Kına gecemden incileeer.

Evet canım 1000 tl ve bunu isteyen gelinin kız kardeşi, çeyiz almaya giderken de aldılar, ve gelin almaya gelirken en 2000 tl ile gelin diyen insanlar bunlar.!! Düğün değil ticaret yapılıyo sanki.Adet yerini elbet bulucak ama benim gördüğüm, duyduğum kadarıyla meblağa koyulmaz..

bu adet değil görgüsüzlük hırsızlık. adet diye bu kadar para istemeye utanmayanlara kaynananla birlik yaşa deseler kıyametler kopar artık o devir eskide kaldı biz moderniz vs vs diye.

Kızlar konuyu umarım yanlıs yere açmamışımdır yeni formu ıncelemeyeli baya oldu cunku cozmemde zaman aldı:)

Kınam gecem yapıldı kayınvalıdem pek hos davranmadı acaba davranısları normalmı yoksa benmı anormal algılıyorum yorumlarınızı esırgemezseniz cok sevınırım.

-kına yakıldıgında avucumu acmadım herkesın ıcınde bende oglumu verdım dıye bağırdı pişkince gülerek.
-oynarken beni dehset derecede bakıslarıyla rahatsız etti hanı nasıl oynuyorum gıbısınden
-ve takı olarak kendılerı hıc bısey yapmadılar esımın cektıgı kredı parasıyla sadece bılezık aldılar set vs yok.
-kapı tutuldu gelın alma oldu, hadı adet yerını bulsun açın dıye kızarak tepkı verdı ki alınan para komık derecede küçük bi mebla.
-fotoğraf çekinirken sürekli aramıza girmeye kardesi(teyze)ve kendisi calıstı.

....vs

etrafın bıle cok dıkkatını cekmıs butun yakınlarım dedı kayınvalıden cok fenaya benzıyo diye..Şuan her şey cok yenı kımsenın gunahına girmek kötü davranmak ıstemıyorum ama asla haksızlığa yada patavatsızlığa gelebılecek bı ınsan değilim. benı sevenı severım sevmeyene sadece saygı duyarım anlayısında bı ınsanım..(kayınvalıdemde bıraz lafını esırgemeyen bı tip).. Mesela dun fotoğraf cekınırken aramıza gırdıklerınde artık dayanamadım şakayla karısık sımdı sız çekının koca nasılsa benım dedım :D onlarda sasırdı bi durdu. Özetle ne ben kımseye ne de kımse bana diş bilesin istemıyorum zaten uzak olucaz farklı sehırlerdeyız.Ama her sey yenı oldugu ıcın tam olarak nasıl davranmam gerektıgınıde bılemıyorum.yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkür ederım.

Kınada avcuna altın koymadan kınan yakıldıysa kv gerçekten cimridir. Foto çekilirken aranıza girmeside kıskandığını gösteriyor. Takı konusunda ise, eşinizin ailesi size birşey almak zorunda değil. Ne güzel eşiniz kredi çekmiş size bilezik almış. Hiç değilse buna ses etmemişler. Ya benim ki gibi, eşinin aldığı bileziklere 5 lira koymayan kv göz dikseydi, çıkartıp bize vereceksin deseydi? Sen sen ol, kv lerle arana mesafe koy. Onlardanda çöp bekleme. Daha şimdiden küçük altının hesabını yapanlar ilerde yaptıklarını başınıza kakar. Çeyiz çıkma ya da kız çıkma konusunda kapı açılmıyor adetine ben karşıyım, ama her iki tarafta görgülü olmalı, 10 lira bile verilse kimse kimseye neden 10 lira verdiniz dememeli. Çok ayıp çünkü.

En güzel bu zaten şimdiki nesil çalışan işin de gücünde insanlar imkanımız varken neden ailelere yük oluyum... Kendim den örnek veriyorum nişanlımın okuyan kardeşi var bir tane anne yok ben bunları istiyorum desem ben o çoçugun hakkına girerim diye düşünüyorum nişanlımla ben kendi hayatımızı kurmak için çoçugun ihtiyaclarından mahrum bırakamam keza kendim ailem içinde öyle... O yüzden kendimiz gücümüz yettiğince kendi yuvamızı kurmak istedik ha elinden geldiğince yaptı birşeyler..... Ben bunları adet adı altında tek tarafa yüklenmesine karşıyım....
Nasıl kendi ailemize kıyamıyorsak karşı tarafı da eşimizin ailesi diye görmeliyiz olaylar senin ailen benim ailemden açılıyor mesela düşünüyorum ailemin durumu yok ki ben kaliteli iyi almaya çalışırım nasıl kıyarım ödetirim aileme diyorum ee nişanlımın ailesinin durumu da ortada o nasıl ödetsin eşime güveniyorsam ilerde herşeyimiz olur elbet :KK60:
Sanırım çözüm önemsememek. Kim ne derse desin, sen ve eşin mutluysanız gerisine söz düşmez. :)

Evet nişanlılık sürecinde en güzel cümle önemsememek kesinlikle kulaklarını tıkayacaksın herkes konuşsa da duymayacaksın ne nişanlın sana aktaracak konuşulanları ne de sen belirteceksin anlatılanları :KK24:

Nişanlıyım hiç bir şekil de gelinlik dışında şunu istiyorum diye belirtmedim... Bana altınla ,parayla deger biçeceklerse hiç deger vermesinler.... İki tarafında bize yaptıklarını yapmak zorundalar diye düşünmedim hiç.... Biraz da bunlar karşındaki insanlarla alakalı senin iyi niyeti anlayan insanlar olmalı.... Sonuç da ne yaparlarsa sadece benim için degil ikimiz için onu kavramalılar.... Kendinime deger biceceksem kesinlikle bu deger maddiyata baglı olmamalı.... Atıyorum 10 tane bilezik istedim bu benim degerimi mi belirler... Bana verdikleri deger gözünden sakınmalarıyla, benimsemeleriyle,sevmeleriyle ,saygılarıyla,sözümü dikkate almalarıyla yapılsa yeter... Yanlış anlamayın lütfen beni bu benim düşüncem...

aynılarını ben de düşünüyordum şu an malesef ki bu şekilde düşünüyorum. tabi ki 10 bilezik 20 bilezik değil değerimiz. ama karşındaki ne kadar zora girerse o kadar kıymet veriyor ne yazık ki. bu türkiye gerçekleri. he karşındaki insana göre değişir evet ona katılıyorum ama inşallah hep öyle iyi birileriyle karşılaşırız. benim bizzat yaşadığım ve çevremde yaşanılan örnekler ne yazık ki hep bu şekil.

aynılarını ben de düşünüyordum şu an malesef ki bu şekilde düşünüyorum. tabi ki 10 bilezik 20 bilezik değil değerimiz. ama karşındaki ne kadar zora girerse o kadar kıymet veriyor ne yazık ki. bu türkiye gerçekleri. he karşındaki insana göre değişir evet ona katılıyorum ama inşallah hep öyle iyi birileriyle karşılaşırız. benim bizzat yaşadığım ve çevremde yaşanılan örnekler ne yazık ki hep bu şekil.

Ben hiç görmedim açıkcası 8 bilezik taktık masraf yaptık kıza iyi davranalım diyen yapan her türlü yapar önemli olan iyi niyetli olmaları... Zora girdim kıza kötü davranmayım diyene hiç rastlamadım.... Her iki ailede sorumluluklarının bilinçin de olacak sorumlulugunu bilen insan zaten sana dikkatli davranır yoksa maddiyatla zorlamayla iyilik gelmez bana göre... Zorlamayla yapılan şey zaten huzur getirmez hep böyle gördüm...

Ben hiç görmedim açıkcası 8 bilezik taktık masraf yaptık kıza iyi davranalım diyen yapan her türlü yapar önemli olan iyi niyetli olmaları... Zora girdim kıza kötü davranmayım diyene hiç rastlamadım.... Her iki ailede sorumluluklarının bilinçin de olacak sorumlulugunu bilen insan zaten sana dikkatli davranır yoksa maddiyatla zorlamayla iyilik gelmez bana göre... Zorlamayla yapılan şey zaten huzur getirmez hep böyle gördüm...

yok ondan bahsetmiyorum. yani mantalitesi o şekilde değil. zorlandıklarında zor elde etmiş oluyorlar. zor elde edilen şeylere ise her zaman daha fazla kıymet verilir. örnekleri ülkemizde de çok malesef. burada her şeyi alttan aldım her konuda fedakarlık yaptım diyen sonra da benim gibi kıymeti bilinmeyen çok insan var.

yok ondan bahsetmiyorum. yani mantalitesi o şekilde değil. zorlandıklarında zor elde etmiş oluyorlar. zor elde edilen şeylere ise her zaman daha fazla kıymet verilir. örnekleri ülkemizde de çok malesef. burada her şeyi alttan aldım her konuda fedakarlık yaptım diyen sonra da benim gibi kıymeti bilinmeyen çok insan var.
O konuda haklısınız iyilikden maraz doguyor o yüzden o hassas çizgiyi yakalamak gerekiyor... Karşı tarafa nasıl olsa herşeye tam diyor hissi vermemeliyiz... Fedakarlık yapılmalı ama anlayana .... Senin yaptıgın fedakarlıkları görüp teşekkür edip bir Allah razı olsun diyene yapılmalı... Karşı taraf da kendi açısından fedakar olmalı sana yaptıgın fedakarlıkları gönlünü hoş tutarak unutturmalı ... Yoksa tek taraflı yapılan bir şey ise zaten orada bir problem vardır....

Simdi ben bunlari okuyunca acaba cok mu safim diyorum. Simdi dusundum kayinvalidem ne yapmisti kinamda diye.Kayinvalide benim avucuma bana takilacak setin yüzüğunu koymustu. Hic bunu sorun etmek aklima gelmedi. Dugun paralarının bir kismini da almislar ki kendileri gayet durumu iyi insalar. Bunu da sorun etmek aklima gelmedi. Ya ben cok safim ya da insanlar buluttan nem kapiyor.

Yazdiklarinizda sadece araniza girmeye çalışması itici geldi. Bastan böyle kendinizi bilemeyin bence.

Sizde haklısınız da , birde kız tarafının anlayışlı olması gerekli bu konularda..Kapı açma adeti altında 1000 tl isteyen ve bu konuda utanmadan ağlayan birini çok yakından gördüm maalesef..Karşılıklı anlayış içinde olunsa ne güzel olur.

Ne bin lirası arkadaşım ya ..Bizim kayınvalideden para isteyen olmadıki..o maddiyatçı olduğu için direkt olarak konuyu burdan açıyor..bizim memleketimizde ne adetler var uygulanan..biz bunları uygulamaya kalksak yolunmuş tavuğa dönerlerdi.halbuki babam daha istemeye geldikleri ilk gün" benim kızıma sevgi ver kuru soğan ekmek yedir bişey istemem" dedi..
Siz anlamamışsınız yazdıklarımı sanırım..zaten biz öyle para pul lafı etmedik hiçbir zaman..
Önceki yazıda da dediğim gibi ne kadar maddi konuları konuşmak istemesenizde birden ya bunların içinde buluyorsunuz kendinizi yada balataları yakıp köprüleri yıkar vaziyette...

Ne bin lirası arkadaşım ya ..Bizim kayınvalideden para isteyen olmadıki..o maddiyatçı olduğu için direkt olarak konuyu burdan açıyor..bizim memleketimizde ne adetler var uygulanan..biz bunları uygulamaya kalksak yolunmuş tavuğa dönerlerdi.halbuki babam daha istemeye geldikleri ilk gün" benim kızıma sevgi ver kuru soğan ekmek yedir bişey istemem" dedi..
Siz anlamamışsınız yazdıklarımı sanırım..zaten biz öyle para pul lafı etmedik hiçbir zaman..
Önceki yazıda da dediğim gibi ne kadar maddi konuları konuşmak istemesenizde birden ya bunların içinde buluyorsunuz kendinizi yada balataları yakıp köprüleri yıkar vaziyette...

Siz yanlış anladınız beni, demek istediğim herkes sizin gibi düşünmüyor..Benim bahsettiğim bunun lafını yapan kız ailesi olanlarda var..

bu adet değil görgüsüzlük hırsızlık. adet diye bu kadar para istemeye utanmayanlara kaynananla birlik yaşa deseler kıyametler kopar artık o devir eskide kaldı biz moderniz vs vs diye.

Kesinlikle öyle ve bunu yaşayan benim ailem maalesef..

Meblağ koyulması kadar saçma bir şey olamaz adettir çeyize oturursun kuşak bağlatırsın kapıyı kapatırsın eyvallah ama işte şu kadar olacak daha fazla daha fazla demenin bir anlamı yok adet işte yerini buldu zaten kimse 50 TL den aşağıda vermez :KK53:

Benimde ablam evlendi, ve hiç sorun yaşamadık..kültürler zıt olmasına rağmen..ama abim de kültürler,adetler aynıydı nedense böyle sinir bozucu durumlarla karşılaştık..

Benimde ablam evlendi, ve hiç sorun yaşamadık..kültürler zıt olmasına rağmen..ama abim de kültürler,adetler aynıydı nedense böyle sinir bozucu durumlarla karşılaştık..
Vallahi daha geçende kuzenim evlendi akrabalar köylüler uzaktan kültürler adetler aynı ama düğünde ayrı ayrı takıldı herkes birbirine girmiş demem o ki bu iş bazen kültüre adete bakmıyor :cool:

Vallahi daha geçende kuzenim evlendi akrabalar köylüler uzaktan kültürler adetler aynı ama düğünde ayrı ayrı takıldı herkes birbirine girmiş demem o ki bu iş bazen kültüre adete bakmıyor :cool:

Sonuçta o istenilen, ve verilen para kimseyi fakirde etmez zenginde..Ama kardeşi hep öyle anılacak..ve ister istemez bu konular açılacak..haklısın bazen kültüre ve adete bakmıyor..

Para mevzusı yapmasanız bile biranda bunun içinde buluyorsunuz kendinizi..hele hele de günler öncesinden. Gel de kendini bu konuları konuşurken bulma..istediğin kadar mütevazi ol..adamı delirtirleer..o noktaya getirtirleer..görürsünüz lan satarım anasını diye feryat ettirirleer!!!

O kadar haklısınız ki :KK66: yaşamayan bilemez gerçekten.

benim durum biraz daha karmaşıktı, abiye elbise alınacak annem diyor ki git kvn ile al, ne alırlarsa kabullen ama doğru düzgün bir şey olsun, bu senin hakkın. Yalnız başına almamak adetmiş, hadi dedim tamam, her dandik adeti de yapmayacak değiliz, düğün yapıyoruz, bu da arada kaynasın. kvm ile gittim hiç tarzım olmayan şeyler, o da parasını düşünme diyor, e giyecek olan benim, sırf para harcatmış olmak için istemedim onları, ben kendi bildiğim yerlere bakayım dedim, gittim nişanlımla aldım beğendiğim bir elbiseyi çok daha ucuza, kvmin gözünde markacı ve elinden geleni yapmak istemesine rağmen hoşnutsuz gelin, annemin gözünde şimdiden gereksiz fedakar kızı oldum, kıymetim bilinmeyecek diye. Herkesin içini rahat ettirmenin bir yolu yok bu olaylarda yoksa alttarafı bir elbise yani :mad:

(elbise bütçesinden arttırdığımız parayla da gittik çok istediğimiz bir mutfak eşyasını aldık şimdi annem de, kvm de her seferinde buna para mı verilir diyor, gördüklerinde :KK70:, elbise dolapta duruyor, bir daha giymedim, eşyayı senelerce kullanırım)

Back
X