Kimseye anlatamadığınız derdiniz var mı?

Hiç kimseye anlatamadığınız derdiniz olunca ne yapıyorsunuz?

Yok şükür. Sorunlarim hatta rezilliklerim var ama anlatabildigim kisiler var.

Cevrenizi samimi mi bulmuyorsunuz? Yoksa cekingenlikten mi anlatamiyorsunuz?

Buraya yazin isterseniz. Icini dökmek ferahlatır insani. Bir cok kisi buraya dertlerini dökmeye, paylasmaya geliyor.

Yok şükür. Sorunlarim hatta rezilliklerim var ama anlatabildigim kisiler var.

Cevrenizi samimi mi bulmuyorsunuz? Yoksa cekingenlikten mi anlatamiyorsunuz?

Buraya yazin isterseniz. Icini dökmek ferahlatır insani. Bir cok kisi buraya dertlerini dökmeye, paylasmaya geliyor.
Kadınlar kulübü sağolsun içindeki en büyük derdi anlattım ama zaman zaman insan reel de biriyle oturup kahve yudumlarken anlatmak istiyor yeri geliyor eşine söylemek istiyor ama birine anlatmamam gereken şeyler olduğunu hissedince içte yaşamak büyük dert oluyor

Hiç kimseye anlatamadığınız derdiniz olunca ne yapıyorsunuz?
Var, bunun için bir terapistle görüşüyorum. Kimseye anlatamadığım bir değil bir sürü derdim varmış meğer. Ne acılar sığdırmışım içime 🤣🤣
Şaka bir yana gerçekten çok faydasını gördüm. Tavsiye ederim

Kadınlar kulübü sağolsun içindeki en büyük derdi anlattım ama zaman zaman insan reel de biriyle oturup kahve yudumlarken anlatmak istiyor yeri geliyor eşine söylemek istiyor ama birine anlatmamam gereken şeyler olduğunu hissedince içte yaşamak büyük dert oluyor

Ben sizin kadar ince dusunmuyorum sanirim ya :)

Veya sorunlarimiz farkli boyutlarda oldugu icin anlayamiyor da olabilirim. Ablama ve esime her seyi anlatabilirim. Onaylamadiklari, tepki verdikleri, beni hatali bulduklari seyler olur ama ben yine de anlatirim.

İyi geliyor mu gerçekten psikolog falan mı
Evet canım uzman psikolog. Bir de düşün biz online seans yapıyoruz kliniğe gitsem kim bilir ne şahane olurdu.

Şöyle söyleyeyim, bizim dümdüz önemsemeden üzerinde düşünmeden kurduğumuz bir cümlenin içinden aslında çocukluğumuzda travma yaratmış bir olayı çıkarabilyor. Şok oluyosun aaa gerçekten öyleydi diyosun kendince bir süre sonra çıkarımlar yapmaya başlıyorsun falan. Biz yaklaşık 4 aydır görüşüyoruz, yavaş yavaş azalmaya başladı seanslarımız bu demek oluyor ki ben artık bir terapiste ilk zamanki kadar ihtiyaç duymuyorum sorunla karşılaştığımda 😍😍

Espirisi çok döndü sosyal medyada ama okumuş insanlar bunlar tabii ki hayatınıza s.çmışlar diyemiyolar, daha ince söylüyolar 🤣🤣

Böyle içimde yara olan bir kaç derdim var.sorunumu ailem bilir genelde ama içimdeki yarattığı yaraları anlatamam.
Bir iki kez dostum zannettigim kişilere anlatmıştım pişman oldum.
Artık hiç kimseye anlatmiyorum.esim,ailem kimseye anlatamıyorum.
Psikologbgerçekten çok iyi geliyor ona anlatabiliyorum mesela.ondan başka yerde konusu geçse görmüyorum,duymuyorum.

Kk evet ufak tefek dertlerimi anlatirim paylasirim ama içimdeki yaralari anlatamam diye düşünüyorum.

Geçmişte cok fazla şeyler yaşadım. Tabiri caizse tam bir manyaktım.
Belki 30 kişiye paylaşılması gereken durumları tek başına yaşadım.

Ne aklımda biri kaldı, ne yaptıklarımdan pişman oldum. Yaptığım şeyler normal olmasa bıle!
Kimseye anlatacak sıkıntı ya da derdim yok. Varsa bile geçmişte kaldı onlar.
Yaşadığım hicbir kötü sey ben de iz bırakmadı.

Normal insanlar gibi evlenip çoluk çocuğa karıştım. Sisteme uyup evlendik işte :)

Yaşanan yaşandı, olan oldu....
Bir anlamı yok kı yaşanmış bir derdi kendine sıkıntı edip hayatını zindan etmenin?
Anlatmak ıstıyorsanız kk var mesela :)

Ne kadar da dogru, yüzyıllardır yaşıyor gibiyim ama, hissetiğim sadece bugün var.
O yuzden " hayat bir gündür, o da bu gündür!"
Ne kadar dogru! Ne geçmiş ne gelecek..sadece bugün!

Artık hicbir sıkıntı sayılan durumu ciddiye alıp dert etme gereği duymuyorum.
Tavsıye eDerım

Evet canım uzman psikolog. Bir de düşün biz online seans yapıyoruz kliniğe gitsem kim bilir ne şahane olurdu.

Şöyle söyleyeyim, bizim dümdüz önemsemeden üzerinde düşünmeden kurduğumuz bir cümlenin içinden aslında çocukluğumuzda travma yaratmış bir olayı çıkarabilyor. Şok oluyosun aaa gerçekten öyleydi diyosun kendince bir süre sonra çıkarımlar yapmaya başlıyorsun falan. Biz yaklaşık 4 aydır görüşüyoruz, yavaş yavaş azalmaya başladı seanslarımız bu demek oluyor ki ben artık bir terapiste ilk zamanki kadar ihtiyaç duymuyorum sorunla karşılaştığımda 😍😍

Espirisi çok döndü sosyal medyada ama okumuş insanlar bunlar tabii ki hayatınıza s.çmışlar diyemiyolar, daha ince söylüyolar 🤣🤣
Benim de bir terapiste ihtiyacım var sanırım hele bu pande mi den sonra .Bu forumda açmış olduğum konularım var yazdıklarım hala onların etkisinde kalıyorum .zaman zaman aklıma geliyor unutamıyorum ne kimse ile paylaşabiliyorum ailemle hiç paylaşamam üzemem eşimle konuşmaya kalksam o da susup cevap veremiyor o da konuşmaz istemiyor .bir terapist iyi gelir bence de

Var, bunun için bir terapistle görüşüyorum. Kimseye anlatamadığım bir değil bir sürü derdim varmış meğer. Ne acılar sığdırmışım içime 🤣🤣
Şaka bir yana gerçekten çok faydasını gördüm. Tavsiye ederim
Terapistinizin adını öğrenebilir miyim? Ben de daha önce terapi aldım online şekilde fakat pek olumlu etkisi olmadı.

Genelde ne çok incitmişler seni diyorlar 🤣

Benim de bir terapiste ihtiyacım var sanırım hele bu pande mi den sonra .Bu forumda açmış olduğum konularım var yazdıklarım hala onların etkisinde kalıyorum .zaman zaman aklıma geliyor unutamıyorum ne kimse ile paylaşabiliyorum ailemle hiç paylaşamam üzemem eşimle konuşmaya kalksam o da susup cevap veremiyor o da konuşmaz istemiyor .bir terapist iyi gelir bence de
Aynen öyle ülkece ihtiyacımız var hepimizin özellikle dediğin gibi bu pandemi sürecinden sonra

Back
X