• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimse beni anlamıyor!

Canım sıkma canını insan gercekten cok kötü hissediyor. Fakat zaman herşeyin ilacı bunları takmamaya çalış benimde bebeğim saatlerce uyumadı. Hiç uyuduğunu hatırlayamıyorum o donemlerde. Zamanla geçiyor ve en güzel zamanlarını böyle düşünerek geçirme bebeğini mutlu et sen stres yaptıkca o da hisseder ve huzursuzlanir.

Doktor kontrolündeyiz gaz sorunu yok bebeğimin. Daha dün gittik kontrole herşey yolunda :KK43: tek sıkıntı tazikli gelen sütüm, he o gaz yapıyor o ayrı bişey. Ama her emdikten sonra gaz çıkarıyor ya alttan ya üstten

canım doktorlar o işten pek anlamıyor maalesef
şimdi bana doktorlar kızmasın, çok zor gaz sancısı diyorlar
bebeğin alttan üstten gaz çıkartması da kolik olmadığı anlamına gelmez
benim kızım da o şekilde gaz çıkarırdı ama 5,5 ay çektik kolik durumunu

canım doktorlar o işten pek anlamıyor maalesef
şimdi bana doktorlar kızmasın, çok zor gaz sancısı diyorlar
bebeğin alttan üstten gaz çıkartması da kolik olmadığı anlamına gelmez
benim kızım da o şekilde gaz çıkarırdı ama 5,5 ay çektik kolik durumunu

Korktuğum başıma geliyor yani desene..

Öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz.. Sütün yetip yetmediğini anlamanız için günlük bezlerini takip etmeniz gerekiyor eğer cisli bezleri coksa doyuyor demektir.. Ayrıca tazyik konusunda sağmamanızı öneririm kontrolsüz süt üretimine sebebiyet verir arkanıza yaslanarak emzirirseniz yada bir miktar elinizle sağarsanız bir müddet sonra düzene girecektir sakın bu dönemde panik yapmayın geçici bir süreç ayrıca gaz dönemi başlamıştır öyle olmasa bile bebeğinizin sizin kokunuza ihtiyacı vardır her emme doyma ihtiyacı demek değildir hertürlü korkusunu kaygısını anne koynunda atlatmak istemesindendir geçecek bu günler emin olun

tazikli süt derken?
tadı mi farklı geliyor neden reddediyor olabilir size göre?
yani çocuğun memedeki gerginliği, emdikce hırsla emmek isteği genelde gaz sorunundan olur.
eğer gaz olmadığına eminseniz alerjik bir durum olabilir belki.
inek sutu ürünü cesitlerine alerjisi yaygın bir durum bebeklerde.
belki sindirimde sıkıntı yaşıyor olabilir.
bir kaç gün sut ürünlerinden uzak durup bir deneme yapın.
yada mesela sık tukettiginiz bir besin varsa.
yeni doğum yapan arkadaşım çocuğunun yüzündeki alerjinin yediği findiktan olduğunu haftalar sonra anlayabildi mesela.
bir sürü krem kullandiktan sonra.
yani bebeklerin sorununu bazen doktorlar da anlamakta zorluk çekiyor.
gazı olan bebeğe gazi yok diyende oluyor bazen yada tam tersi.
birde bebekler 20 günden sonra felan genelde huy değiştiriyor:)) yol yorgunluğunu atmış oluyor artik.
annem " ilk günler çok uyur korkma 9 aylık yoldan geliyor , yorgun olur derdi" :).hoş ben hiç goremedim o durumu.1 saat aralıksız uyumadi sağolsun.
sağlıkla büyütün bu arada .❤

Doktor kontrolündeyiz gaz sorunu yok bebeğimin. Daha dün gittik kontrole herşey yolunda :KK43: tek sıkıntı tazikli gelen sütüm, he o gaz yapıyor o ayrı bişey. Ama her emdikten sonra gaz çıkarıyor ya alttan ya üstten

Alttan üstten gaz çıkartsa bile bir miktar kalıp sancı yapabilir malesef.
Benim oğlum aşırı gazlı bir bebek olmadı. Emdikten sonra da çıkarttırırdım mutlaka. Ama yine de biriken gazdan tepiniyordu zaman zaman..
Karnına masaj yapıyordum. Ayağının altına sıcak su torbası koyuyordum. Emziriyordum vs..

Endişe etme çok normal bir süreç bu. Senin yaşadıkların da öyle. Hamilelik farklı lohusalık çok çok farklı bir olay.
Hamilelikte neredeyse hiç duygu yoğunluğu yaşamamış ben lohusayken kendimi tanıyamadım.
Geçecek. Zamanla bebeğini de tanıyacaksın.
Çevrendeki herkese de cephe alma. Yardım etmeye çalışanlar da var.

Oğlum 4 aylıkken meme reddi yaşamaya başladığında annem kardeşim "bırak ısrar etme doydu istemiyor" diyorlardı "hayır doyacak kadar emmedi karışmayın" diyordum. Bana resmen deliymişim gibi bakıyorlardı.
Çünkü anne bilir bebeğinin neyi neden yaptığını. Ne oldu sonuç olarak 6 aylıkken normale döndü. Ben ısrarcı olmasam sütüm azalır oğlum da memeyi bırakırdı belki de..

Karnını uzunca bir bezle dolayın sıcak tutsun .Yada bezi ütüleyip ılık sarın .Ya önceden 40 gün yatırırlarmış anneyle bebeği ne varsa geleneksel yöntemlerde var .Bebekle yatın uyuyun .

tazikli süt derken?
tadı mi farklı geliyor neden reddediyor olabilir size göre?
yani çocuğun memedeki gerginliği, emdikce hırsla emmek isteği genelde gaz sorunundan olur.
eğer gaz olmadığına eminseniz alerjik bir durum olabilir belki.
inek sutu ürünü cesitlerine alerjisi yaygın bir durum bebeklerde.
belki sindirimde sıkıntı yaşıyor olabilir.
bir kaç gün sut ürünlerinden uzak durup bir deneme yapın.
yada mesela sık tukettiginiz bir besin varsa.
yeni doğum yapan arkadaşım çocuğunun yüzündeki alerjinin yediği findiktan olduğunu haftalar sonra anlayabildi mesela.
bir sürü krem kullandiktan sonra.
yani bebeklerin sorununu bazen doktorlar da anlamakta zorluk çekiyor.
gazı olan bebeğe gazi yok diyende oluyor bazen yada tam tersi.
birde bebekler 20 günden sonra felan genelde huy değiştiriyor:)) yol yorgunluğunu atmış oluyor artik.
annem " ilk günler çok uyur korkma 9 aylık yoldan geliyor , yorgun olur derdi" :).hoş ben hiç goremedim o durumu.1 saat aralıksız uyumadi sağolsun.
sağlıkla büyütün bu arada .❤
Tazikli dediğim çok hızlı muslık gibi 5 yerden geliyor. Boğuluyor. Sütü sağıp verince sakince emiyor normal bir şekilde.

Bide o şekilde denicem bakalım sakinleşecek mı..

bu arada sakın alışır, şımarır diyenleri dinleme
ilk 2-3 ay özellikle her istediğinde meme vermelisin bebeğine
bebekler 6 aydan önce şımarmayı öğrenemez demişti doktorum, ve çok haklı çıktı

Gaz sancısı,gaz sorunu olmayan bebek yok ki,altan üstten çıkarsa da gaz sancısı olur bebeklerin

Allah yardımcın olsun gaz sancıları anlattıkların. 3. Ayda kesiliyor. Karın ağrısından dolayı sürekli emme ihtiyacı duyuyor ve bu durum dahada gazlanmasına sebep oluyor. Çocuk doktoruna anlat durumu olmadı bi damla tavsiye etsin.

Uğraşıyorum aslında en fazla 5 dk filan tutuyor ağzında

Öyle öyle alışıyorlar zaten.Sen biraz sonra tekrar ver.Ben de uğraşmıştım.Şu an arkadaşımın torunu oldu o da

uğraştı biraz.Şimdi 3 aylık alıyor.Biraz gayret yılma.Daha küçük yoruluyordur.1 ay sonra daha rahat edersin

o arada alışmış olur zaten.

Uğraşıyorum aslında en fazla 5 dk filan tutuyor ağzında

bilmiyorum doktorun tavsiye etti mi ama bence yalancı meme için yanlış bir zamanlama
bebek zaten meme ile mücadele içinde iken...
benim de kızım sürekli emmek istiyordu, memede uyumak istiyordu, belim sırtım popom ağrıyordu artık
çok ağladım sütüm mü yetmiyor, aç mı kalıyor vs
hiç de öyle değilmiş, gayet de kolikmiş
doktoru inatla emzirebildiğin kadar emzirmelisin, bebek memede durmak istediği kadar durmalı demişti
bence emzik yanlış karar şu aşamada

Son düzenleme:
Tazikli dediğim çok hızlı muslık gibi 5 yerden geliyor. Boğuluyor. Sütü sağıp verince sakince emiyor normal bir şekilde.

dediğin bu galiba, değil mi? (alıntı)

Eğer ön süt fazla geliyorsa, bebek sürekli ön sütle beslenmiş olup, laktoz içeriği yüksek olduğu için, mide ve bağırsakta rahatsızlık yaratıyor.Sindirilemeyen laktoz, zamanla tahribat yapıp kakada hafif kan görülmesine de neden olabiliyor.
Ön sütün fazla geldiğinin işaretleri:
1-Yeşil,
2-Çok sulu,
3-Köpüklü, mukuslu ve bazen de kanlı kaka,
4-Emme sırasında bebeğin göğsü çekip bırakması, birkaç dakika emip bırakması
5- Sırtını yay gibi yapıp kendini geriye atması

Ayrıca, makalelerini yakından takip ettiğim ve çok faydalandığım sevgili Doktor Kadir TUĞCU'dan öğrendiklerim de aynı bilgileri destekler nitelikteydi. Kadir bey'in makalelerine buradan ulaşabilirsiniz.

Tanla Hanım'ın yukarıda linkini verdiğim yazısındaki öneriyle, bebeğimi emzirmeden önce, 3-4 dakika kadar sütümü sağıp (sağılan süt atılacak) ondan sonra emzirmeye başladım. Böylece ön sütün fazlalığını aldığım için, zamanla bebeğimin kakası normale döndü, memeyi reddetmeler ortadan kalktı.

Eğer annenin sütü çok tazyikli gelip, bebek yutmaya yetişemiyorsa, bu kez sinirli bir tavırla yine emmeyi reddedecektir.

Bebeğin henüz anne memesiyle tam barışamamışken emzik vermeni tavsiye etmem..
Emme refleksi açısından rahatlaması için emziğin çok faydasını gördüm ben. Ama senin bebeğin daha 25 günlük. Emziğe alışırsa memeyi almak istemeyebilir.

Oğlum 1 buçuk aylıkken tutmaya başlamıştı. Hatta silikon emzik tutamamıştı kauçuk aldırmıştım daha yumuşak diye..
Eğer emzik almasaydı benim uykularım harabtı..

Annem ve dahi bütün anneler derki;
Doktora bakma sen o ne bilir kaç tane çocuk büyüttüm ben :D

3 çocukta da aynı şeyi yaşadım İnan gaz sancısı. Doktor kontrolüyle çıkmaz o. Rezene anason çayı iç, bebişin karnını sıcak tut, ayağına elma yağıyla masaj yap işe yarayacaktır ;)

dediğin bu galiba, değil mi? (alıntı)

Eğer ön süt fazla geliyorsa, bebek sürekli ön sütle beslenmiş olup, laktoz içeriği yüksek olduğu için, mide ve bağırsakta rahatsızlık yaratıyor.Sindirilemeyen laktoz, zamanla tahribat yapıp kakada hafif kan görülmesine de neden olabiliyor.
Ön sütün fazla geldiğinin işaretleri:
1-Yeşil,
2-Çok sulu,
3-Köpüklü, mukuslu ve bazen de kanlı kaka,
4-Emme sırasında bebeğin göğsü çekip bırakması, birkaç dakika emip bırakması
5- Sırtını yay gibi yapıp kendini geriye atması

Ayrıca, makalelerini yakından takip ettiğim ve çok faydalandığım sevgili Doktor Kadir TUĞCU'dan öğrendiklerim de aynı bilgileri destekler nitelikteydi. Kadir bey'in makalelerine buradan ulaşabilirsiniz.

Tanla Hanım'ın yukarıda linkini verdiğim yazısındaki öneriyle, bebeğimi emzirmeden önce, 3-4 dakika kadar sütümü sağıp (sağılan süt atılacak) ondan sonra emzirmeye başladım. Böylece ön sütün fazlalığını aldığım için, zamanla bebeğimin kakası normale döndü, memeyi reddetmeler ortadan kalktı.

Eğer annenin sütü çok tazyikli gelip, bebek yutmaya yetişemiyorsa, bu kez sinirli bir tavırla yine emmeyi reddedecektir.
Kadir bey’in hastası mısınız, uzaktan mı takip ediyorsunuz sormamda sakıncası yoksa :)?

Back
X