Kimliğimi, benliğimi, öz saygımı yitirdim artık ...

eşinin, ailesinin ve kendi ailenin yaptıklarını şimdilik bir yana bırak. beyninde çatışıp durmak hiç bir şey çözmez. önce kendi düşünce yapını sağlıklı bir temele oturt, sonra diğer insanları değerlendirirsin. yanlış anlama sakın hatalısın falan demiyorum, sadece olaylar çok ağır gelmiş, nerede durman veya hareket etmen gerektiğini, hayattan ne beklediğini bilmiyor gibisin. sakin değilsin, olamıyorsun. düşüncelerin dinginleştikçe ne yapman gerektiğini de çözeceksin.

dogru soyluyorsun aslında ınsanlar benı bu hale getırdıkce uzulecegın zevk alıor ya ben bunu sındıremıorum, belkıde basa cıkmam cok koly ama ben buyutuyor olabılırım, ısı kendı kendıme yokusa suruyorum belkıde, taıkı bır psıkolga gıtmeye kararlıyım sımdı, sonucta kendı hayatıma benden baska kım yon verebılırkı, madem yon verecem kendıme zarar vermeden basarmalıyım elbet

malesef ozelden mesaj atamıorum henuz yenı uyeyım.

Ezgi bence senin kafan çok karışık canım..Burda kimsenin kimseye yuvanı boz diyerek bir vebal alacağını sanmam..Sen önce kafanı topla..Kimin ne diyeceğini düşünme lütfen böyle düşünürsen inanki mutlu olamazsın..Ne demişler ÇARESİZSENİZ ÇARE"SİZSİNİZ"..Aklını başına topla benim hayat hikayemi bilsen ağzın açıkta kalır ve ben ne yaşamışımki dersin..Bunun için sana özelden yazmıştım...Ama kendni nasıl mutlu hissedeceksen öyle yaşa...

Ezgi bence senin kafan çok karışık canım..Burda kimsenin kimseye yuvanı boz diyerek bir vebal alacağını sanmam..Sen önce kafanı topla..Kimin ne diyeceğini düşünme lütfen böyle düşünürsen inanki mutlu olamazsın..Ne demişler ÇARESİZSENİZ ÇARE"SİZSİNİZ"..Aklını başına topla benim hayat hikayemi bilsen ağzın açıkta kalır ve ben ne yaşamışımki dersin..Bunun için sana özelden yazmıştım...Ama kendni nasıl mutlu hissedeceksen öyle yaşa...

hmm, herkee cok tesekkur ederım konusmak ıyı geldı soyledıklerını dusunucem arkadaslar ...

Annenle babanın psikolojisi iyi değilmiş.Sana tutumları da yanlışmış dolayısıyla.
Bu yüzden ruhsal açıdan çok sağlıklı bir yetişme dönemin olmamış.
Şimdi de hayata ve insanlara negatif baktığını düşündüm açıkçası.
Bu senin suçun değil.Aynı tavırla karşılaşmak korkusuyla gereksiz bir duvar örüyor olabilirsin.
Yani durup dururken eltinin sana omuz atması filan olacak şey değil.Bunlar sebepsiz olmaz.
Elinde olmadan ters bir etki yaratıyor olabilirsin.
Bence de mutlaka psikoloğa git,böylece hayata bakışın değişir.

Ben de annenle pek görüşme diyeceğim maalesef.
Annenle görüşmek sana zarar veriyor ki zaten annen normal bir anne değil.
Vicdanın elvermiyorsa,bayramda kandilde,özel günlerde arayıp hatırını sorarsın,detaya inmeden kapatırsın.

Ailenle geçmiş sorunlarını eşine anlatma ve eşinle tartışırken onlarla kıyas yapma derim.
Eşin çok kötü biri gibi gelmedi sanki...Acaba haksızlık mı ediyorsun ?
Belki psikoloğa gidince eşini daha rahat değerlendirirsin.
O zamana kadar doğum kontrolüne dikkat etmeni öneririm.

Şunu da unutma ki boşanmak dünyanın sonu değil.Ama şu halinle boşanırsan tekrardan denize düşüp yılana sarılma riskin var.
Önce psikolojik ve maddi açıdan(kariyer) kendini sağlama alman daha yerinde olur.

Annenle babanın psikolojisi iyi değilmiş.Sana tutumları da yanlışmış dolayısıyla.
Bu yüzden ruhsal açıdan çok sağlıklı bir yetişme dönemin olmamış.
Şimdi de hayata ve insanlara negatif baktığını düşündüm açıkçası.
Bu senin suçun değil.Aynı tavırla karşılaşmak korkusuyla gereksiz bir duvar örüyor olabilirsin.
Yani durup dururken eltinin sana omuz atması filan olacak şey değil.Bunlar sebepsiz olmaz.
Elinde olmadan ters bir etki yaratıyor olabilirsin.
Bence de mutlaka psikoloğa git,böylece hayata bakışın değişir.

Ben de annenle pek görüşme diyeceğim maalesef.
Annenle görüşmek sana zarar veriyor ki zaten annen normal bir anne değil.
Vicdanın elvermiyorsa,bayramda kandilde,özel günlerde arayıp hatırını sorarsın,detaya inmeden kapatırsın.

Ailenle geçmiş sorunlarını eşine anlatma ve eşinle tartışırken onlarla kıyas yapma derim.
Eşin çok kötü biri gibi gelmedi sanki...Acaba haksızlık mı ediyorsun ?
Belki psikoloğa gidince eşini daha rahat değerlendirirsin.
O zamana kadar doğum kontrolüne dikkat etmeni öneririm.

Şunu da unutma ki boşanmak dünyanın sonu değil.Ama şu halinle boşanırsan tekrardan denize düşüp yılana sarılma riskin var.
Önce psikolojik ve maddi açıdan(kariyer) kendini sağlama alman daha yerinde olur.

tesekkur ederım cnm :)

Acaba hayatına giren çıkan herkesin bukadar kötü olması tesadüf mü ? yoksa senin kendinin de göremediği hataların olabilir mi çevrendekilere karşı ?

kendi ailen kötü, eşinin ailesi kötü, eşin kötü... karmaşık geldi bana...

Acaba hayatına giren çıkan herkesin bukadar kötü olması tesadüf mü ? yoksa senin kendinin de göremediği hataların olabilir mi çevrendekilere karşı ?

işte bnm bu bakıs acısına tepkılerım cnm, yalnızsan uzerıne oynanr, nasılsa sana ınanmaz lar nasılsa yalnız kalırsın, mecbur bırakma taktıgı cnm mecbur oldugunu hısset kı koyunlaş...

işte bnm bu bakıs acısına tepkılerım cnm, yalnızsan uzerıne oynanr, nasılsa sana ınanmaz lar nasılsa yalnız kalırsın, mecbur bırakma taktıgı cnm mecbur oldugunu hısset kı koyunlaş...

asla, ben hiçbir kadının bu derece mecbur olacağına inanmıyorum, bi erkek tek başına zor yaşar ama bi kadın tek başına çok ala da başı dik yaşar...yaşayabilir...hem ne geçecek ellerine mecbur olsan ne olmasan ne illa ki bir gün gelecek olmayacaksın bunu bilmiyorlar mı.

ama şu da var ne gibi bi çıkarları olacak ki seni yanlız bırakınca ne geçecek ellerine? mesela ben şu cümleden bile bencillik sezdim ; annem sevgilisiyle yaşamaya başladı onu bu evde istemiyorum dedim, antalyaya gittim sevgilimle ev tuttuk. bu ne perhiz ne lahana turşusu; sen kadınsan o da kadın ? sen yanlız yapamazdım demişsin, o da yapamıyordu belki ? olaylara herzaman kendi tarafımızdan bakarsak asla çözemeyiz...

işte bnm tepkim bu bakıs acısına zaten cnm, yalnız kalırsan bu hayatta herzaman uzerine oynarlar ses cıkarırsan suclanırsın, mecbursun sonucta,mecbur olmanı ısterler.. koyunlastırma taktıgı cnm.. sımdı bır kısıde cıkıp ezgı haklı evet ben gordum bn duydum dese boyle dusunmezdın cnm... dedıgım gıbı bunu yapacak olanda aılendır aılen yoksa heryerde hıcsın , sahıpsız olanlar bılırler bunu ..
sımdı annesız kaldıgında kım annelık yapar sana veya babalık kardeslık,?eş dediğin zaten herzaman el oglu, su hayatta dort dortluk arkadasını bıle bır yada ıkı tane bulursun,neyse konu cok saptı benım anlatmak ıstedıgım baska seylerdı olay herkes kotuye baglandı

asla, ben hiçbir kadının bu derece mecbur olacağına inanmıyorum, bi erkek tek başına zor yaşar ama bi kadın tek başına çok ala da başı dik yaşar...yaşayabilir...hem ne geçecek ellerine mecbur olsan ne olmasan ne illa ki bir gün gelecek olmayacaksın bunu bilmiyorlar mı.

ama şu da var ne gibi bi çıkarları olacak ki seni yanlız bırakınca ne geçecek ellerine? mesela ben şu cümleden bile bencillik sezdim ; annem sevgilisiyle yaşamaya başladı onu bu evde istemiyorum dedim, antalyaya gittim sevgilimle ev tuttuk. bu ne perhiz ne lahana turşusu; sen kadınsan o da kadın ? sen yanlız yapamazdım demişsin, o da yapamıyordu belki ? olaylara herzaman kendi tarafımızdan bakarsak asla çözemeyiz...

cnm bn cok ozele gırmek ıstemıorum ama acıklama yapmak zorunda kalıorum hep nedense, adam evlıydı sadece ayrı yasıorlardı olmazı annemı evlenmesı ıcın ben hep tesvık ettım ama ezgı nasılsa destek dıe benı kullanması hosmu evlı oldugunu sakladı sonrada ben evlenmesemde olur boyle yasarım dedı adam bana bnmde boyumca cocuklarım var hıc bırı yuk degıl omuzma dedı bnm calısmam gerektıgını sole dedım ben senın paranamı muhtacımda gozune batıorum kardesim bunu duyunca ortalıgı bırbırıne kattı genc bı kızın yasadıgı evde evlı bosanmaya nıyetı olmayan adamın ne ısı var bıde mıllete evlıyız dıe yalan soluorsunuz dıe annem haklısın oglum dedı demekkı kardesım gıbı kesıp atıcaktım destek olmayacaktım cnm acıklamam yeterlı oldu mu

Bence sen bosandiktan sonra hatta sezon bittokten sonra kimsenin seni tanimiyacagi bi yere tasin. Psikologa git tum olumsuzluklardan kurtul kisi yalniz gecir guc topla. Kendine guvenin yerine geldikten sonra karsilarina cikar yuzlesirsin.ama kin tutma o senimiyilesmeye koymaz.yalnizliktan korkuyorsan kucuk bir yere tasin.buyuk sehirin aksine boyle yerler de insanlar bir birini korur kollar.ama bir az dedikodusu da bol olur.buna sen karar ver.madem para kazaniyorsun olumsuzluklardan kurtul daha gencsin sana deger verenmbiriyle yine aile kurursun ilerde.

çok üzücü olaylar yaşamışsın ailen seni hep dışlamıış eşinle ve ailesiyle de sorunların varmış yaşadıkların dolayı psikoljin iyi değildir herşeyden önce bir uzmana git yardım al canım ruh halini düzeltirsen daha sağlıklı düşünebilirsin:31:

Bence sen bosandiktan sonra hatta sezon bittokten sonra kimsenin seni tanimiyacagi bi yere tasin. Psikologa git tum olumsuzluklardan kurtul kisi yalniz gecir guc topla. Kendine guvenin yerine geldikten sonra karsilarina cikar yuzlesirsin.ama kin tutma o senimiyilesmeye koymaz.yalnizliktan korkuyorsan kucuk bir yere tasin.buyuk sehirin aksine boyle yerler de insanlar bir birini korur kollar.ama bir az dedikodusu da bol olur.buna sen karar ver.madem para kazaniyorsun olumsuzluklardan kurtul daha gencsin sana deger verenmbiriyle yine aile kurursun ilerde.

bılıyormusun bende tam boyle dusunuyorum, aslında aynı sehırde kalabılırım cevrem oldu arkadaslarım oldu burada eskıden kımseyı tanımıyordum oyuzden korkuordum ama sımdı maddı gucumu de alınca bırde dugun gunu herkesın yuzu ortya cıkınca bazı seylerın aslında gozle goruldugunu ama ben ızın verdıgım sustugum ıcın kotu duruma dustugumu anlayınca daha fazla sabretmek kabullenmek ıstemedım, kabullenmek cozum degılmıs, ama yınede yalnıs mı dusunuyorum dıe burada konu acmak ıstedım yalnız kalmak ıstemekle bosanmak ıstemekle yalnısmıyım dıe ama yarı yarıya aynı fıkrde oldugum ınsanları gorunce rahatladım, bu bana ıyı geldı,

çok üzücü olaylar yaşamışsın ailen seni hep dışlamıış eşinle ve ailesiyle de sorunların varmış yaşadıkların dolayı psikoljin iyi değildir herşeyden önce bir uzmana git yardım al canım ruh halini düzeltirsen daha sağlıklı düşünebilirsin:31:

ben yardım almaya karar verdım ,kendı basıma basa cıkmayacagım cok dgru ustelık ıyıce paranoyaya baglamaktan korkuorum, aslında dogru olanın yapması gerekenın ınsan farkında oluor ama kendı basına dusununce hep kurguluyorsun bırı ıle konusmak ıyı gelıor onay gormek veya elestrı almak daha ıyı yonlendırıyor ınsanı,oyuzden konu acmam ve konusmak anlatma rahatlattı valla hepınızıe tesekkur ederım kızlar, vakıt ayırdınız, sımdı ısım komple 12 y olacak gıbı gorunuyor eger pyle olursa rahatlarım ve anlasmalı bosanmay gerceklesır, zaten esım de ozaman bırakır da zaten pek umursamıor sadece garantı ısım yok dıe yanımda oluormus... herneyse bunları gectım arkadasca ayrılabılcegım ıcın sanslıyım onu bılıyorum asıl olan ıc savasımı bıtırmek olacak nasılsa duzelmıycek en azından mutsuz bır evlılık ve saglıksız cocuklar saglıksız ana baba olmak ıstemıorum bunun ne kadar kotu ve yalnıs oldugunu zaten kendım yasadım,

seninle nerdeyse aynı şeyler gelmiş başımıza..
allah böyle aileleri bildiği gibi yapsın vicdansızlar.
ben şahsen şöyle yapıyorum çalışıyorum kenara para atıyorum biraz param olduktan sonra çekip gidicem hepsini de çıkarıcam hayatımdan.

seninle nerdeyse aynı şeyler gelmiş başımıza..
allah böyle aileleri bildiği gibi yapsın vicdansızlar.
ben şahsen şöyle yapıyorum çalışıyorum kenara para atıyorum biraz param olduktan sonra çekip gidicem hepsini de çıkarıcam hayatımdan.

sadece yasayanlar bılır canım, ben oyle yaptım para bırıktırdım ve gıttım o evden
zaten kobvuyordu ıstemıordu annem, nasılsa gıdemez ıstedıgım gıbı olmak zorunda dıe dusunuordu ben parama guvenıp cektım gıttım sok oldu anlamadı nasıl oldu, baktı elıne yuzune bulastı toparlamak ıcın bana adım atacagına arkamdan atıp tutmayı sectı.... benım sansızzlıgım calısmaya baslayınca para yetstıremedım kıralar cok fahıstı, ozamanlar esımde lojmanda kalıorsdu yanıma tasındı destek olalım dıe , ıste orada hata yaptım yapmamalıydım ozamanlar hersey ortadaydı ama ben kabullenmeyı sectım zamanla duzeltırım sandım olmadı.... galıba bız yalnızlıgımızı redeıoruz kabullenmekten korkuoruz yalnısımız bu ıcınde bulundugumuz durumu kabullenıp devm etmekten baska care yok, yoksa baskalarının yaptıklarını kabullenmek zorunda kalıoruz, buda ıster ıstemez soyle bır ızlenım bırakıor '' madem yle neden hala yuzyuze bakıorsun demekkı send suclusun ''

Back
X