- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
canım kimyasal duşuk ne demek anlamadımMerhaba arkadaşlar, 2 hafta önce kimyasal düşük yaşadım ve Dün regl olmaya başladım... Hemde daha kan değerim 50 iken. Böyle bi durum yaşayan oldumu? Kan değeri ancak 10 civarına inince regl olunur diye biliyorum..
Birde doktor bana korunup korunmamayla ilgili bişey söylemedi.. Bu regl bitiminde herşey normal giderse gebe kalabilirmiyim?
arkadaşım bende bu ara kimyasal düşük yaşıyorum sanırım. adetim 1 hafta gecikti kan testi yaptım HCG 30,4 çıktı ve gebeyim dedim zaten 1 haftalıkmış, ertesi gun kanamam başladı ikinci kan testi HCg 9,4 ve düşük yaptığım ortaya çıktıbundan sonra ne olacak bilmiyorum
sen doktorunla görüşmedinm? bildiğim kadarıyla biraz ara vermen gerek 2. bebek için.
bende bu hafta dusuk yasadım galıba kımyasaldı ınternetten arastırdıgım kadarıyla 4-6 hafta arası dıkkat etmek gerekırmıs ama benımkı 2-3 haftalık bıseydı parca bıle yoktur kan pıhtısı olarak geldı zaten adet gıbı yanı bende merak edıyorum napmak gerekıyor daha dr gıtmedım gıtmem gerekıyor mu parca kalmıs mı acaba
Pollayyannacımmmm canım benim durumu mu biliyorsun... Bende bi düşük yaşadım ama kimyasalmıydı değilmiydi Bilmiyorum... Değer çok düşükken yakaladık 3,45 di... Belkide yüksekden düşmeye başladı.. Doktor geçmişe dönüp bakamayız ama anlattıkların, ve değerin düşmesi düşük olmuş gibi duruyor dedi...
Zaten adetim çok değişikdi... Çok fazla adet oldum ve kan pıhtıları geldi... İçerisinin temizlenmesi için dr. ilaç verdi... Korunmanıza hiç gerek yok dedi...
Çarşamba kontrole bi daha gideceğim... Yumurtlama olur mu bu diye soracağım bakalım ne diyecek..
Canım bana usg de bakıldı içerisi temiz denildi. Dr. ilaç vermedi. 1 hafta sonra kontrole gel dedi sadece. ama o gün regl başlamıştı benim. Usgye girdiğimde yeni geliyodu ve doktor bu adetinmi demişti
Hadi inşallah güzel haberler alırız canım yaaa..ben yarın gidicem doktora gelince yazarım mutlaka. bende sorucam korunmaya gerek varmı yokmu yumurtlama ne zaman olur filan diye. İnşallah ikimiz içinde hayırlısı olur.. senden de haber bekliyorum canım çarşambaya.
selam arkadaslar benım kanamam bu pazar bıtmıstı esım normalde cok anlayıslıdır ama bu kez benı dınlemedı bugun ılıskı oldu yanı kanamadan 3 gun sonra sanıyelık oldu uzun degıldı ama cok korkuyorum ya bısey olursa enfeksıyon falan dıye dr ctesı gıtcem 2 haftalık falandı dusuk oldugunda yanı cok kucuktu bıraz agrı oldu ılıskıde
Ben kramplı ağrı ve hafif kanama şikayetiyle gittiğimde kan değerim 605 çıkmıştı ve doktor düşük yapmış olabileceğimi söylemişti, çünkü usgde bişey yoktu.. 2 gün sonra değer 192ye, 2 gün sonra 50ye düşmüştü. 50 olduğu gün regl başladı benim. Birazda o yüzden tereddüt ettim regl mi değilmi diye.. Bazı yerlerde okuduğum kadarıyla kan değeri 10 un altına düşünce regl olunabileceği yazıyordu.. Ama doktora sordum ve olabilir dedi.7 Ocakta biyokimyasal gebeliğin düşükle sonlanması sonucunda bebeğimi kaybettim.
Regllerim 32 gün sürer genellikle, düşüğüm 40. Gün gerçekleştiğinde bhcg değerim 18 idi.
İlla 10un altına düşmesi gerekmiyor.
Ayrıca kimyasal gebelik dediğimiz şey sessiz bir düşüktür, doğal bir seleksiyondur. Bazı kadınların adetleri hiç gecikmez, dolayısıyla kan testi yapmamışlarsa düşük yaptıklarından haberleri olmaz.
Gebeliklerin %50si böyle sonlanıyor arkadaşlar. İçeride parça kalması vs. şeylerle vesvese yapmayın.
Korunmaya da gerek yok.
Ama düşükten sonraki siklusta yumurta gelişmeyebiliyor. Benim düşükten sonra 2 adetim de gecikti, 36-37.günlerde regl gördüm.
Endişelenmeyin, bilakis hamile kalabiliyorsunuz sevinmeniz lazım. Bu eşinizde ve sizde sorun olmadığının az çok işaretidir arkadaşlar.
Ben kramplı ağrı ve hafif kanama şikayetiyle gittiğimde kan değerim 605 çıkmıştı ve doktor düşük yapmış olabileceğimi söylemişti, çünkü usgde bişey yoktu.. 2 gün sonra değer 192ye, 2 gün sonra 50ye düşmüştü. 50 olduğu gün regl başladı benim. Birazda o yüzden tereddüt ettim regl mi değilmi diye.. Bazı yerlerde okuduğum kadarıyla kan değeri 10 un altına düşünce regl olunabileceği yazıyordu.. Ama doktora sordum ve olabilir dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?