Kimseye hayırrr diyemiyorummm :(((

18 yaşındayım.lise son sınıf

koridor yayınlarının SINIRLAR isminde bir kitabı var. bu kitabın tüm konusu, başkalarıyla ilişkinde nasıl sınırlar çizebileceğini gösteriyor. ben biraz sıkılarak okumuştum ama amacına ulaştıracak bir kitap. okuyabilirsin.

bence, bahaneler ile HAYIR demeyi önleyemezsin. düşüncen gerçekten HAYIR demekten yana ise, nedeniyle (gerekirse yumuşatarak)o kişiye söylemelisin.
herşeye hayır diyen, bencillik eden insanlardan değilsen, kimse sana olumsuz bir yakıştırmada bulunmaz.
eğer karşındaki sana hayır dediğin gibi, olumsuz yakıştırmalar yapıyorsa,senden uzaklaşırsa; eşyalarını değil de kendini o insanlardan uzak tutmalısın. çünkü çıkara yönelik ilişkiler peşinde olan çok insan var böyle.

hayır demenin gerekçesi oldukça, çekinmeden söyle. bu seni kararlarına uygun davranan bir insan yapar. bahaneler bulmayla olacak iş değil canım ama.. sen bahane buldukça, karşındaki de seni ikna için o bahaneleri çürütmeye çalışacak. sonunda yine o amacına ulaşır.

bir de telefonuna bir sürü oyun yüklemeyi falan düşünme.
telefonlar şahsi araçlar, mesajlar, rehberler, notlar vs senin özelin. yüzeysel bakılabilir, sorun yok ama kurcalanması doğru değil. ne sen başkasının tel ini kurcala, ne de senin telini kurcalasınlar.

eğer detaylı bakmaya çalışan olursa, tel imin karıştırılmasından hoşlanmıyorum, alabilir miyim? dersin...
haklı bahaneler; şarjı çabuk bitiyor, sonra lazım olduğunda kullanamıyorum, oyun oynama lütfen vs...
diyebilirsin...

koridor yayınlarının SINIRLAR isminde bir kitabı var. bu kitabın tüm konusu, başkalarıyla ilişkinde nasıl sınırlar çizebileceğini gösteriyor. ben biraz sıkılarak okumuştum ama amacına ulaştıracak bir kitap. okuyabilirsin.

bence, bahaneler ile HAYIR demeyi önleyemezsin. düşüncen gerçekten HAYIR demekten yana ise, nedeniyle (gerekirse yumuşatarak)o kişiye söylemelisin.
herşeye hayır diyen, bencillik eden insanlardan değilsen, kimse sana olumsuz bir yakıştırmada bulunmaz.
eğer karşındaki sana hayır dediğin gibi, olumsuz yakıştırmalar yapıyorsa,senden uzaklaşırsa; eşyalarını değil de kendini o insanlardan uzak tutmalısın. çünkü çıkara yönelik ilişkiler peşinde olan çok insan var böyle.

hayır demenin gerekçesi oldukça, çekinmeden söyle. bu seni kararlarına uygun davranan bir insan yapar. bahaneler bulmayla olacak iş değil canım ama.. sen bahane buldukça, karşındaki de seni ikna için o bahaneleri çürütmeye çalışacak. sonunda yine o amacına ulaşır.

yani direk hayır vermiycem filan mı demeliyim.bu çok kırıcı olmazmı.bu aarada o kitabı da alıcam mutlaka zaten şu anda boştum.2 kitabıda bitirebilirim çok teşekkürler

hayır vermiycem, hemen denilmez tabii...

ben çok net kuralları sevmem açıkçası. yani olur olmaz herşeye hayır demek de doğru değil. sana göre geçerli bir mazeretin varsa verme.

yeni tel ini sürekli ortalarda bulundurma, kullanacağında çıkar. okuldasınız zaten, tenefüsler haricinde hep çantada duracak, tenefüste de elinden telini düşürmeyenlerden olma canım bence...
derslerde kesinlikle kimseye verme, öğretmenleriniz alır, sonra geri almak için uğraşır durursun, arkadaşın değil, sen peşine düşersin...

kişiliğinin oturacağı dönemlerdesin, yaşını ondan sormuştum. insanları hep senin eşyalarına düşkün kişiler gibi de görme canım. hayır ve evet diyeceğin insanlar ve konular farklıdır.
eğer eşyalarını istemeyerek paylaşıyorsan, konuşmalar arasında bahset özelliklerinden. ben şunu sevmem diye söyle açık açık, böylece arkadaşların da seni tanır, ona göre neyi isteyebilir neyi isteyemezler senden bilirler...

benim öğrenciliğimde kıyafet ödünç istemeler çok olurdu. ben her konu açıldığında, ben kıyafet paylaşmayı sevmiyorum, başkasının giydiği şeyi giyemem diye açıkça söylerdim. kimse de benden kıyafetimi istemezdi. farklı konularda paylaşımcı ve cömert olduğum için de kimse bana cimri yakıştırmasında bulunmadı... telefon ile alakası yok ama, diğer konularda da hayır, deme sıkıntın olduğu için örnek açısından yazdım canım...

Son düzenleme:
hayır vermiycem, hemen denilmez tabii...

ben çok net kuralları sevmem açıkçası. yani olur olmaz herşeye hayır demek de doğru değil. sana göre geçerli bir mazeretin varsa verme.

yeni tel ini sürekli ortalarda bulundurma, kullanacağında çıkar. okuldasınız zaten, tenefüsler haricinde hep çantada duracak, tenefüste de elinden telini düşürmeyenlerden olma canım bence...
derslerde kesinlikle kimseye verme, öğretmenleriniz alır, sonra geri almak için uğraşır durursun, arkadaşın değil, sen peşine düşersin...

kişiliğinin oturacağı dönemlerdesin, yaşını ondan sormuştum. insanları hep senin eşyalarına düşkün kişiler gibi de görme canım. hayır ve evet diyeceğin insanlar ve konular farklıdır.
eğer eşyalarını istemeyerek paylaşıyorsan, konuşmalar arasında bahset özelliklerinden. ben şunu sevmem diye söyle açık açık, böylece arkadaşların da seni tanır, ona göre neyi isteyebilir neyi isteyemezler senden bilirler...

benim öğrenciliğimde kıyafet ödünç istemeler çok olurdu. ben her konu açıldığında, ben kıyafet paylaşmayı sevmiyorum, başkasının giydiği şeyi giyemem diye açıkça söylerdim. kimse de benden kıyafetimi istemezdi. farklı konularda paylaşımcı ve cömert olduğum için de kimse bana cimri yakıştırmasında bulunmadı... telefon ile alakası yok ama, diğer konularda da hayır, deme sıkıntın olduğu için örnek açısından yazdım canım...

çoookkk teşekkür ederim tüm yorum yazanlara.ve sanada o kadar uğraşıp yazdın.çok teşekkür ederim.hepiniz çok iyisiniz.şöyle bi aklımda kurdum benden bişey istiyceklerinde nasıl hayr demeyi biraz öğrendim galiba (sizin sayenizde)ama inşallah olayın karşısındada bu kadar karrarlı olabilirim.şimdi birisi benden bişey istesin de göriyim bakıyım :9:

Merhaba, acaba bu "hayır" diyememenizin altında arkadaşlarımla aram bozulacak, benimle eskisi gibi olmayacaklar düşüncesi yatıyor olabilir mi?
Şu aşamada istemediğiniz her şeye hayır demeniz sizin için zor olabilir. Önce küçük, size daha önemsiz gelen şeyler için hayır diyerek başlayabilirsiniz. Böylece kendinizi gelmek istediğiniz noktaya daha rahat hazırlayabilirsiniz.

rica ederim. umarım faydalı olur.
1-2 kere hayır, de. o kadar zor olmadığını göreceksin.

sadece hayır, derken neden istemediğini karşıdaki kişiye kırmadan hissettir. kusura bakma ama veremem, yapamam. bunu yapmaktan hoşlanmıyorum. bunu yapmayı istemiyorum. gibi sözlerinle söylersen kırılacaklarını sanmam.

hayır demek değil de, hayırdan anlamayan insanlar seni zorlayacaktır. onları da umursama. işlerine gelirse, diye düşün bence..

birşeyi istemeyerek yapacağına, içinden gelerek isteyerek yap. bu çok daha önemlidir. karşındaki için de geçerli bu...

Cevap bir kelime aslında "hayır".

Merhaba, acaba bu "hayır" diyememenizin altında arkadaşlarımla aram bozulacak, benimle eskisi gibi olmayacaklar düşüncesi yatıyor olabilir mi?
Şu aşamada istemediğiniz her şeye hayır demeniz sizin için zor olabilir. Önce küçük, size daha önemsiz gelen şeyler için hayır diyerek başlayabilirsiniz. Böylece kendinizi gelmek istediğiniz noktaya daha rahat hazırlayabilirsiniz.

aynen bende öyle düşünüyorum.düşünmesi kolayda bakalım hayır diyebilicekmiyim :26:

''HAYIR'' demeyi iyi bilen biriyim .
Doğuştan değil bu özelliğim tabii ki , zaman içinde oluştu :34:

Hayır demek istediğim zaman ;

eğer evet dersem bu bana dert olacaksa , kafamı bulandıracaksa , planlarımı bozacaksa o '' evet '' kelimesini asla söylemiyorum artık .

Şöyle düşünüyorum , birine hayır demek zor ama nasıl hayır derim diye düşünmek ; evet dedikten sonra çektiğim sıkıntıdan daha kolay atlatılıyor.

Denge kurmak önemli ...Kime , ne sıklıkta , nelere ''hayır'' dediğinizin dengesi çok çoook önemli.Ufak ricalar ,yersiz emrivakiler vs ... başımı ağırtacaksa ; hayır der geçerim .

Kendimi de düşünmek zorundayım :51:

''HAYIR'' demeyi iyi bilen biriyim .
Doğuştan değil bu özelliğim tabii ki , zaman içinde oluştu :34:

Hayır demek istediğim zaman ;

eğer evet dersem bu bana dert olacaksa , kafamı bulandıracaksa , planlarımı bozacaksa o '' evet '' kelimesini asla söylemiyorum artık .

Şöyle düşünüyorum , birine hayır demek zor ama nasıl hayır derim diye düşünmek ; evet dedikten sonra çektiğim sıkıntıdan daha kolay atlatılıyor.

Denge kurmak önemli ...Kime , ne sıklıkta , nelere ''hayır'' dediğinizin dengesi çok çoook önemli.Ufak ricalar ,yersiz emrivakiler vs ... başımı ağırtacaksa ; hayır der geçerim .

Kendimi de düşünmek zorundayım :51:

çok güzel açıklamışsın teşekkür ederim.inşallah bende zamanla hayır diyebilirim

18 yaşındayım.lise son sınıf

Her bir konunda farklı yaşlarda olduğunu söylemişsin.
Bir de farklı durumlarda olduğunu.Birinde yeni evleneceğini,diğerinde doğum yaptığını vs.
Üstelik tarihler arası çok yakın.Nickinin altında yazdığı gibi 4
kişi kullanıyorsunuz sanırım bu hesabı.:34:

[COLOR="#800080"[B]]arkadaslar hiç bi arkadasıma dostuma 'HAYIR' diyemiyorum.kendime telefon almıştım.sınıftakiler istedi bende vermek istemedim çünkü onlardan bişey istesem özelliklede telefonunu aslaaa vermezler.tabii yakın arkadaslarıma verdim.bu huyumdan nefrett ediyorum.napıcam bilmiyorum.telefonla arkadasımla konusuyodum ona dedimki yarın telefonumu getirsemmi acaba herkes özelliklede banu bi eline alırsa daha bırakmaz.bide o kadar kendini beğenmişlerki ay bu telefon böyle ay şöyle 2 saat laf yapıcaklar filan dedim.o da bana dediki sanki biz onlardan bişey isteyince veriyolarmı sende vermezsin dedi.o arkadasımda çok dobradır lafı geldiğinde hayırı basar.ama ben öyle diğilimm :43: :43: isteyince elimde varsa vermek zorunda kalıyorum hayır diyemiyorum.sonrada o kadar pişman oluyorumki çünkü yüz buluyolar herşeyi iistemeye başlıyolar.bu sadece 1 örneği. o kadar çok hayır diyemediğim olay varki.napıcam hiçç bilmiyorum.hayır diyen insanlara o kadar özeniyorumki :43: :43:

lütfen bana fikir ve örnekler verin..[/B][/COLOR][COLOR="#000000"] [/COLOR]

sende farkındasın bunun. senden hayır demedikce, millet elinde avuncundakileri alır. seni kullanır. bu hayat insana hayır demeyide öğretir hiç merak etme.
bir kazık yediğin zaman bak görürsün hayır diyebiliyormusun, diyemiyormusun???

buna dur de!!!

Her bir konunda farklı yaşlarda olduğunu söylemişsin.
Bir de farklı durumlarda olduğunu.Birinde yeni evleneceğini,diğerinde doğum yaptığını vs.
Üstelik tarihler arası çok yakın.Nickinin altında yazdığı gibi 4
kişi kullanıyorsunuz sanırım bu hesabı.:34:

aynen öyle biz aslında 2 kişi hesap açmıştık sonra diğerlerinede söylemişler.
hesabı tek ben kullanmıyorum. :34:

Hayır diyememek, bir insan için belki de en olmaması gereken özelliktir. O yüzden bir an önce kendini bu konuda düzeltmen gerekiyor.. :31:

telefon istemek ne oluyor yahu? hadi kıyafet toka ok :27:de telefon .tabiki hayırı yapıştırcaksın

Back
X