• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimyasal gebelik sonrası hamilelik isteği

Ama bunu yapmak stresli olmaz mı? Stres de süreci baltalar biliyosunuz ki. Yine de siz bilirsiniz ama bence o güne kadar kendinizi oyalayacak bi aktivite bulun derim, her gün stres yapacağınıza vakti geldiğinde en net sonuçla öğrenmeniz daha iyi olur.
Kimisi için stresli kimisi için kontrolü elinde tutmak gibi oluyor. Umutlanıp negatifi görmek yerine alternatif oluyor. Anlayabiliyorum. Çünkü bu süreç kontrolün tamamen sende olmadığı bir süreç ve belirsizlik sevmeyen insanlar için bir kabus...

Kimisi için stresli kimisi için kontrolü elinde tutmak gibi oluyor. Umutlanıp negatifi görmek yerine alternatif oluyor. Anlayabiliyorum. Çünkü bu süreç kontrolün tamamen sende olmadığı bir süreç ve belirsizlik sevmeyen insanlar için bir kabus...
Maalesef ki öyle. Belirsizlik en nefret ettiğim şeylerden biri. Aşırı yoruyor, hele de uzun zamandır bekliyorsan. Neyi beklediğimi, ne için beklediğimi bile bilmiyorum. Eşimin sperm sonuçları çok iyi onda bi sorun yok. Ama bendeki sorunu da hiç bi doktor şundan şundan dolayı diye net olarak söyleyemedi. Ki bi sorun var mı onu bile bilmiyoruz. Kem küm ediyolar. Biraz da nasip yaa. Bakalım artık, 2 aydır doktor tavsiyesiyle ilaç deniyorum, ilk kez çatlatma iğnesi vuruldum. Olursa olur, olmazsa da kısmet..

Maalesef ki öyle. Belirsizlik en nefret ettiğim şeylerden biri. Aşırı yoruyor, hele de uzun zamandır bekliyorsan. Neyi beklediğimi, ne için beklediğimi bile bilmiyorum. Eşimin sperm sonuçları çok iyi onda bi sorun yok. Ama bendeki sorunu da hiç bi doktor şundan şundan dolayı diye net olarak söyleyemedi. Ki bi sorun var mı onu bile bilmiyoruz. Kem küm ediyolar. Biraz da nasip yaa. Bakalım artık, 2 aydır doktor tavsiyesiyle ilaç deniyorum, ilk kez çatlatma iğnesi vuruldum. Olursa olur, olmazsa da kısmet..
Bak mesela dayanamadım yaptım ben. Görünüyor mu bilmiyorum varla yok arası bir çizgi var. Bundan sonraki testler daha görünür hale gelirse bir umut...

Eklentiler

• 20260329_205037.webp
    20260329_205037.webp
    12,1 KB · Görüntüleme: 33
Bak mesela dayanamadım yaptım ben. Görünüyor mu bilmiyorum varla yok arası bir çizgi var. Bundan sonraki testler daha görünür hale gelirse bir umut...
Ayy hadi inşallah 🥹 İsyan da etmek istemiyorum ama doğurup terkedene bile evlat nasip oluyorsa rabbim bize de nasip etsin neyimiz eksik diyorum. Benim öz annem mesela, istememiş beni, terkedip gitmiş. Allah ona bile vermiş, inşallah sınavımız bu olmaz da biz de sağlıklı hayırlı evlat sahibi oluruz, aminnn. Aileyle daha fazla sınamasın artık beni. İsyana düşmek hiç istemiyorum.

Ayy hadi inşallah 🥹 İsyan da etmek istemiyorum ama doğurup terkedene bile evlat nasip oluyorsa rabbim bize de nasip etsin neyimiz eksik diyorum. Benim öz annem mesela, istememiş beni, terkedip gitmiş. Allah ona bile vermiş, inşallah sınavımız bu olmaz da biz de sağlıklı hayırlı evlat sahibi oluruz, aminnn. Aileyle daha fazla sınamasın artık beni. İsyana düşmek hiç istemiyorum.
İnsanız bazen zorumuza gidiyor ama onların sınavı evlat bizimki evlatsızlık. Benim arkadaşım evlenir evlenmez 3 ay sonra bile isteye hamile kaldı acele etme daha düğün borcunuz bitmedi gezmediniz evliliği anlamadınız dedik. Dinlemedi doğurdu. Şuan eşiyle araları öyle kötü ki borçtan harçtan yetişememekten kağıt üstünde evliler resmen. Herkesin sınavı başka hayatta

İnsanız bazen zorumuza gidiyor ama onların sınavı evlat bizimki evlatsızlık. Benim arkadaşım evlenir evlenmez 3 ay sonra bile isteye hamile kaldı acele etme daha düğün borcunuz bitmedi gezmediniz evliliği anlamadınız dedik. Dinlemedi doğurdu. Şuan eşiyle araları öyle kötü ki borçtan harçtan yetişememekten kağıt üstünde evliler resmen. Herkesin sınavı başka hayatta
Çok doğru. Allah herkesin yardımcısı olsun. Doldum taştım, sizin de başınızı ağrıttım kusura bakmayın. 10 gün oldu demiştiniz, o zaman en geç 1 haftaya kesin netleşir sizin durumunuz. İnşallah gönlünüzce olur.

Çok doğru. Allah herkesin yardımcısı olsun. Doldum taştım, sizin de başınızı ağrıttım kusura bakmayın. 10 gün oldu demiştiniz, o zaman en geç 1 haftaya kesin netleşir sizin durumunuz. İnşallah gönlünüzce olur.
Yok bana da iyi geldi dertleşmek. Bakalım ne olacak...

İnşallah hayırlı haberi beraber alırız. Zaten günümüz aynıydı değil mi ? Beraber bekleriz
Onu bilmiyorum aynı mıydı değil miydi, benim reglim düzensiz çünkü. İğneyi dün vuruldum. Tahmini adet tarihi 13 nisan diyo uygulamada ama bakalım, öyle olmasa bile o tarihte iğnenin üstünden yine 14-15 gün geçmiş oluyo. Varsa çıkar bence

Onu bilmiyorum aynı mıydı değil miydi, benim reglim düzensiz çünkü. İğneyi dün vuruldum. Tahmini adet tarihi 13 nisan diyo uygulamada ama bakalım, öyle olmasa bile o tarihte iğnenin üstünden yine 14-15 gün geçmiş oluyo. Varsa çıkar bence
Yok benim daha önceymiş o zaman. Olsun dertleşe dertleşe bekleriz tarihlerimizi. Tabi sen de istersen

Merhaba kızlar,
Yaklaşık 1,5 yıldır bebek deniyoruz. Polikistik over tanım vardı, son 1 yılda 10 kilo verdim, sağlıklı beslenmeye ve düzenli egzersize başladım.
Son 2 ay üst üste kimyasal gebelik yaşadım 😔 O yüzden artık en ufak belirtide bile korkarak yaklaşıyorum.
Bu ay birkaç gün üst üste meme hassasiyetim oldu ama gün içinde gelip gidiyordu. Geçtiğimiz cuma erken gebelik testi yaptım ve çok silik pozitif çıktı.
Dün öğlen itibariyle meme hassasiyetim tamamen bitti, şişkinlik de kalmadı. Daha önceki kimyasallarda da belirtiler bir anda gidip ardından kanamam başlamıştı, o yüzden çok korkuyorum…
Ama bugün tekrar test yaptım ve çizgi cuma gününe göre daha belirgin çıktı. Reglime de 3 gün var.
Sizce bu normal bir gebelik olabilir mi? Yoksa yine kimyasala dönüyor olabilir mi?

Eklentiler

• IMG_9506.webp
    IMG_9506.webp
    20,2 KB · Görüntüleme: 28
Merhaba kızlar,
Yaklaşık 1,5 yıldır bebek deniyoruz. Polikistik over tanım vardı, son 1 yılda 10 kilo verdim, sağlıklı beslenmeye ve düzenli egzersize başladım.
Son 2 ay üst üste kimyasal gebelik yaşadım 😔 O yüzden artık en ufak belirtide bile korkarak yaklaşıyorum.
Bu ay birkaç gün üst üste meme hassasiyetim oldu ama gün içinde gelip gidiyordu. Geçtiğimiz cuma erken gebelik testi yaptım ve çok silik pozitif çıktı.
Dün öğlen itibariyle meme hassasiyetim tamamen bitti, şişkinlik de kalmadı. Daha önceki kimyasallarda da belirtiler bir anda gidip ardından kanamam başlamıştı, o yüzden çok korkuyorum…
Ama bugün tekrar test yaptım ve çizgi cuma gününe göre daha belirgin çıktı. Reglime de 3 gün var.
Sizce bu normal bir gebelik olabilir mi? Yoksa yine kimyasala dönüyor olabilir mi?
Merhabalar,sonuç ne oldu bilmiyorum ama öncelikle çok geçmiş olsun🌸 kimyasal gebelik maalesef böyle bir tedirginlik yaratıyor ama olumlu tarafı da şu: demek ki gebe kalabiliyorsunuz sadece doğru zaman değilmiş.bir kaç kereye kadar çoğu kadın yaşıyor çok normal.ayrıca teste göre var görünüyor,silik de değil 😍 sonuç ne oldu acaba 🤭

Merhabalar,sonuç ne oldu bilmiyorum ama öncelikle çok geçmiş olsun🌸 kimyasal gebelik maalesef böyle bir tedirginlik yaratıyor ama olumlu tarafı da şu: demek ki gebe kalabiliyorsunuz sadece doğru zaman değilmiş.bir kaç kereye kadar çoğu kadın yaşıyor çok normal.ayrıca teste göre var görünüyor,silik de değil 😍 sonuç ne oldu acaba 🤭
Merhaba çok teşekkür ederim yarın kan vereceğim inşallah güzel bir değer çıkar 🙏😇

Ovitrelle çatlatma iğnesini hangi şehirde nerden buldunuz acaba çok ihtiyacım var bulamaz olduk ☹️

Merhabalar🌸bu ay yüksek ihtimalle kimyasal gebelik geçirdiğimi düşünüyorum.normalde adet dönemlerim aşırı düzenlidirler .şubat ayında 3 şubatta adet olmuştum . 24-25-26 mart günleri korunmayı çok da önemsemeden birliktelik yaşadık.Mart ayında 5 martta regl olmam gerekirken bir türlü regl olamadım bir hafta geçti normalde reglden önce karnım ağrır sivilcem çıkar vs bunlar yerine midem falan bulanmaya başladı üç dört kere kustum gözüm kararıyordu.bulantı vs olunca çevremdekilerin zoruyla test yapmaya başladım.bu sıra yaptığım testlerde silik çizgi çıkmaya başladı emin olamayıp farklı markalar denedim bazılarında bariz çizgi çıkıyordu ama ben durduk yere ortalığı ayağa kaldırmamak için ve hiç böyle bir beklentim olmadığı için kan testi falan vermedim.14 Mart akşamı hafif pembe bir lekelenmeyle kanamam başladı iki gün yoğun bir şekilde sürdü ,büyük ve pıhtılıydı bayağı.üçüncü günden itibaren kahverengi lekelenmeye döndü yalnızca silince gelen bir leke,bu durum ayın 20sine kadar sürdü ve bitti.bu arada ben ne olduğunu anlamaya çalıştığım için kanamanın ilk iki günü test yaptım ve hala silik çizgi çıkıyordu.azaldığından çizgilerde teke düştü tamamen.tecrübeli arkadaşlarım vs kimyasal gebelik olarak yorumladı,ben de ikna oldum söylenilene göre kimyasal sonrası daha kolay hamile kalınıyormuş ,şimdi hiç aklımda yokken bu batağa ben de düştüm🫢ancak yumurtlama takibi vs yapmadığım için tarihleri bilmiyorum ama genelde hissederim rahim tarafına giren kramplardan kasıklarımdan vs.Şimdi bu ay eşimle bayramda görüşebildik ve 21-22 martı değerlendirdik ve gitti🥲ovulasyon testi almıştım bu ay muhtemelen tam takip edemedim ama 25i akşam yumurtlama dönemim başladı ya da çatladı her ne olduysa bilmiyorum yani o her ay hissettiğim şeyi hissettim zaten .sizce o tarihlerdeki ilişki ile yani yumurtlama öncesi ilişki ile hamile kalabilir miyim acaba ,sanırım spermlerin uzun yaşamasıyla ilgili bir durum ,başına gelen var mı 🫢geçen ay kimyasal gebelik olayında da ilişki yaşanan tarihler 24-25-26 idi (bu arada eşimle işlerimiz dolayısı ile bir süredir farklı şehirlerdeyiz bu süreçte çocuk fikrimiz yok ama olursa da güzel olur modundaydık iki haftada bir falan görüşüyoruz.bu sebeple ilişki tarihlerini net olarak biliyorum)yani yumurtlama dönemi o aralarda bir yere olabilir.biliyorum benim ki de olacak iş değil eşim uzakta iken kendi kendime hamile kalmaya çalışıyorum adeta😆ama bir heyecan sardı beni,konuşmaya ihtiyacım var fikrinizi,önerilerinizi bekliyorum.🙏🏻😌
Merhaba öncelikle kimyasal gebelik korkulacak bişi değil.. benim betam 23 idi hamileyim diye sevindim sonra doktor kontroller bir türlü 1500 olmadı 150 100 350 doktor kimyasal gebelik dedi vücut birleşme sırasında sağlıklı olmadığında kendisi sorun olduğunu bilip yok edermiş çoğu kadında benimki kadar uzamazmış.. nadiren benimki kadar uzarmış .. neyse bi şekilde uzun bir süre sonra yaklaşık 8 hafta kese gözükmeyince doktor gebelik bizim için sonlanmıştır dedi. Eğer kanaman başlamazsa biz ilaç verip kontrollü şekilde kürtaj yapacağız dedi .. bebeği almak için değil rahmi temizlemek için bu ifadeyi kullandı..
Sonra kuzuma hamile kaldım 4.5 yaşında şimdi .. kardeş istiyoruz bakalım.. benimde 1 gün gecikmem oldu ..

Back
X