• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimyasal gebelik sonrası hamile kalma

merveeeslm

Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2024
189
45
18
Merhaba. Ben 2.5 senedir evliyim pcos hastasiyim ilacsiz adet olamiyorum evlendigim aydan beri. Rahim filmj smear sperm tesfi hersey normal pcos haric hicbir sorunum yok 3 klomen klimenle 1 asılama 2 femera femeraylada 2 asılama toplam 3 asılama oldum. 3. Asılamamda asılamanın 20. Günü idrarda pozitif kanda 105 le pozitif sonuc aldik 1 hafta sürdü sevincimiz malesef düşükle sonuçlandı. Düsük diyorum cünkü geve bölümü 6 haftalık düsük dedi bebegin sagligi yerinde degilmiź dedi. Infertilite bölümü kimyasal gelik dedi cünkü ben ilk ögrendigimde 4. Hafta yeni bitti 5 e girmissin kese gorunmez dedi muayeme olmamistim 1 hafta sonra gel dediler gidecegim gunun sabahi saat 5 te kanamam basladi 9 da randevum vardı kanama cok olunca muayene olmadım kan degerime bakip düsük yapmissin dediler 2 gun sonra kürtaja gerek varmi diue gittigimde infertilite kimyasal dedi keseyi goremedik dedi. Amh degerim 4.024 fsh degerim 5.9 LH degerim 3.520 genelde bu degerleri paylasiyolar burada degerlerim bu doktorlar kan degerlerin pcosu gostermiyor kilon yok tüylenme yok pcosun tek belirtiso evlendikten sonra adet duzensizligi ve ultrasyonda gorunmesi yumurtaliklarim canlı dediler. Ama ben 2.5 senedir ugrasiyorum kimyasaldan sonra daha kolay diyorlar bilmiyorum ama. Ayni sorunu yasayan hamile kalan oldumu ne kullandiniz ne önerirsiniz

....
Merhaba. Ben 2.5 senedir evliyim pcos hastasiyim ilacsiz adet olamiyorum evlendigim aydan beri. Rahim filmj smear sperm tesfi hersey normal pcos haric hicbir sorunum yok 3 klomen klimenle 1 asılama 2 femera femeraylada 2 asılama toplam 3 asılama oldum. 3. Asılamamda asılamanın 20. Günü idrarda pozitif kanda 105 le pozitif sonuc aldik 1 hafta sürdü sevincimiz malesef düşükle sonuçlandı. Düsük diyorum cünkü geve bölümü 6 haftalık düsük dedi bebegin sagligi yerinde degilmiź dedi. Infertilite bölümü kimyasal gelik dedi cünkü ben ilk ögrendigimde 4. Hafta yeni bitti 5 e girmissin kese gorunmez dedi muayeme olmamistim 1 hafta sonra gel dediler gidecegim gunun sabahi saat 5 te kanamam basladi 9 da randevum vardı kanama cok olunca muayene olmadım kan degerime bakip düsük yapmissin dediler 2 gun sonra kürtaja gerek varmi diue gittigimde infertilite kimyasal dedi keseyi goremedik dedi. Amh degerim 4.024 fsh degerim 5.9 LH degerim 3.520 genelde bu degerleri paylasiyolar burada degerlerim bu doktorlar kan degerlerin pcosu gostermiyor kilon yok tüylenme yok pcosun tek belirtiso evlendikten sonra adet duzensizligi ve ultrasyonda gorunmesi yumurtaliklarim canlı dediler. Ama ben 2.5 senedir ugrasiyorum kimyasaldan sonra daha kolay diyorlar bilmiyorum ama. Ayni sorunu yasayan hamile kalan oldumu ne kullandiniz ne önerirsiniz
.

Bende pcosum bir kez kimyasal geçirdim ama gebe kalamadım bu kimyasalın arkası sağlıklı gebeliktir denilen kişiler genellikle kısa sürede hamile kalan kimyasal olan kişiler olduğunu düşünüyorum bende 2 senedir uğraşıyorum

Birde benimde femara kullandığım ay kimyasal oldu evet doğal yol aşılama da kısmen doğal yolla ama sonuçta bir tedavin sonucunda hamile kalmış oluyoruz o yüzden açıkçası geçirdiğim kimyasal benim için bir umut vaad etmiyor

Yukarıdaki yorum çok doğru. Kimyasal gebelik evet bir şekilde hamile kalınabildiğini gösterir ama zor hamile kalan kişiler için fark eden bir şey yok. Sıfırdan başlıyorsun yine. Tekrar gebe kalmaya olumlu bir etkisi olmuyor yani. Bana da hemen arkası gelir gibi konuştu insanlar bir sene sonra yeni hamile kalabildim. O da sağlıklı ilerleyecek mi belli değil henüz🤷🏻‍♀️

Yukarıdaki yorum çok doğru. Kimyasal gebelik evet bir şekilde hamile kalınabildiğini gösterir ama zor hamile kalan kişiler için fark eden bir şey yok. Sıfırdan başlıyorsun yine. Tekrar gebe kalmaya olumlu bir etkisi olmuyor yani. Bana da hemen arkası gelir gibi konuştu insanlar bir sene sonra yeni hamile kalabildim. O da sağlıklı ilerleyecek mi belli değil henüz🤷🏻‍♀️
İnşallah sağlıkla alırsınız kucağınıza ❤️

Birde benimde femara kullandığım ay kimyasal oldu evet doğal yol aşılama da kısmen doğal yolla ama sonuçta bir tedavin sonucunda hamile kalmış oluyoruz o yüzden açıkçası geçirdiğim kimyasal benim için bir umut vaad etmiyor
Gecmis olsun öncelikle . Evet benim icinde öyle dediginiz gibi asılamaya ne kadar dogal da deseler ilacla buyuyen yumurta igneyle catlayan yumurtadan ne kadar dogallık bekleyebiliriz bilmiyorum acıkcası. Ama kimyasalın arkasi gebelik lafını bende cok duyuyorum etrafımda. Ama belki saglıklı kisilerde oluyordur 2.5 senedir pcos la mucadelemde kimyasaldan hemen sonra hamile kalacagim hayal gibi geliyor bu kadar kolaysa neden 2.5 sene pcosla ilaclarla mucadele verdim diye dusunuyorum ama iste burasida bi umut oluyor . Insallah rabbim isteyen herkese versin hayirli bir evlat 🌸

Rabbim saglıkla kucagına almayı nasip etsin insallah. Sizde de mi pcos vardi ve bu bebişiniz dogal mi oldu tedaviyle mi

Merhaba ben de pcos hastasıyım. bir kendim regl olurken bir olamam döngüm 36 gün. en ufak şeyden etkilenir.

Temmuz ayında kimyasal gebelik yaşadım 71 ile öğrenmiştim 3. kan verişimde 144tem 183 olmuştu ve sonra düşmeye başladı. Gittiğim doktorlar hamile kalmışsın olsun sakın korunma dediler. Hatta ilk kimyasalla bana hsg çektir bile dediler. Ben çektirmek istemedim denemek istedim.

Doktor önerisiyle sadece 1 ay korunduk. Rahim dinlensin 1 adet dönemi geçsin dedi. Ben 9 eylülde regl olduktan sonra Ocean Polysitol, Koenzim Q10 ve doktor önerisiyle Glifor kullanmaya başladım. Her gün Çiğ İç Kabak Çekirdeği yemeye özen gösterdim. İlk defa ovülasyon testi de denemiştim hatta C kadar koyu bir T göremedim yumurtlamıyorum sandım. Ama yumurtlamışım. Çok şükür bugün 11+1 olduk inşallah sağlıkla devam eder.

Rabbim saglıkla kucagına almayı nasip etsin insallah. Sizde de mi pcos vardi ve bu bebişiniz dogal mi oldu tedaviyle mi
Amin çok teşekkür ederim artık hepimize anne olmak nasip olsun inşallah🌸 eşimde sperm problemi var pcos yok. Doğal yoldan oldu ama o sevincin kursakta kalması ne demek çok iyi biliyorum. Çok geçmiş olsun size de fakat sakın karamsar olmayın. Sizin daha kısa sürebilir çünkü yumurtlama destekleyici yöntemler çok daha fazla🙏

Back
X