• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün kına-düğün bir arada mı olsun

eseses10

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
2
0
6
İstanbul
Arkadaşlar seneye yaz evlenicem.nişanlım balıkesirli, ben ist.ist da cuma kına gecesi cumartesi nikah, bir hafta sonrada balıkesirde düğün olarak düşündük.fakat kafam karıştı istanbulda gelinliğimle oynayamayacağımı düşünerek acaba cumartesi kına gecesi yapıp ilk üç saatini gelinlikle mi geçirsem diyorum. Ne dersiniz

Arkadaşlar seneye yaz evlenicem.nişanlım balıkesirli, ben ist.ist da cuma kına gecesi cumartesi nikah, bir hafta sonrada balıkesirde düğün olarak düşündük.fakat kafam karıştı istanbulda gelinliğimle oynayamayacağımı düşünerek acaba cumartesi kına gecesi yapıp ilk üç saatini gelinlikle mi geçirsem diyorum. Ne dersiniz

kına gecesiyle nikah arasına mutlaka 1 gün koyunuz ki, dinlenebilesiniz. arka arkaya günler hiç iyi bir fikir değil. kına gecesinde güzel bir abiye giyiniz. kına yakılıren de bindallı giyersiniz. gelinliği de nikahta ve düğünde giyersiniz. "kocaman gelinliğiyle kasap havası oynamaya çalışan gelin" fenomeni çok kötü oluyor, bilginize...

eğer maddi boyutunu da düşünüyosan ikisini bir yap derim. zira biz çift düğün yapacağımızdan ben memleketimdeki düğünde büyük ihtimal kına-düğün yapıcam

benim arkadaşımın da eşiyle arada mesafe vardı ,

önce kına gecesini yaptı gelinliğiyle abiye giymedi yani gelinlik giydi ilerleyen saatlerde bindallısını giydi ve kınası yakıldı

bir hafta sonrada oğlanın memleketinde düğün oldu ve yine gelinliğini giydi

çokta güzel oldu böyle yapan birkaç tanıdığım daha da var yapabilirsin sende

Ben de kısmet olursa öyle yapmayı düşünüyorum. Çünkü kınam başka şehirde olacak ve düğüne katılamayacaklar onlarında beni gelinlikle görmesi için bunu uygun bulduk. Ya iki farklı gelinlik olacak belki kınadaki beyaz elbise tarzı. Kına yakılırken Bindallı tarzı bişi ona henüz karar vermedim. Zaten yazın ortası olacak sıcak zamanda zor yani öle Bindallı fln ben daha hafif bişiler düşünüyorum bakalm. iki yer birbirinden farklı mekan olacak. Kına çim üzerinde düğün havuz başı. Yani giyeceğin kıyafetinde ortama uygun olması şart bence.

ayrı memleketten evlenenlerin en büyük sorunlarından biri bence bu :) nasipse benim düğünümde öyle olacak memlekette ayrı 2 düğün yapmaktansa 1 akşam da hem kınamı hem de istanbuldakı nikaha gelemeyecek tanıdıklara düğün yapmayı düşünüyorum diğer türlü hem ekstra masraf hem de ekstra yorgunluk...

Ben gittiğim bir kına gecesinde denk gelmiştim, kız gelinliğini giyip geldi, herkes bir an birbirine baktı, "hayırdır?" gibisinden :9:

Bence gelinliğini kınada giyme canım, hem düğüne özel olsun hem de kirlenir mirlenir, ne olur ne olmaz.

benimde düğünüm başka şehirde olacak, ben kınada gelinlik giyinip kınaya çekilme esnasında bindallı giyinmeyi düşünüyorum.Çevremin beni gelinlikle görmesini istiyorum :16: ama biz nikahımızı daha öncesinden yaptığımız için nikah olmayacak :34:

Back
X