Kimselere söyleyemiyorum, Lütfen yardım edin..

tatlım öncelikle git_geller yaşaya bilirsin şu durumda bu çok normal ,fakat bu senin hayatın söz konusu. ne mutlu sanaki böyle bir karar almışsın öcelikle tebrik ederim. erkek arkadaşına gelince seni hep açık hayal etmiş fakat bu kişiyle 6 yıldır birlikteligin varsa ve bu halen daha evlilik durumunuz yoksa ciddi düşünmüyor demektir. mesela şöyle örnek vereyim ben nişanlıyım ve nişanlım bana şunu söyleye bildi ilerde elin yüzün bile yansa ilk günki gibi severim seni seninde erkek arkadaşın bunu demeli sen benim helalim olucaksan kapanıp kapanmak sana kalmış açık olman benim tercihim ama kapanıraanda ne mutlu sana..

Bence 6 seneni hemen çöpe atma canım tabiki istediğini yapmakta özgürsün ama ona bunu açıklamaya çalış, empati kurmasını iste sonuçta sen de onun sakal bırakmasını ya da küpe takmasını istemiyo olabilirdin. Seni anlaması lazım. Oturt karşına sakin sakin konuş. Konuşarak halledilmiycek hiçbir şey yoktur. Şunu da söyle ona siz farklı iki bireysiniz. Kendisi hoş karşılamıyo olabilir, o zaman kendisi kapanmasın. Senin kapanmana bir şey demeye ne onun ne ailenin ne de bir başkasının hakkı var. Senin bedenin senin aklın senin kararın

Durumunu şimdi okudum ve okurken erkek arkadaşına çok kızdım, fikirleriniz farklı olabilir ama sana saygı duyması gerekir seni sen olduğun için kabullenmeli ve seni fikirlerinle kabul etmeli, hayır illa kapanma diye diretmesi çok yanlış bu ilerde de sorun yaratabilir, evet uzun bi geçmişiniz var kopmak çok güç olacak senin için ama arada böylesine bi uçurum varken sürdürmen de bence doğru değil, hadi onun istediği gibi kaldın diyelim ilerde evlendiğinizde de mutlaka bi başka problem çıkar

Sevgili Lotusecbeg kardesim,
Senin yasadigin olayin aynisini ben yaklasik 12 sene önce yasadim.
Ozamanlar Nisanliydik ben evlenmeden önce kapanmaya karar vermistim. Fakat Nisanlim ASLA kabul etmedi hatta Ayrilmak istedigini Söyledi. Yikildim tabikide. Dedim "Madem öyle istiyorsun, kararina saygi duyuyorum ve ayrilmayi kabul ediyorum." Bu arada ben daha kendimi tam hazir hissetmiyordum. Kapanmayi sadece düsünüyordum. Üc gün sonra uzun uzun konustuk. Aslinda Kapanmaya karsi olmadigini, fakat beni kapali hayal etmediginden bahsetti ona zaman vermemi rica etti. Kim ne derse desin Erkeklerin tümü dis görünüse hayran maalesef. Neyse Kapanmayi erteledim Zaten dügünümüzede az kalmisti hazirlikti alisveristi derken zaman gecti Biz Evlendik
Allahim Evliligimin ilk senesi sanki Izdirapti, kiz o ne kiskanc bir erkek cikti Öyle :) . Ucan kustan kiskanir oldu beni. Hicbiryere yanliz göndermez oldu, yani tamamiyle kontrol manyagi gibi bisiy oldu.
Neyse Evliligimizin bir senesini itise kakisa atlattik. Tabi benimde hatalarim oldu onun inadina cok gittim. Bu arada Kapanmak aklima bile gelmiyordu artik.
Birgün Mevlide gittik ilk defa beni o gün kapali gördü. Allahin Hikmetinden sual olmaz derlerya aynen öyle bisiy oldu. O aksami eve döndügümüzde bana sordu "Okadar cokmu istiyorsun kapanmayi" dedi ( artik Allah C.C. nasil gösterdi gözüne bilmiyorum. ) Inan korkarak cevap verdim. Aslinda Istiyorum fakat senide seviyorum neyapacagimi bilmiyorum dedim.
Bana aynen su cevabi verdi " Ozaman bir sartla kapanmana izin veririm dedi. Sartini sordum "Birdaha acilmamak üzere kapanacaksin cünki cocuk oyuncagi diyil bu dedi".
Ben Kocama Tekrar Asik oldum o gün hemde herzamankinden daha cok. Anladimki ona güvenmekle hata etmemisim. Ogünden sonra birdaha acilmadim. Yemin ediyorum kapandiktan bir kac ay sonra bana dediki "keske sana daha önce kapanmana izin verseydim, cünki asla kiskanclik kaprisine kapilmazdim, cünki benim yanimda olmadigim zaman önce Allah sonrada Basörtün seni koruyor ve icim rahat" dedi. Resmen hayatimiz degisti. Allahima sükürler olsunki sevgisinden hicbirsey eksik olmadi bana karsi hatta dahada baglandik birbirimize.
Yani tecrübeme dayanarak söylemek istedigim sey. Allaha bol bol dua et. Ben az dua ettim demekki daha gec kapandim.
Onu anlamaya calis. Onun endisesi acaba ayni hissiyatta seni sevebilecekmi diye korkuyor. Aslinda belkide o kabul edecek ama cevresinden cekiniyor. Sen gönülden iste yeterki Allahim gec olsada sana kapanma gücü verecektir. BENCE IKISINDENDE VAZGECME.

seni öyle hayal edemiyorum peki nasıl olacak çıplak gezeyimmi diye sorsaydı
aptallık parayla satılmıyor ama bazıları cok deger verirsin astarı bezini ister

bence kapanmak istiyorsan kapan başına örtü taktın diye senden ayrılacaksa da bırak gitsin kapandın diye anne baban ne kadar sevinmiş bence onların hayır duasını almak en güzeli ama iyi düşün gerçekten içinden gelmesi de gerekir çünkü sırf onlar istedi diye kapanırsan iki gün sonra sıkılır yapamazsın ve bi kapanıp bi açılmak da olmaz

Canım öncelikle sana bir soru sormak istiyorum senin annenin babanın mutluluğu herseye değmez mi ya da herseyden önemli değil mi? Seni seven insan seni her halinle sevmeli zaten seven insan sevdiği insanı karsısındaki cirkin olsa bile o askla dünyanın en güzel insanı gibi görür tabi erkek arkadasın İzmir'de yasıyor orada kapalı pek yoktur o yüzden istemeyebilir ama bu da senin kararın sen cok hayırlı birsey yapmıssın sonucta eğer kapalı kalmak istiyorsan erkek arkadasına geri adım atmamalısın ama tabiki bazı seyleri göze alarak.

birincisi annen sorduğunda fotoğraf gönderdin mi diye senin bir şey söyleyememen ve içinden geçenin 'onu yanlış tanıyacak,öyle biri değil' demen... ama o öyle biri bunu kabul etmen gerek.sen kendi kendini kandırmaya çalışıyorsun. adam başörtüsü istemiyor bu da onu başörtüsü istemeyen biri yapıyor yani 'öyle biri'

ikincisi bir adım atarken hele ki böyle bir adım kazançların ve kayıpların olacaktır. bunu bile bile böyle kararlar verirsin. eğer istediğin başörtüsüyse ve bu manevi bir şeyse senin için , bunun uğruna dünyevi bazı şeylerden vazgeçmek , vazgeçmek zorunda kalmak seni neden bu kadar üzüyor yada şaşırtıyor? yani başörtüsünü istiyorsan yada istemiyorsan bile bi takım şeylerden vazgeçmek zorunda kalabilirsin. bu çok normal.
ben orta okulu imam hatipte okudum. o sıra da başörtülüydüm. küçücüktüm. vs.. lisede okulum değişti ve bende başörtüsü istemediğime karar verdim. bugün başörtüsü takmak istesem bilirimki eşim ne kadar inançlı olsada bunu istemez.kareşı çıkar. ve ben onu kaybetmek pahasına o başörtüsünü takarım.eğer istiyorsam!

bence sen henüz hazır değilsin.henüz manevi değerine ermemiş olabilirsin. ermiş olsan gözün erkek arkadaş görmez. millet kırk yıllık kocasına rest çekiyor inancı için yada ailesine! bence biraz kendin düşün o maneviyatı gerçekten hissettiğin zaman adım at.

birde işin başka boyutu var. seni her halinle kabul etmeyecek biri var karşında ve sen ailene o öyle biri değil yanlış tanıyacaklar endişesi duyuyorsun.bak bu da kendi kendini kandırma. seni her halinle kabul etmiyor. etmek zorunda da değil.
bu yüzden o tavrını net koymuş. senin hayattaki tavrın ne kadar net...

Canım yaşın daha çok genç seni değerlerinle kabul etmeyen saygı duymayan kişiyle ne işn olacak yol ver gitsinnn.Seni herşeyinle herhalinle kabul edecek birisini kendine eş olarak seçmelisin

Rabbim ne güzel birşey nasip etmiş. allah daim etsin. arkadaşında böyler kabul ediyorsa etsin. dinimizde eşine zulmeden dini vecibelerini yerine getirmeyen erkekten boşanılabilir deniliyor. sonuçta evli değilsin daha kararı kendin ver. Allah bu yolda ayağını düz bastırsın inşallah.

bence senin kararın önemli herşeyi zamana bırakmalısın senin içinde huzur varsa gerisini boşver.seni seven adam seni böylede kabullenir canım.önemli olan dış güzellik değilki,kılık kıyafet değilki içinin güzelliği bunuda RABBİM görüyor gerisi yalan bence.

acaba şu an ilişkiniz ne durumda kapalılığınız ne durumda..ne güzel birşey yapmışsınız umarım devamlılığı olmuştur :)

Simdi artik kapanmissin, bosver erkek arkadasini, Allah`a yönel ve ibadetini icten derinden yapmaya calis. Nikah olmadan erkek falan günahdir bizim dinde bildigim kadariyla.

tebrik ederim benimde çok istedigim ve yakın zamanda gerçekleştircegim hayalim.RABBİM nasip ederse inşallah.kapanmak sorumluluk ister,baglılık sadakat ister.ama güzel şeyleri ister hep.benim baba tarafımda herkes açık anne tarafım karışık.baba tarafımda karşılar kapalılıga ama ben tam zıttı çok seviyorum kuranımı okuyorum elhamdulillah..bu konuda kimseye karışma yetkisi veremem.BU benim hayatım .benim seçtigim yol.her koyun kendi bacagından asılır.erkek arkadaşın sevinmesi şükretmesi gerekirken gereksiz bi tepki vermiş. demekki görüş açılarınız farklı.bak bu çok önemli senin kararlarına saygı duyması çokk önemli sakın atlama bu konuyu bence....kendini üzmee degecek bişey degil bence. erkek arkadaşın seni kaybeder kaybettigiyle kalır.ALLAH c.c katıdada günaha girer...AMA sen MÜKAFATLANDIRILIRSIN BUNU SAKIN UNUTMA.sevgiler....

bence senin kararına saygı duymuyorsa ve sana bu kararından sonra soguk davranıyosa bence bu ilişkiyi sürdürmen bıle sacma ki o sonlandıracaktır emınım bu ilişkiyi ayurıca 6 yıl nedir kardeşim bi ilişkiye en fazla 2 yıl verın kızlar evlilikle sonuclandırıdn gerisi vakit kaybından baska bısey degıl bana guvenın

Canım sakın açılmayı aklından bile geçirme. Erkek arkadaşndan vazgeçte demiyorum sana. Seni seviyorsa yanında olur sevmiyorsa buda onun bahanesi olur. Rabbim yardımcın olsun. Banada nasip etsin kapanmayı inşallah..

Konu ne olursa olsun sana dedtek olmasi gerekirdi. Hem kapanmana karisiyor hem acilmana. Karsisindakine saygisi olmayan bir insan demekki l. Buna bencillik diyoruz biz. Ne karar alirsan al ki dogru karari aldigina inaniyorum dik durmalisin. Allah ruzasini gozettigin icin karsina akli basinda insanlar cikarsin ins.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…