• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimyasal Gebelik

Rumeysaf

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
1
Kızlar kan testimde beta HCG 17 çıktı 3-4 saat sonra kanamam başladı acil doktara geldkm kimyasal gebelik dedi 6 gündür değerim düşmüyor bugün de düşmüşse doktorum iğne yapacak bu durum başına gelen varmı ill defa yaşıyorum tedirginim iğne konusunda bilgisi olan yazabilir mi?

Kızlar kan testimde beta HCG 17 çıktı 3-4 saat sonra kanamam başladı acil doktara geldkm kimyasal gebelik dedi 6 gündür değerim düşmüyor bugün de düşmüşse doktorum iğne yapacak bu durum başına gelen varmı ill defa yaşıyorum tedirginim iğne konusunda bilgisi olan yazabilir mi?
Ben kimyasal yaşadım ve adetle beraber değerimde düşmüştü iğneye gerek kalmıyor kimyasalda başka bir durum olabilir mi

Ben kimyasal yaşadım ve adetle beraber değerimde düşmüştü iğneye gerek kalmıyor kimyasalda başka bir durum olabilir mi
Bilmiyorum ki değerim okadar yavaş düşüyor ki doktor takip ediyor şimdi 10 oldu çok şükür düşüyor ama ilk defa böyle bir durumla karşılaştım ve çevremde de hiç yok böyle dış gebelik mi kimyasal mı o bile belli olmuyor yani hiçbir oluşum yok anlamadım

Ben de benzerini yaşadım doktor kimyasal gebelik dedi 2 doz mtx iğne vuruldum beta hcg en yüksek 155 gördü ordan 20ye indi ve takılıp kaldı 1.5 ay kanamam durmadı doktor kimyasal diye israr ettigi icin cok geç vuruldum. Sağ yumurtalik kısmımda da dayanilmaz bir agri beni uykumdan uyandirmisti doktoruma soyledigimde bakti ve tuplerle alakali olmadigini soyledi. En sonunda mtx iğne vuruldum ve kanamam durdu. O zamanlar yeni evli olduğum için çoğu şeyi bilmiyordum daha sonra başka bir doktora anlatmıştım Maalesefki dış gebelik gibi bir şey geçirmişim. Doktorum dış gebelik ya da gelişmemiş embriyo gibi bir şey söyledi yani kimyasal değilmiş kimyasal gebelikte vücut adetle birlikte atıyor beta kendiliginden sıfırlanır. Çok geçmiş olsun insallah kisa surede atlatirsiniz🤲🏻

Doktoruma güveniyorum ama bende çok sorguladım bu şekilde yaşayan yoktu çevremde normalde kanama ile birlikte değerin düşmesi gerek benimki iğneden sonra çok yavaş düşmeye başladı. Peki sizin sonraki süreciniz nasıl oldu bir problem yaşadınız mı doktorum iğneden sonra 3 ay gebelik düşünme dedi

İğne vuruldunuz mu? Eğer vurulduysaniz belirli bir müddet sonra kanama duruyor ben iğne vurulduktan hemen sonra kanamam kesilmemişti biraz zaman almıştı durması. 6 ay korunmak durumunda kalmıştım mtx iğnenin yan etkilerinden bahsetmişti korunmazsam bebekte sıkıntı olabileceğini vs anlatmıştı birde yan etkilerini azaltmak için folik asit tavsiye etmişti
Doktoruma güveniyorum ama bende çok sorguladım bu şekilde yaşayan yoktu çevremde normalde kanama ile birlikte değerin düşmesi gerek benimki iğneden sonra çok yavaş düşmeye başladı. Peki sizin sonraki süreciniz nasıl oldu bir problem yaşadınız mı doktorum iğneden sonra 3 ay gebelik düşünme dedi

Doktorum 3 ay korunmami söyledi yeterli dedi çünkü tek doz iğne oldum ve ml çok düşükmüş iğneden sonra lekelenme devam etti hiç bitmedi banada takviye verdi sıfırlandığını görünce kullanacağım

Doğrudur benimki 2 dozdu o sebepten 6 ay korunmam gerekti. Siz doktorunuzu dinleyin takviyeleri mutlaka kullanın ilacın etkisini azaltıyor ve beta hcg sıfırlanmasını takip edin mutlaka. Çok geçmiş olsun 🤲🏻

Beta değeriniz düştü mü benimde şuan beta değerim bi düşüp bi yükseliyor 10a kadar düştü ancak 5 gün sonra 17 oldu iğne de olmak istemiyorum daha önce bi dış gebelik sürecim olmuştu. Tekrar iğne olup 3-4 ay daha beklemek istemiyorum süreç çok yıpratıcı oldu benim için

Back
X