Kimseye anlatamıyorum,lütfen yargılamayın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

zaman34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
198
248
103
Belki güleceksiniz ama derdim kilo verememek daha doğrusu diyet yapamamak.1 yıl önce Normal kilomun 10 kilo üzerine çıktığımı gördüğümde bu kiloyu vermeyi kafama koymuştum.Ama bir yıl geçti aldığım kilonun daha fazlasını kilo aldım.Sürekli yarın diyete başlıyorum bugun yiyeyim ,ya da 2 gün diyet edip ufak bir kaçamak edince diyetim bozuldu diyip pazartesi tekrar başlıcam diyorum ve pazartesi olana kadar çok yiyorum .Resmen kendimi kandırıyorum.1 yıldır diyetle savaşıyorum bir Ortama girince diyetteyim diyorum ama akşam olunca yemeklere gömülüyorum ,ve bazı geceler mide bulantısıyla uyanıp yediklerimi kusuyorum ,insanlarda artık sürekli diyettesin ama kilo alıyorsun demeye başladı,bugun de Full evdeydim akşama kadar tıkabasa yedim çünkü yarın diyete başlıcam diye söz verdim kendime .yani Bugün yediklerimle 10 kişi doyardı.şuan kusasım geliyor .bu durumu yasayan var mı utancımdan psikologa bile gidemiycem sanırım bu arada bekarım

Bir diyetisyene gitseniz kendi kendinize zor oluyor anlaşılan birde kalori hesabı yaparak her istediğinizi yiyebilirsiniz ama kaloriyi aşmadan bir araştırın.

hayatta her şey insanlar için hiç çekinmeyin kendiniz için geç kalmadan psikoloğa gidin faydasını göreceksiniz. bir de buna diyet değil sağlıklı beslenme gözüyle bakın ilk etapta katı diyetler uygulamayın aşama aşama başlarsanız daha rahat edersiniz

Boyunuz ve kilonuz kaç? Bunlar klişedir hepimiz aynıyız. Kendinizi suçlamayın. Diyetisyene gidin, o zaman daha kararlı oluyorsunuz.

Psikolojik bir durumunuz var gibi geldi bana. Sürekli diyete başlayacağım diye tıka basa yemek pek normal değil. Diyeti kafanızdan atıp önce spora mı başlasanız mesela? Yediklerimden kısmayacağım ama egzersizle kilo vereceğim deyin bir de bakalım. İnsan bir daha yapamayacağını düşündüğü şeylere daha çok düşüyor.

Bunun altında psikolojik bir sebep olabilir mi? Hani insan bir pasta yer, bir dilim börek yer diyeti bozar ama sürekli tıka basa yemek yemek çok sağlıklı gelmedi bana. Acaba bir mutsuzluğu yemekle örtme gibi bir durum mu var?

Neden yargılayalım ki .ama böyle devam ederseniz obez olabilirsiniz . Boy , kilonuz nedir bilemiyorum da dikkat edin .

En başta motive edin kendinizi. Detox yapn 3 4 gün zaten ödemi atarsınız. Böylelikle bi gaza gelirsiniz, kg verdiğinizi görünce.instagram da deli gibi günlük yemek programları yazıyolar diyet. Kalori sayın. Günde 1000 kalori almamaya özen gösterin. Yazio diye bi uygulama var. Indirin telefonunuza yediklerinizi yazın, kalori hesabı yapsın. Akşam 17 18 den sonra bisey yemeyin. Yeme aliskanligizi tamamen değiştirin. Şekeri azaltın. Kahveyi sade için. Su çok için. Bunları severek yaparsanız alışırsınız. 21 gün yapın gerisi gelir

Bunun altında psikolojik bir sebep olabilir mi? Hani insan bir pasta yer, bir dilim börek yer diyeti bozar ama sürekli tıka basa yemek yemek çok sağlıklı gelmedi bana. Acaba bir mutsuzluğu yemekle örtme gibi bir durum mu var?
Bilemiyorum diyet ettiğim zaman çok mutlu oluyorum ama Bir kere bozunca her şey bitiyor

Öncelikle pazartesi diyete başlayacağım deyip deli gibi yemek yemekten vazgeçin çünkü o diyete başlayacağınız pazartesiler hiç bir zaman gelmez. Ve birden katı diyetlere başlamak yerine hayatınız da bazı değişiklikler yapın. Örnek vermek gerekirse; Beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği vb ekmek yiyin.
Sağlıksız atıştırmalıklar yerine sağlıklı olanları tüketin. Gece belli bir saatten sonra bir şey yememeğe çalışın. Spor ile destekleyin ilk etapta yürüyüş yapın. Bunların faydası olacaktır.

Ben de bir türlü diyete başlayamıyordum. Geçenlerde markete gidip diyete uygun güzel bir alışveriş yaptım. Tam buğday unu, yulaf, wasa, bol yeşillik, sağlıklı atıştırmalıklar, yeşil çay vs aldım. Böylece tamamen hazır oldum ve kendimi hiç aç bırakmadım. Bir yandan da spora başladım (Chloe Ting Hourglass Challenge'a) Bugün 5.günümdeyim ve uzun zaman sonra ilk kez istikrarlı bir şekilde diyet&spor yapabiliyorum. Spor yaptığım için diyet konusunda müthiş irade sağlayabiliyorum çünkü spor yaparken çok yoruluyorum. Emeğim boşa gitmesin diye asla diyeti bozmuyorum. Başladıktan sonra gerisi çok kolay, yeter ki başlayın.

Asla fazla yediğinizde bozmak olarak düşğnmeyin. Haftada toplamda normal yediğinizden 7500 kalori eksik alsanız 1 kiloya denk geliyor. Haftalık düşğnün. Kötü bişey mi yediniz tamam olsun yarın ve yarından sonra az kalorili yiyeceksiniz o zaman. Günlük değil haftalık bakarsanız çözersiniz bu işi. Beden hergün baştan sıfırlanmıyor ki

Bence diyetisyene gidin belki birinin kontrolü sizi gaza getirir. Bende illa biri ile başlarsam yapabiliyordum. Mesela kendi kendime hic yapamam bana liste verecek ben harfiyen uyacam gibi, kendim diyete başladığımda 1 hafta yapıp hafta sonu bırakıyordum. Tabi sonra tamamen bırakıyor insan, ama diyetisyenle başlayınca birakmadan devam ediyorsun. Özellikle 21 gün den sonra hic bozmak bile aklina gelmiyor. Kilo verince insan eee yaparim diye sarılıyor. Şuanda 3 kilo vermem gerekiyor diyet yapıyorum bazen canım bisey istiyor aman yediğim zamana sayayim diyorum. En azindan bir adim atin gerisi kesinlikle geliyor.

Belki güleceksiniz ama derdim kilo verememek daha doğrusu diyet yapamamak.1 yıl önce Normal kilomun 10 kilo üzerine çıktığımı gördüğümde bu kiloyu vermeyi kafama koymuştum.Ama bir yıl geçti aldığım kilonun daha fazlasını kilo aldım.Sürekli yarın diyete başlıyorum bugun yiyeyim ,ya da 2 gün diyet edip ufak bir kaçamak edince diyetim bozuldu diyip pazartesi tekrar başlıcam diyorum ve pazartesi olana kadar çok yiyorum .Resmen kendimi kandırıyorum.1 yıldır diyetle savaşıyorum bir Ortama girince diyetteyim diyorum ama akşam olunca yemeklere gömülüyorum ,ve bazı geceler mide bulantısıyla uyanıp yediklerimi kusuyorum ,insanlarda artık sürekli diyettesin ama kilo alıyorsun demeye başladı,bugun de Full evdeydim akşama kadar tıkabasa yedim çünkü yarın diyete başlıcam diye söz verdim kendime .yani Bugün yediklerimle 10 kişi doyardı.şuan kusasım geliyor .bu durumu yasayan var mı utancımdan psikologa bile gidemiycem sanırım bu arada bekarım
Valla benim için zor olan gece yememek gün içinde yiyorsan işin zor ha diyorsan ki illa yemem lazım lokmalık al birkaç birşeyden gözün kalmamış olsun gün içinde bol su yeşilçay ve kahve tüketirsende miden dolu olduğu için açlık hissetmezsin...

Evden calismaya baslayinca ben de kilo aldim. Diyete baslamaya her karar verdigimde ben de uygulayamadim. Sonra yuruyuse basladim. Bir de instagramdan bir kac plates yaptiran hocayi takip edip hergun onlarin yaptirdigi hareketleri evde yavas yavas yapmaya basladim. Vucudum sıkılaşıp toparlandikca hosuma gitmeye basladi. Bu da beni motive etti. Ogunlerimi azalttim. 5 kilo fazlaligim vardi. Spor cok iyi gelmisti.
Sonra is yogunlugundan spora ara verdim ve duzenimi bozdum tekrar ve yemeye basladim. Bu da beni rahatsiz etmeye basladi. Simdi tekrar spora baslamam lazim. Diyecegim o ki spora baslayin yavas yavas. Ama kilo verecegim diye degil, hobinizi yapiyormus gibi dusunun.

bende hayatta diyet yapamam diyordum ama kilolu olduğum için değil yemek yemeyi sevdigim için.sonuc midemde reflu gastrit oldu 1 senedir surekli diyet yapiyorum sevdigim bir cok seyi yiyemiyorum.kusmalariniz normal mi sizce.sagliginizi kaybetmeden kendi başınıza diyet yapmayin yardim alın çokta bi fazlanız yok bence.

Once psikolojik destek, sonra motivasyon ve iyi bir diyetisyen.

Bir diyetisyene gitmenizi öneririm. Bir de diyelim canınız bir şey yemeyi çok istedi ve yediniz, diyet bozuldu diye düşünmeyin, yedinizse yediniz, afiyet olsun sonra yine düzgün beslenmeye devam edin. Bir de kendinizi uzun süre aç bırakmayın, ara öğünlere dikkat edin yoksa daha çok yemeğe sarılırsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X