- 19 Şubat 2016
- 2.371
- 9.862
- 158
Almıyor canım onu da denedim çok nadir alıyor
İlk anda genelde almazlar.Biraz uğraşmanız lazım.Ama aldıramazsanız uzun süre böyle gider.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Almıyor canım onu da denedim çok nadir alıyor
Doktor kontrolündeyiz gaz sorunu yok bebeğimin. Daha dün gittik kontrole herşey yolundatek sıkıntı tazikli gelen sütüm, he o gaz yapıyor o ayrı bişey. Ama her emdikten sonra gaz çıkarıyor ya alttan ya üstten
canım doktorlar o işten pek anlamıyor maalesef
şimdi bana doktorlar kızmasın, çok zor gaz sancısı diyorlar
bebeğin alttan üstten gaz çıkartması da kolik olmadığı anlamına gelmez
benim kızım da o şekilde gaz çıkarırdı ama 5,5 ay çektik kolik durumunu
İlk anda genelde almazlar.Biraz uğraşmanız lazım.Ama aldıramazsanız uzun süre böyle gider.
Doktor kontrolündeyiz gaz sorunu yok bebeğimin. Daha dün gittik kontrole herşey yolundatek sıkıntı tazikli gelen sütüm, he o gaz yapıyor o ayrı bişey. Ama her emdikten sonra gaz çıkarıyor ya alttan ya üstten
Tazikli dediğim çok hızlı muslık gibi 5 yerden geliyor. Boğuluyor. Sütü sağıp verince sakince emiyor normal bir şekilde.tazikli süt derken?
tadı mi farklı geliyor neden reddediyor olabilir size göre?
yani çocuğun memedeki gerginliği, emdikce hırsla emmek isteği genelde gaz sorunundan olur.
eğer gaz olmadığına eminseniz alerjik bir durum olabilir belki.
inek sutu ürünü cesitlerine alerjisi yaygın bir durum bebeklerde.
belki sindirimde sıkıntı yaşıyor olabilir.
bir kaç gün sut ürünlerinden uzak durup bir deneme yapın.
yada mesela sık tukettiginiz bir besin varsa.
yeni doğum yapan arkadaşım çocuğunun yüzündeki alerjinin yediği findiktan olduğunu haftalar sonra anlayabildi mesela.
bir sürü krem kullandiktan sonra.
yani bebeklerin sorununu bazen doktorlar da anlamakta zorluk çekiyor.
gazı olan bebeğe gazi yok diyende oluyor bazen yada tam tersi.
birde bebekler 20 günden sonra felan genelde huy değiştiriyor:)) yol yorgunluğunu atmış oluyor artik.
annem " ilk günler çok uyur korkma 9 aylık yoldan geliyor , yorgun olur derdi" :).hoş ben hiç goremedim o durumu.1 saat aralıksız uyumadi sağolsun.
sağlıkla büyütün bu arada .❤
Bide o şekilde denicem bakalım sakinleşecek mı..
Uğraşıyorum aslında en fazla 5 dk filan tutuyor ağzında
Uğraşıyorum aslında en fazla 5 dk filan tutuyor ağzında
Burnu tıkalı olabilirmi .Tazikli dediğim çok hızlı muslık gibi 5 yerden geliyor. Boğuluyor. Sütü sağıp verince sakince emiyor normal bir şekilde.
Tazikli dediğim çok hızlı muslık gibi 5 yerden geliyor. Boğuluyor. Sütü sağıp verince sakince emiyor normal bir şekilde.
Annem ve dahi bütün anneler derki;Doktor kontrolündeyiz gaz sorunu yok bebeğimin. Daha dün gittik kontrole herşey yolundatek sıkıntı tazikli gelen sütüm, he o gaz yapıyor o ayrı bişey. Ama her emdikten sonra gaz çıkarıyor ya alttan ya üstten
Kadir bey’in hastası mısınız, uzaktan mı takip ediyorsunuz sormamda sakıncası yoksa :)?dediğin bu galiba, değil mi? (alıntı)
Eğer ön süt fazla geliyorsa, bebek sürekli ön sütle beslenmiş olup, laktoz içeriği yüksek olduğu için, mide ve bağırsakta rahatsızlık yaratıyor.Sindirilemeyen laktoz, zamanla tahribat yapıp kakada hafif kan görülmesine de neden olabiliyor.
Ön sütün fazla geldiğinin işaretleri:
1-Yeşil,
2-Çok sulu,
3-Köpüklü, mukuslu ve bazen de kanlı kaka,
4-Emme sırasında bebeğin göğsü çekip bırakması, birkaç dakika emip bırakması
5- Sırtını yay gibi yapıp kendini geriye atması
Ayrıca, makalelerini yakından takip ettiğim ve çok faydalandığım sevgili Doktor Kadir TUĞCU'dan öğrendiklerim de aynı bilgileri destekler nitelikteydi. Kadir bey'in makalelerine buradan ulaşabilirsiniz.
Tanla Hanım'ın yukarıda linkini verdiğim yazısındaki öneriyle, bebeğimi emzirmeden önce, 3-4 dakika kadar sütümü sağıp (sağılan süt atılacak) ondan sonra emzirmeye başladım. Böylece ön sütün fazlalığını aldığım için, zamanla bebeğimin kakası normale döndü, memeyi reddetmeler ortadan kalktı.
Eğer annenin sütü çok tazyikli gelip, bebek yutmaya yetişemiyorsa, bu kez sinirli bir tavırla yine emmeyi reddedecektir.