bende 2haftadır hastaneye taşınmakatan yoruldum-1,5yıldır bebek istiyoruz dr ye gittik adetin 3günü gel dedi haormon testi yapalım.gittim prolaktin biraz yüksek çıktı-dostinekse başladık (ve eşimin spermlerinde sorun çıktı hareketlilik az) adet kanamam 10 gün oldu kesilmedi normalde 5günde biter,doktoru aradım gel kanda gebelik testi yapalım dedi-yaptı ve kanda gbelik pozitif çıktı-ve bana kimyasal gebelik yaşayıp düşük yaptığımı söyledi-1hafta sonra tekrar gel hcg seviyesine bakalım dedi-hcg25den 35e çıkmış-bu çrş yeniden gideceğim- kürtaj yapmayalım kendiliğinden düşmesini bekleyelim dedi- ama eğer dış gebeliğe dönüşürse ameiyat dedi- korkuyorum inşallah kendiliğinden düşer de ameliyata gerek kalmaz-kürtajdan korkarken ameliyat lafınını duyunca ona bile razı oldum-gerçekten işimiz zor Allah'ım hepimize yardımcı olsun
Geçmiş olsun canım.
Eğer kimyasal gebelikse dış gebeliğe dönüşmez.Ama baştandır dış gebelik olabilir.
Detaylı ultrasona girsen, yada dopplere gebelik materyali tüplerde görünebilir sanırım,dış gebelik olup olmadığını anlarsın.
Ayrıca ameliyattan korkma, dış gebelik materyalini zamanında müdahale edilirse ameliyat olmadan iğneyle eritebiliyorlar.
canım benim keseyi doktor gördü 11 mm olmuştu hatta.ama kürtaja gerek duymadı..kendiliğinden hcgdüştü zaten ben anlamadım ya dış gebelik dediler sonra kimyasal şimdi senin anlattığına göre boş gebelik..yarın son kontrole gidicem zaten kürtaj sürprizi çıkmaz inş..ama doktorum gerek yok dedi bakalım..:26:
Kese oluşursa kimyasal değildir tatlım.
Hele ki 11 mm kese demek ne demek.
Ben 5 haftalık hamileyken kese 5 mmdi düşün.
Kürtajsız düşebilir, ama kese varsa buna kimyasal denemez.
Yalnız dediğin bhcg değerlerinde 11 mm kese görünmesi imkansız.
Benim 2500-3000 mertebesinde ancak 5 mm çıkmıştı.
En yakın arkadaşımın da aynı şekilde 4500 gibiyken kesesi 6 mmdi.
Bir yanlış anlaşma olabilir.