Kimyasal düşükten sonra ilk regl ve gebelik

Ufka Yolculuk

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Mart 2009
6.637
En iyi cevaplar
1
3.262
698
Ankara
Merhaba arkadaşlar, 2 hafta önce kimyasal düşük yaşadım ve Dün regl olmaya başladım... Hemde daha kan değerim 50 iken. Böyle bi durum yaşayan oldumu? Kan değeri ancak 10 civarına inince regl olunur diye biliyorum..
Birde doktor bana korunup korunmamayla ilgili bişey söylemedi.. Bu regl bitiminde herşey normal giderse gebe kalabilirmiyim?

Son düzenleme:
canım kimyasal duşuk ne demek anlamadım

Kimyasal düşük bebek henüz oluşamadan vucudun onu atması demek.. yani adet tarihinizde pek bi değişiklik olmamayıp onu atıyosunuz ama kan değerleriniz yüksek oluyor..

Yardımcı olacak yokmu? bugün bu adet zannetiğim şeyin 5,günü ve bitmek üzere..
Özetle;
17-22 mart arası regl zannettiğim düşük dönemim,
28-31 mart arası kramplı ağrı ve kanamalı akıntı dönemim,
4 nisanda başlayan adet dönemim...

arkadaşım bende bu ara kimyasal düşük yaşıyorum sanırım. adetim 1 hafta gecikti kan testi yaptım HCG 30,4 çıktı ve gebeyim dedim zaten 1 haftalıkmış, ertesi gun kanamam başladı ikinci kan testi HCg 9,4 ve düşük yaptığım ortaya çıktı bundan sonra ne olacak bilmiyorum
sen doktorunla görüşmedinm? bildiğim kadarıyla biraz ara vermen gerek 2. bebek için.

Kimyasal düşüklerde korunmaya gerek yokmuş diye duydum. doktorda bişey söylemedi. Salı günü tekrar kontrolüm var. bakalım o zaman ne diyecek :26:

bende bu hafta dusuk yasadım galıba kımyasaldı ınternetten arastırdıgım kadarıyla 4-6 hafta arası dıkkat etmek gerekırmıs ama benımkı 2-3 haftalık bıseydı parca bıle yoktur kan pıhtısı olarak geldı zaten adet gıbı yanı bende merak edıyorum napmak gerekıyor daha dr gıtmedım gıtmem gerekıyor mu parca kalmıs mı acaba

Bence git canım.. Hem kan değerine hemde usg de içine bakılsın. Bize göre bişey olmasa bile içerde parça kalabiliyormuş ve oda yumurtalıklarda yapışıklığa sebep olabiliyormuş.. Mutlaka görün bi doktora.
Geçmiş olsun

Pollayyannacımmmm canım benim durumu mu biliyorsun... Bende bi düşük yaşadım ama kimyasalmıydı değilmiydi Bilmiyorum... Değer çok düşükken yakaladık 3,45 di... Belkide yüksekden düşmeye başladı.. Doktor geçmişe dönüp bakamayız ama anlattıkların, ve değerin düşmesi düşük olmuş gibi duruyor dedi...
Zaten adetim çok değişikdi... Çok fazla adet oldum ve kan pıhtıları geldi... İçerisinin temizlenmesi için dr. ilaç verdi... Korunmanıza hiç gerek yok dedi...

Çarşamba kontrole bi daha gideceğim... Yumurtlama olur mu bu diye soracağım bakalım ne diyecek..

Canım bana usg de bakıldı içerisi temiz denildi. Dr. ilaç vermedi. 1 hafta sonra kontrole gel dedi sadece. ama o gün regl başlamıştı benim. Usgye girdiğimde yeni geliyodu ve doktor bu adetinmi demişti
Hadi inşallah güzel haberler alırız canım yaaa..ben yarın gidicem doktora gelince yazarım mutlaka. bende sorucam korunmaya gerek varmı yokmu yumurtlama ne zaman olur filan diye. İnşallah ikimiz içinde hayırlısı olur.. senden de haber bekliyorum canım çarşambaya.

ıyı aksamlar kızlar cocuk ıcın zaten 1-1,5 ay beklenıyor normal olarak cunku yumurtlama 1 ay sonra olurmus galıba(30-40 gun sonra adet olduguna gore). ben ılıskıyı merak edıyorum daha oncede demıstım 2-3 haftalıkken dusurdum kımyasaldı galıba, ılcedeyım ctesı dr gıtcem ama merak edıyorum ılıskı ne kadar yasak onu bılmıyorum ınternette kucukse beklemeye gerek yok dıyor parca buyukse beklemek gerekırmıs(4-6 hafta). bu arada benım kanamam 6 gun surdu bu normal mı sızce 10 gun surmesı gerekmezmıydı dun bıttı kanama

Son düzenleme:
selam arkadaslar benım kanamam bu pazar bıtmıstı esım normalde cok anlayıslıdır ama bu kez benı dınlemedı bugun ılıskı oldu yanı kanamadan 3 gun sonra sanıyelık oldu uzun degıldı ama cok korkuyorum ya bısey olursa enfeksıyon falan dıye dr ctesı gıtcem 2 haftalık falandı dusuk oldugunda yanı cok kucuktu bıraz agrı oldu ılıskıde

Canım sordun mu doktoruna???

Şimdi ben sürekli düşünüyorum benim düşük sonrası regl niye bu kadar erken geldi diye...
Düşük kanaması itibariyle 19.gün geldi kanamam.

Doktora sormadım.. Kendi iç sesimi dinliyorum..

Çünkü Usg doktoru SORUNSUZ Bİ DÜŞÜK YAŞAMIŞSIN, İÇERİ TEMİZ BİŞEY YOK demişti.. bende buna güvenerek korunmuyorum...

Allah'ım hayırlısını hayırlı zamanda nasip etsin inşallah..

Canım sana tavsiyem yaşadığın düşüğü düşünüpte kendini kasma...

ne kadar rahat olursan o kadar iyi..

7 Ocakta biyokimyasal gebeliğin düşükle sonlanması sonucunda bebeğimi kaybettim.
Regllerim 32 gün sürer genellikle, düşüğüm 40. Gün gerçekleştiğinde bhcg değerim 18 idi.
İlla 10un altına düşmesi gerekmiyor.
Ayrıca kimyasal gebelik dediğimiz şey sessiz bir düşüktür, doğal bir seleksiyondur. Bazı kadınların adetleri hiç gecikmez, dolayısıyla kan testi yapmamışlarsa düşük yaptıklarından haberleri olmaz.
Gebeliklerin %50si böyle sonlanıyor arkadaşlar. İçeride parça kalması vs. şeylerle vesvese yapmayın.
Korunmaya da gerek yok.
Ama düşükten sonraki siklusta yumurta gelişmeyebiliyor. Benim düşükten sonra 2 adetim de gecikti, 36-37.günlerde regl gördüm.
Endişelenmeyin, bilakis hamile kalabiliyorsunuz sevinmeniz lazım. Bu eşinizde ve sizde sorun olmadığının az çok işaretidir arkadaşlar.

Ben kramplı ağrı ve hafif kanama şikayetiyle gittiğimde kan değerim 605 çıkmıştı ve doktor düşük yapmış olabileceğimi söylemişti, çünkü usgde bişey yoktu.. 2 gün sonra değer 192ye, 2 gün sonra 50ye düşmüştü. 50 olduğu gün regl başladı benim. Birazda o yüzden tereddüt ettim regl mi değilmi diye.. Bazı yerlerde okuduğum kadarıyla kan değeri 10 un altına düşünce regl olunabileceği yazıyordu.. Ama doktora sordum ve olabilir dedi.

Geçmiş olsun...Benim en yüksek tespit edilen 36,5tu, sonra 18'e geriledi ve düşük başladı.
Aynı zamanda geç döllenme olmuş bende...O yüzden fazla yükselmedi.
Değer illa şu olduğunda düşecek diye bişey yok, hızlı düşüş de sanırım kanamayı başlatabiliyor.
Düşüğe 2 gün kala inanılmaz bel ve karın ağrım olmuştu Oturamıyordum bile….

slm arkadaşlar.ben 1 senelik evliyim ve 1 sene içinde 3 defa kimyasal gebelik geçirdim.doktora gittim ve hala neden olduguyla ilgili bi sonuç alamadım.doktorum en son rahim filmine karar verdi.bu hafta rahim filmi çekilecek.doktora sordum kimyasal gebeliğin ne oldugunu bebeğin gelişmemesinden ve sağlıklı döllenme olmadığından rahim bi süre sonra bebeği kanama yoluyla dışarı atıyormuş.bebek gelişmediği için zaten hcg değeri düşük çıkıyor.çok zor birşey önce hamile oldugunu öğrenip havalara uçuyorsun sonra gittiğini öğrenip hüsrana uğruyorsun.helede bunu üstüste yaşamış olmak artık kafada acaba hiç bebek sahibi olamayacağım mı sorusunu getiriyor.en kötüsüde neden olduğunun halen bulunamaması.çok yoruldum çok fazla bebeğe özlemim var.eşimle çok mutluyum ama bebeğimizin olmaması tam bir aile olamadığımızı hissettiriyor bana.rabbim hepimizin yardımcısı olsun.bizim sınavımızda böyleymiş.rabbim kimseyi evlat yokluğuyla sınamasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…