Kimliğimi, benliğimi, öz saygımı yitirdim artık ...

ezgi62

Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
25
0
6
Antalya
Yapmadıgınız bır sey ıcın suclanmak delirtmek degıldır e nedır kızlar ? ben aılesı tarafndan herzaman hor gorulmus yok syılmıs bır ınsanım
anne baba ıkısıde memur ancak ıkı ısde son derece gerı kafalıydı dısarıya karsı gayet gosterıslıydıler ama e v ıcınde sureklı bırbırlerını yıyen sureklı babaım anneme orospu ıthamları, babaım benı kız cocugu dıye sevmemıs, kız cocugunun seytan ve namussuz olduguna ınanması, benım anneme cektıgıme ınanması, annemın benı sevmemesı cunku babam tarafına cektıgıme ınanması, ve yapılan haksızlıklara goz yummamam ıkısınınde benı ıyıce ıtmesıne yol actı, ben yemek masasın oturtulmazdım hakkımı arıorum dıe,cebıme 2 lıra harclık konurdu ve otobus 1,5 lıra ıdı dusunun yok sayıldım ve dısarıdan bunu gozlemleyen ınsanlarada bız egıye bırsey ypmıoruz onun psıkolojısı bozuk dedıler gosterı yaptılar kendımı hıcbır zaman savunamadım yapmadıgım seylerı yapmısım gıbı soylemedıgım seylerı soylemısım gıbı anlattılar,en sonunda bosandılar ve annemle kaldım sureklı senı ben okuttum dıe basıma kalktı unıversıte bıttı para kazan dıye baskı yaptı paramı yıyorsun dedı psıkolojılerı berbattı, sevgılısı eve yerlestı benı yok saymaya basladı sankı besleme gıbıydım yedıgım yemegı bıle lutfederlerdı ve o adamdan rahatsız oldugumu soyledıgımde benı kovdu, ben calısmaya antalyaya geldım sevgılımle aynı ede yasadım cunku tek basıma gecımımı saglayamadım, ve esımın aılesı hep benı ttı dısladı, nededının anlamadım dıslanmaya alısıktım onemsemedım ve 1 yıl sonra
herseyımızı kendımız yapıp evlendık
aıleler karsı karsıya geldı ve benım esım benı atese attı benı suclayarak anlatmıs aılesıne nıye boyle yaptın herseye sen sahıtsın dedıgımde eger herseyı anlatırsam benımlede ugrasırlar dedı yanı sadece kenını dusundugu korktugu ıcın, ben anneme nankorluk yapmısım bılmemne, boyle bı adamla yasamaya tahammulum yok bosanmak ıstıyorum yakamdan dusmuor nere gıtcen nerede yasıycan dıor muhtacsın dıor kafayı yemek uzereyım, aılem esımın aılesının benı dısladıgın gorunce sevınır gıbı onlardan yana olup ezgı zaten soyle boyle onu bosverın demısler esımede ezgıyı tanımıssın afferın demısler emeklerım hepsıne haram zıkkım olsun, sımdı esım tum olanlar olmamıs gıbı davranıor hatırlattıgımda sen paranoyaksın dıyor rtık olmus seyler olmamıs gıbı ve yapmadıgım seyler yapmısım gıbı benı delırtmek mı ıstoyrlar ben napıcam ???

CANIM yaşadıkların çok karışık ve çok üzücü..bence psikolojik destek almalısın:31:

Kendinde demişsin öz saygım yok. Önce kendine değer ver sanırım çalışıp paranı kazanabiliyorsun. Ne kadar şanslı olduğunu düşün. Bu ülkede iyi bir mesleği olmayıp temizliğe giden çocuklarına aslanlar gibi bakan kadınlar var. Eğer maddi durumun elverirse bir klinik psikoloğuna git çünkü çocukluğundan beri gelen bir çok sorun yaşamışsın anladığım kadarıyla.
Senin kendine değer verdiğini görürse etrafındaki insanlar, bu kadar seslerini yükseltmezler.

CANIM yaşadıkların çok karışık ve çok üzücü..bence psikolojik destek almalısın:31:

Haklsıın cnm pbunu aılem bosanmadan once denedım lısede psıkologa gıttım dertlestık bana babanla beraber gelmelısın dedı, eve dondugumde soyledım kabul etmedı kndı delılıgını benım ustume yıkma dedı sen nıe ozel seylerımızı baskasına analatıorsun dedı kardesım benımle dalga gecmeye basladı bırgun ona bagırdım sen napmaya calısıyorsun kendıne bak dedım hemen babam araya gırdı muhtap olma onunla o delı dedı ahlaksız dedı boyleler ıste cnm sadece bnm gıtmem kıme ne fayda , bılmıorum ya, nezaman duze cıkacak olsam hemen ensemde bıterler aklanırlar sonra tekrar kaybolurlar evlılıgımde mahvettıler ve esım tam bır kaypak cıktı basıretsız fıkırsız salak bırı cıktı ıste

Kaç yaşındasın canım ve hangi bölüm mezunusun bunları merak ettim cevap verir misin..Bence kendi ayakların üzerinde durmaya çalış önce kimse Allahtan başka kimseye muhtaç değildir bunu unutma lütfen...

Psikolog yardımı almaya çalışın ve bu süreçte ani kararlar vermeyin. Geçmişi kurgulayıp, tekrar tekrar yaşamaktan kurtulmaya çalışın. Ne kendinizi ne ailenizi ne eşini suçlayın. Şu an, şimdi var olan hayatınızı, düzeninizi iyileştirmeye çalışın. Hayat sadece tek bir gündür aslında. O gün de bugün.

Canım hiç birşeye mecbur değilsin,kendine olan saygını sakın kaybetme..ünv okuyup mesleğini eline almışsın,kimseye ihtiyacın yokki senin.. Ne seni aşağılayan ailene nede ikiyüzlü kocana.. ama sakın o adama güçsüz görünme! Hepsinden uzaklaş,bi göz ev tut kendine,kendi yağında kavrul ama kendini kimseye ezdirme..kimsenin ne "anne ve babanın"nede"eşinin" seni bu denli üzmeye hakları yok:47: sen okumuş,kendi ayakları üzerinde durabilecek GÜÇLÜ bi bireysin,unutma...giderken arkana bile bakma!!

Kaç yaşındasın canım ve hangi bölüm mezunusun bunları merak ettim cevap verir misin..Bence kendi ayakların üzerinde durmaya çalış önce kimse Allahtan başka kimseye muhtaç değildir bunu unutma lütfen...

cnm 23 yasındayım saglık teknısyenıyım, ıkı yıllık okul okudum ben yuksekokul yanı, calısıyorum ama sezonluk turızmde alanyadayım cnm 7 ay calısıp 5 ay bostayım
ben gene herseyı unutacaktım ama dugunumde yapılanlar ayakkabım bıle alınmadı kuaformum bıle ayarlanmadı kımse benımle dogru dugun oynamadı
oturdum sureklı ve artık kımseyle gorusmek ıstemedıgımı soyledım yınde yuzssuz yussuz esımı aılesı arayıp ezgı bızı rasın ıkna et gıbı gorevlendırıyorlar esımde oyun yapıor ezgının selamı var dıor mesela teleonda ben boyle bır yalakayla kendımı savunsam ne olacak kmıe ne ınandıracam kı kendımı ıspatlamam bıle ıse yaramıo cunku yalnız olan benım guclu tarafta olmak ıslerıne gelıor esımın bıle...

Haklsıın cnm pbunu aılem bosanmadan once denedım lısede psıkologa gıttım dertlestık bana babanla beraber gelmelısın dedı, eve dondugumde soyledım kabul etmedı kndı delılıgını benım ustume yıkma dedı sen nıe ozel seylerımızı baskasına analatıorsun dedı kardesım benımle dalga gecmeye basladı bırgun ona bagırdım sen napmaya calısıyorsun kendıne bak dedım hemen babam araya gırdı muhtap olma onunla o delı dedı ahlaksız dedı boyleler ıste cnm sadece bnm gıtmem kıme ne fayda , bılmıorum ya, nezaman duze cıkacak olsam hemen ensemde bıterler aklanırlar sonra tekrar kaybolurlar evlılıgımde mahvettıler ve esım tam bır kaypak cıktı basıretsız fıkırsız salak bırı cıktı ıste

anlıyorum canım ama sen kendın ıcın gideceksın psıkologa bellı ailenin yanında olmadı zaten..
biz burda ne desek boş şimdi bi uzmandan yardım alman daha iyi olur..

Canım hiç birşeye mecbur değilsin,kendine olan saygını sakın kaybetme..ünv okuyup mesleğini eline almışsın,kimseye ihtiyacın yokki senin.. Ne seni aşağılayan ailene nede ikiyüzlü kocana.. ama sakın o adama güçsüz görünme! Hepsinden uzaklaş,bi göz ev tut kendine,kendi yağında kavrul ama kendini kimseye ezdirme..kimsenin ne "anne ve babanın"nede"eşinin" seni bu denli üzmeye hakları yok:47: sen okumuş,kendi ayakları üzerinde durabilecek GÜÇLÜ bi bireysin,unutma...giderken arkana bile bakma!!

haklısın zaten bosanıcam senden demıstım kabul etmesen bıle terkederım dedım
kabul ettı dılekceyı hazırladım anlasmalı yapacaktık salak salak agladı hıc samımı bulmadım yok nere gıdecen nasıyapacan oluyom ben bılmemne koca karı agıtları sonra hıcbırsey yok gıbı mac ızlemeye devam takmıorlar cnm kımse fıkrımı takmıor herkes benım adıma karar verıor gorusmek ıstemıorum dıorum takmıorlar kendı aralarında selm soyleyıp duruyorlar , bırde yalnız yasamaktanda korkuorum ısın acıgı toplumun bakıs acısı fılan bu hayatta tek kalıcam ıyıce nsıl bırsey dul kalmak bılmıorum yakıstıramıorumda kenıme

cnm 23 yasındayım saglık teknısyenıyım, ıkı yıllık okul okudum ben yuksekokul yanı, calısıyorum ama sezonluk turızmde alanyadayım cnm 7 ay calısıp 5 ay bostayım
ben gene herseyı unutacaktım ama dugunumde yapılanlar ayakkabım bıle alınmadı kuaformum bıle ayarlanmadı kımse benımle dogru dugun oynamadı
oturdum sureklı ve artık kımseyle gorusmek ıstemedıgımı soyledım yınde yuzssuz yussuz esımı aılesı arayıp ezgı bızı rasın ıkna et gıbı gorevlendırıyorlar esımde oyun yapıor ezgının selamı var dıor mesela teleonda ben boyle bır yalakayla kendımı savunsam ne olacak kmıe ne ınandıracam kı kendımı ıspatlamam bıle ıse yaramıo cunku yalnız olan benım guclu tarafta olmak ıslerıne gelıor esımın bıle...
canım benim sağlık personelleri heryerde iş bulabiliyor neden sezonluksun anlamadım...Bak ccanım 2014 yılında kpss ye gir herşeyden önce yani kamuya atanmak için ki sizi çok kolay atanıyorsunuz...Önce kendine bir plan yap..Bak canım burdan fetva vermek gibi yapmakta istemiyorumm ama yuva kurmak kolay değil inanki yıkmakda hiç kolay değil...Ama bu dünyaya bir kez geliyoruz ve hepimiz mutlu olmak istiyoruz...Şimdi öncelikle tatil bölgelerinde mevsimlik değil sürekli iş bulmalısın ve kendi düzenini kurmalısın bence ve çok şanslısın elinde mesleğin var ben temizlik yapıpda düzen kuran kadınlar biliyorum..Güven kendine öncelikle kimseyede aldırma evliliğin için çabala istersen belki düzelr bu sana kalmış birşey...

canım benim sağlık personelleri heryerde iş bulabiliyor neden sezonluksun anlamadım...Bak ccanım 2014 yılında kpss ye gir herşeyden önce yani kamuya atanmak için ki sizi çok kolay atanıyorsunuz...Önce kendine bir plan yap..Bak canım burdan fetva vermek gibi yapmakta istemiyorumm ama yuva kurmak kolay değil inanki yıkmakda hiç kolay değil...Ama bu dünyaya bir kez geliyoruz ve hepimiz mutlu olmak istiyoruz...Şimdi öncelikle tatil bölgelerinde mevsimlik değil sürekli iş bulmalısın ve kendi düzenini kurmalısın bence ve çok şanslısın elinde mesleğin var ben temizlik yapıpda düzen kuran kadınlar biliyorum..Güven kendine öncelikle kimseyede aldırma evliliğin için çabala istersen belki düzelr bu sana kalmış birşey...

cok haklısın cnm bnde bosanmak ıstıyorum ama korkuyorum tek basıma nasıl olacak dıye ne bılıyım bu hayatta yalnız olucam komsu bakıs acısı fılan bırde ısım garantı olsa bıle bosanınca aılemı haklı cıkarıcam aa ezgı ordada yapamadı esıyle bıle yapamadı olacak esım bana karsı bunu kullanıor hep herkes senı kotuler senın arkandan konusur dıyor, banae desem bıle yarın bırgun asık olsam rahat vermeler bozrlar bılıyorum
hayata devam edebılecekmıyım,hala raryıp bız ıyı olmak ısıtyoz bız bırsey yapmıoz demelerı benı delırtıyo bıktım artık

Vallah aynen katiliyorum...Bosverin sizi sevmeyeni,saymayani siz hic önemsemeyin...Kendinize yeni bi hayat kurun, bukadar sevgisizligi kaldira bilmissiniz bugunlere gelmissiniz yeni bi hayat kurmak inaninki daha kolay...Allah yardimciniz olsun...

Ben anlamadim esiniz sizi neye kime nasil atese atti esiniz sizin dusmaninizmiki sizin karsinizda yer alsin ?

cok haklısın cnm bnde bosanmak ıstıyorum ama korkuyorum tek basıma nasıl olacak dıye ne bılıyım bu hayatta yalnız olucam komsu bakıs acısı fılan bırde ısım garantı olsa bıle bosanınca aılemı haklı cıkarıcam aa ezgı ordada yapamadı esıyle bıle yapamadı olacak esım bana karsı bunu kullanıor hep herkes senı kotuler senın arkandan konusur dıyor, banae desem bıle yarın bırgun asık olsam rahat vermeler bozrlar bılıyorum
hayata devam edebılecekmıyım,hala raryıp bız ıyı olmak ısıtyoz bız bırsey yapmıoz demelerı benı delırtıyo bıktım artık

Sen desinler diyemi yaşıyorsun canım..sen bırak insanları herkes iyi zamanında var zamanında dostundur herkes kötü zamanında yok zamanında düşmanındır...Sana özelden mesaj atıyırum oku lütfen

haklısın zaten bosanıcam senden demıstım kabul etmesen bıle terkederım dedım
kabul ettı dılekceyı hazırladım anlasmalı yapacaktık salak salak agladı hıc samımı bulmadım yok nere gıdecen nasıyapacan oluyom ben bılmemne koca karı agıtları sonra hıcbırsey yok gıbı mac ızlemeye devam takmıorlar cnm kımse fıkrımı takmıor herkes benım adıma karar verıor gorusmek ıstemıorum dıorum takmıorlar kendı aralarında selm soyleyıp duruyorlar , bırde yalnız yasamaktanda korkuorum ısın acıgı toplumun bakıs acısı fılan bu hayatta tek kalıcam ıyıce nsıl bırsey dul kalmak bılmıorum yakıstıramıorumda kenıme

Canım üzmek istemiyorum seni sakın kırılma ama sen şuan bile yanlızsın..herkes boşanıyor "dul"kalmayı yakıştıramamk ne demek??seni bu denli ezmelerine ve çaresizce durumu kabullenmeye çalışmanıda,ben sana yakıştırımadım..çünkü sen GÜÇLÜSÜN kendinin farkında ol lütfen..sen kendini bildikten sonra"toplum ne der?" Düşüncesini de at kafandan..çevremde o kadar eşinden boşanmış,ablalarım ve teyzelerim varki...inan dimdik duruyorlar hayata karşı..

Back
X