Tavuk Yemekleri Kimyonlu Patatesli Tavuk Resimli

Azeri kizi

Türkiye'mmm
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2007
5.700
12
683
47
Almanya
Bu yemek benim en sevdigim tavuk yemeklerinden biridir.
Kimyon bu yemege harika bir koku ve tat veriyor.

Carliston biber
Patates
Sogan
Tavuk butlari
Domates veya domates konservesi
Domates ve biber salcasi
Tuz,karabiber,kirmizibiber ve kimyon
Siviyag veya zeytinyagi

Tavugun derisini ister cikarin,ister birakin ve yikayin.Patatesleri soyup elma seklinde kesin.Sogani dograyin,carliston biberide dograyin.Bu malzemelerin hepsini tepsiye koyun.Üzerine domates konservesi veya küp dogranmis domatesleri,salcalari, tuzu,kara ve kirmizibiberi ve kimyonu ekleyin.Bir tepsi icin 1 silik yemek kasigi kimyon ekleyin.Üzerine sivi veya zeytinyagi gezdirin.Hepsini karistirip harmanlayin.Tavuklar en üstte duracak sekilde yerlestirin.Tepsiyi folyoyla kaplayip firina verin.Pisince folyoyu acip tavuklarin üzerinin kizarmasini saglayin.

Son düzenleme:
Ellerine sağlık ....
Bende denemek istiyorum ama ne kadar sürede pişer acaba?Folyolu olduğundan pişip pişmediğini kontrol etmek zor olur biraz...

Ellerine sağlık ....
Bende denemek istiyorum ama ne kadar sürede pişer acaba?Folyolu olduğundan pişip pişmediğini kontrol etmek zor olur biraz...

Bahhar'cim firindan firina degisir
süre her zaman.Ama ortalama 45 dk
ve 1 saat arasidir.Ama sen mutlaka folyoyu
bir kenarindan acip kontrol et.

tamam canım çok teşekkür ederim.yapınca unutmazsam bende fotoğrafını eklerim ..

bizde yapıyoz bunu ama ben tavuğun derisini sevmediğim için derisiz ve göğüs kısmından yapıoz. kemiksiz daha iyi yeniyo.

of canim ya bak simdi nasil canim cekti valla super gounuyo
bugun kayinvalidem tavuk yapcakya nasil yapcak bilmiyorum
kimyonun kokusunu pek sevmiyorum ama ,patetesli olunca guzl olur gibi
ellerine saglik canim

bende böle yapıyorum ama kimyon koymak hiç aklıma gelmemişti:)
bu şekilde de deneyecem ,ellerine sağlıkk arkadaşım..

Ya azeri kızı maşşallah yaa , bu kadar becerikli birini görünce yemek konusunda çok imreniyorum.
Ellerine sağlık cnm.

bu yemeği daha önce yapıyodum ama asla kimyn koymuyodum dün ne yapıcağımı düşünürken aklıma bu yemeği okuduğum geldi hemen yapayım dedim ben soğanı ateşte öldürdüm salça koydum patatesleri tepsiye yemeklik gibi doğradım üstüne tavuk butlarını yerleştirdim onun üstüne çarliston biberlerim vardı difrizde küçük küçük köy biberi onlaı koydum ve üstüne kavurduğum salçalı soğanı koydum tavuk suyunu ve ayriyetten birazda normal su koydum üstüne yağını gezdirdim ha bu arada bol kimyon biraz karabiber pul biber falan ve sonuç muhteşem çok teşekkür ederim azeri kızı yani bu yemek hemen her evde yenir ama bu kadar kimyonlu değildir heralde fakat süperdi eşim ellerini yedi nerdeyse bu arada resmini çekmeyi unutmuşum bu akşam unutmazsam kalanın resmini çeker koyarım buraya

Ayyyy canim beniiiim.Cok tesekkürler.
Evinize yeni bir lezzet katabildiysem ne
mutlu bana.Bu yemegi, lokantamiz varken
oradada yapiyordum ve almanlar bayiliyordu.
Bende cok seviyorum,zaten kimyon tadi yemegi bastan basa degistiriyor degilmi.
Ellerine saglik ayrica.a.s.

ellerine sağlık canım güzel görünüyor............bende dün akşam yaptım,ama eşim kimyonu pek sevmediği için onun yerine kekik koyuyorum..çok güzel oluyor..bir de piştikten sonra folyosunu çıkartıp,5 dk daha fırında tutuyorum..üzeri kızarıyor ve daha güzel görünüyor....

Evet canim,bende bazen kekikli yapiyorum.
Aslinda kimyonu sevseydi, böylede cok degisik
lezzeti oldugunu görürdün.Ama ne yaparsin,erkekler
sevmedimi yapamiyor insan.

bu akşam misafirlerim gelecek. tarife mantar ve mısır ekleyerek uygulayacağım. fırsat bulursam resimde çekerim. sonucu yarın yazarım arkadaşlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…