Kime benziyor, benzetiliyoruz....

benı babanneme benzetırler...-tatlicadiarzu-
bazende amcamın kızına ıııııyyyyyyyyyyyy..:dilcikar:
hiç hoşlanmam kendısınden..:mymeka:.sanırım yeşilimin..
yazısınada uygun galıba...ne yalan söyleyım aynayada bakınca bazen amcamın kızınada benzıyorum..of ooofff....yerimseniben
ama bazen dedım dıkkat cekerım...:sm_cool:

benim eşimde oğlumu bana benzetir.fizik ve karakter anlamında.bende iyi huyları bana kötü huyları sana benziyor derim güleriz.kendime gelince beni fiziksel olarak teyzeme benzetirler.karakter olarak ikisinden bazı özellikler aldığıma inanıyorum.

Beni anneme benzetirler tip olarak... Güzelim yani :))) hehehkaydirigubbakcemile3
ama huy olarak kimseye benzemiyorum sanırsam çok alınganımbenneyaptımki

Tip olarak aynı babama benzerim , karakter olarak ise anneme ...Babam kadar yufka yürekli olmayı çok isterdim açıkcası ama olmuyor olmuyooorrrr

ben kendimi anneme benzetirim ama babam,eşim , kayınvalidem,amcam,görümcelerim beni ebru gündeş e benzetirler :bbo:ne alakaysa.....fisfisfis

ben babama hem huy olarak hemde tip olarak benzerim.babam çok yakışıklı,ben yakışıklı değil gzelim.TÜRKAN ŞORAYA DA benzetirler.ben türkan şoraydan güzelim dermişimmm.mmmm

Yine güzel bir konu .Bende anneme benziyorum galiba.Keşke hep annelerimizin dizinin dibinde olsak hiç büyümesek:)))

fizik olarak gören anneme benzetir beni,huy olarakta babamın anneannesine :))
eşimde fizik olarak kendı annesine , huy olarakta babasına benzetiyor ..
dedim dedik dik kafalıymışım , çok inatçıymısım:)) tabi ben onların yalancısıyım ;) :D

Yakınlarımızın güzel huylarına çeksek iyi, bir şey demezler ama bir kaç sevimsiz huylarını aldık mı vah halimize :):)

Huy olarak annem beni babama benzetir
Babam gibi her insana güvenmezmisim dogrudur
Annem tam tersi her yüze gülleni dost zannederdi artik öyle olmadini hayat anneme ögretti

Eşimin sesi ile uyandım, mır mır söyleniyor oğluma " Gittikçe........benziyorsun dikkat et ” diyor. Bir değil iki değil... Güleyim mi? duymamazlığa mı geleyim ? bilemedim

Evde ki iyi çocuk, mutlaka anne tarafından anne tarafına benzetilir.. Teyze, Dayı, Anneanne vs....

Haylaz çocuk baba tarafına Amca, Hala, Kayınvalide vs .....

Baba tarafından da aynı.... Kız Teyzelere, oğul Dayılara vs gibi ....

Bazen o benzetme yapışır kalır çocuğun üzerine adeta benimser “ Ben ........benziyorum “ diye...
Çok tanıdığım yakınlarımdan bilirim. Hatta beni de bir yakınıma benzettikleri olur du. İyi veya kötü

İyi benzetmeyse sevinçten kasılır, kötü benzetmeyse, derdinden kasılır çocuk.

Ama birileri, hem de çok yakınımızda ki birileri yapıyor bizlere bu benzetmeleri ...Onlar size de yabancı gelmedi değil mi? Çok yakınımızdalar.

Ne dersiniz...?

Hani miniciktik bir zamanlar... Henüz kötülüğü, fesatlığı tanıştırmamışlardı bize...
Gülücükler atardık bizi her sevene....
Neden o minik Bebeler gibi art niyetsiz kalamadık.

Yeşilim hepinize güzel bir hafta sonu tatili diliyor a.s.

ben ortaya karışık olmuşumalkisalkisalkis

ben aıleme cekmişm :) tip olarak
huy olarak annaneme cekmısım oyle dıyor annem
ama yaslanınca cok degısmıs..

Son düzenleyen: Moderatör:
ben babama benzerim...
hep pozitiftir... hiç bir zaman kötü düşünmez... elindekini vermekten çekinmez... gönül adamıdır... içten sarılır... kin barındırmaz kalbinde...
bana sen babanın kızısın demişti çok değer verdiğim bir dost... ki babamı bir kez görmüştü hayatında... bir kez konuşmuşlardı... sen hiç bir şey olmasanda bizim için çok değerlisin, şu gülümseme yüzünde hep olsun yeter demişti...
bazı sözler kalbe dokunuyor ya...kaç yıl geçti unutmadım o kişi şimdi kubbede kalan hoş bir seda olsa da...
ben babamın kızıyım...

huy olarak da fizik olarak da babanneme benzetirler hep.. huyum çok benzemesin derler, 72'sinde 2. kocayı aldı da hehehehe

görünüş olarak bırıne benzemıyorum ama kişilik olarak baba ya benzetirler..-tatlicadiarzu-

banada ailem dahil çevremdekilerde kime çektin bilmemki derler :)))) daha teşhis konulamadı bana :=)

beni genelde halama benzetirler.ıki halam var birisi vefat etti,ıkisine de benzetiyor görenler.Ama bu tabii ki fiziksel benzetme,kişilik olarak hiçkimseye benzetmezler.

Back
X