Lekeler, Çiller Kimyasal peelingde kullanılan trikloroasetik asit (TCA) %15 Tca solüsyon

• Konu Sahibi Konu Sahibi kivi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
Merhaba arkadaşlar aranızda salisilik asit laktik asit kullananlar varmı sivilceleri için ben duş jelime katıp yeni kullanıcı olarak bir kaç gün kullandım fakat sivilcelerimi bi anda çoğalttı sırtımı sardı resmen bu durum normalmidir bilgisi olan tecrübesi olan cvplarsa sevinirim arkadaşlar :(

öncelikle mrb uzun zamandır takip ediyordum ve sonunda bende yazmaya karar verdim.tca yı sizin sayenizde yaklaşık olarak 2 ay önce faln umutsuzca lekelere çözüm ararken keşfettim.4.seansımı yapmış durumdayım ve biraz kafam karışık açıkçası.söyle söyleyeyim evt cildim daha canlandı onu inkar edemem hatta daha az lekem kaldı da diyebilirim ama soyulduktan bir iki hafta sora cilt gene eski halini almaya başlıyor gibi.soyulmadan sora geçti sandığım lekelerim tekrar geri geliyor aynı şey sizdede oluyormu belki yazdandır diorum ama 50 faktör güneş koruyucuda sürüyorum.tabi tamamen hespsinin geri geldiğinide söyleyemem büyük ölçüde de iyileşme oldu.ama nebilim okadar lanet ki soyulma evresi sorasındada tekrar bazı lekeler geri gelince insanın siniri bozuluyor.

selam güneş koruyucu kullanman çok güzel... evet dediğin gibi oluyor ama bazı lekelerde... buda büyük ihtimal lekelerin ne kadar derinde olduğuna bağlı... mesela bende yüzeysel lekeler çok kısa sürede geçerken bazı lekelerin geçmesi daha uzun sürdü.... tecrübemle söyleyebilirimki kullandıklarımın içinde en etkili yöntem.... birde toniğe katılan salislik asit laktik asit serumunuda kullanın lekelerin geçme süresi ciddi kısalıyor... sadece akşamları temizlenmiş cilde nemlendiriciden önce bu karışımlı tonik ile silin.....

selam güneş koruyucu kullanman çok güzel... evet dediğin gibi oluyor ama bazı lekelerde... buda büyük ihtimal lekelerin ne kadar derinde olduğuna bağlı... mesela bende yüzeysel lekeler çok kısa sürede geçerken bazı lekelerin geçmesi daha uzun sürdü.... tecrübemle söyleyebilirimki kullandıklarımın içinde en etkili yöntem.... birde toniğe katılan salislik asit laktik asit serumunuda kullanın lekelerin geçme süresi ciddi kısalıyor... sadece akşamları temizlenmiş cilde nemlendiriciden önce bu karışımlı tonik ile silin.....

çok teşekkür ederimm.acaba siz kaç seans uyguladınız ve sizi tatmin eden bir görüntüye ulaşabildinizmi.ayrıca biraz araştırınca genelde yurt dışında orta yaştaki kadınlar kırışıklıkları için kullanıyor sanırım.ben 24 yaşındayımda.ama etkisi var tabii cilt tonumu daha düzeltti ve daha parlak yaptı.nebileyim ileride herhangi bi sonuca yol açacak diye korkuyor insan nede olsa herhangi bir uzmana danışmadan kullanıyorum.

çok teşekkür ederimm.acaba siz kaç seans uyguladınız ve sizi tatmin eden bir görüntüye ulaşabildinizmi.ayrıca biraz araştırınca genelde yurt dışında orta yaştaki kadınlar kırışıklıkları için kullanıyor sanırım.ben 24 yaşındayımda.ama etkisi var tabii cilt tonumu daha düzeltti ve daha parlak yaptı.nebileyim ileride herhangi bi sonuca yol açacak diye korkuyor insan nede olsa herhangi bir uzmana danışmadan kullanıyorum.

ben 2 yıldan fazladır kendim evde uyguluyorum.. ilk perfect peel diye bi marka kullandım şimdide skin renu diye bir marka kullanıyorum ikiside aynı etkiyi gösterdi.... ilk başladığımda 20-25 günde bir 7 seans yaptım sonra ayda bir 2-3 seans daha yaptım. artık ara ara yapıyorum 45 - 60 günde bir gerçekten memnunum tüm lekelerim 6 seansta yok olmuştu benim tabi bu kişiye göre değişir... şimdide her akşam temizleme toniğine eklediğim salisilik asit laktik asit serumlu karışımla yüzümü siliyorum o da çok güzel cildi diri tutuyor ve inanılmaz kir çıkartıyor.
aqslında adı korkutuyor ama cilt için kullanılan bir tonik uzman bir tanıdığıma sormuştum bir ara tam tersi ciltteki kolojen salgısını sürekli tetikte tuttuğu için faydası var dedi ama tabi bilinçsizce kullanmamak lazım aceleci olmamak gerek.

bende üniversite öğrencisiym yazdan başka yapma ihtimalim yok okuduguma göre 1 hafta falan kötü oluyomş yüzün öle dolaşamam sonuçta. eğer izlerim geçicekse bütün yazı ewde geçirmeye razıyım :59:

ben yazın ortasında da yapmıştım geçen sene.. direk güneş ışığında uzun süre maruz kalmayınca bişi olmuyor... tabi yinede koruyucu krem sürmek gerekiyor. ama tca nın en güzel mevsimi ekim ayından başlıyor nisan ortalarına kadar....

ben bir süre ara verdim ve her gün bepanten sürdüm..şu an sabun dışında hiçbirşey kullanmıyorum yüzüme.. biraz dinlendiricem..cilt yormaya gelmiyo
benm de sivilceler geçmek bilmedi 2.den sonra

o sivilceler geçiyor... deri yenilendikçe kusma diye tabir edilen olay oluyor bazı kişilerde ama hemen geçiyor onlar.

Sanırım kullanan yok, yada bugün uğramadılar. Bu solüsyon akne izleri ve lekeler için oldukça etkili bişi, ama evde kullanımı nasıl olurdu onu merk ediyorum.

Umarım kısa zamanda bi kullanıcısı çıkar, olmadı ben alır sizi bilgilendiririm :)

merhaba kızlar,
ben internette satılanlar değilde bir bağlantım sayesinde granül şeklinde su ile seyreltilen profesyonel tca buldum.3 gün önce su ile %15'e kadar seyrelterek tüm yüzüme ve boynuma uyguladım.çok sayıda akne ve sivilce lekesi var.ayrıca çok ince mimik çigisi. her neyse ilk uygulamada oldukça az geldi sanırım pek bir şey hissetmedim 3-5 dakika bekledim tık yok bende çözeltiye biraz daha granül ekledim tekrar uyguladım. çok hafif ama çok hafif bir karıncalanma hissettim 5 dakika sonra ıslak bezle nazikçe silip bepanthane plus uyguladım bolca. 2 gün geçti bir fark yok.herhalde elimdeki granüün yüzdesi hakkında yanlış bilgilendirildim. dün gece daha yüksek granüllü bir solüsyon hazırladım ve uygulama yaptım bu sefer karıncalanma ve çok hafif yanma oldu 5 dakika sonra sildim bu sfer krem sürmedim yattım. sanki bu sabah yüzüm biraz beyazlamıştı ama diğer arkdaşların anlattığı gibi bir çatlama soyulma büzüşme kabuklanma falan olmadı.bekliyorum bakalım.elimdeki şişeyi internetten araştırdım ama konsantrasyonu ile ilgili pek bişi bulamadım belkide kendinden %15tir.şimdi beklemedeyim. piramit sistemi uygulayacağım artık.. bu arada elinize kesinlikle plastik eldiven giyin hafif bir kuruma yapıyor,rahatsız olabilirsiniz. tekrar yazarım.

Merhaba arkadaşlar aranızda salisilik asit laktik asit kullananlar varmı sivilceleri için ben duş jelime katıp yeni kullanıcı olarak bir kaç gün kullandım fakat sivilcelerimi bi anda çoğalttı sırtımı sardı resmen bu durum normalmidir bilgisi olan tecrübesi olan cvplarsa sevinirim arkadaşlar :(

aslıcım, büyük ihtimalle şampuanının içindeki bir kimyasalla tepkimeye girip vücuduna zarar verebilecek başka bir bileşen oluşturmuş olabilir.lütfen emin olmadığımız deneylere girmeyelim evde:))o jeli hemen çöpe yolla.salisilik asitini sade olarak bir pamuğa döküp vücuduna sürebilirsin..umarım en yakın zaman da geçer sivilceler.. kolay gelsin..

merhaba kızlar,
ben internette satılanlar değilde bir bağlantım sayesinde granül şeklinde su ile seyreltilen profesyonel tca buldum.3 gün önce su ile %15'e kadar seyrelterek tüm yüzüme ve boynuma uyguladım.çok sayıda akne ve sivilce lekesi var.ayrıca çok ince mimik çigisi. her neyse ilk uygulamada oldukça az geldi sanırım pek bir şey hissetmedim 3-5 dakika bekledim tık yok bende çözeltiye biraz daha granül ekledim tekrar uyguladım. çok hafif ama çok hafif bir karıncalanma hissettim 5 dakika sonra ıslak bezle nazikçe silip bepanthane plus uyguladım bolca. 2 gün geçti bir fark yok.herhalde elimdeki granüün yüzdesi hakkında yanlış bilgilendirildim. dün gece daha yüksek granüllü bir solüsyon hazırladım ve uygulama yaptım bu sefer karıncalanma ve çok hafif yanma oldu 5 dakika sonra sildim bu sfer krem sürmedim yattım. sanki bu sabah yüzüm biraz beyazlamıştı ama diğer arkdaşların anlattığı gibi bir çatlama soyulma büzüşme kabuklanma falan olmadı.bekliyorum bakalım.elimdeki şişeyi internetten araştırdım ama konsantrasyonu ile ilgili pek bişi bulamadım belkide kendinden %15tir.şimdi beklemedeyim. piramit sistemi uygulayacağım artık.. bu arada elinize kesinlikle plastik eldiven giyin hafif bir kuruma yapıyor,rahatsız olabilirsiniz. tekrar yazarım.
Canım seni takip edeceğim sende bilgilendirmeye devam et lütfen. Bende bu ürünleri uzmanlara satan bir yerle baglantıya geçtim, ancak satmadı bana:(... Senin aldığın fayda edecektir umarım.

kızlar, dayanamadım az önce tekrar bir seans uyguladım. seyrelttiğim solüsyondaki asit oranını daha önce bahsettiğm piramit sistemine göre artırdım.bu sefer gerçekten etkili oldu.işin püf noktası solüsyonun bir süre sonra gerçekten yanıyormuşsunuz hissi vermesi ve dayanamayıp yıkamanız.zaten görüntüdede sürdüğünüz yerlerde sanki üsteki deri alttan ayrılmış gibi bir beyazlaşma oluşuyor.bu frosting dedikleri şey olsa gerek. bu sefer sadece lekelerin üstüne pamuklu çubukla uyguladım. %15 tca da 3-4 dakika deniyor ama eğer dayanamayacağınızı hissederseniz yıkayın bence.. yinede doktor ve uzman kontrolünde yapılmasından yanayım. henüz kendime uzman diyemesemde bu konuda biraz eğitim aldım.illede evde yapacaksanız çook dikkatli kullanın gerçekten kezzap gibi bişi bu:)) devamını yazarım..

kızlar, dayanamadım az önce tekrar bir seans uyguladım. seyrelttiğim solüsyondaki asit oranını daha önce bahsettiğm piramit sistemine göre artırdım.bu sefer gerçekten etkili oldu.işin püf noktası solüsyonun bir süre sonra gerçekten yanıyormuşsunuz hissi vermesi ve dayanamayıp yıkamanız.zaten görüntüdede sürdüğünüz yerlerde sanki üsteki deri alttan ayrılmış gibi bir beyazlaşma oluşuyor.bu frosting dedikleri şey olsa gerek. bu sefer sadece lekelerin üstüne pamuklu çubukla uyguladım. %15 tca da 3-4 dakika deniyor ama eğer dayanamayacağınızı hissederseniz yıkayın bence.. yinede doktor ve uzman kontrolünde yapılmasından yanayım. henüz kendime uzman diyemesemde bu konuda biraz eğitim aldım.illede evde yapacaksanız çook dikkatli kullanın gerçekten kezzap gibi bişi bu:)) devamını yazarım..
Canım ben 5 yıllık bir geçmişi olan :) güneş lekelerim için %20lik olanı sipariş verdim. Nasıl uygulayacağım ve uygulasammı diye tereddütlerim var. Bakalım ne olacak... Bu arada çok deneme yapma canım, bence cildine biraz zaman ver.

mrb öncelikle 5 seans uygulama yapmış biri olarak bukadar ard arda uygulama yapman çok yanlış cildini yakabirisin.ayrıca uyguladıktan sora 5.gün soyulma oluyor.yani uygulama yaptıktan ertesi günü bişey olamasını bekleme yavaş yavaş üst yüzey gerilmeye ve kurumaya başlıyor bu sürede bol bol bepanthen kullanmalısın.ayrıca ilk uygulamayı yaptıksan sora ikinci uygulama için en az 3 hafta geçmesinde yarar var çünkü cilt çok hassalaşıyor ve doğal olarak yoruluyor çünkü hızlı bir soyulma süreci geçiriyor.oyüzden cildin toparlanması için en az 3 hafta gibi bir süre geçmesi şartı.ben genelde %20 lik bir solüsyon kullanıyorum .ancak ilk seanslarında böle bir konsantrasyon kullanıyorsan max bekleme süren 2 dk olmalı cildinin alışması açısından.ve soyulma sürecinde asla kendin soymamalısın ben bikaç defa kendim soydum ve hem acısı hemde leke kalma psikolojisi çok kötü ondan çok dikkatli olmalısın.

yok be kezzap gibi değil... :) kezzab ciddi tahrip eder tca nın kalıcı hasar verme riski çok çok düşük.... ama üst üste yapmayın sakın yeni cildin oturuşması dinlenmesi şart ilk beş 6 seasnı 20 günde bir yapın daha sonra ayda bir yapın.

kızlar uyguladığım bölümlerde buruşma gerilme kuruma gibi etkiler oldu. gündüz dışarı çıkarken spfli krem ihmal etmiyorum. ayrıca lekerlin olduğu bölümler hafif kahveleşme oldu. herhangi bir soyulma yok. bekliyorum..

Kızlar yarım saat önce %20liği uyguladım. İlk önce kolumdaki güneş lekesinde denedim 5 dk, hiçbir yanma veya değişiklik olmadı. Bende çok etkili değilmi diye tereddüte düştüm. Sonra yüzüme uyguladım. Sürer sürmez cayır cayır yanmaya başladı. Ben ki acı eşiği yüksek bir insan bu müthiş acıya dayanamadım. 2 dakikayı zor ettim. Herkeste bu denli büyük acı olduğunu düşünmüyorum. Şimdi ise yüzümde biraz gerilme ve uyuşukluk var gibi. Sizde de sürme esnasında yer yer beyazlamalar oldu mu? Ben tüm surat beyazlayacak diye bekledim ancak bölge bölge beyazladı. Bakalım yarın neler olacak...

Son düzenleme:
evt canım bendede çok acıyo 1 -2 dk zor dayanıyorum.esasen her yerin beyaz olması soyulma açısından daha iyi öyle daha derin soyuluyo.eğer bütün yüzüne bi anda sürdüysen ilk sürülen yer beyazlarken diğer yerler muhtemelen beyazlamamış olucak.oyüzden yüzünü 5-6 parçaya ayırıp parça parça yapmak daha iyi en azından ben öyle yapıyorum.bepanten sür bol bol.ilk bikaç gün biraz kırmızı olabilir sora kahverengiye dönüyo lekeler dahada koyulaşıyo ve 5.gün soyulma başlıyo.kolay gelsin.umarım istediğin sonucu alırsın.elle soymamaya dikkat et.

evt canım bendede çok acıyo 1 -2 dk zor dayanıyorum.esasen her yerin beyaz olması soyulma açısından daha iyi öyle daha derin soyuluyo.eğer bütün yüzüne bi anda sürdüysen ilk sürülen yer beyazlarken diğer yerler muhtemelen beyazlamamış olucak.oyüzden yüzünü 5-6 parçaya ayırıp parça parça yapmak daha iyi en azından ben öyle yapıyorum.bepanten sür bol bol.ilk bikaç gün biraz kırmızı olabilir sora kahverengiye dönüyo lekeler dahada koyulaşıyo ve 5.gün soyulma başlıyo.kolay gelsin.umarım istediğin sonucu alırsın.elle soymamaya dikkat et.

Yanıtın için teşekkür ederim canım. Şimdi ben bu yazdığından şöyle bir sonuç çıkardım. Beyazlayan yerlerin soyulma olasılığı beyazlamayan yerlere göre yüksek sanırım. Akşam beyazlayan yerlerim soyulmaya başladı çünkü. Vücudumuz güneşlendiğimiz zamanlarda hani uzunca soyulur ve bizde büyük bir zevkle soyarız ya, ben öyle olur diye ummuştum:). Yüzüm minik minik dökülmeye başladı. Elle soymak demeyelimde bende o minik çıkan pütürleri alıyorum. Yoksa eşim "tuhaf tuhaf bakıp iyi bir iş yapmıyorsun uğraşma kendinle" diyor:(. Bu arada iki gündür aşırı bir kaşıntı yaşadım, akşam saatleri azaldı bu kaşıntı. Korkudan kaşıyamadımda, biliyorumki başlasam yüzümü kanatmadan bırakmam... İnşallah hepimiz istediğimiz güzel suratlarımıza kavuşuruz... Bu arada ben %20lik forum konusu açtım canım, yaşadıklarımı kayıt ediyorum.

Back
X