Kimyasaldan Dış gebeliğe 😭acil yardım

Karamelan5

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2020
44
163
8
Arkadaşlar 15 gün önce tüp bebek tedavisinin 12. Gününde kan vermiştim değerim 9 çıkmıştı. Sonra 7 ye düştü, prof. Doktorum ; tamam bu kimyasal gebelik, ilaçları iğneleri bırak adetle düşecektir, 2 adet sonrası tekrar gel transfere dedi..
Bende kan sulandırıcı iğne hap VS bıraktığım gibi adet oldum. Ama hiç böyle ağrılı adet olmamıştım günde 2 arveles içiyordum 😭pıhtı pıhtı dökülmeye başladı adetken. Tamam dedim zorda olsa attım vücudumdan..
Adetim bitti 3 gün sonra sabah felaket Bi kasık ağrısıyla uyandım apandisit patladı sandım sağ kasık böyle kesiliyordu sanki. Bi o kadar da kanamam vardı..
Apar topar acile gittim beta değerim 1873 çıktı nasıl yani dedim ben kimyasal oldum adetle attım onu. Şimdi nasıl gebelik değerim yüksek çıkar.. 2 saat sonra tekrar kan verdim değerim 1703 çıktı. İçinde parçalar kalmış olablir onlarda değerini yükseltiyor gel 5 dakika da kürtaj yapalım dediler devlet hastanesinde. Neyse ağlaya ağlaya o kürtajı da oldum. Serum, ağrı kesici vs eve gönderildim. 2 gün sonra gel dedi kan değerine bakalım.
Tabi ağrılarım durmadığı için ertesi gün özele gitmeye karar verdik. Kan verdim 900 çıktı
Karnımda kan varmış Bayaa takip edelim dedi değerler düşmezse iğne veririm düşürürüz yoksa ameliyata almak zorunda kalırım Allah korusun dedi. Neye uğradığımı şaşırdım 😭 akşama kan verdim 700 oldu
Ama bugun tekrar kan verdim 740 oldu neden düşüş yaşanırken bidaha değerler arttı çok korkuyorum ameliyat olur mu 😭

Çok geçmiş olsun. Bilgim yok maalesef. 😔
Ama dış gebeliklerde iğne yapılmıyo mu ki zaten rahimde yerleşik değil kürtajla ne alakası var anlamadım.

Kürtajı neye göre yapmış bu insanlar.Yarın iğne olun lütfen.böyle değerlerin değişiklik göstermesi dış gebelik.tek taraflı ağrı ve parçalı kanama.nasıl anlamazlar inanamıyorum.

Arkadaşlar 15 gün önce tüp bebek tedavisinin 12. Gününde kan vermiştim değerim 9 çıkmıştı. Sonra 7 ye düştü, prof. Doktorum ; tamam bu kimyasal gebelik, ilaçları iğneleri bırak adetle düşecektir, 2 adet sonrası tekrar gel transfere dedi..
Bende kan sulandırıcı iğne hap VS bıraktığım gibi adet oldum. Ama hiç böyle ağrılı adet olmamıştım günde 2 arveles içiyordum 😭pıhtı pıhtı dökülmeye başladı adetken. Tamam dedim zorda olsa attım vücudumdan..
Adetim bitti 3 gün sonra sabah felaket Bi kasık ağrısıyla uyandım apandisit patladı sandım sağ kasık böyle kesiliyordu sanki. Bi o kadar da kanamam vardı..
Apar topar acile gittim beta değerim 1873 çıktı nasıl yani dedim ben kimyasal oldum adetle attım onu. Şimdi nasıl gebelik değerim yüksek çıkar.. 2 saat sonra tekrar kan verdim değerim 1703 çıktı. İçinde parçalar kalmış olablir onlarda değerini yükseltiyor gel 5 dakika da kürtaj yapalım dediler devlet hastanesinde. Neyse ağlaya ağlaya o kürtajı da oldum. Serum, ağrı kesici vs eve gönderildim. 2 gün sonra gel dedi kan değerine bakalım.
Tabi ağrılarım durmadığı için ertesi gün özele gitmeye karar verdik. Kan verdim 900 çıktı
Karnımda kan varmış Bayaa takip edelim dedi değerler düşmezse iğne veririm düşürürüz yoksa ameliyata almak zorunda kalırım Allah korusun dedi. Neye uğradığımı şaşırdım 😭 akşama kan verdim 700 oldu
Ama bugun tekrar kan verdim 740 oldu neden düşüş yaşanırken bidaha değerler arttı çok korkuyorum ameliyat olur mu 😭
Cok gecmis olsun bende anlamiyorum ama vakit kaybetmeden baska bi doktora da gorunun derim ne olur ne olmaz allah sifalar versin

İğne yapılması gerekirdi işe yaramazsa kürtaj çok tehlikeli hiç mi bakmadılar tüplere direk kürtaja aldılar?

Ben geçirdim dış gebelik. Ve suan şoktayım,kürtaj ne alaka ya.. İgne olmaniz gerekiyordu ameliyata kalmadan iş. Resmen acı getirmişler size. Doktor neden hemen emin oldu ki kimyasal deyip yolladı? 2 günde bir tekrarlamasi gerekiyodu sifirlanana kadar.. bence vakit kaybetmeden iyi bi doktora gidin
Allah korusun ic kanama geciriyo da olabilirsiniz. Çok sinirlerim bozuldu 🙄

kimyasal gebelik sanan bir kadının dış gebelik olduğunu bu şekilde öğrenmesi ve dış gebelik olduğu halde kürtaja alınması, bunca ağrı çekmesi.. Allah yardımcınız olsun, böyle anlarda deneyimli bir kadın doğum uzmanı olmak istiyorum ama değilim. Bence başka bir doktora daha görünün, belki bu ağrıların nedeni çok başkadır, belki tek ilaçla geçecek birşeydir, geçmiş olsun

Kurtaj yapılması normal. Zira eger tuplerde gorunmediyse rahim icinde kalan bi parcadan dolayi mi beta hcg yukseliyor diye bakiyorlar. Bu bakimdan igne yapmadan once kurtaj yapiliyor. Kurtaja ragmen beta hcg yukselmeye veya plato cizmeye devam ederse dis gebelik teshisi konuluyor ve metotreksat igne yapiliyor. Daha once ayni durumu yasadim.

Tüp bebek olduğu için dış gebelik ihtimalini düşünememiş olabilirler.bende geçirdim sağ tüpüm alındı. Kürtajta yaptılar tüpümüde aldılar. Kürtaj bir nevi şart aslında. Rahim içine kan doluyor. Onun temizlenmesi gerekiyor. Konu sahibi gibi benimde aşırı kanamam vardı

Hatta bazen 35 binde bir ihtimal ile hem rahim içi gebelik hem tüpe yerleşmiş bir gebelik olma olasılığı varmış. O neden ile her iksiinide yapıyorlar

Hepinizden Allah razı olsun kızlar şuan tekrar kan verdim sonuclar bekliyorum dua edin nolur değerler düşmüş olsun, 😭

Kürtaj olayını ilk kez duydum.hadi yapıyorsun madem önce iğneyi vur sonra kürtaj yap.Benim değerimde azdı en fazla 100 olmuştu hatta doktorum doplerle sağ tüpte bir bombelenme farketmişti o değerle.hemen iki doz iğne yapıldı çok şükür kürtaj falan olmadım 1 ay sonra normal adetle attım.ve değer sıfırlanana kadar hep kontrol edildim.iğne vurmadan kürtaj neye göre yapılmış bilemedim.

Tüp bebek olduğu için dış gebelik ihtimalini düşünememiş olabilirler.bende geçirdim sağ tüpüm alındı. Kürtajta yaptılar tüpümüde aldılar. Kürtaj bir nevi şart aslında. Rahim içine kan doluyor. Onun temizlenmesi gerekiyor. Konu sahibi gibi benimde aşırı kanamam vardı
Yanılıyorsunuz tüp bebekte dış gebelik ihtimali daha yüksektir.Hatta normal yolla olanlarda %1 ken tüp bebekte oran %2 hatta daha yüksek.işte tüplere zarar vermesin diye en başta iğne vurulur.hem değeri de azmış başlarda keşke sıfır olana kadar bakılsaymış burada ihmal gördüm ben ne yazık ki 😌

Evet baya ihmal edildim doktorumuzla ağır konuştuk biraz çünkü hayatı tehlikem vardı, biz böyle birşeye rastlamadık dediler biz elimizden geleni yaptık vicdanımız rahat dediler konuyu kapattılar. Değerlerim yine yükselmiş malesef. İğne verdi çok korkuyorum yan etkileri olur mu

Evet baya ihmal edildim doktorumuzla ağır konuştuk biraz çünkü hayatı tehlikem vardı, biz böyle birşeye rastlamadık dediler biz elimizden geleni yaptık vicdanımız rahat dediler konuyu kapattılar. Değerlerim yine yükselmiş malesef. İğne verdi çok korkuyorum yan etkileri olur mu
Canım iğne dozu da önemli inş onu güzel ayarlarlar.iğneden sonra 3 6 ay arası korunman lazım.Çünkü kemoterapi iğnesi.vücuttan zor atılıyor.iğneden sonra 4.ve 7.gün çok önemli.4.gün değerin daha da yükselebilir genelde iğneden sonra bi yükselme oluyor ama 7.günden itibaren düşüşe geçiyor.seni devamlı kontrol etmek zorundalar kan değerine bakarak.

😭7. Günden sonra da 2. İğne mi veriliyor canım Allah yardımcımız olsun çok yıprandım. Bu iğne yumurtalıklara falan zarar verir mi yada başka Bi etkisi var mı

Merhaba bende tüp bebek ile hamile kaldım. Dgerlerik dusuktu kimyasal diye düşünüp ilacalri bıraktım 4 gün sonra adet oldum ama doktorum benden sürekli kan testi istedi ve değerim artmıştı dış gebelik teşhisi kondu. Igne oldum 4.gun yükseldi 7.gun düşüse geçti. Korkmayın kötü olaylar yasamissiniz ama igne degerlinzii dusurecekyr geçmiş olsun

Gerçekten mi inşallah benimde düşer tek iğne ile 😞 çok acı çekiyorum ve iğne kemoterapi iğnesi oldugu için çok korktum. Sen yan etkilerini gördün mü iğnenin?
Senin ne zamana sıfırlandı beta değerin Fly3646 Fly3646

😭7. Günden sonra da 2. İğne mi veriliyor canım Allah yardımcımız olsun çok yıprandım. Bu iğne yumurtalıklara falan zarar verir mi yada başka Bi etkisi var mı
Ona göre bir yol izlenebilir.ben iki doz olmuştum sonradan hızlıca değer düşmüştü.eğer 7.gün de düşme olmazsa bir doz daha yapılabilir hiç korkma.keşke en başında bunu yapsalarmış da boşuna kürtaj ağrı çekmeseymişsin ama yapacak birşey yok.bağışıklığın düşeceği için bol bol bağoşıklık yükselten yiyecekler vitamirler tüket.

Back
X