Evet şaka olayı kaçış mekanizmam sanırım. Ama eğlendim dedi kendisi neyse bakalım.Ciddi sorulara şakayla cevap vermeyin.
Adam belki uyumuştur, işi vardır, rahatsızlanmıştır vs. bilinmez.
Hayatınızın merkezine kimseyi almamanın tek yolu oraya kendinizi koymak.
Kaybetme korkusu olabilir özgüven eksikliği de olabilir hatta sonuncu da olabilir. Çok doğru tespitiniz. Düşünmezsem üstünde durmazsam azalır mı acaba ? Rutinim alt üst oluyor böyle zamanlar. Kendime gıcık oluyorum.Neden biri geç cevap verince bu kadar kaygı yaşıyorsunuz? Kaybetme korkusu, reddedilme korkusu, özgüvensizlik, sağlıklı bağlanmama bunun temel nedenleri. Durumları kişiselleştirmemekle başlayabilirsiniz mesela. Biraz daha sakin ve sabırlı ilerleyin, her şeyin biranda olmasını beklemeyin. Normal rutininizde devam edin. Zayıf noktalarınızı biliyorsunuz sonuçta, daha başındayken önlem alın. Yani herhangi bir durumda kafanızda kurup durmayın.
Kaybetme korkusu olabilir özgüven eksikliği de olabilir hatta sonuncu da olabilir. Çok doğru tespitiniz. Düşünmezsem üstünde durmazsam azalır mı acaba ? Rutinim alt üst oluyor böyle zamanlar. Kendime gıcık oluyorum.
Ya gerçekten yorumlarınızı çok çok beğendim. Psikolog musunuz bilmiyorum ama tespitlerinizden belli ki bu konuda donanımlısınız. Deneme tahtası yapmak istemesem de bir şekilde çözmem lazım ve evet belki fırsat olabilir. Tek sorun ortada ailelerin uzaktan tanışıklığı tamamen uzak olsa denedim yolladım olayı daha kolay olurdu ama yine de bu sefer bağımlı olmak istemiyorum kimseye. Düşününce bile korku sardı ayrılık sonrasındaki halimi çünkü. Bağlanma stillerini araştırıp değiştirme yollarını deneyeceğim inşallah.Elbette bu düşüncelerden kaçmak, zihni susturmaya çalışmak çözüm değil. Sonuçta ilişkilerle ilgili problem yaşadığınız belli, bağlanma bir yerden sonra bağımlılığa dönüşüyor sanırım. O yüzden bunun kökenine inmek lazım. Bu ilişki bir fırsat olabilir kişisel gelişiminiz açısından. Düşüncedeki hatalarınızı bulmaya çalışın böyle durumlarda ve bunların sadece basit bir düşünceden ibaret olduğunu hatırlatın kendinize. Hepimizin çocukluktan itibaren geliştirdiği çeşitli bağlanma stilleri var ve ne yazık ki biraz zor değişiyor. Ancak kesinlikle düzenlenebilir ve kontrol edilebilir. Sadece farkındalığınızı geliştirmeniz gerek ve özgüven konusuna eğilmeniz lazım.
Ya gerçekten yorumlarınızı çok çok beğendim. Psikolog musunuz bilmiyorum ama tespitlerinizden belli ki bu konuda donanımlısınız. Deneme tahtası yapmak istemesem de bir şekilde çözmem lazım ve evet belki fırsat olabilir. Tek sorun ortada ailelerin uzaktan tanışıklığı tamamen uzak olsa denedim yolladım olayı daha kolay olurdu ama yine de bu sefer bağımlı olmak istemiyorum kimseye. Düşününce bile korku sardı ayrılık sonrasındaki halimi çünkü. Bağlanma stillerini araştırıp değiştirme yollarını deneyeceğim inşallah.
Psikolog olduğunuzu görüp hemen basınıza üşültümTeşekkür ederim evet psikoloğum. Tüm bunların farkında olmanız bile inanın güzel bir başlangıç. Kaybetme korkusu üzerine düşünün,çalışın,günlük tutun ve ilişkilerde ‘birinde kaybolma’ stilini benimsemeyin siz. Bu size iyi gelecek bir şey değil. Bir elmanın iki yarısı olmayı değil, tek başına bir elma olmayı deneyin. Diğer elmayla da sağlıklı bir ilişki kurmaya çalışın. Yani her şeyden önce kendi kimlik bütünlüğünüze yoğunlaşın. Mutlaka iş,hobi,arkadaşlar gibi uğraşlarınız olsun. Tüm bunların dışında bu uzun bir yol tabi ki, değişim emek istiyor, kişisel gelişiminize sürekli yatırım yapın ve bol bol okuyun bu konularda..
Psikolog olduğunuzu görüp hemen basınıza üşültümsanırum ben anksiyete bozukluğuna düştüm bundan nasıl kurtulabilirim ilac kullanmak istemiyorum!.. yardımcı olur musunuz
Evet psikologa gittim iki üç seans devlet hastanesi idi ancak devam edemedim bi faydasıbı göremedim resim falan cizdirmeye calıştı resim yeteneğim olmadıpını söylediğim halde :/ iyi bi psikoloğa ihtiyacı m varMaalesef buradan tanı koymam uygun değil ancak ille de ilaç kullanacaksınız diye bir şey yok. Bir psikoloğa gidin, eğer anksiyete bozukluğu varsa anksiyete bozuklukları terapiye gayet iyi cevap verir. Geçmiş olsun..
Evet psikologa gittim iki üç seans devlet hastanesi idi ancak devam edemedim bi faydasıbı göremedim resim falan cizdirmeye calıştı resim yeteneğim olmadıpını söylediğim halde :/ iyi bi psikoloğa ihtiyacı m var
merhaba başka bir konuyu okurken sizin şu yorumunuza denk geldim.super bir yorum kesin kişisel gelişimle ilgili bir insan derken psikolog olduğunuzu öğrendim.şoyle bir yorum yazmıştınız konuda :"Eski ilişkilerinizde de bu şekilde değersiz ve ilgisiz hissetmişsiniz anladığım kadarıyla. Şuanda bu kişi tekrar taşları yerinden oynatıyor ve aynı buhrana sürükleneceksiniz farkındaysanız. Çünkü bu sizin zayıf noktanız. Artık bunu birçok kez tecrübe de ettiniz. Şimdi artık hatalarınızdan ders almış şekilde davranın. ‘Ben değerliyim ve hak ettiğim ilişki bu değil, denedim gördüm daha fazla uzatıp canımı sıkmaya gerek yok’ diyip kapatacaksınız bu defteri. Eğer istiyorsa kendisi biraz uğraşsın ve mücadele etsin, etmiyorsa da zaten olmasın daha iyi. Durduk yere kendinizi depresyona sokmayın.Teşekkür ederim evet psikoloğum. Tüm bunların farkında olmanız bile inanın güzel bir başlangıç. Kaybetme korkusu üzerine düşünün,çalışın,günlük tutun ve ilişkilerde ‘birinde kaybolma’ stilini benimsemeyin siz. Bu size iyi gelecek bir şey değil. Bir elmanın iki yarısı olmayı değil, tek başına bir elma olmayı deneyin. Diğer elmayla da sağlıklı bir ilişki kurmaya çalışın. Yani her şeyden önce kendi kimlik bütünlüğünüze yoğunlaşın. Mutlaka iş,hobi,arkadaşlar gibi uğraşlarınız olsun. Tüm bunların dışında bu uzun bir yol tabi ki, değişim emek istiyor, kişisel gelişiminize sürekli yatırım yapın ve bol bol okuyun bu konularda..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?