- 10 Kasım 2017
- 622
- 232
- 33
- 30
- Konu Sahibi Valeriaaaa
-
Merhaba arkadaşlar,
Bu söze katiliyormuşunuz : "Herkes er yada geç hak ettiğini bulur, kimsenin Ahi yerde kalmaz" sözüne katiliyormusunuz?
Tecrübeniz varmı bu konuda, varsa lutfen paylasirmısınız?
Not: Türkçem pek iyi değil hatalar olabilir şimdiden afola
Konularina arada denk geliyorum.
Ve soyle soyliyeyim. Senin canini yakan insanin basina kotu birsey gelsin veya sana yasattiklarinin aynisini yasamasini isterken zamanindan caldigini farkediyormusun?
Enerjini bos yere harciyorsun. Vaktini de.
Bize kotuluk yapanlarin basina kotuluk gelse bize yasattiklari degisecek mi ortadan kalkacak mi? Kalkmayacak. Sadece anlik egomuz rahatlayacak. Oh be basina bu bu gelmis diyecegiz okadar.
Onun yerine niye bunlarin basima gelmesine izin verdim diye dusunerek hem yasadigimiz olaylardan ders cikarabilir hem de birdaha basimiza bu tarz olaylar gelmesine musade etmeyiz. Daha faydali olur kendi acimizdan. Enerjini sana fayda katacak seylere harca. Yureginde ofke nefret tohumlari ekme. Hersey bir deneyim ve ders olarak geri gelir bize. Kotulugun icinde iyiligi gorebilirsek..
Ben pek şahit olmadım kendiminkine. Yani kendi ahlarımın başkasında kalmayışına .
Ama başkalarının ahlarının, ah alanlardan çıktığını gördüm.
Allah ın bana göstermediğini düşünüyorum. Gösterirse "Oh olsun" dediğimde günaha girmiş olucam çünkü.
Ben bana yaşatılanları , yaşatanlar da yaşasın derdinde değil de,
bu kadar çektiklerime mükafat olarak güzel şeyler yaşama derdindeyim ve o güzel şeylerin gelmeyişine biraz kırgınım.
Evet, bende bunun için kırgınim.
Aslında çok doğru birşey söylediniz. Bizim canımızı yakanlarin canını yansa ne okucak, degisiceklermi? Hayır.
Ben ınanıyorum .Merhaba arkadaşlar,
Bu söze katiliyormuşunuz : "Herkes er yada geç hak ettiğini bulur, kimsenin Ahi yerde kalmaz" sözüne katiliyormusunuz?
hayatım boyunca pek çok defa şahit oldum ki kimsenin yaptığı kötülük yanına kalmıyorMerhaba arkadaşlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?