• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimse beni takmiyor!

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
123
27
Cok buyuk olmasa da bir derdim var.

soyle ki, ben mimarlik okuyorum ve derste gruplara ayriliyoruz maket yapmak icin. Grubumdaki tek kiz benim 6 kisiyiz toplamda. Her ders degil sadece proje derslerinde boyle gruplara ayriliyoruz. Neyse su anki maketimiz ilk maketimiz olucak ve siniftaki diger gruplar gruptaki HERKESIN fikrini alarak ortak bisey yapmaya calisiyolar tabi bu arada muhabbet de girla gidiyor baya egleniyolar.

Bizim gruptaysa tam anlamiyla bir sogukluk var. Ben tek kiz oldugum icin erkekler genelde kendi aralarinda muhabbet ediyorlar ben de katilmaya calisiyorum ama bi yerden sonra kopuyor dogal olarak. Neyse orunum bu degil zaten. Emre diye bir cocuk var. (bizim gruptan). O kadar gicik oluyorum kk anlatamam:47:. Herkes kendi fikrini soyluyor proje icin bu arkadas kimseyi takmiyor gidip kendi bildigini yapiyor surekli. Artik canima tak etti, zaten gruptan kimse beni takmiyor bir de projede bir katkim olamayinca sinirleniyorum. Ya bu boyle olsun daha guzel olmaz mi falan demeye calistim -hala da calisiyorum- ama beyefendi duymuyor bile!. Hoca bile farketti durumumu masaya her geldiginde "Jamiryo sen ne dusunuyorsun" diyor.

Belki kucuk bir dert ama beni yeterince sinir etti. O cocuga isey soylememek icin kendimi zor tutuyorum. :47::47:

konuşmayı dene bakalım
durumu izah et ya farkındalar ya da değiller
sanırım tek bayan olduğun için böyle davranıyorlar
ilk toplanmada bunu açık açık söyle

konuşmayı dene bakalım
durumu izah et ya farkındalar ya da değiller
sanırım tek bayan olduğun için böyle davranıyorlar
ilk toplanmada bunu açık açık söyle

Gruptan tek anlasabildigim cocuga bunu soyledim, dedi ki ne guzel iste birak sen o her seyi kendi yapiyor. Hatta arada Emreye gaz veriyor senin elin cok yatkin falan diye ki cocuk butun isleri yapsin. Dun Emre cikisa kalabilen var mi dedi ben de ben kalamam zaten bir ise yaramiyorum dedim "oyle deme ya" diyor. Daha acik soylemek de istemiyorum acikcasi ama tek carem bu sanirim.
tesekkurler.

E canim soyle kendini tutma hepiniz esitsiniz ortada resmen cinsiyet ayrimciligi yapiyor o mimar adaylari.sakin susma problem mi var de neden beni dinlemiyorsunuz eger boyle olacaksa hocaya soyleyelim cozelim de hoca grubumu degistirsin de sana gicik olurlar ama en azindan görmezden gelemez kimse seni.heryerde erkekler karar veriyor onemli seylere kadinlaraysa uygulamak kalıyor yeter yani.sende ayni zekayla o okulu kazanmissin esksigin. yoktur fazlan vardir

özellikle proje konularında kendini ezdirme.senin bir de maket işi olunca daha hassas bence. ne kendini ezik alıştır ne de arkadaşlarına böyle bir imaj ver. çocuğun genel yapısı bu ise guruptaki diğer çocuklarla konuşabilirsin durumu topluca konuşursunuz. ya da hocanla konuşup bu gurupta gerekli motivasyonu alamadığını verimli çalışabilmek için gurup değiştirmek istediğini kibarca anlat. bunlar olabilecek şeyler.

E canim soyle kendini tutma hepiniz esitsiniz ortada resmen cinsiyet ayrimciligi yapiyor o mimar adaylari.sakin susma problem mi var de neden beni dinlemiyorsunuz eger boyle olacaksa hocaya soyleyelim cozelim de hoca grubumu degistirsin de sana gicik olurlar ama en azindan görmezden gelemez kimse seni.heryerde erkekler karar veriyor onemli seylere kadinlaraysa uygulamak kalıyor yeter yani.sende ayni zekayla o okulu kazanmissin esksigin. yoktur fazlan vardir
Bakicam eger haftaya tekrar olursa soylemeyi dusunuyorum. Yetti artik.

özellikle proje konularında kendini ezdirme.senin bir de maket işi olunca daha hassas bence. ne kendini ezik alıştır ne de arkadaşlarına böyle bir imaj ver. çocuğun genel yapısı bu ise guruptaki diğer çocuklarla konuşabilirsin durumu topluca konuşursunuz. ya da hocanla konuşup bu gurupta gerekli motivasyonu alamadığını verimli çalışabilmek için gurup değiştirmek istediğini kibarca anlat. bunlar olabilecek şeyler.

Gruptaki diger cocuklarla konusmak istiyorum aslinda ama cocuga soyledigimizde tartisma cikmasini da istemiyorum sonucta hepimiz yeni tanistik belki ilerde cok iyi dostluklarimiz olucak o cocuk yuzunden daha ilk zamanlardannara bozucu olarak taninmak istemiyorum. Hocaya da soylesem grubumu degistirmek istiyorum diye zaten hem proje bitmek uzere hem de siz artik lisede degilsiniz oturun anlasin diyip birakacak e hakli da. Bi de diyorum ki acaba bunlar kizlarla konusmak konusunda cekingen mi. Cunku hic siniftaki kizlarla konusurken gormedim onlari.

Sesini çıkar, çekinme. Ya duvara mı konuşuyorum, birşey diyorum, en azından bir tepki verin de, olursa olur olmaz ise olmaz, bir 10 sn ayırın da, bir cevap vermeye tenezzül edin de. Baktın değişen yok, hocana rahatsızlığını aynen ilet.

Bakicam eger haftaya tekrar olursa soylemeyi dusunuyorum. Yetti artik.

Gruptaki diger cocuklarla konusmak istiyorum aslinda ama cocuga soyledigimizde tartisma cikmasini da istemiyorum sonucta hepimiz yeni tanistik belki ilerde cok iyi dostluklarimiz olucak o cocuk yuzunden daha ilk zamanlardannara bozucu olarak taninmak istemiyorum. Hocaya da soylesem grubumu degistirmek istiyorum diye zaten hem proje bitmek uzere hem de siz artik lisede degilsiniz oturun anlasin diyip birakacak e hakli da. Bi de diyorum ki acaba bunlar kizlarla konusmak konusunda cekingen mi. Cunku hic siniftaki kizlarla konusurken gormedim onlari.

proje bitmek üzereyse ee zaten konuşma ne hocayla ne çocukla. bundan sonra aynı gurupla bir araya gelirsen başından konuşursun. şimdi uygun olmaz .

öyle günleri atlatıp ,şimdi yıllardır calısan bir mimar olarak diorum ki ablacım ,seni en iyi mimarlıkla ilgilenenler anlar .emre dedigin cocugun sadece amacı maketi ii yapmak degil belli ki ,hocayada kendini göstermek,ön plana cıkmak. cünkü malesef mimarlık bölümnde önemli olan iyi proje cıkarmak degil ,hocanın gözüne girmektir. eger hocanın gözüne girersen sacma sapan bir projeye bile aa verebilirler.senin yapacagın is ,proje bitmek üzereyse hocaya durumu iletme ,ama hocanda fark etmis zaten ,muhakkak aklına gelen tüm fikirleri söyle
söyle ki hocan projeyle ilgilendigini anlasın .herseyi emre yapıor diye düsünmesin .baska bir projedede grup arkdaslarına dikkat et .ön plana cıkmanın yollarını ara .bak bizim bitirme projemizde bi kız vardı ,anne babası mimardı kızın ,okulun basından sonuna kadar tüm cizimlerinde kızın buram buram profesyonellik kokuyordu. bizim bilmedigimiz ne detaylar ciziordu anlatamam.baska biri olsa hocalar bunu kim cizdi der ,yırtıp atalardı,ama kızda öyle bir çene vardı ki kendini ii sattı acıkcası .ve okul birincisi oldu .hayat böyle işte.:50:

proje bitmek üzereyse ee zaten konuşma ne hocayla ne çocukla. bundan sonra aynı gurupla bir araya gelirsen başından konuşursun. şimdi uygun olmaz .

Su an ayrintilari yapiyoruz 1 hafta falan var bitmesine yani, 1 hafta daha oturup bu cocugun her seyi yapmasini beklemek istemiyorum. Bi dahaki projede de bu grupta mi olucam acaba ya of :((

öyle günleri atlatıp ,şimdi yıllardır calısan bir mimar olarak diorum ki ablacım ,seni en iyi mimarlıkla ilgilenenler anlar .emre dedigin cocugun sadece amacı maketi ii yapmak degil belli ki ,hocayada kendini göstermek,ön plana cıkmak. cünkü malesef mimarlık bölümnde önemli olan iyi proje cıkarmak degil ,hocanın gözüne girmektir. eger hocanın gözüne girersen sacma sapan bir projeye bile aa verebilirler.senin yapacagın is ,proje bitmek üzereyse hocaya durumu iletme ,ama hocanda fark etmis zaten ,muhakkak aklına gelen tüm fikirleri söyle
söyle ki hocan projeyle ilgilendigini anlasın .herseyi emre yapıor diye düsünmesin .baska bir projedede grup arkdaslarına dikkat et .ön plana cıkmanın yollarını ara .bak bizim bitirme projemizde bi kız vardı ,anne babası mimardı kızın ,okulun basından sonuna kadar tüm cizimlerinde kızın buram buram profesyonellik kokuyordu. bizim bilmedigimiz ne detaylar ciziordu anlatamam.baska biri olsa hocalar bunu kim cizdi der ,yırtıp atalardı,ama kızda öyle bir çene vardı ki kendini ii sattı acıkcası .ve okul birincisi oldu .hayat böyle işte.:50:

Cok haklisin su an gozumu actin resmen ablacim. Sen diyince farkettim, mimarlik zaten zor bir bolum on plana cikmak lazim interaktif bi bolum oldugu icin. Mesela hoca dersi anlatiyordu adini tam hatirlayamadigim bi yapilanmadan bahsetti ben de taksim meydanini ornek verdim ama hoca duymadi bu Emre hemen atladi hocam mesela taksim meydani da bir ornek diye bi kac kere de soyledi. Ayrica bi tarz biseyi ilk yapisi degil 2-3 kere daha oldu. Bi kere daha sinir oldum su an ya. Kendini begenmis sey.:19:

Ben konundan ve yorumlarindan anladigim kadariyla sen biraz sessiz birisin.
Hocaya bile dedigini oun duyabilecegi sekilde soylememissin, baskasi soyleyebilince kizmissin.
Ozguven sorunun veya hata yapma korkun mu var?
Tavsiyem, sesin ciksin. Belki Emre isine daldigindan seni duymuyordur bile, takmadigindan degil de. Kendi kendine mirildanirsan kimse duymaz, onemsemez de ne dedi diye. Varligini hissettirmen lazim.

Back
X