kimseyle paylaşmadığım bir konu...

drderin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2011
949
100
123
İstanbul
1,5 yıllık evliyim.eşimide seviyorum.sorun şu ki çocuk yapmak bana uzak geliyor.çocukları seviyorum ama korkuyorum çocuk yapmaktan.
eşim daha zamanımız var diyor.
çalışıyorum şuanda çocuk yapınca iş eş ev çocuk kendim....tüm bunlara yetişemeyecekmişim gibi geliyor.
eşim ev işlerinde çokda yardımcı olmaz çocuk olunca elim ayağım olsun isterim.olabilecekmi...düşündürüyor.
annem çocuk yap bakarım ben sen işine devam edersin diyor.
çocuk olunca evlilik eskisi gibi olurmu bilemiyorum eşimin bana olan ilgisi sevgisi
ifade edebildimmi bilmiyorum ama....

Anlayamadığım şey şu: siz korkuyorsunuz eşiniz de zaman var diyor.

Ee madem hemen yapmayacaksınız zaten, neden korkuyorsunuz ki? Bırakın zamana.

İnsan evladı bugün hayır dediğine yarın kendi evet diyor.
Tecrübeyle sabit

Şuan madem gündeminizde değil konuşmayın ve üzmeyin kendinizi

ben şunu kastettim anlatamamış olabilirim...benim gibi düşünüpte bebek sahibi olan çocuktan önce ve sonra neler değiştiğini
(aile yaşamında) öğrenmek istedim..
hani bazı cümlelerinizivurgulu vurgulu olmuş.saçma bir konu açmışım gibi hissettim.

yazınızı okurken aklıma bır arkadaşım geldı...onlarda sızın gıbı kararsız yanı bayan olan...cunku eşi hanımına ...nede olsa o bakacak kendı bılır der...

bana gore acı bır soz...ama dılı konuşur kanımca..

bana gelınce ...bende evlılıgımın ılk yılları ıstemedım ...ama 3 ay sonra bebek bekliyordum:)
şimdı ıyıkı olmuş dıyorum...yerı geldıgınde kurtarıcım o benım...
şimdı ıkıncı bebegımız oldu...

aradaki tek fark daha ıyı anne olduğunu hıssedıyorsun..
ılk cocugumda 21 yaşlarındaydım...ıkıncısınde 37 lı yaşlar..

karar sızın...

Hayır saçma değil gayet güzel bir konu açmışsınız. Birçok evlilikte olabilecek endişe bu. Ben sadece bir şeyi anlayamadığım için şaşırarak sordum.

Benim de annem aynen öyle diyor. Ama annelere güvenip çocuk yapmak ne kadar doğru bilemicem.
Sonuçta annesi sen olcaksın bu çocuğun, sürekli ilgi göstermen gerekicek.
Sanırım ben de korkuyorum :18:

evet, bebeğin küçükken bi şeyden mahrum kalacaksın..
bi çok şeyi özleyeceksin.. uykuyu mesela, dostlarla oturup kahve keyfi yapabilmeyi... rahatca gezip tozmayı...
ama bebeğinin sevgisi bütün bunlara değecek.. hiiiiiç şikayet etmeyeceksin etsen bile cümlenin yanına mutlaka bebeğimin canı saolsun diye ekliceksin..
annelik böyle bişey işte..
kazandırdıkları o kadar büyük ve güzel ki, geri kalan çocuktan önce mutlaka yaparım, olmazsa olmazım dediğin şey bile olsa, amaaan olmasa da olur dedirtiyo insana...

ben sana şöle söleyecegim; etraf dan, kuzenlerim den vs gördüğüm kadarıyla çocuk olunca karı koca arasında ki aşk sevgi azaliyormuş. çünkü iki tarafta bebekle yogunlaşiyo sevgisini bebeğe veriyor. çocuk çokk emek isteyen bir şey. ve annenin çocuğu büyütmesi, çocuğun pskolojisi acısından iyi değil. eger maddi imkanin varsa işi bırak çocuğun okula başlayana kadar. çünkü farkli ellerde büyeyen çocuk herzamn çok şımarık olup, anne babayı saymıyorlar. çünkü annene dede vs tüm dediklerini yapıyorlar. oyüzden bence yapmadan önce iyi düşün..

nişanlılık döneminde çocuk düşünmüyordum
bugün kontrol amaclı hastaneye gittim ve tahlilerim hiç iç açıcı degildi
hamile kalma olasılıgım azdı ve operasyon geçirmem gerekebilirdi
sonra yusuf yusuf oldum ve 3.haftada hamile kaldımsonra başladı bi korku nasıl bakacam ne yapacam diye
hamilelik dönemini iyi kötü geçirdim dogum yaptım
güzel giden evliligim herşey tepe taklak oldueşimle çok şiddetli kavgalar yatak ayırmalar vs baş göstermeye başladı
çocugum emmedi başımda bir ordu insan ve boşanmayı düşünmeye başladıgım anda
annemin kanser oldugunu ögrendik bi yıkım daha kanser ilerlemiş hatta iliklerine kadar yayılmıştı
eşimle çokta iyi olmayan aramız azda olsa düzelmeye başlamış sorunlar bi yandan çözülüyor bi yandan üstüne yeni sorunlar ekleniyordu
tam kızım 1 yaşına kadar böyle devam ettik bi barışık 5 küs şeklinde
yaşından sonra herşey düzelmeye rayına oturmaya başladı şükürler olsunki sorunlar düzelmeye eşim degişmeye
isteklerimi şartlarımı kabul etmeye başladı
şimdi kızım 20 aylık Rabbime şükürler olsun ki hem evliligim hemde annem iyi
tek sorun kv herkeste oldugu gibi
çocuk için bazı şeylerin yerine oturmasını beklemek lazım benim beklemek için zamanım yoktu
ege revliliginizin gidişatında sorun yoksa hemen olsun
şüphen sorunun varsa hiç acele etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…