Kim suçlu?

sen onu diyorsun güzelim etrafımızda dengesiz insanlar oldukca biz bilöiyorum yani ne oluruz.seni çok ii anlıyorum bende 5 yıllık evliyim olmadı çocuğumuz tüp bebek yaptırdık.oldu ama yavrumu 7 aylık hamileyken kaybettim aradan 1,2 ay geçti eşimin halası benim yüzüme ne derse beğenirsin beceripte bir çocuğu doğuramadı.allahım o söz bana tokat gibi geldi.bende dedim allah yukarda allaha havale ediyorum böyle insanları ama allah büyük arkadaşlar.o yüzden canım canını hiç sıkma allaha bol bol dua et.

tabiki suçlu toplum. evlenir evlenmez hemen baskılar başlıyor. kafanıza takmayın. herşeyin en iyisini rabbim bilir. o ne zaman ol derse, o zaman olur herşey. İnşallah rabbim en kısa zamanda anne olmanın ayrıcalığını sizede tattırır. mutluluklar canım...

sen onu diyorsun güzelim etrafımızda dengesiz insanlar oldukca biz bilöiyorum yani ne oluruz.seni çok ii anlıyorum bende 5 yıllık evliyim olmadı çocuğumuz tüp bebek yaptırdık.oldu ama yavrumu 7 aylık hamileyken kaybettim aradan 1,2 ay geçti eşimin halası benim yüzüme ne derse beğenirsin beceripte bir çocuğu doğuramadı.allahım o söz bana tokat gibi geldi.bende dedim allah yukarda allaha havale ediyorum böyle insanları ama allah büyük arkadaşlar.o yüzden canım canını hiç sıkma allaha bol bol dua et.

ne kadar saçma üzüntünü paylaşması gerekirken söylediği lafa bak.senin adına çok üzüldüm,herşey Allah'tan inşallah yine hamile kalırsın kucağına alırsın bebeğini:CüvCüv:

biz toplum olarak böyleyiz canım bekarken evlilik ne zaman? nişan olunca düğün ne zaman? düğün olur çocuk ne zaman? muhabbet olsun diye sorarız ama bilmeyiz karşımızdaki insanı kırdığımızı...

benim ona diyeceğim yok tabiki sorabilir insan,ama bu her gördüğünde yada her ay aynı kişiler tarafından sorulmazki,sürekli sormasalar bende bunu yapmak zorunda kalmazdım..

yaa iki yılı üç yılı bırakın bizim çevredeki insanlar bir kaç ay sonra sormaya başladılar düşünmüyormusunuz diye. ilk zamanlar önemsemedim sonrada eşimin üzerine oynadım hep eşim istemiyor diye. en sonunda da nasip diye cevap verdim. Rabbim ne zaman nasip ederse dedim. bu cevapları verdim ama daha evleneli iki yıl bile olmadı düşünün yani. ama cahil insanlarla uğraşmak zor maalesef. kayınvalideme bebek mevlütlerinde üzülme Allah inşallah sizede verir diyen bile olmuş. ama çoktaa tııın dedim her zaman. çünkü zamanını Allah biliyor. sözlediğiniz yalan ise hatta bence yalan bile sayılmaz. iyide yapmışsınız en azından insanların ağzı biraz kapanmıştır. Rabbim inşallah o duyguyu tatmayı nasip eder de gerine gerine söylersiniz.

Üzülmeyin....Allahin dedigi olur....Sizde insallah kavusacaksiniz yavrunuza...:1hug:

Toplum böyle evet..bazen sadece merak...bazende sirf art niyet ile yarana tuz basmak icin soruyorlarda soruyorlar....:delphin:

Allahtan baska kimseye verecek bir hesabimiz yok arkadasim...cok canini SIkan rahatsiz edici bir sekilde soranlara ver cevabini....Sana ne, Sana dertmi oldu veya benim cocugum olsa rahatlicakmisiniz gibi haddini bildir bazilarinin....:delphin:

Bosuna edebi edepsizden ögren diye dememisler:kahve:

bende 3 yıldır aynı sorularla bosusuyorum cok sukur hamıle kaldımda cenelerı kopasıcaların cenelerı durdu:kızgın:

vala 2. kez cocuk sorana artık SA-NA-NE diyodum
ıster alınsın ıster kırılsın umrumda degıl herkes kendı işine baksın ya

toplum olarak ne meraklı mılletız yahu :delphin:

ınsallah bıran once kavusursun bebegıne canım :teselli:

allahım buyuktur umudunu yıtırme sakın:teselli:

selam arkadaşlar,günlerdir içimiçimi yiyor..benim derdim değil(bana göre dert değil,çünkü Allah'tan herşey)millete dert olan konu 3 yıldır çocuğumuz olmaması.önüme gelen çocuk yokmu diye soruyor,tabi sizene diye bağırmak istiyorum ama olmuyor.istemiyoruz yada yeni karar verdik diyorum.eşimde sperm bozukluğu var,bu yüzden artık tüp bebek düşünüyoruz.tabi bunu ailelerimizden başka kimse bilimiyor,aslında niye sakladığımızıda bilmiyorum malum laf olsun diye konuşan toplum..neyse asıl konum kurban bayramında akrabalarım yine çocuk sordu.bende o anki psikolojimle düşük yaptığımı söyledim,bir suçlu gibi kendimi akladım sanki,ama bunu duyanların cevabı şu"he iyi olur o zaman"yani kısır değilmişiz,rahatladılar.ve pişman oldum bu beni çok üzdü neden böyle bir yalan söyledim diye,ama milletin çocuğu olmuyormuş gibi bakışları ve soruları beni buna mecbur etti.senağlamaAllah'ım bize ve isteyen herkese kısa zamanda sağlıklı bebekler verir inşallah..:Saruboceq:

Gıcık oluyorum zevzek insanlara:kızgın:
Sanane kardeşim,milletin derdi, senimi gerdi demek geliyor içimden:1closedeyes:
İşgüzar,işgüzar sorarlar tatlım,neden bebek yok,neden daha yapmıyorsunuz,neden?neden?neden?
Sen hiiiiiiiiç kafana takma o boşboğazları
Allahın izniyle alırsın bebişini kucağına zamanı saati gelince
Pskolojinide hiç bozma bu laflara takılıp
Millet kendine malzeme arıyor,muhabbet olsun diye
Napıcan boş gezenin,boş kalfası çok ortalıkta
Öpüyorum seni,dualarım seninleŞeniz

Cahil kişilerle başetmek zordur çünkü,sen doğruyu anlatsanda onlar lafı istekleri yere çekeceklerdir Seni en iyi anlayan benim bende yavrumun hasretiyle yanıp tutuşurken hergün bir dengesiz konuşan oluyor eşim 33 yaşında geçende eşime yakında çocuğun dede diyecekler dediler düşünebiliyormusun??
Benim yumurtam plokistik ve hergün acı veriyor ve tedavi oluyorum..
Allah tüm isteyenlere nasip eder sağlıklı evlatlar verir ..
Üzülme inan değmiyor mutluluğunuzu da bozmalarına izin verme..
Seni çok iyi anlayabiliyorum..

rabbbim en kısa zamanda hayırlı saglıklı bir bebiş nasip etsin....umursamayın boşverin desemde zor biliyorum...

bende 2 yıllık evliyim 6 aydır bebiş düşünmeye başladım ama eşimin yaşı 36 eşimin köyünde herkes onun yaşı var çocukları olmuyordur falan demişler duydugumda okadar sinir oldumki bende onu söyleyene uçkurumuzun başındamı bekliyolarmış dedim.çok sinir bozucu..

Arkadaşım bende 6 senedir uğraşıyorum ve inan bende arada senin gibi desem mi acaba diye içinden geçiriyorum.En azından biraz susarlar dimi?Üstelik benden 5 sene sonra evlenen kızkardeşim hamile şuan.
Rabbim kimseye evlat hasretiyle yaşatmasın.ısyan değil benimki ama gerçekten çok zor
ınşallah hayırlı haberlerini alırız burdan.:ecrin_bebek:

millet herseye burnunu sokmaya cok merakli hastalik olabilir istemiyorda olabilir ciftler..derdi tasasi millete mi dusuyor..sanki cocuk olursa eline ne gececek olmasa ne gececek..olursada cocuga herhal kendi bakacak..aman ya..ne bicim insanlar var.

insanlar sanki bir görevmiş gibi çocuk istiyor.yani bazıları öyle davranıyor..halbuki bu bir görev değildir ki..ister olur ister olmaz( yani sağlık sorununuz yoksa) .....1,5 yıldır evliyim ve maaelesef banada aynı sorular geliyor..bende acaba düşük yaptımmı desem diyorum..aklımdan geçmiyor değil...aslında şimdilik istemiyorum çocuk mocuk......

ayy canım ya okurken içim bu tuhaf oldu benimde abimlerin iki yıl olmadı 2 düşük yaptı yengem falan filan çok sıkıntı çektiler tabi bizede soranlarda zaten sinir ediyo ee hani olmuyomu artık yengem henüz düşünüyoruz deyip geçiştiriyodu şükürler olsun Allah verdi eminimki senin içinde zamanı var demekki sabırlı ol milleti fazla takma psikoloji çok etkşiliymiş hamile kalamamakta inş tez zamanda burda hayırlı haberlerinide duyarız canım

kizlar si yine de olumsuz soylemeyin ALLAH korusunn korkarim ben..istemiyoruzz diyin gecinn..evlenmezsin neden derler evlnirsin cocuk nirede derler bebe olur 2. ne zaman derlerr..susmak yokkk..cok bilmisler:1closedeyes:

Cahil kişilerle başetmek zordur çünkü,sen doğruyu anlatsanda onlar lafı istekleri yere çekeceklerdir Seni en iyi anlayan benim bende yavrumun hasretiyle yanıp tutuşurken hergün bir dengesiz konuşan oluyor eşim 33 yaşında geçende eşime yakında çocuğun dede diyecekler dediler düşünebiliyormusun??
Benim yumurtam plokistik ve hergün acı veriyor ve tedavi oluyorum..
Allah tüm isteyenlere nasip eder sağlıklı evlatlar verir ..
Üzülme inan değmiyor mutluluğunuzu da bozmalarına izin verme..
Seni çok iyi anlayabiliyorum..

aslında ben üzülmüyorum sadece neden böyle demek zorunda bırakıyorlar insanı buna kızıyorum,neden açıklama yapmamızı bekliyorlar bunu anlamıyorum.normalde eşimde bende çok kafamıza takmıyoruz bu konuyu,sonuçta herşeyin bir zamanı var,çaresine bakıcaz artık.senin durumunda zor ister,insanı derdiyle bile babaşa bırakmıyorlar.Allah seninde yardımcın olsun..

Hiiç kendini üzme , benim bir arkadaşım 7 senelik evli ama çocuk yapmıyor, gerçekten istemiyor şu an..

Kariyerimi tamamlıycam, ev aldım onu ödücem, 30 yaşında da Allah verirse bir tane doğurucam der hep soranlara..Belki onun da çocuğu olmadığını sananlar vardır çevresinde ama o gerçekten istemiyor şu an..

Kafana takma sakın, soranlara düşünüyoruz, düşükten sonra bir süre beklemek gerekmiş vs.. deyip geçiştir..

ınsanları anlamak mümkün değil gerçekten, sanki olup olmaması bizim elimizde mi?

Yaradana zor yok canım..Bunu unutma, vakti zamanı gelince sen istemesen de Allah verir, verecek olduktan sonra..

Öyle insanlarla da fazla biraraya gelmemeye çalış, atlat..

Hiiç kendini üzme , benim bir arkadaşım 7 senelik evli ama çocuk yapmıyor, gerçekten istemiyor şu an..

Kariyerimi tamamlıycam, ev aldım onu ödücem, 30 yaşında da Allah verirse bir tane doğurucam der hep soranlara..Belki onun da çocuğu olmadığını sananlar vardır çevresinde ama o gerçekten istemiyor şu an..

Kafana takma sakın, soranlara düşünüyoruz, düşükten sonra bir süre beklemek gerekmiş vs.. deyip geçiştir..

İnsanları anlamak mümkün değil gerçekten, sanki olup olmaması bizim elimizde mi?

Yaradana zor yok canım..Bunu unutma, vakti zamanı gelince sen istemesen de Allah verir, verecek olduktan sonra..

Öyle insanlarla da fazla biraraya gelmemeye çalış, atlat..

ben çalışmıyorum evdeyim,keşke çalışan biri olsaydım hiç değilse çalışıyorum derdim.şimdi bir uğraşımda yok,herkes gözünü dikti bize...

selam arkadaşlar,günlerdir içimiçimi yiyor..benim derdim değil(bana göre dert değil,çünkü Allah'tan herşey)millete dert olan konu 3 yıldır çocuğumuz olmaması.önüme gelen çocuk yokmu diye soruyor,tabi sizene diye bağırmak istiyorum ama olmuyor.istemiyoruz yada yeni karar verdik diyorum.eşimde sperm bozukluğu var,bu yüzden artık tüp bebek düşünüyoruz.tabi bunu ailelerimizden başka kimse bilimiyor,aslında niye sakladığımızıda bilmiyorum malum laf olsun diye konuşan toplum..neyse asıl konum kurban bayramında akrabalarım yine çocuk sordu.bende o anki psikolojimle düşük yaptığımı söyledim,bir suçlu gibi kendimi akladım sanki,ama bunu duyanların cevabı şu"he iyi olur o zaman"yani kısır değilmişiz,rahatladılar.ve pişman oldum bu beni çok üzdü neden böyle bir yalan söyledim diye,ama milletin çocuğu olmuyormuş gibi bakışları ve soruları beni buna mecbur etti.senağlamaAllah'ım bize ve isteyen herkese kısa zamanda sağlıklı bebekler verir inşallah..:Saruboceq:

valla canım bende uzun zamandır bebek istiyorum ve bende seninle aynı duyguları taşıyorum.. şuan için sana ne dersem olmaz ama sakin ol stres yapmamaya çalış. artı eşinde sperm bozukluğu varmış bu sitede alternatif tıp bölümünde ve gebelik bölümünde aynı problemi yaşayan arkadaşlarımız var ve mucizevi bir şekilde bebişlerine kavuşmuşlar.. birde stres zaten böyük düşman o topiclere bir göz atmanı söylerim..

diğer bu konuda etrafta cahil insanlar herzaman var engel olmazsın.. bunları kendine lütfen amaa lütfen dert etme..

Back
X