Kimseye anlatamıyorum,lütfen yargılamayın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Belki güleceksiniz ama derdim kilo verememek daha doğrusu diyet yapamamak.1 yıl önce Normal kilomun 10 kilo üzerine çıktığımı gördüğümde bu kiloyu vermeyi kafama koymuştum.Ama bir yıl geçti aldığım kilonun daha fazlasını kilo aldım.Sürekli yarın diyete başlıyorum bugun yiyeyim ,ya da 2 gün diyet edip ufak bir kaçamak edince diyetim bozuldu diyip pazartesi tekrar başlıcam diyorum ve pazartesi olana kadar çok yiyorum .Resmen kendimi kandırıyorum.1 yıldır diyetle savaşıyorum bir Ortama girince diyetteyim diyorum ama akşam olunca yemeklere gömülüyorum ,ve bazı geceler mide bulantısıyla uyanıp yediklerimi kusuyorum ,insanlarda artık sürekli diyettesin ama kilo alıyorsun demeye başladı,bugun de Full evdeydim akşama kadar tıkabasa yedim çünkü yarın diyete başlıcam diye söz verdim kendime .yani Bugün yediklerimle 10 kişi doyardı.şuan kusasım geliyor .bu durumu yasayan var mı utancımdan psikologa bile gidemiycem sanırım bu arada bekarım

Ağır yaşamlar programına konu olmaya adaysın yani.
Psikolojik bir temeli olmalı mutsuz musun?

Bu durumun adı psikolojide tıkanırcasına yeme bozukluğu (binge eating disorder) Bende de aynu durum söz konusu idi. Psikolog tarafından teşhis de kondu. Ve ben hemen diyetisyene başladım. Yazdıklarınızın aynısını ben de yaşadım. Sizin kadar kilo fazlalılığım yok üzerime yapışan 5-6 kg'yı 2 verip 3 alarak bir türlü veremedim kendimi çok aç bırakıp,sürekki diyet psikolojisindeydim. Pazar akşamları ne bulursam yerdim, boş ekmek bile yerdim. Neden? Çünkü yarın ve sonrai günler aç kalıcam. Markete gidip poşeyi abur cuburla doldururdum sonra onları 2-3 saat içinde bitirirdim. Neyse daha o kadar çok şey var ki bu hastalığın ben de belirtisi, çözüm yoluna geçeyim:)

Diyetisyene başlarken böyle bir sorunum olduğunu, bu sorunun kendi alanına girip gitmediğini sordum, sonra başladık. Diyetisyen dolu dolu bir liste verdi sadece benim hoşuma giden besinlerden oluşan. Bitter çikolata yeme hakkım bile vardı hergün. Şekeri hiç kesmedi, yasaklar koymadı, çikolata da ye ama bana yaz biz onu başka bir şekilde dengeleriz dedi ama tabi onlar yasak olmayınca, listem de dolu dolu olunca canım çikolata bile sitemedi. Şu an 1,5 ay bitti, 6 kg verdim bile. Normalde hedefim 6 kg dı fakat ben yine bana yakışanı yapıp zaten diyetisyene gideceğim deyip tıka basa yiyip:halay:3-4 kg aldığım için daha verecek kilom var.

Bu tamamen psikolojik bir rahatsızlık, youtuba da izlediğim videolarda kendi kendine çözen de var, diyetisyen-psikolog desteği alan da var. Psikolog ücretleri malım çok pahalı, psikologa gidemesiniz bile durumunuzdan anlayabilecek diyetisyenle çalışmaya başlayabilirsiniz.

Günaydın
İlk olarak psikoloğa gisen iyi olur sanki psikolojik olarak da iyi hissetmiyorsunuz başarısızlık duygusuna kapılmışsın
İkinci olarak sağlık ocağı ya da dahiliyeye gidip kan değerlerine baktırabilirsin
Tok olman gerekirken aç hissediyorsan diyet yapsan da kilo veremiyorsan insülün direncin hormon seviyelerinde farklılık olabilir
D ve b12 eksiklikleri de diyet yapsan da kilo verememene neden olur
Beksrım dedin kadın doğumcuya kontrol gidebilsen karnının üzerinden y bakıyorlar çikolata kistleri falan da ani kilo alımlarına neden oluyor
Özetle canım belki diyet yapamamanın bir nedeni var basit bir vitamin eksikliği gibi
Psikoloğa gidemiyorsan da internetten bu konuda psikolog videoları var motive amaçlı onları dinle günlük
Emin ol yapabilirsin

Eğer başından beri bu kadar iştahlı değilseniz, bu durum yeniyse bence bir psikiyatriste görünün.

dıyete gırıcem dedıgınız ıcın kendınızı kısıtlanmıs hıssedıp daha fazla yıyorsunuz
dıyete neden gırıyorsunuz dıyete amelıyat oncesı dugun oncesı falan gırılır
sız saglıklı beslenmeye gecıcem dersınız
ögün belırler mıktar belırler saglıklı yersınız sorun cozulur boylece

Ben de ssnin gibiydim zaten kiloluydum. Diyete baslayacagim diye yiye yiye 6-7 kilo da oyle aldim 90 sinirina dayandim. Sonra burdaki cuma zayiflama yarismalarina katildim. Herkesin diyet spor yaptigi ve bunu konustugu bir ortamda insan motive oluyor.ve cuma gunleri kilo bildirimi yapildigi icin diyetini de bozmuyorsun ben 11 kilo verdim kasim sonunda baslamistim. Belki sen de faydasini gorursun. Ben 5. Takimdayim gelmek istersen bekleriz.l 🤗

"Diyet" deyince öyle oluyor maalesef. Bende diyetisyenle kilo veremedim. İlk önce gunde 10.000 adım yapmaya çalıştım. Yürüdükçe enerjim arttı, halsizligim gitti. Yürüyüşün üstüne evde spor yaptım. Kendimi çok iyi hissettim. Sonraları yememe dikkat ettim. Hergun yürüdüğüm için hamurişi vs. yemek istemiyordum. Bence önce hareket etmelisin yemeyecegim diyince insanin aklına hep yemek geliyor.

Kusana kadar yemek çok korkunç değil mi yalnız?
Evet korkunc bir his,ve genellikle aşırı yediğim geceleri uyurken oluyor,Yediklerim ağzıma gele gele zor zar uyuyorum ve iğrenç bir mide bulantısıyla uyanıp tüm yediklerimi kusuyorum.Bir de abur cubura verdiğim paralara acıyorum oyle gereksiz ki

Evet korkunc bir his,ve genellikle aşırı yediğim geceleri uyurken oluyor,Yediklerim ağzıma gele gele zor zar uyuyorum ve iğrenç bir mide bulantısıyla uyanıp tüm yediklerimi kusuyorum.Bir de abur cubura verdiğim paralara acıyorum oyle gereksiz ki
Yapmayın bunu kendinize, çok yazık gerçekten. Olayı sadece kilo olarak görmeyin, şeker hastası olursunuz sağlığınız bozulur. O kadar zor bir hastalık ki. Önce psikolojik destek almalısınız, normal değil bu kadarı . Ama zihninizde bitirin önce, elbette yiyin her şeyden ama yediklerin ağzına gelecek kadar yemek çok çok kötü, canınıza yazık.

Belki güleceksiniz ama derdim kilo verememek daha doğrusu diyet yapamamak.1 yıl önce Normal kilomun 10 kilo üzerine çıktığımı gördüğümde bu kiloyu vermeyi kafama koymuştum.Ama bir yıl geçti aldığım kilonun daha fazlasını kilo aldım.Sürekli yarın diyete başlıyorum bugun yiyeyim ,ya da 2 gün diyet edip ufak bir kaçamak edince diyetim bozuldu diyip pazartesi tekrar başlıcam diyorum ve pazartesi olana kadar çok yiyorum .Resmen kendimi kandırıyorum.1 yıldır diyetle savaşıyorum bir Ortama girince diyetteyim diyorum ama akşam olunca yemeklere gömülüyorum ,ve bazı geceler mide bulantısıyla uyanıp yediklerimi kusuyorum ,insanlarda artık sürekli diyettesin ama kilo alıyorsun demeye başladı,bugun de Full evdeydim akşama kadar tıkabasa yedim çünkü yarın diyete başlıcam diye söz verdim kendime .yani Bugün yediklerimle 10 kişi doyardı.şuan kusasım geliyor .bu durumu yasayan var mı utancımdan psikologa bile gidemiycem sanırım bu arada bekarım
Basliga istinaden sunu soylemek istiyorum neden yargilayalim? Kendinize zarar verdiginizin ve yankis yaptiginizin farkindasiniz. Bariz bir yeme bozuklugunuz var ama bunun kaynagi aclik ya da metabolik sebepler olsa bir yere kadar yer doyarsiniz. Sizinki psikolojik aclik. Diyet, hedef vs. Bunlari bir kenara birakin ve once lutfen bir psikolog ile gorusun. Cok gecmis olsun.

Spora başla, yaptığın hareketlerin seni nasıl zorladığını görünce yiyesin gelmiyor.
Atıyorum 200 cal lik bir şey yiyeceksin diyelim. Ben bunu yakmak için şu kadar saat şu hareketi yapmam gerekiyor diye vazgeçiyorsun.
Hele sıkılaşıp inceldiğini gördükçe motivasyonun artacak.

[/QUOTE

Bence diyetisyene gidin belki birinin kontrolü sizi gaza getirir. Bende illa biri ile başlarsam yapabiliyordum. Mesela kendi kendime hic yapamam bana liste verecek ben harfiyen uyacam gibi, kendim diyete başladığımda 1 hafta yapıp hafta sonu bırakıyordum. Tabi sonra tamamen bırakıyor insan, ama diyetisyenle başlayınca birakmadan devam ediyorsun. Özellikle 21 gün den sonra hic bozmak bile aklina gelmiyor. Kilo verince insan eee yaparim diye sarılıyor. Şuanda 3 kilo vermem gerekiyor diyet yapıyorum bazen canım bisey istiyor aman yediğim zamana sayayim diyorum. En azindan bir adim atin gerisi kesinlikle geliyor.
Aynı ben:) pandemiden evde durmaktan oluyor sıkıldıkça yiyoruz yedikçe kilo alıyoruz bir kısır döngü. Bence çok kafaya takmayın taktıköa daha da alınıyor

Tıka basa yiyorum dediğinizde ne yiyorsunuz?
Çikolata cips vb abur cuburlarlari tüketmek ayrı salata, sebze yemeği tarzı yemekleri tüketmek ayrı.
Diyete başlamadan önce evdeki abur cuburlardan kurtulmanızı öneririm.
Bunun akabinde günlük mutlaka yürüyüş yapmalısınız en az yarım saat.
Spor yapmak için salona gitmek şart değil.Evde Leslie yaparak bile günlük hareket ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
Gerçekten isterseniz olmayacak iş değil.
40 günde 5 kilo (3.9 kg yağdan) vermiş biri olarak bildiriyorum

sizi o kadar iyi anlıyorum ki.. ipin ucu bir kere kaçtı mı ben de pes ediyorum. ve son 6 ayda 20 küsur kilo birden aldım. :( kendi adıma psikiyatrist ve diyetisyenle görüşmeyi planlıyorum en yakın zamanda. kendi kendime beceremeyeceğim çünkü belli ki :(

Yaşınızı bilmiyorum. Ciddi şekilde diyet yapmayı ve düzgün beslenmeyi, sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi bildiğinizi fakat uygulayamadığınızı var sayarak yazıyorum bunları. Öncelikle hipoglisemi, diyabet, insülin direnci, haşimato gibi tıbbi sorunlarınız olabilir. Bunları araştırmalısınız. Bunun dışında yeme krizleriniz duygusal açlıktan da kaynaklanıyor gibi geldi bana. Yalnız bir hayat veya duygusal sorunlar ya da sürekli bunalmış ve mutsuz hissetmeler ile içe dönük kişiliklerde vb ruh hallerinde çok görülür duygusal açlık ve sınırsız tatminsiz yemekler. Canınız sıkıldıkça yiyecek bir şeyler arıyorsanız en önemli belirtisidir bu durumun. Sağlık sorunlarını araştırıp, yeniden kararlı bir şekilde diyete başlamadan önce kendinizi yemekten uzak tutacak uğraşlar, hobiler, özel seçenekler bulun kendinize. Kararlı olun. Mümkünse buzdolabı kapağına "Aç Değilsin Sadece Canın Sıkılıyor, Git Buradan ve Bir Uğraş Bul Kendine!" yazın kocaman harflerle 😊 İlk okuduğumda şaka sandığım bu ileti insanı o kapağı açmadan geri döndürebiliyormuş. Bu arada ben de kilo vermeye çalışıyorum ve size nasıl diyet yapabileceğinizden bahsetmeyeceğim. O bilgileri her yerde hatta burada diyetle ilgili sayfalarda kolayca bulursunuz Önemli olan kararlı olarak uygulamak ve buna engel olan herşeyle savaşmak. Duygusal boşlukları yiyerek doldurmaya çalışmaktan vazgeçmek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X