Kulüpteki birbirine benzer iki konunun apayrı ele alınmasına arada hayret ediyorum. Sizin konunuzda bunlardan biri oldu. Temelde korkunuz aynı. Çocuğum yavaş yavaş benden uzaklaşıyor mu?
Konu
kaynanamın kızımı çok sevmesine tahammül edemiyporum
Oradaki yorumlarıda okumanızı tavsiye ederim. Çocuğun eninde sonunda anneye döndüğüne dair çokça ifade var. Bende kardeşimle ilgili benzer bir tecrübeden bahsetmiştim.
Bakım verenlerin bu tercih edilmenin vermiş olduğu keyfe sarılmalarını, annesini hiç aramadı, ağlamadı gibi vurgularını hiç doğru bulmuyorum. Çocuk yok orda, 'benlik' var. Ortadaki bir gerçekte olabilir yani çocuk tabi ki senden ayrılmak istemiyor, yanında rahat ve huzurlu olabilir. Ne güzel iyi bakmışsın demek ki. Bunu devamlı dillendirmenin anlamı ve amacı ne? Bazı insan gözün arkada kalmasın diye söyler. Ama bazısı da farklı.
Siz sınır ve kural koyan kişisiniz babaanne esnek. Orada sizinle olduğundan daha serbest. Bunu çocuğun kurduğu bağın kuvvetiyle değil, daha kontrolsüz olanı tercih etmesiyle okuyun. Henüz dünya benim etrafımda dönüyor zanneden müthiş bir ego var o çocukta. Siz olağan sebeple ket vuruyorsunuz ona. Haliyle dede nineyi tercih eder. Çocuktan soğumayın ve ona bilenmeyin. Çocuklar neyi neden yapar bunu araştırın onu daha iyi anlarsanız biraz sakinleşirsiniz.
Birde haberli habersiz sık sık gelmeleri çok rahatsız edici. Sizin ve çocuğun düzenini bozuyorlar.