kimyasal gebeliğin sonu

dervis

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mart 2008
1.244
12
358
Diğer
Uzun zaman oldu yazmayalı, yazamayalı…Sizlerle paylaştım uzun bir zaman 2. tedavimin garip sonucunu, destekleriniz için teşekkürler…
3 negatif aşılama sonrası ilk tüp bebek denememiz kalitesiz embriyolar nedeniyle transfer bile olamadan sonuçlanmıştı.. 2. deneme ise daha yeni sonlandı.. ilk denemede 5 yumurta toplanmıştı ve embriyolar kalitesizdi, 2. deneme femara protokolü olarak değiştirildi.. 6 yumurta toplandı ve 3 kaliteli embriyo oldu… embriyolarımızla 25 temmuzda kavuştuk, ama transferin 10. günü kanama başladı, tabii benim de hayallerim, tüm pozitifliğim sona erdi.. derken ben 12. gün beta hcg sonucunu koca bir sıfır beklerken 42 çıktı, 2şer gün arayla yapılan testlerde 43e çıktı, sonra 20ye sonra da 7 ye düştü, kimyasal gebelik dedi doktorlar.. ama sonra tekrar 17, 31, 28 gibi rakamlarla karşılaştık,yükselmeye başladı.. doktor sağlıksız bir gebelik olduğunu ama beklememiz gerektiğini söyledi, neredeyse 1,5 aydır uğraşıyoruz.. sürekli tahliller yapıldı...dış gebelikten korktu doktorum, ben de çok korktum, Allaha şükür değilmiş, embriyonun hücrelerinden bir kısmı kaldıysa kemoterapi olarak bir iğne olmam gerekecekti, sitede bazı arkadaşlar bu iğneden olmuş, mecburi düşük yapabilmek için.. ama hepsinden korktum, en son beta hcg 8e düştü, 3 gün önce de 0 çıktı sonunda… Allaha şükür, sıfır olabilmesi için çok dua ettim..
bu upuzun tedavinin ve upuzun beklemenin ardından hiçbir şey hissedemiyorum, bu yüzden yazamadım siteye de... sanırım biraz umudumu kaybettim, kendimi bebeksizliğe alıştırmaya başladığımı hissediyorum, bu da beni çok üzüyor aslında ama elimde değil.. seneyeden önce deneyemeyeceğiz, maddi manevi sebeplerden, izin durumlarından falan... ama deneme cesaretimi de kaybettim, sanırım bebeğim olamayacağı fikri beni iyiden iyiye sardı
şu an deneyen arkadaşlarım inşallah anneliği tadarsınız.. ben de umarım tadarım bir gün ama artık moralim çok bozuk bu konuda.. hiç düşünmediğimi farkettim anne olabilmeyi son günlerde zaten, sildim sanki aklımdan birden bire... doktor birsürü genetik test istedi, nerde yaptıracağımı da bilmiyorum, yaptırmak da şu an istemiyorum.. sitede benim tecrübeme benzer bir kimyasal gebelik okumadım, bu da benim tecrübem, sizlerle paylaşmak istedim...:çok üzgünüm::1no2:

kötü tecrübeler yaşadın hep..ne diyeyim bilmiyorum ki.imtihan dünyasındayız .. vakti zamanı var...olacak ama ne zaman... sabrını sınıyor mevlam....sabırlı ol ne olur...bak bana onca uğraşmışken aylardır tedaviyi iple çekmişken. tedavide onca sorunla karşılaşıp pozitifi görmüşken .kendi kararımla iki bebeğimi üstelik 3 aylıkken ve sapasağlamken ölmelerine izin verdim. gözlerimin önünde öldürdüler bebeklerimi.ikiside kızmış diyerek.... başka çarem yoktu. doğuramazsın dediler.... hepsini kaybedersin deiler. 4 ölü bebeği kucağıma almaktansa karnımda ölsün gözüm gömesin dedim. gözüm görmdi ama içimin acısıda dinmediki....

canim benim cok gecmis olsun zorlu bir yoldan gecmissin, umudunu yitirme lütfen benim 9. denemesinde 3 ü asilama 6. tüp bebk denemesinde sonuclanan hatta kucaginda olan tanidigim var, simdiden kendini moral olarak düsürürsen senin icin iyi olmaz, tecrübeni bizlerle paylastign icin tesekkrüler, suanda sana ne desk bos yasamayan bilmez, ben henüz yasamadim insallah hicte yasamam, yasamayan bilmez degil ben seni cok iyi anliyorum cevremde o kadar cok varki ayni durumda olan, benimde 9 günüm kaldi test icin bende bastan cok negatif seyler yasadim ama yinede icimde bir umut var, olmasa bile Rabbim böyle uygun gördü diye düsünücem, cünkü o yazmissa olur ancak, dua et lütfen bu günler mübarek günler, moralinide yüksek tut olurmu, senin güzel haberlerinide alicaz diger arkadaslar gibi
sevgilerimle

canım seni çok iyi anlalıyorum.insanın ümidi kayboluyor ve anne olma isteğinide götürüyor bazı kötü tecrübelerde.bende biliyorsun anneliği çok zor elde etmişken,bebeklerimin ikisinide kaybettim.sonra tekrar denedim,sonra bir daha......çok şükür rabbim bana anneliği tattırıyordu.ama hep yarım kalıyor hevesim,heyecanım hep yarım kaldı.ümitlerimde gitti,benden her ayrılan bebeklerimde.zaman herşeyin ilacı canım.ilk zamanlar hiç birşey istemiyor insan,en çok arzusu olan anneliği bile...........bak ben şimdi tekrar hayaller kurmaya ve tedavi zamanımı heyecanla beklemeye başladım.Sende dinlen,rahatla hiç birşey düşünme daha canım.genetik testlerini yaptır,hiç sorun olmasada aklında soru işareti kalmasın.bende yaptırdım canım bebeklerimi neden kaybediyorum diye.testleri yaptırmayı düşünürsen yardımcı olurum

canım çok zor. teselli cümleleri bile sana teselli vermez bilirim. inş. zaman sana iyi gelir yeniden gücünü ve azmini toplar yeni umutlarla yola çıkarsın..rabbim yardımcın olsun...

dervişcim canım seni çok merak ediyordum bende uzun zaman oldu yazmayalı bende takip ediyorum ama yazacak bişey bulamıyordum.canım yaşadıkların hiç kolay değil allah yardımcın olsun şu an içinde bulunduğun bu umutsuzluk hali yaşadıklarından sonra çok normal eminim zaman geçtikçe acında hafifleyecek ve tekrar annelik mücadelesine başlayacaksın.mücadele diyorum gerçekten öyle bende az önce hastaneden geldim acildeydim azıcık bir ağrım olsa yüreğim ağzıma geliyor anlayacağın kucağımıza alana kadar rahat yok.sen bu mücadeleyi çok daha uzun yaşadın belki ama asla umudunu yitirme canım bir gün zamanı geldiğinde mutlaka sende anne olacaksın ben inanaıyorum buna.ara vermemiz lazım demişsin aslında iyi bile olur senin için kendini toplarsın daha da güçlenirsin ve yeniden başlar mücadele.senin meleklerin demekki çok nazlı olacak canım baksana gelmek için epey uğraştırıyorlar seni.kendine dikkat et ve ara sıra haberdar et böyle.

Canım benim hemen hemen bende bugun senin yaşadıgın şeyleri yaşıyorum.Üç zor ve ters giden negatif aşılama ve ilk tüp bebek denemesi sonucu bende kimyasal gebelik oldugunu bugün yaptırdıgım üçüncü kan testiyle ögrendim.ıçim bomboş.Femara protokolüyle 7 yumurta elde edildi. ikisi boş cıktı.Üçü döllendi ve transferimi ikinci günü üçe bölünmüş embriyola tamamladım.Ne kanamam oldu ne bir problem .Ama sonuç 34.20 cıktı.Bendende birsürü test istedi. Şimdi ne aglayabiliyorum ne kabullenebiliyorum.Ama inan hala umudum var herşeye ramen.Hiçbir zaman olacak olayların önune gecemiyoruz ne kadar ugraşakta,istesekte.Ne olur kendini bu kadar yıpratma ve zamana bırak.ınan sadece herşeyin birgün cok güzel olacagına bunlarıda atlatacagına inan:Saruboceq:

Canım benim hemen hemen bende bugun senin yaşadıgın şeyleri yaşıyorum.Üç zor ve ters giden negatif aşılama ve ilk tüp bebek denemesi sonucu bende kimyasal gebelik oldugunu bugün yaptırdıgım üçüncü kan testiyle ögrendim.İçim bomboş.Femara protokolüyle 7 yumurta elde edildi. ikisi boş cıktı.Üçü döllendi ve transferimi ikinci günü üçe bölünmüş embriyola tamamladım.Ne kanamam oldu ne bir problem .Ama sonuç 34.20 cıktı.Bendende birsürü test istedi. Şimdi ne aglayabiliyorum ne kabullenebiliyorum.Ama inan hala umudum var herşeye ramen.Hiçbir zaman olacak olayların önune gecemiyoruz ne kadar ugraşakta,istesekte.Ne olur kendini bu kadar yıpratma ve zamana bırak.İnan sadece herşeyin birgün cok güzel olacagına bunlarıda atlatacagına inan

Son düzenleme:
Dervişcim çok geçmiş olsun bende kısa bir süre önce bir dış gebelik yaşadım seni çok iyi anlıyorum rabbim en kısa zamanda tüm bebek hasreti çeken biz kullarının yüzünü güldürür inşallah

kızlar zaten sizlerle paylaşamasaydım daha zor geçerdi herşey.. iyi ki varsınız...etrafımdakiler hiçbirşey anlayamıyor sadece üzülme olur yine diyorlar ama onu derken bile gözlerindeki acımayı hissedebiliyorum.. ve üzülüyorum ama dediğiniz gibi sanırım zaman çözecek herşeyi... 32 yaşındayım zaman da geçiyor hayırlısı artık...

derttaşlarım benim!!!!!bende 1 spontan gebelik sonrası düşük ve ilk tüp denemem kimyasal gebelik oldu. 3 ay geçti aradan önce çok dertliydim, bitkin ve umutsuzdum. şimdiyse çok heycanlıyım hemen 2. tüpe başlamak istiyorum. bu büyük bir heyecan bebeğime yaklaşmak onu beklemek bile güzel geliyor buda beni mutlu ediyor. AMA bir sorunum var iyi bvir merkez seçme lüksüm yok yine diyarbakırda yaptıracam işler dolayısıyla. doktora acaba düşükten sonra rahimde sorun mu oldu diye sordum ODA bana histereskopi yapalim istiyorsan dedi..... Bu işler benim istememlemi oluyor anlamadım sizce 2. tüp öncesi neler yapılmalı

derttaşlarım benim!!!!!bende 1 spontan gebelik sonrası düşük ve ilk tüp denemem kimyasal gebelik oldu. 3 ay geçti aradan önce çok dertliydim, bitkin ve umutsuzdum. şimdiyse çok heycanlıyım hemen 2. tüpe başlamak istiyorum. bu büyük bir heyecan bebeğime yaklaşmak onu beklemek bile güzel geliyor buda beni mutlu ediyor. AMA bir sorunum var iyi bvir merkez seçme lüksüm yok yine diyarbakırda yaptıracam işler dolayısıyla. doktora acaba düşükten sonra rahimde sorun mu oldu diye sordum ODA bana histereskopi yapalim istiyorsan dedi..... Bu işler benim istememlemi oluyor anlamadım sizce 2. tüp öncesi neler yapılmalı
arkadaşım.......eğer dr.un dediyse histereskopiyi yaptır........benim dr.um maalesef 3.cü denemeden sonra yapalım dedi.......keşke daha önce deseydi.......

yaaa doktor ben istedikten sonra yapalım dedi yani kendi fikri değildi. peki siz yaptırdınızmı nasıl bir işlem anlatabilirmisiniz lütfen

Nasılsın cnm ?
yaşadıklarımızı birgün bizde unutucaz bizde gülücez bunu biliyorum sadece sabır ve isyan etmemek güzel şeyler hayal etmekkk

Cnm arkadaşım ben 1 ekımde dr da randevum var gör
şmeye idiyorum 15 ekım gıbı de regli olunca allahım kısmet ederse başlamayı düşünüyoruz bu arada bende erkenden dr a gidiyorumkı belkı genetık testler ısteyebilirrrr onun içinnn hakkımızda hayırlısı olsun cnmmmm haberleşelim olurmuuuu

kızlar bu histeroskopi ve genetik testler ile ilgili bilgi verebilir misiniz yaptıranlar varsa? şu an yaptıramam ama merak ediyorum genetik testleri nasıl nerde ne zaman yaptırabilirim diye, sonucu hemen alınmıyor sanırım... üniversite hastaneleri mi yapar sadece ve nasıl basvuracağım, sonucta bize tüp bebek uygulayan doktorumuz baska şehirde , sadece bana faksladı gerken test isimlerini... napacağımı hiç bilmiyorum,
bir de kimyasal gebelikten sonra adet düzenim garipleşti, bir erken oluyorum bir geç, adet olmadan da 5-6 gün lekelenme oluyolr normal mi

dervişcim.öncelikle dr.sana faksladığı testleri üniversite hastanesine götürünce yapmıyorlar,testlere bakmıyorlar bile,burası labaratuvar değil diyorlar.ben testlerimi cerrahpaşada yaptırdım.onlar beni yeni bir araştırmaya aldılar.smir,ultrasyon vs bütün tahliller testler yapıldı.adet düzensizliği normal canım kısa sürede normale dönmüyor zaten biraz zamana ihtiyacı var canım.merak ettiğin soruların varsa cevaplarım.

Derviş merhaba canım,
Bende uzun zamandır yazmıyodum girmiyordum bile siteye..Yaşadıklarını öğrenince çok üzüldüm.Allah güç kuvvet ve sabır versin..
Canım bende ilk denemeyi yapmıştım negetifti.dondurulmuşlar için ilaca başlamıştık bugün yarın transfer olur diye heyecanla beklerken hafif kanama oldu. dr. iptal etti. şimdi tekrar adet olmayı bekleyip sil baştan............bende bunaldım dün eve geldim ağla ağla bitmedi... ama sonra sakinledim.hayat benim istediğim gibi akmayacak ve akmıyor kabullenmekten başkada hiç bir şey yapamıyoruz. sen de dirayetli olmaya çalış canım bende 35 yaşındayım..bende bunları düşünüyorum hep ..yaş,kilo,herkes doğurdu, o soracak bu soracak vs vs ...baskı oluyor ama düşünmemeye çalışıyorum...
hepimizi Allah hayırlısı ile sonuca yaklaştırsın inşallah...

Back
X