• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimlikler cok mu onemli

Benim annem de soğuk, mesafelidir hep. Annelik görmedim ondan hiç. Çocuk doğurmakla anne olunmuyor lafı çok doğru. İnşallah siz güzel bir anne olursunuz.
Iste ben kimsenin alistim veya umursamiyorun demesine inanmiyorum
Alisilacak en son seymis gibi geliyor bana sebepsiz anneden gelen kindarlik

Keske anne olmaya uygun aday mi diye bir test olsada zorunlu hale getirilse ülkede
Diğer 3 kardeşiniz için uygunmuş...
Sizin döneme denk gelen travması vs olabilir.
Atıyorum sizin bile haberiniz yıktır ama size hamileyken aldatılmıştır babanız tarafından...
Yada sizin doğumunuz sonrası depresyona girmiştir.
E sanki toplumda yara aldım, kendimi onarmam lazım psikolojik destek alayım diyen var? Hele daha da eskiden...

He bunlar onu haklı çıkarmaz..
Diğer üçüne iyi bir anne dediniz diye diyorum.
Ben bahane kabul etmezdim.
Kime iyi annelik yapıyorsa onun annesi olsun ne yapayım der geri dururdum.

Boyleydi
Butun cocuklarina karsi ayni tutumu gosterse diyecegim demek ki anne olmaya hazir yada uygun aday degilmis
Bir bana boyle olunca acaba diyor insan
Hani bi hata yapmis olsan da sonucu bu oldu dersin
Oda yok
Gerci hangi hata cocugu anneden siler orasi muamma
Benim ailem cok korumacidir sefkatlidir vs. Bende oyleyim.. ne gorduysem onu yapiyorum yani. Birde 30 yasindaki cocuklari ayirmak garip gelmiyo ama 5 yasindaki cocugu ayirmak garip. Cocuk iste.. mesela aksam olupta uyuduklarinda.. yanlarina gidip bakarim ve ah derim ogluna bakip sanki encok onu seviyomusum gibi.. sonra diger oglumun yanina giderim.. ayni duygular ondada olur.. derken kizimin yanina giderim ve ayni duygular. Itin 40 enigi olmus 40 indanda vazgecememis derler onu hatirlarim.

Bana normal gelmiyo boyle kisiler emin ol gariplik sende degil. Ha kimi babasiyka boyledir kimi kardesiyle .. anne olunca tabii insani daha cok etkiliyor. Eminim sen cok iyi bi anne olacaksin

Iste ben kimsenin alistim veya umursamiyorun demesine inanmiyorum
Alisilacak en son seymis gibi geliyor bana sebepsiz anneden gelen kindarlik

Anne ihtiyacı her yaşta var insanda. Bugün iyi olursun ararsın, yarın kötü olursun ararsın. Bizimki de ayrı dert işte. Varlığı varlık değil, yokluğu yokluk değil. Alışmadım ben de hiç. Hatta başka insanlardan daha çok yakınlık gördükçe, senin annen niye böyle dendikçe daha çok canım yandı. Mecburen susacağız. Biz de böyle gideceğiz. Kocaman insanlar olduk artık. Size faydası yok ama zararı da varsa daha çok mesafe açın. Dediğim gibi kendi evladınız için çaba verin. En iyi şekilde büyütün. Bizde anne aramak için vakit geç oldu sanki.

Diğer 3 kardeşiniz için uygunmuş...
Sizin döneme denk gelen travması vs olabilir.
Atıyorum sizin bile haberiniz yıktır ama size hamileyken aldatılmıştır babanız tarafından...
Yada sizin doğumunuz sonrası depresyona girmiştir.
E sanki toplumda yara aldım, kendimi onarmam lazım psikolojik destek alayım diyen var? Hele daha da eskiden...

He bunlar onu haklı çıkarmaz..
Diğer üçüne iyi bir anne dediniz diye diyorum.
Ben bahane kabul etmezdim.
Kime iyi annelik yapıyorsa onun annesi olsun ne yapayım der geri dururdum.
Babamdan yillardir cekti cekiyor
Evliliginin ilk gunlerinden beri . Ne ondan koptu ne lafini gecirtti.
Sanki hayatindaki kotu herseyin kapisi bana cikiyor gibi

Burada okuduklarımızdan anlıyoruz ki doğuran ama anne olamayan çok kadın var.

Çok konu geçti burada hele aylar önce bir arkadaş açmıştı ve onun arkasından bir sürü arkadaş

anneleriyle ilgili o kadar çok şey yazdı ki hepimiz kanı dondu .Sayfalarca okuduk.Hala aklıma

geldikçe ürperiyorum ki ben sadece okudum, yaşamadım.Dün başka biri annesinin kafasına

vurduğu bıçağın resmini, alığı darbelerin resmini paylaştı.İnsan inanamıyor.Ama bunlar yaşanıyor.

Siz onlara göre daha şanslısınız sevgi göstermiyor.

Her şekilde kendisine bu hayata razı olup olmadığı sorulmamış çocuklar acı çekiyor.

Çok mümkün değil bir ütopya ama gerçekten bir dizi testi ve bir eğitimi olmalı ebeveyn adaylarının.

Ben vefat eden annemin yokluğunu hergün daha fazla hissederken siz hayatta olan annenizin yokluğunu hissediyorsunuz.
Hayat ne garip...
Lütfen üzülmeyin.
Iste bakin canimi yakan bu.
Annemden ne kadar nefret ediyorum desemde, tek bir guzel yanini bana gostermesede onu inanilmaz seviyorum. Uc gunluk omru var insan dedigimizin
Keske bana ona yakin olma firsatini sunsaydi deme sansimin bir gun temelli bitmis oldugunu gormek istemiyorum ben.

Iste bakin canimi yakan bu.
Annemden ne kadar nefret ediyorum desemde, tek bir guzel yanini bana gostermesede onu inanilmaz seviyorum. Uc gunluk omru var insan dedigimizin
Keske bana ona yakin olma firsatini sunsaydi deme sansimin bir gun temelli bitmis oldugunu gormek istemiyorum ben.
Peki bu durumu konuştunuz mu ?
Ne tepki veriyor ?

Anne ihtiyacı her yaşta var insanda. Bugün iyi olursun ararsın, yarın kötü olursun ararsın. Bizimki de ayrı dert işte. Varlığı varlık değil, yokluğu yokluk değil. Alışmadım ben de hiç. Hatta başka insanlardan daha çok yakınlık gördükçe, senin annen niye böyle dendikçe daha çok canım yandı. Mecburen susacağız. Biz de böyle gideceğiz. Kocaman insanlar olduk artık. Size faydası yok ama zararı da varsa daha çok mesafe açın. Dediğim gibi kendi evladınız için çaba verin. En iyi şekilde büyütün. Bizde anne aramak için vakit geç oldu sanki.
Bir yakinimiz bir konusma esnasinda bir laf etmisti
"isinamiyorum ona iste " dedi annen gibi gibi.
Hala aklima geliyor
60 yasindaki insanlarin bile 100 yaslarindaki annelerinden gordugu kucucuk cocuk sevkatini gordukce niye diye uzulmekten alikoyamiyorum kendimi
Haklisiniz ama

Peki bu durumu konuştunuz mu ?
Ne tepki veriyor ?
Konusamiyoruz ki
Bir suredir gorusmuyorduk
Sonra yine gorusmeye basladik
Her gorusmemuzdede direk mutfaga gecef
Ben gidiyorum anne diyene kadarda ordan cikmaz surekli is uretir kendine
Burdan anliyorum ki benimle ayni ortamda kalmaya tahammulu bile yok
Bilmiyorum kendi dogurdugundan bu derece kendini sakinan baska bir canli gormedim ben.
Acik acik cok kez konustum
Ya sana oyle geliyor oldu konu
Yada surekli bir takindigi hadi bitirde gidelim tavri yuzunden hic acilmadi

Konusamiyoruz ki
Bir suredir gorusmuyorduk
Sonra yine gorusmeye basladik
Her gorusmemuzdede direk mutfaga gecef
Ben gidiyorum anne diyene kadarda ordan cikmaz surekli is uretir kendine
Burdan anliyorum ki benimle ayni ortamda kalmaya tahammulu bile yok
Bilmiyorum kendi dogurdugundan bu derece kendini sakinan baska bir canli gormedim ben.
Acik acik cok kez konustum
Ya sana oyle geliyor oldu konu
Yada surekli bir takindigi hadi bitirde gidelim tavri yuzunden hic acilmadi
Anlıyorum sizi eksikliğini çok hissediyorsunuz ama bu saatten sonra annenizin tavrında bir değişiklik olmayacağı için siz de boşuna kendinizi üzmeyin.
Neden ?diye sorgulamayıp bu insan böyle demeye çalışın.
Belki bir nebze de olsa mutlu olursunuz :)

Ya şimdi şöyle bir şey var son çocukmuşsunuz.
Belki sizi doğurmak istemiyordu ama aldırmaya da kıyamadı ondan doğdunuz. O günden beri de size yük gözüyle bakıyor olabilir.
Ya da siz doğacağınız zaman kötü bir olay yaşadı unutamıyor sizle özdeşleşti. Hamile kaldığı için bu olayı yaşadığını düşünüyordur.

Böyle şeyler yazarak annenizi savunmadım tabii ama iki çocuğuna iyiyken size kötüyse altında bu tür bir neden yatıyor olabilir. İkisine de size davrandığı gibi kötü davransa kötü bir insan diyeceğim ama aşamadığı bir sorunu var. Belki onu öğrenmeye çalışabilirsiniz...

Bir yakinimiz bir konusma esnasinda bir laf etmisti
"isinamiyorum ona iste " dedi annen gibi gibi.
Hala aklima geliyor
60 yasindaki insanlarin bile 100 yaslarindaki annelerinden gordugu kucucuk cocuk sevkatini gordukce niye diye uzulmekten alikoyamiyorum kendimi
Haklisiniz ama

Cidden benziyormuş durumumuz. Ben de annemin konuşmasına tanık olmuştum böyle. Yakın cümlelerdi. Duyduğumu bilmiyordu sadece. Keşke size denmeseymiş güzel bir şey gibi yani. Üzülmeyin artık bebeğinizi düşünün sadece. İnşallah hayırla alırsınız kucağınıza ❤

Ya şimdi şöyle bir şey var son çocukmuşsunuz.
Belki sizi doğurmak istemiyordu ama aldırmaya da kıyamadı ondan doğdunuz. O günden beri de size yük gözüyle bakıyor olabilir.
Ya da siz doğacağınız zaman kötü bir olay yaşadı unutamıyor sizle özdeşleşti. Hamile kaldığı için bu olayı yaşadığını düşünüyordur.

Böyle şeyler yazarak annenizi savunmadım tabii ama iki çocuğuna iyiyken size kötüyse altında bu tür bir neden yatıyor olabilir. İkisine de size davrandığı gibi kötü davransa kötü bir insan diyeceğim ama aşamadığı bir sorunu var. Belki onu öğrenmeye çalışabilirsiniz...
Yok 3. Cocugum ben
Benden sonra bir kardesim oldu onuda isteyerek yapti dilede getirir hep ama beni nedense hep aldirmak istemis her firsatta her ortamda dilden dusurmez bunu dusunsenize beraber katildiginiz her ortanda, her hamilelik bebek konusu gecen muhabbetlerde surekli bunu aldirmak icin cok ugrastim ama zamani gecmisti diye yaptigi muhabbetlerin cocugunu ne kadar uzdugunu.
Benim cok canimi yakiyor bu mevzu mesela
Istisnasiz zoruma gidiyor her seferinde kendi gerceklesmeyen kurtajimi dinliyor olmak
Acaba baskasindan miyim
Acaba tecavuz cocugumuyum falan diye bile dusundum
Yetmedi gozumu karartip sordum
Yok ama olmuyor
Kabul ediyim diyorum bir muddet uzak duruyorum tamamen
Sonra bana bir isi dusuyor,, iki gulumsuyor sonra altindan cikiyor mesele
Acik acik bugun ki cikarim su su dese daha az kirilacagim
Cunku sahte sevgisinden cok biktim yoruldum

Cidden benziyormuş durumumuz. Ben de annemin konuşmasına tanık olmuştum böyle. Yakın cümlelerdi. Duyduğumu bilmiyordu sadece. Keşke size denmeseymiş güzel bir şey gibi yani. Üzülmeyin artık bebeğinizi düşünün sadece. İnşallah hayırla alırsınız kucağınıza ❤
Demek ki benimki tek degilmis.
Cok tesekkur ederim
Allah razi olsun insallah

Yok 3. Cocugum ben
Benden sonra bir kardesim oldu onuda isteyerek yapti dilede getirir hep ama beni nedense hep aldirmak istemis her firsatta her ortamda dilden dusurmez bunu dusunsenize beraber katildiginiz her ortanda, her hamilelik bebek konusu gecen muhabbetlerde surekli bunu aldirmak icin cok ugrastim ama zamani gecmisti diye yaptigi muhabbetlerin cocugunu ne kadar uzdugunu.
Benim cok canimi yakiyor bu mevzu mesela
Istisnasiz zoruma gidiyor her seferinde kendi gerceklesmeyen kurtajimi dinliyor olmak
Acaba baskasindan miyim
Acaba tecavuz cocugumuyum falan diye bile dusundum
Yetmedi gozumu karartip sordum
Yok ama olmuyor
Kabul ediyim diyorum bir muddet uzak duruyorum tamamen
Sonra bana bir isi dusuyor,, iki gulumsuyor sonra altindan cikiyor mesele
Acik acik bugun ki cikarim su su dese daha az kirilacagim
Cunku sahte sevgisinden cok biktim yoruldum
Bence bir süre siz geri çekin kendisini aramalarına dönmeyin işi düşünce sizi arayamayacağını anlasın

Back
X