- Konu Sahibi ogretmnhnm
-
Çok teşekkür ederimIyi düsünmüssünüz. Taraklı duvaklar var yandan iki tel toka takılıyo sadece gayet de sağlam oluyo öyle kullanabilirsiniz. Tesettürlüyseniz de duvağı bi kac iğne ile takılıp çıkarılabilir gibi taktırırsınız. Bence duvağı çıkarıp kaftqna uygun taç gibi bi sey takabilirsiniz. Hangi taraf alır bilmiyorum tam. Kınayı erkek tarafı alıyomuş adet onu biliyorum Ama o da 3 5 lira bi sey zaten. Kayseriden organizasyoncularla konusup hem ne yapılir adet öğrenir hem de kaftan kiralayabilirsiniz bence hem de kına koyulan o süslü tepsiler ve sepetten.
Dediğiniz modele kolay uygulanır benim dediğim duvak da. Hatta siz komple gelinliği çıkarıp bindallı bile giyebilirsiniz. Tesettürde zor oluyor. Fikriniz de değişmez ya canıniz ne isterse o olur insallah.Çok teşekkür ederimtesettürlü değilim gelin başı olarak açık dalgalı saç pırıltılı bi taç uzun bi duvak isterdim ama diyorlar ki gelinlikçiye gidince fikrin değişiyor inşallah güzel olur
Teşekkür ederim cevabınız içinbence çok mantıklı , kına düğün ayrı hiç gerek yok .eşya oğlan evimi kız evimi muabbetelerine girmrmyin . alacaksa alır zaten , almıyorsada zorla aldırmayın ilerde dert olur size.
Ben bi organizasyonla anlaştım, onlar bana kaftan getirdi, ekstra bi kaftan almama gerek kalmadı onlar zaten bitün eksikler getiriyolar sana birşey kalmıyolarHerkese merhabaSizlere danışmak için üye oldum tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Kısaca konumu anlatayım eşimle memleketlerimiz farklı benimki mersin eşimin de kayseri. Düğünümüz temmuzda olacak inşallah nişanım kız evinde aile arasında oldu onlar kayseriden geldiler gündüz yemek verdik akşam nişan eğlencemizi yaptık ve ailemiz çok kalabalık olmadığı için evde oldu düğünü de erkek tarafı yapacak yani kayseride olacak. Ben memleketimde isterdim herkes gibi baba evimden gelinlikle çıkmak ama ailemiz kalabalık değil eşimin ailesi gelip gitme konaklama konusunda nişanımda sıkıntı yaşadı o yüzden düğünüm kayseride olacak inşallah biz ailecek Kayseriye gideceğiz e kınasız da olmaz. Kına Düğün bir olsun dedik iki ayrı salon tutmamak ve zahmet çekmemek adına daha kolay olur diye düşündüm. Düğünden bir hafta önce baba evimden gelinlikle çekim ve memleketimde dış çekim yaptırmak istedim bir hafta sonra da Kayseriye gidip salonda bir akşam düğün kına yapmayı planladım. Sizlerden planımı değerlendirmenizi ve Kına-Düğün beraber hangi malzemelere ihtiyacım olduğunu söylemenizi rica etsem Kına malzemelerini kız tarafı mı alır? Gelinlik üstüne kaftan giyeceğim internetten doğru düzgün model bulamadım kaftan giyerken duvağımı çıkaracak mıyım saçım bozulur mu bir sürü endişe var kafamda. Bu işler çok stresliymiş bir an evvel olsun bitsin modundayım İnşallah güzel olur kına düğün beraber yapanlar varsa tecrübelerinizi paylaşır mısınız hepinizden cevaplar bekliyorum şimdiden teşekkür ederim
Bende geçen sene kına düğün bir yaptım. Ama tam tersi oldu bizim eşim izmirli ben mersinliyim. Bizim nikahımız izmirde oldu 1 ay sonra da mersinde düğün yaptık. Kayınvalidem burda ayrıca kına yapmak istedi göçmen oldukları için onların mahalle kınaları ünlüdür aslında ancak sonradan kendisi istemedi. Herşeyi eşim aldı benim kına malzemelerimin hatta izmirde olacak diye 2 katı aldık sonra mersinde hepsini kullandık. Çokta eğlenceli oldu. Benimde duvağımı gelinliğimi çıkarıp bindallı giydim. Hiç hevesini kırma canım ben geç gördüm bu konuyu ama biz çok eğlendik düğün içinde kınada umarım seninde herşey gönlünce olurBen bi organizasyonla anlaştım, onlar bana kaftan getirdi, ekstra bi kaftan almama gerek kalmadı onlar zaten bitün eksikler getiriyolar sana birşey kalmıyolar
Mesela kuzenim gelinlik giydi çıktı, saat 10da gitti kaftanlığını giydi yarım saatte onunla takıldı, sonra yine gitti gelinliğimi giydi, ama güzel oldu yani herkesde kınayı görmüş oldu eğlenmiş olundu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?