yaradan vermeyince elden ne gelir...:delphin:
bana da "bebek yokmu,hamilelik yokmu" deyince nevrim dönüyor..
ya sabır diyorum ya sabır...:Saruboceq:
nasıl insanlar var yarabbim,bebek yapmayı,hamile kalmayı bakkaldan peynir,ekmek almak gibi kolay sanıyorlar...
herkesi kendileri gibi şıpdadanak hamile kalır zannediyorlar...
hiç mi düşünmezler taş çatlasın insan ömrü 70 yıl,ama ahiret sonsuz...yerimseniben
işte geldik işte gidiyoruz,3 günlük dünya için insanı üzmeye değermi...yerimseniben
Sen hiç onların seviyesine inip muhattap olma,Allaha havale et...:Saruboceq:
sonunda yaradan sanada nasip edicek bebiş,yeter ki sabırlı ol...
:teselli:

bazı insanların densizlikleri luzümsuzlukları seni böle söylemeye itmiş bitanem..kendini o an okadar çaresiz hissetmiş olmalısınki böyle birşey söylemişssin lütfen bunun için vicdani anlamda rahat ol..ya bu millete noluo anlamıorum tavuk sanıoalr bizi, sanki haftada bir kuluçkaya yatıoruz..bebek sahibi olmak eskisine oranla daha zor ve bunun için nice tedavi gören insanlar var..bak canım ben dah 10 aylık evliyim beni bile bezdirdiler canımdan....

canım:teselli:
bende 3 yıldır evliyim ve çocuğum yok...
1.5 sene hapla korundum bıraktıktan 5 ay sonra hamile kaldım...
Kalp atışı yoktu aldılar bebeğimi...
1 sene oldu koca bir sene her ay bir umutla yaşıyorum ama olmuyor..:delphin:
yaradan vermeyince elden ne gelir...:delphin:
bana da "bebek yokmu,hamilelik yokmu" deyince nevrim dönüyor..
ya sabır diyorum ya sabır...:Saruboceq:
nasıl insanlar var yarabbim,bebek yapmayı,hamile kalmayı bakkaldan peynir,ekmek almak gibi kolay sanıyorlar...
herkesi kendileri gibi şıpdadanak hamile kalır zannediyorlar...
hiç mi düşünmezler taş çatlasın insan ömrü 70 yıl,ama ahiret sonsuz...yerimseniben
işte geldik işte gidiyoruz,3 günlük dünya için insanı üzmeye değermi...yerimseniben
Sen hiç onların seviyesine inip muhattap olma,Allaha havale et...:Saruboceq:
sonunda yaradan sanada nasip edicek bebiş,yeter ki sabırlı ol...
:teselli:

Allah hepimizin yardımcısı olsun,hiç aklımıza gelmeyen başımıza geliyor vardır bundada bir hayır,ne diyelim kader:teselli:

bazıları baskalarının mutsuzluklarıyla beslenir, onlarin mutsuzluklariyla nefes alir, oyle yasar...
size de sadece onlara acımak düşer

selam arkadaşlar,günlerdir içimiçimi yiyor..benim derdim değil(bana göre dert değil,çünkü Allah'tan herşey)millete dert olan konu 3 yıldır çocuğumuz olmaması.önüme gelen çocuk yokmu diye soruyor,tabi sizene diye bağırmak istiyorum ama olmuyor.istemiyoruz yada yeni karar verdik diyorum.eşimde sperm bozukluğu var,bu yüzden artık tüp bebek düşünüyoruz.tabi bunu ailelerimizden başka kimse bilimiyor,aslında niye sakladığımızıda bilmiyorum malum laf olsun diye konuşan toplum..neyse asıl konum kurban bayramında akrabalarım yine çocuk sordu.bende o anki psikolojimle düşük yaptığımı söyledim,bir suçlu gibi kendimi akladım sanki,ama bunu duyanların cevabı şu"he iyi olur o zaman"yani kısır değilmişiz,rahatladılar.ve pişman oldum bu beni çok üzdü neden böyle bir yalan söyledim diye,ama milletin çocuğu olmuyormuş gibi bakışları ve soruları beni buna mecbur etti.senağlamaAllah'ım bize ve isteyen herkese kısa zamanda sağlıklı bebekler verir inşallah..:Saruboceq:

Ahh ahh seni okadar iyi anlıyorumki canım boşver suçlu arama olan olmuş... Kendini suçlu hissetme öyle çıkmış ağzından zaten bu millete neyse böyle sıkıştıtılarsa olacağıda odur.:kızgın:
Hiç üzme kendini bende 2 yıllık evli olmama rağmen aynı baskıları bende yaşıyorum... Ben hamile kalıyoum ama malesef düşüyor:çok üzgünüm:
Valla çevremdeki acaipler bunu bile mesele yaptılar... Öyle birşey başıma geldiki çok sevdiceğim arkadşım düşük yaptığıma bile inanmadı bende kendimi mecbur hissedip usg resmini gözüne gözüne soktum ayrıca kan tahlillerim ve kendi yaptığım testleride diğer arkadaşlarıma rezil oldu..:1closedeyes:
O günden sonra anladımki başkalarının ne dediiiyle yaşanmıyor olan sana oluyor üzme sıkma canını.. Boşver arkamızdan ne derler se desinler Allah herşeyi görüyor sabrın sonu selamettir. Rabbim sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin sanaa.s.

amaaann boşver söylemişsen söylemişsin birde bununla kafanı yorma seni çok iyi anlıyorum bizde tüp bebekge başlıyacakken hamile oldugumu ögrendim adetimi bekliyodum rahim filmi için benim eşimde ciddi bir varikosel problemi var dr tüp bebek başka şans yok dedi oldu işde çok dua ettim hiç isyan etmedim allahın bildiği olur dedim ve sabredip bekledim çok şükürki dualarımız çok geçmeden kabul oldu.bir erkekde 20 milyon spem varken benim eşimde 2bin vardı buna ragmen hamileyim...banada çok dediler ee artık bi bebek lazım lafından usanmışdım evet olmuyo diye bagırasım geliyodu hatta bide utanmadan bize tanıdık dr tavsiye edenlermi dersin hacılar hocalar tavsiye edenlermi sanki ben onlara derdimi anlatmışım bana çözüm sunuyolar inan problem keske bende olsaydı da eşimde olmasaydı diye bile geçdi aklımdan ama şimdi ne aptalmışımda saçma sapan düşünmüşüm diyorum...boşver saallla gitsin millet ne derse desin birde ben hiç insanların dediğini eşime söylemedim hissettirmedim hatta soran oluyomu diye kendi soruyodu bana yoooo niye sorsunlarki diye geçiştiriyodum

canım benim psikolojini çok iyi anlıyorum..çünkü bende aynı durumdayım..benimde tüplerim tıkalı ve 1 tüp bebek denememiz başarısız..

sürekli soru soranlar,şüphe dolu bakışlar,akıl verenler bazen bende tahammül edemiyorum....ama ben herkese söylüyorum.saklamak yok böyle rahatlıyorum artık....ne düşündükleri umrumda bile değil...seninde umrunda olmasın arkadaşım...herkes bişey der ama en iyi yaşayan bilir....birgün bizede rabbim nasib edecek ve göğsümüzü gere gere bununla gurur duyacağız....a.s.

Canım sen hiiiiççç kafana takma bunları. Biliyorum çok zor ama yine de sen stres yaptıkça, bu boş şeylere üzüldükçe belki bu bebek olayı daha da gecikecek. Benim bir arkadaşımın öyle olmuştu. Karı koca herşeyleri normaldi ama artık öyle büyük bir sorun etmişlerdi ki kafalarında doktor stresten demişti. Tabii ben de ilk defa duydum öyle bişeyi. Ama şimdi iki tane nurtopu gibi çocukları var. Allah inşallah sana da nasip eder.:Saruboceq:

Bir daha soran olursa "Hayırdır Üremeden Sorumlu devlet bakanı mı oldun?" diye sor bence...:jeyyar:

cnm sen o anKi psikolojinle söylemişsin onu o kadar çok üstüne qeLmişLer ki...
o yüzden sen üzüLme bebek de oLur allahın izniyle hayırlısıyla üzülmeyin daha 3 yıl olmuş ki mucize diye bişey vardır bu hayatta eminim çok isterseniz Yüce Rabbim size evLatLar nasip eder yeterki sabredin ve qerçekten isteyin inanın... bunu başaracağına inanıyor, kendinizi üzmemenizi istiyor, en yakın zamanda bu da geçer diyorum..
saygılar ..

Mılletın lafına ne bakıyorsun onlar der. Neye laf etmıyorki. Sımdı sen bır tane dogru dogduktan hemen sonra ne zaman 2. derler. Dusunmuyormusunuz olmuyormu derler. 2. olsa 3.. ne zaman. 3. olsa 4 demeye baslarlar. Bız 4 kardesız en kucuk kardesımı baya gec yasta dunyaya getırdı annem gercekten de zorlandı yas ilerleyınce zor tabı. O densızler anneme 5. ne zaman diye soruyor. Annem var ya sinirleri tepesıne cıktı artık. Yani MıLLETTE LAF BıTMEZ. Artı herseyın hayırlısını rabbım bilir.

canm millete bakma sen iyice strese grme bu tüp bebek tedavisinde...

moral çok önemli her konuda iini rahat tut herşey yoluna girer inş...saglıklı bi bebişiniz olur inş

inşallah bi bebek sahibi olursunuz en yakın zamanda..
başkalarına ne bu durum ben onu anlayamıyorum..
üreme sorumluluları gibi ne karışıyolarsa bu konulara..

Back
X